Vidim da su se ovde mnogi zakačili za izjave u kojim je opravdano izvršiti abortus a to je bilo silovanje i defektan plod.Ali se niko nije osvrnuo na to, da je većina abortusa izvršena upravo iz obesti, prouzrokovanom nerazmišljanju onih koji su to dete pravili.Šta je humano a šta ne, u ovom slučaju vrlo je kompleksno pitanje i otvaralo bi dalju razradu diskusije u nedogled.Ali hajde da vidimo šta je sa izvršenim abortusima na primeru koji sam sada navela.
Na primer pošto je sada sve više dece koja stupaju u sexualne odnose, malo njih će znati šta treba da koriste za zaštitu i dešava se upravo to, da devojčica zatrudni.... i šta sad?!... prvi abortus sa 13-14 godina, ali pošto ona zna da se već jednom rešila deteta na taj način, zašto to ne bi uradila i sledeći put jer ‚‚ona je maloletna, kako će dete da rodi dete...oho...ali ga zna napraviti

‚‚.....idemo dalje, devojka koja bi već mogla biti majka jer npr. ima 24-25 godina i ima preduslov da rodi zdravo dete, ode na abortus jer ‚‚eto nije još vreme,nema posao,nije završila studije itd‚‚.....pa da, ona je u najboljim godinama za rađanje ali eto ima se izgovora, pa zašto da ne, abortus će rešiti njene probleme...to što je bila dovoljno glupa, da se ne zaštiti, to nema veze, važno je da zna šta ona neće

...ali sa druge strane, ima žena koje žele da rode ali ..cvrc ne može....daju gomile novca ne bi li začele...i bile bi najsrećnije žene na svetu, kada bi čule da su u drugom stanju...ali ima mnogo više njih,koje kada to čuju, to im je najcrnji dan u životu...
Zato ja predlažem da sve pare, koje su dale ove na abortus, se prebace na lečenje onih koji bi tu decu ipak da rode, jer zašto oni da plaćaju?! Ja mislim da bi to trebalo da bude džabe i time bi pravda bila zadovoljena.