A1 / Vip mobile - Pitanja i odgovori

1. Колико месеци важи А1 припејд картица?
  2. Колико износи минималан износ приликом допуне у А1 за онлајн уплату и уплату на киоску?

На пример у МТС картица важи једну годину од последње допуне. Ако се после годину дана не уплати кредит онда провајдер блокира број телефона.
1. 13 месеци, али џаба кад после четвртог не можеш ни примати позиве. https://a1.rs/podrska/faq-single-view?id=5
2. 200 динара

Ја уплатим 400 динара месечно за месечни план, чисто да га имам, често не искористим више од 10%.

A1 je uradio presedan koji ne znam da li je i dozvoljen....
U toku ugovora je podigao cenu usluge.....
Za sada je to samo od proslog meseca jer su im nove cene internet paketa pa su i starim korisnicima zveknuli novu cenu.....
Ali videcemo da li moze da se odrzi takva praksa da je nova cena veca od ugovorene u trenutku potpisivanja ugovora na 24 meseca....

U takvim uslovima bi korisnici trebali da raskidaju ugovore i menjaju provajdera po svaku cenu pa bi se i provajder suzdržao od lopovluka.

Meni su touradili u jednom trenutku, duplirali cenu ugovorenu pa sam ja najavio raskid pa su oni spustili na samo 100 din više ali sam ja iz principa prešao kod drugog provajdera. U pitanju je bio LOPOVSKI VIP A1.

Pa petljali su puno u racunu za ovaj mesec, videcemo sledeci..
Ne bi trebalo da se desava podizanje cena na nivo trenutne ponude, jer koja je onda svrha ugovora sa obavezom 24 meseca ako mozes 2 meseca posle toga da dignes cenu koliko hoces...

Nije za puno , mislim tacno 10%, ali svejedno...uplatio sam za 6 meseci unapred, sad nece da izgura , moracu da dopunjujem..
Videcemo da li im je to odluka ili greska...
Mislim da su u obavezi da drze ono sto je u ugovoru a podizanje daje mogucnost raskida...ali je bez veze da idu na to....

Kad su oni angazovali advokatsku kancelariju iz novog sada da im juri duznike, angazovace neko isto da im pricepi troskove u vansudskom poravnjanju...hoce advokati laganicu posao , a to je laganica...po ugovorima je sve jasno..

Za sada je to samo od proslog meseca jer su im nove cene internet paketa pa su i starim korisnicima zveknuli novu cenu.....
Ali videcemo da li moze da se odrzi takva praksa da je nova cena veca od ugovorene u trenutku potpisivanja ugovora na 24 meseca....
A1 je bar obavestio, ostali su podigli cene a nisu obavestili.
Tj mts napisao nesto kao* aktuelna ponuda vazice za sve korisnike* sto nikako ne znaci da ce krsiti ugovor
ali eto, moze im se

Vidim da masa ljudi koristi one virtualne kartice kada ukucaš pozivni države izađe kanada. Ne naši nego stranci koji putuju. Isplati li se preći na to?!??

U suštini danas treba jedino internet i vacap. Vajber namerno sabotiraju kod nas jer ga narod koristi. Vrv bi i vacap sabotirali da ga koristimo.

Tabe jedno su pretplate a drugo penali prouči to malo. Penali se uvek naplaćuju ako se bilo šta promeni kada je korisnik u pitanju. Uvek su sitnim slovima na dnu ugovora i aktivira se šurenje i ako hoćeš dva meseca ranije da platiš sve troškove tj pretplate i da ugasiš broj.

Није преседан, то се дешава.
Дужни су да обавесте на време, имаш 30 дана да раскинеш уговор.
Шта си урадио на крају ?

Imam nedoumice oko A1 XL kućnog neta.
Jasna mi je pogodnost nošenja interneta sa sobom, kao i 6 meseci džabe, ali ne znam da li su 400GB dovoljna za moje potrebe.
Za isti novac sam u MTS-u imala ADSL neograničeni internet, 20/4. Bilo je dosta problema i izostanaka konekcije i poslovi online su trpeli, ali nikada nisam dobila na uvid kolika je tačno moja potrošnja. Kako mogu da izračunam sopstvene potrebe pre nego što uzmem paket?
Za zezanje na netu sam prikačena na komšijski WIFI već neko vreme i super mi je. Komšija zna, ne kradem. :D

Jasna mi je pogodnost nošenja interneta sa sobom, kao i 6 meseci džabe, ali ne znam da li su 400GB dovoljna za moje potrebe.
Za isti novac sam u MTS-u imala ADSL neograničeni internet, 20/4. Bilo je dosta problema i izostanaka konekcije i poslovi online su trpeli, ali nikada nisam dobila na uvid kolika je tačno moja potrošnja. Kako mogu da izračunam sopstvene potrebe pre nego što uzmem paket?
Za zezanje na netu sam prikačena na komšijski WIFI već neko vreme i super mi je. Komšija zna, ne kradem. :D
Ja od 150 potrosim oko 60gb,dosta neta po ceo dan ali ne gledam filmove cesto , slusam youutube,gledam neki tv kanal,oko 2gb dnevno, u svakom slucaju mozes da proveris potrosnju kod njih,tu a1 karticu mozes da ubacis u fon ako imas dve kartice i nosis sa sobom ili u drugi koji ti sluzi kao modem koji mozes da setas

pitao si da li je 400GB dosta za tvoje potrebe a nisi rekao kakve su ti to potrebe :D

najvaznije je da li imas video striming.
ako ga imas sa koliko ucesnika i koliko cesto?
jedan zoom sastanak u video kolu sa 5..6 ucesnika moze da odnese i nekoliko desetina gigabajta protoka.
bukvalno zavisi i od toga kakve oni kamere imaju i u kojoj rezoluciji pustaju..
nije jednostavno odgovoriti na tvoje pitanje.

u svakom slucaju sam protiv limitiranog neta kad su polovi u pitanju.

pitao si da li je 400GB dosta za tvoje potrebe a nisi rekao kakve su ti to potrebe :D

najvaznije je da li imas video striming.
ako ga imas sa koliko ucesnika i koliko cesto?
jedan zoom sastanak u video kolu sa 5..6 ucesnika moze da odnese i nekoliko desetina gigabajta protoka.
bukvalno zavisi i od toga kakve oni kamere imaju i u kojoj rezoluciji pustaju..
nije jednostavno odgovoriti na tvoje pitanje.

u svakom slucaju sam protiv limitiranog neta kad su polovi u pitanju.
Sesije su uglavnom 1:1, više puta dnevno.
MTS mi je odgovarao kad je radio sa 20 download/4 upload, a naravno, nikad to nije bilo postignuto 100% već do 70% od obećanog maksimuma.

Mene to isto zanimalo pre dosta godina pa sam merio na Linux (nzm alat kojim je moguće na Windowsu) i uz puno downloada i streaminga 720p uz surf, potrošnja bila oko 100gb/mesečno. Tako da mislim da je oke.
Pravo pitanje je da li postoji neki limit protoku, posle kojeg drastično spuštaju brzinu?

Poslednja izmena:

Back