A1 / Vip mobile - Pitanja i odgovori

Pa flat je od pocetka....ali nije to sto mislis....nije neogranicen, ima cak i 3 mane..
prva mana je ukinut je 3G, sto znaci ako si na terenu gde nema dobrog 4G, mozes da se ebuckas....
Dalje , imaju prekide u radu , koji su nalik zbunjivanju uredjaja, ako znas na sta mislim, znaci nisu prekidi iskljucenja nego prekidi ispadanja sa mreze...
Trece, imaju neke kikseve, koje ne mogu da objasnim sta su...lice na administrativne...

cek da vidim koja je brzina, nemas sigurno brzinu od 100 mbps, nego imas nesto mnogo manje...

Kupio sam neki novi fon "INFINIX.Pise da je proizveden u Hong Kongu,za Africko trziste,ali se nasao i kod nas.Ima 8Gb RAM-a i 128 Gb Rom-a.Ima mnogo aplikacija,ali je veoma brz i baterija mu je super.Imam i micro SD karticu od 128 Gb i preusmerio sam da mi sve ide na nju.Od Kontakata do slika.Za sad je dobar,videcemo za dalje.Drndao sam ga 4 dana fok nisam sve ispitao i instalirao ponovo Viber,WatsApp i Instagram.Tek 4-yo vece sam ga stavio na punjenje,jer me je opomenuo na 15% baterije da treba da se puni,a kada je bio kupljen,nije bio na 100% sa baterijom.Tako da sam veoma zadovoljan.Ima i neku aplikaciju za hladjenje procesora.To treba povremeno da se ukljuci,kada se duze boravi na telefonu.I sto je zanimljivo,dobio sam iz njega i zastitno staklo,masku,punjac i slusalice.Kao sto je nekada bilo.Sada u prodavnicama telefona,moras sve to da doplatis,cak i punjac.Punjac se saca kupuje posebno.Lopovska posla.I sto je bitno, uopste nije skup

Pa flat je od pocetka....ali nije to sto mislis....nije neogranicen, ima cak i 3 mane..
prva mana je ukinut je 3G, sto znaci ako si na terenu gde nema dobrog 4G, mozes da se ebuckas....
Dalje , imaju prekide u radu , koji su nalik zbunjivanju uredjaja, ako znas na sta mislim, znaci nisu prekidi iskljucenja nego prekidi ispadanja sa mreze...
Trece, imaju neke kikseve, koje ne mogu da objasnim sta su...lice na administrativne...

cek da vidim koja je brzina, nemas sigurno brzinu od 100 mbps, nego imas nesto mnogo manje...
Biće ogromna promena ako i posle 150 potrošenih gb bude 50 megabita u sekundi, dosad sam pazio da ne potrošim jer je 3 mbps premalo i za 720p. Živim na brdu, uvek ima 4G+. Prekide nemam. Kod svakog je drugačije, čak i od telefona zavisi, prošli telefon se odmah povezivao na wifi kad se vratim kući, trenutni nešto zeza, neće deset minuta, ponekad i duže. Ukucam šifru ono mi izbaci couldn't connect.

Pa paze oni , daju prioritet za tako neke stvari , evo sad sam pokrenuo video i 220 kBps, puta 8 nek je 2 MBps, sto kao garantuju kao brzinu curenja...ja licno vise ne znam nista....tj sve to zavisi , posto znas da vise svaki net point ima pravo da sam odredjuje prioritet i svoj protok..tako da ako si iz Srbije , moze net point da odluci da ga zabole uvce i da ti da nesto sitno ....

Ali da mi to pretvorimo u praksu , Ako hoces da se bavis biznisom, tipa trucker dispecer, online team consultant , nestabilnost brzine u A1 nije za takve stvari...to je net za narod....kao kad kupujes najjeftiniji racunar, pa te zabole da li se nekad cudno podize, nekad ovo hoce ono nece, itd itd..
Ja nemam takve racunare, ali sam video kod drugih, i ne smeta im nista...imaju takav odnos prema tome, a ja mogu telefonom da pricam sta se desava kod mojih racunara jer se uvek desava isto....tj nema ono startujes ga , neki program i on startuje pa zatvori, posle 4sek, otvoris i on normalno otvori...

A1 nije za takav net....uvek stabilno poslovan..
Neko kaze samo optika, neko kaze ranije su pricali yettel, tj karic dok je bio 063...
mts je malo bolji po pitanju odrzavanja brzine i stalnosti , malo je bolji , ali je zaeban za naplatu , za buljasenje oko toga da ti uvale racun, sto npr A1 sta god pisalo , retko se desi da te ostete, bas retko , ja mislim ako nije upleo prste neko od osoblja , onda se nikad ne desava...

A1 ima pristup mi napravimo sistem, sa razlicitim ponudama i ne zelimo da vidimo korisnike , tj da ga zaebavamo niti on nas...a prodaja je tu da sve to ulepsa osminka...
MTS je pristupa mi smo zivi ljudi , nekad radi ko avion, a hocemo da radimo sve brzo , kuso , nekog cepnemo zveci mu u usima , drugima sistem radi super...traze stalno da se sa njima druzis, kao srbi su , a neces da se druzis sa prodavcem u marketu , odmah ti melje necije tudje masno u tvoju smesu mlevenog mesa...dobijes pola pola...a bio but...
Optike nekad je niski bio max....znaci mala do srednja firma, direktno vezana na opticki backbone, posto tada , a mozda ni sada mts nema svoje opticke trase nego iznajmljuje od privatnog vlasnika koji je to postavio , da ne navodim ko je...i placaju iznajmljivanje tih linija...kao i svi ostali...

Kasnije oni razvijaju svoje, kace svoje splajsere, i to se grana na pristupnim tackama..

Back