Ériu
Veoma poznat
- Poruka
- 12.966
po dabro ali po toj logici ne bi trebalo da se piju ni tablete za dan posle jer i one sprecavaju usadjivanje oplodjene jajne celije u matericu.ali jel napisah gore ne moraju svi da zele da imaju decu..potpuno se slazem s ku.ckom da mnogi ni ne trebaju da ih imaju...e u cemu je onda problem da se jedna odrasla zrela osoba koja zna da ne zeli da ima decu sterilise..mislim mnogo je vise fer nego ubijati drugo zivo bice
kakva licna odluka ni samoubistvo nije licna odluka...sve sto ima efekte na drugo zivo bice nije samo licna odluka...a ovo ne da ima efekte..kao prvo nije napravila dete sama..a kao drugo ne odlucuje samo o sebi nego o jos jednom zivotu u sebi
ja ko sto rekoh abortus je nesto sto moze da se spreci na 1001 nacin i uvek radije treba da se primeni veoma efikasna kontracepcija nego abortus, al mi ne pada na pamet da teram nekoga da rodi jer je bio bilde pa se yebo sa kim je stigo i bez zastite (ko u nekom primeru gore) jer taj sto ne zna o sebi da pazi nece znati ni o drugom. a i svako nezeljeno dete bolje da se ne radja nego da zlostavljaju jer postoji....nevezano sad toliko za temu, od moje cimerke majka,pa njena rodjena sestra je pobegla sa 16 godina iz kuce, udala se i nekoliklo godina kasnije sa nekim (ne zna se sa kim) rodila dete. inace je narkomanka i tako zivi gde stigne i kako stigne....ponudila joj sestra kad je mali imao 4-5 godina da dodje kod nje da zivi sa njenom porodicom,da ga obrazuje podize i tako i ona nije htela...onda je klinac ziveo po ne znam koliko porodica dok nije dosao na kraju da zivi kod majcine sestre....i sad neko ko u tim prvim godinama nije dobijao nista od majke u emotivnom smislu,sto je kljucno za odgoj u pocetku,ko je ziveo ko zna gde i sa kim i za koga se ispostavilo na kraju da je bio i seksualno zlostavljan u nekoj od tih porodica i na kraju decak je sad potpuno slomljen,ko trosena i iznosena roba, emotivno vrlo ranjiv i nekad agresivan, vrlo zatovren i destruktivan itd da ne ne nastavljam sada do kraja pricu...i ko sto kazes da abortus ima posoledicu da prekine zivot, mislis i da odluka da rodis dete kao potpuno nekompetentna licnost ko u ovom slucaju isto tako nema posledicu,i to mnogo tezu jer ce se ta osoba da raste pocev od detinjstva koje mu je totalno syebano a po kojem se kasnije po mnogo cemu prave modeli ponasanja u sopstvenom zivotu,neko ko do svoje desete godine nije bio voljen i emotivno blizak ni sa kim itd....dete ako odlucis da rodis treba da mu pruzis normalno detinjstvo i najbitnije ljubav i paznju.mnogo su manje posledice abortusa nego radjanja i upropastavanja sopstvenog deta jer ga nisi zeleo ili jer si jednostavno debil koji ne zna sta bi sa klincem.
a samoubistvo jeste licna odluka, zapravo najlicnija na svetu.samo sto nemas pravo na to dok god imas decu koja zavise od tebe.