Abortus da ili ne?!

Ne razumem zašto se žena smatra UBICOM ako odluči za abortus? Zašto samo ženu treba linčovati zbog abortusa?Zašto samo žena mora da misli o kontracepciji? Pa ako zakaže kontracepcija opet je žena kriva! Baš lepo,dosta mi je od osuda! Koliko je ljudi poubijano u ratovima?Čime se opravdava ubijanje u ratovima? Ko koga ubija u ratovima? Zar to nije zločin protiv čovečanstva ????:besna:

baka mi je pricala da se dok je zivela na selu i chuvala ovce chesto deshavalo da ovca odbije jagnje kad se ojagnji, ne zeli da ga prihvati i pokushava da ga ubije ako joj pridje:sad2:
jel to zato shto je to bila nezeljena trudnoca?

zzivotinje to rade kada smatraju da uslovi nisu pogodni za odgajanje mladunaca. Mozzda Borac za zashtitu zzivotinja mozze da vam ispricha o panterki iz nasheg zoovrta koja pojede svoje male. Dodushe, ni ja ne bi gajila mladunche tamo. :confused:

• Које су последице вештачког абортуса по породицу?

Потпуно је неразумљиво зашто се данас тако мало пажње посвећује овим последицама када се зна да је породица основна ћелија друштва и да целокупна проблематика породице следствено одражава на друштво.

• Занемаривање и злостављање деце: Вештачки абортус је повезан се повећаном депресијом, насилничким понашањем, смањењем природно нормалног присног односа између мајке и детета рођеног из касније трудноће. Многа истраживања повезују вештачки прекид трудноће са каснијим злостављањем и занемаривањем деце.

• Разводи и проблеми са успостављањем емоционалних односа: За већину парова, вештачки абортус узрокује озбиљне проблеме у њиховој емоционалној вези. Многе жене након поступка вештачког прекида трудноће имају озбиљних потешкоћа у успостављању емоционалних односа са особама супротног пола. Разлози за то су бројни: смањено самопоштовање, неповерење према мушкарцима, сексуална дисфункција, злоупотреба алкохола и наркотика, повећан ниво депресије, анксиозност и насилничко понашање. Жене које су имале више од једног абортуса су у већој шанси да касније постану самохране мајке, управо из ових разлога.

• Насилно понашање између супружника, међусобно оптуживање и губитак поверења, честе свађе , понекад са смртним исходом.
Ma ko je pisao ovakve gluposti?????Ja nemam ni jedan od ovih problema!:zper::zcepanje::manikir:

Ne razumem zašto se žena smatra UBICOM ako odluči za abortus? Zašto samo ženu treba linčovati zbog abortusa?Zašto samo žena mora da misli o kontracepciji? Pa ako zakaže kontracepcija opet je žena kriva! Baš lepo,dosta mi je od osuda! Koliko je ljudi poubijano u ratovima?Čime se opravdava ubijanje u ratovima? Ko koga ubija u ratovima? Zar to nije zločin protiv čovečanstva ????:besna:

U ime chojstva i junashtva.

Inache, pravilnikom je zabranjen copy/paste od vishe od xy karaktera.

Mislim da je uredu da zzena bude za ili protiv abortusa. Ona je ta koja che snositi najvechu, ako ne i svu odgovornost za to dete. A nije ga sama pravila.
mushkarcima je uskracheno da budu trudnice, tako da o ovome i nemaju puno shta da raspravljaju. Lako je drugom nametati obaveze.
Al zato mogu da seju decu koliko oche uokolo i da ne budu qrve.

Присталице абортуса тврде да нерођено дете (ембрион, фетус... ) није човек јер нема способност да се сам стара о себи и да имајући то у виду слободно се може извршити абортус!! Да ли је рођено дете способно да се само брине о себи? Мислим да није!! Па да ли и њега можемо одстранити (убити)?? Или присталице абортуса воле да напомињу како није човек јер му срце не куца, нема развијени нервни систем... А сада, мали преглед развоја детета:
12 - 24 часа након сношаја долази до оплодње јајне ћелије и почетак новога људкога живота одиграва се у јајоводу
7. дан од оплођења зигот се имплантира у утерус (материцу)
20. дан настаје примитивна срчана цев
22. дан створена је нервна цев, примордијум плућа и започиње рад срца
26. дан (крајем 4.недеље од оплођења) настају зачеци горњих екстремитета
28. дан настају зачеци доњих екстремитета
5. недења изражен раст главе због развоја мозга
6.недеља могу се забележити први мождани импулси
7. недеља прсти на рукама се раздвајају, а започиње раздвајање прстију стопала, такође долази и до осификације горњих екстремтета
8.недеља крај ембрионалнога периода развића и ембрион има основни изглед човека и формирани су сви зачеци органа
9. недеља дете почиње да сиса сопствени палац, развијени су сензитивни нерви тако да дете осећа бол
крајем 3.месеца (12.недеља) на основу спољашњега изгледа полних органа могуће је утврдити пол детета
U trenutku velikog ljubavnog zanosa dok budeš nad svojom dragom misli o svemu ovome što si citirao.I kada budeš praviti sedmo dete svojoj dragoj oteraj je od kuće jer ona neće hteti roditi i nemoj da je pitaš zašto ne želi sedmo,osmo......itd. dete. A znam da u tom trenutku ljubavnog zanosa ti nećeš biti u stanju da kontrolišeš sebe već će nagon nadvladati,tada mozak blokira. Zato nemaš pravo da osuđuješ samo ženu. Sve je u uzročno posledičnom odnosu.:cmok::cmok2::zag::gace::brus:z:shock:

U trenutku velikog ljubavnog zanosa dok budeš nad svojom dragom misli o svemu ovome što si citirao.I kada budeš praviti sedmo dete svojoj dragoj oteraj je od kuće jer ona neće hteti roditi i nemoj da je pitaš zašto ne želi sedmo,osmo......itd. dete. A znam da u tom trenutku ljubavnog zanosa ti nećeš biti u stanju da kontrolišeš sebe već će nagon nadvladati,tada mozak blokira. Zato nemaš pravo da osuđuješ samo ženu. Sve je u uzročno posledičnom odnosu.:cmok::cmok2::zag::gace::brus:z:shock:

Moja je zato i oterana. :rtfm:
Na taj način je direktno razorena jedna (dobrostojeća) porodica. Deca koja su već rođena su raspuštena, stariji je izbačen iz škole, mlađi je na sličnom putu, mama radi za 12.000 kod privatnika....VIDIŠ DA ABORUS IMA ŠTETNIH POSLEDICA.
Međutim pored tih posledica, po ženu mogu da nastupe i fizičke komplikacije.Komplikacije abortusa u odnosu na vreme nastanka možemo podeliti na rane i kasne.

Rane komplikacije su:
infekcije - i pored korišćenja sterilnih instrumenata i obaveznog konzumiranja antibiotika nakon izvršenog zahvata, infekcija predstavlja najčešću komplikaciju abortusa. Znaci infekcije su visoka temperatura, bolovi u stomaku i pojava vaginalnog sekreta neprijatnog mirisa. Ako se ne leči, infekcija može prouzrokovati ozbiljna oboljenja, sterilitet, sepsu i smrt.
dugotrajno krvarenje - jako krvavljenje iz materice u toku abortusa i posle njegovog završetka najčešće se dešava kod abortusa koji se rade u trećem tromesečju trudnoće. Ponekad prekomerno krvavljenje može biti znak zaostalog tkiva, perforacije ili nemogućnosti materice da se kontrahuje (skupi).
zaostalo tkivo - lekar koji izvodi abortus ne može da vidi unutrašnjost materice, pa se može desiti da u njoj ostane izvesna količina tkiva ploda ili posteljice. Znaci zaostalog tkiva su jako krvavljenje koje može da traje više od 2 nedelje, izbacivanje komada zgrušane krvi, grčevi ili čak znaci trudnoće. Velika je verovatnoća da će se ostaci tkiva u materici inficirati. Ponekad se daju lekovi koji izazivaju kontrakcije mišića materice i izbacuju preostalo tkivo. Druga mogućnost je uklanjanje tkiva aspiracijom ili kiretažom.
postabortalni sindrom (krv u materici) - do ove komplikacije dolazi kada se materica ne kontrahuje normalno, pa se krv u njoj zadržava ili kad zgrušana krv blokira izlaz. Nakupljena krv pojačava bol, grčeve i izaziva mučninu. Ponekad je moguće istisnuti zgrušanu krv jakim pritiskom direktno iznad materice, a ako ovo ne uspe vrši se aspiracija
perforacija - perforacija predstavlja probijanje zida materice instrumentom kojim se vrši abortus. Materica je veoma jak mišić i ukoliko je oštećenje površno rana zaraste sama. Ako je povređen veći krvni sud ili neki organ neophodna je operacija. Kod trudnica u poodmakloj trudnoći, kod žena koje su već rađale i kod veoma mladih devojaka rizik od perforacije materice prilikom vršenja abortusa je povećan.
cepanje cerviksa (grlića materice) - kod abortusa koji se rade u drugom tromesečju trudnoće veća je mogućnost da dođe do povrede grlića materice nego kod abortusa koji se izvode do 10 nedelje trudnoće. Manji rascepi zarastaju i bez intervencije. Ozbiljnije povrede zahtevaju zašivanje.
embolija - embolija predstavlja zapušenje krvnog suda nekim telom-embolusom, najčešće vazduhom ili krvnim ugruškom. Posle abortusa najčešće dolazi do plućne embolije, pri čemu embolus zatvara grane plućne arterije što dovodi do infarkta pluća i popuštanja desnog srca. Klinički se ispoljava osećajem probadanja u grudima, otežanim disanjem, kašljanjem i iskašljavanjem sukrvice.
komplikacije anestezije - komplikacije usled dejstva anestetika su uglavnom prolaznog karaktera. Lokalna anestezija može prouzrokovati kratkotrajnu zvonjavu u ušima, peckanje ili golicanje u rukama i stopalima, osećaj praznine u glavi. Ozbiljne alergijske reakcije su retke. Posle buđenja, nakon opšte anestezije, često se javlja osećaj malaksalosti, mučnine i dezorijentacije.
neuspeo abortus (nastavljena trudnoća) - veoma se retko dešava da posle izvršenog abortusa žena i dalje bude trudna. Zbog toga se nakon svakog abortusa proverava da li je kompletno tkivo izvađeno. Delimično obavljen prekid trudnoće se dešava u situacijama kada je plod kompletno promašen, kada je u pitanju višestruka trudnoća pa samo jedan fetus bude uklonjen, i kada postoji tzv. dupla trudnoća u drugom rogu materice. Ovaj poremećaj je nešto češći ako se abortus vrši pre vremena, tj ako je prošlo manje od 6 nedelja od prvog dana poslednje menstruacije. Ako se ovako nešto dogodi, znaci trudnoće će biti i dalje prisutni, a abortus se mora ponoviti kroz nedelju dana.
A SVE TO ZBOG ŽENSKE SEBIČNOSTI :dash:

ne postoji opravdanje
mojoj prijateljici su lekari savetovali,bolje reci insistirali da abortira,ubedili je da ce joj se dete roditi bolesno (i jos mnogo gadosti koje ne zelim ni da napishem) jer je neznajuci da je trudna koristila neke lekove...
ona je ludela od straha i na kraju je poslushala svoje srce i svoju majku koja je smatrala da nije eticki voleti svoje dvoje dece i brinuti o njima a trecem uskratiti shansu da zivi
danas je to dete prelepa,potpuno zdrava devojka natprosecne inteligencije:)

jeste anto ma sve si u pravu :aha: a na kafani na religiji si trazio zenu za selo i trazio i pljuvo kako ni jedna nece da se uda za tebe jer si sa sela
pa dobro prilagodio si ovu pricu barem ovoj temi...i to se ceni
bitno da se pljuje po zenama
:lol:

jeste anto ma sve si u pravu :aha: a na kafani na religiji si trazio zenu za selo i trazio i pljuvo kako ni jedna nece da se uda za tebe jer si sa sela
pa dobro prilagodio si ovu pricu barem ovoj temi...i to se ceni
bitno da se pljuje po zenama
:lol:

Драго ми је што пратиш мој лик и дело.Пази да се не заљубиш у мене (ако већ ниси) :cool:

п.с.на фору са селом су се досад две упецале (ти ћеш бити трећа) :per:

Na taj način je direktno razorena jedna (dobrostojeća) porodica. Deca koja su već rođena su raspuštena, stariji je izbačen iz škole, mlađi je na sličnom putu, mama radi za 12.000 kod privatnika....VIDIŠ DA ABORUS IMA ŠTETNIH POSLEDICA.

jeste...ti si losh otac,losh covjek i nikakav patriota[a imash obraza da se nazivash tako] zbog abortusa...jeste...aha...

hiljadu puta ponovljena laz postaje istina...pa ajde polako,ovdje si to rekao vec bar sto puta :mrgreen:

Međutim pored tih posledica, po ženu mogu da nastupe i fizičke komplikacije.Komplikacije abortusa u odnosu na vreme nastanka možemo podeliti na rane i kasne.

Rane komplikacije su:
infekcije -
dugotrajno krvarenje -
zaostalo tkivo - l
cepanje cerviksa (grlića materice) -
embolija -
komplikacije anestezije -
]neuspeo abortus (nastavljena trudnoća) - itd........

Iste ovakve komlikacije se dešavaju i prilikom porođaja!Zar ti to nije poznato pametnjakoviću!:rtfm: Lično meni su bila teža oba porođaja nego ona dva toliko osporavana abortusa koja su se završila bez komplikacija.

Драго ми је што пратиш мој лик и дело.Пази да се не заљубиш у мене (ако већ ниси) :cool:

п.с.на фору са селом су се досад две упецале (ти ћеш бити трећа) :per:

pa i na foru sa ostavljenom decm i zenom koja abortira su se neke upecale pa i ja dok nismo ukopcali ko je iza druga tita :lol:
cepaj anto siroko ti polje :brus:

TETRAGRAMATON, napisao si sve sto sam i sama htjela da stavim na ovu temu:D svaka ti cast!!!Sve si lijepo opisao!!!:klap:
Moram da dodam jos da abortus jeste ubistvo, a to je jasno opisao kolega tetragramaton i sve zene koje su to ucinile su ubice, opravdanja nema!
Prirodnom selekcijom dolazi do abortusa ali samo u slucajevima kada plod ima genetski poremecaj.
Postoje brojne metode zastite a ako iste ne uspeju, bebu treba roditi.

Setite se, vi koje ste abortirale, kolika bi sad ta deca bila? Mozda bi vam donela srecu da nadjete bolji posao, ako je razlog za abortus bio finansijski..a jedno je sigurno, donele bi vam mnogo mnogo srece kao sto samo dete moze da donese roditelju, i to svako na svoj nacin jer smo svi jedinstveni..
Nemojte to vise ciniti..

Zene biraju partnere, biraju zrele, odgovorne muskarce ili suprotno, prema tome ne treba kriviti osobu sa kojom ste, same ste je izabrale..:p

TETRAGRAMATON, napisao si sve sto sam i sama htjela da stavim na ovu temu:D svaka ti cast!!!Sve si lijepo opisao!!!:klap:
Moram da dodam jos da abortus jeste ubistvo, a to je jasno opisao kolega tetragramaton i sve zene koje su to ucinile su ubice, opravdanja nema!
Prirodnom selekcijom dolazi do abortusa ali samo u slucajevima kada plod ima genetski poremecaj.

Setite se, vi koje ste abortirale, kolika bi sad ta deca bila? Mozda bi vam donela srecu da nadjete bolji posao, ako je razlog za abortus bio finansijski..a jedno je sigurno, donele bi vam mnogo mnogo srece kao sto samo dete moze da donese roditelju, i to svako na svoj nacin jer smo svi jedinstveni..
Nemojte to vise ciniti..

Zene biraju partnere, biraju zrele, odgovorne muskarce ili suprotno, prema tome ne treba kriviti osobu sa kojom ste, same ste je izabrale..:p

ovo je...hm...pa ne bas tako lepo s tvoje strane :confused:
to im sigurno ne treba u zivotu, dovoljno je sto su morale da legnu na taj sto :neutral:

Nemojte to vise ciniti..

Ti si dokaz da ipak postoje normalne žene-majke, ali vas je u Srbiji svakim danom sve manje i manje. Takve su u našem nakaradnom društvu postale nešto poput belih vrana. Nakon ovoga što si napisala i što je potpuno tačno, očekuj krvavu osvetu moderatorki. Verovatno će ti potpuno pogasiti nalog, da bi pokazale kako one shvataju slobodu volje i slobodu govora na Krstarici.
Neka ti je Bog u pomoći. :cmok:

Nemojte to vise ciniti..

Prema vašem ubeđenju mene bi trebalo obesiti zato što sam imala dva abortusa.U tom slučaju ko bi negovao , brinuo, voleo i vaspitao moja tri dečaka koje sam donela na svet.Vi? Maćeha? Država? Bole vas ona stvar za STVAR! Samo lupetate ko` Maksim po diviziji jer nemate pojma o životu. Na svu sreću moj suprug nije bio toliko blesav da bi me oterao zbog ta dva abortusa. I danas posle 29 godina braka mi smo sretna porodica.Zaokupljeni smo drugim problemima a ne međusobnim osudama zbog abortusa. Osim što lupetate ovde na forumu dobro bi bilo da se informišete recimo i o tome koliko mlade žene strepe od gubitka posla ako nedaj Bože zatrudne.Ako im se to i desi onda im ne gine siguran otkaz. I još nešto;više dece,bolji posao:zcepanje::rotf::hahaha1::cepanje: Bar mene nemojte zasmejavati, umreću od smeha ako već nisam od abortusa!

to kazu samo muskarci kukavice...isti oni koji da im se desi da im devojka kaze trudna sam odma pitaju posto abortus ...i to ako pitaju...to je jos i dobro...skoro pa plemenito :lol:
prebacivanje koske sto bi ova danasnja mladez rekla :lol:
nece da cuva dete al aj ga ti sestro rodi i cuvaj i izdrzavaj a ja cu da pricam okolini da tamo negde imam neko dete...prosirio sam svoj genetski materijal
a kad se odlucis da mu ipak uskratis to sirenje gena onda si ubica
logicno, razume se :lol:

I dalje stojim iza svoje rijeci. A vi se tjesite i osudjujte me sto sam vas nazvala ubicama. Za mene, lakse je ubiti osobu koja ide ka vama sa ubilackom nagonom, a vjerujte mi znam sta govorim odrasla sam u ratu, nego dijete koje jos nije ni rodjeno, makar bilo dijete silovatelja. I nemojte da poredite te dvije stvari, abortus rodjenog djeteta i desavanja u ratu!
Zene nemaju prao da samostalno odlucuju o tome, jer dijete je i osobe sa kojom ste ga zacele i makar on bio kreten, VI STE GA IZABRALE, da imate odnose i uzivate pri tome. Za one zene koje su u braku, zaista nemam rijeci..jos jednom, sjetite se kolika bi ta djeca bila i zasto je to njihov zivot bio manje vrijedan od zivota djece koju vec imate???:dontunderstand::dontunderstand::dontunderstand:

Moja porodica ce brojati najmanje 6 clanova a nadam se da cu vrlo brzo, kao samostalni doktor za vjestacku oplodnju pomoci i drugim parovima da im se kuce ispune djecijim placom i smijehom:)

Nema opravdanja..

Back