A-smyle

Hvala:D
Btw ja sam mislila da stvorimo grupu na fejsu, poput a-smyle 2009, jer ima tamo nekih al su sve od proslih godina...sta mislite??

Dodaj me... Ja sam Jana Protic... :D

pa moze :super: ali bolje neka bude na foru 2010/2011 zato sto mi koji smo ove god isli na testiranje mozda xD idemo na skolsku 2010/2011 :D :D

Ae pravim grupu... :D Zvace se A-SMYLE 2010/2011... :D

PS. link - - - - - - > https://www.facebook.com/group.php?gid=204217426284&ref=ts

Poslednja izmena:
Pozzdrav svima!
Druga godina gimnazije sam sam i ove godine sam se prvi put prijavio za A-smile.Iz Novog Sada sam tako da smo mi prvi (posle vranja) dosli do 3. kruga koji je bio petka 13.;)
Zanima me ako ima neko ko je vec bio u americi preko ovog programa,ili neko ko je tamo,a rado bi podelio par detalja.Zanim me par detalja oko 3. kruga i popunjavanja formulara tako da bi mogao bar okvirno da uporedim ono sto sam ja uradio,sa nekim ko je vec prosao.
Takodje,ako nekom trebaju detalji u vezi 1.,2. i 3. kruga,tu sam da pomognem.
Jest da smo konkurencija,al ajd:)
Dodajte me na faceu, bender93@live.com

Nama su rekli da javljaju za 2-3 nedelje,ali su javili tek posle mesec ipo dana.

Tako i da ako ne prodjes,nisi se nesto iznervirao,zato sto si skoro zaboravio na to,a ako prodjes,bude ti prijatno iznanadjenje.

btw danas sam prvi put cuo da je bilo slucajeva da odu tamo na trecu godinu,zavrse za godinu dana i 3. i 4. godinu i ostanu da studiraju.

od koga si to cuo...? ja sam procitala da tamo mozes da budes samo tih 10 i po meseci i da po isteku te vize MORAS da se vratis zato sto je to liderski program sto podrazumeva da ces ti po povratku u Srbiju pokusati nesto da poboljsas....;)

E sto mi sad zao kad vidim koliko se dece prijavilo....Ja sam imao neverovatnu volju,odlicno znanje,ali mi cale kaze:"Ma budi ovde,zavrsi gimnaziju,druzi se,sad ti je najlepsi period u zivotu,stici prijatelje,sta ces u Americi,tamo nijednog prijatelja neces steci...A ako budes hteo posle srednje poslacu te na Oxford...."......Neznam da li je neko imao slicnih problema...

@Cassie94:
Upravo tako,samo sto se recimo desavalo da nekoga ko je ovde zavrsio 1. godinu stave tamo u 4..
A ovo o cemu sam ja pricam je da je ta neka devojaka ovde zavrsila 2. godinu,otisla tamo i za JEDNU GODINU zavrsila treci i cetvrti razred i nastavila na koledž sve sa vizom,odobrenjem i stipendijom.
Prica jeste da je program "liderski" i da si ti odgovoran da "znanja i iskustva" preneses drugima,ali u sustini,oni nemogu bas mnogo da uticu na to sta ces ti da radis kad se vratis ovde(ako se vratis) niti mogu da uticu na to u koji ce te razred smstiti srednja skola.Mogu samo da se nadaju da te nisu pogresno procenili na testovima,i da nisu poslali pogresnu osobu.

Vidim da je vecina vas ovde 94,tako da vi imate i sledece godine sansu.Sad iskoristite svaku priliku da snimite sve sto mozete,pa to iskoristite sledece godine,makar i neprosli ove godine.
Da sam ja tako uradio prosle godine,sad bih bio siguran da prolazim,ovako moram 5 meseci da cekam u neizvesnoscu.

Ne, preko ASMYLE programa ne moze da se ostane na stuidjama u US. zato jer je viza koju dobijate na godinu dana bez mogucnosti produzavanja.
Ali mozete da se dogovorite sa Domacin porodicom i ostalima, pa da odmah se vratite u US sa drugom vizom/ posle kraja srednje skole ovde, tamo konkurisete za College.

Vidim da je vecina vas ovde 94,tako da vi imate i sledece godine sansu.Sad iskoristite svaku priliku da snimite sve sto mozete,pa to iskoristite sledece godine,makar i neprosli ove godine.
Da sam ja tako uradio prosle godine,sad bih bio siguran da prolazim,ovako moram 5 meseci da cekam u neizvesnoscu.

razumem te..ja sam prosle godine kasno cula za ovaj program,tako da mi je ovo jedina sansa... :roll::)

Uvek kad razmisljam o ovome, mislim da bih se malo plasila kad bih prosla, a opet hocu da prodjem... :lol: Je l' zna neko koliko oni imaju predmeta? Kad li se polaze razlika...?:think:

Da,i ja sam cuo da znaju nekada da te unaprede.....znaci zavrsis 2. ili 3. godinu,a oni te odmah unaprede u 4.
Posto je takav program,na kraju godine ko prodje morace da se vrati ovde,ali ako dobije stipendiju,to vracanje je samo formalnost.
@Wade94:
Pa znas kako ako cale ima para da te salje na Oxford imace para i da te salje u Ameriku,tako da............;)

Uvek kad razmisljam o ovome, mislim da bih se malo plasila kad bih prosla, a opet hocu da prodjem... :lol: Je l' zna neko koliko oni imaju predmeta? Kad li se polaze razlika...?:think:

http://www.studenti-usa.com/srednja-skola-u-americi
Ovde imas po nesto o sistemu obrazovanja u USA.

Ceo sajt je ce biti zanimljiv svakome ko se prijavio na a-smyle,ili ide preko neke agencije na skolovaje u ameriku zato sto ga je pisao decko koji je bio tamo i zna o cemu prica.
Mozete naci par veoma korisnih detalja ili saveta o svemu tome.

Da,i ja sam cuo da znaju nekada da te unaprede.....znaci zavrsis 2. ili 3. godinu,a oni te odmah unaprede u 4.
Posto je takav program,na kraju godine ko prodje morace da se vrati ovde,ali ako dobije stipendiju,to vracanje je samo formalnost.
@Wade94:
Pa znas kako ako cale ima para da te salje na Oxford imace para i da te salje u Ameriku,tako da............;)

ma nervira me sto pizdi pri pomenu odlaska u ameriku....I onda pocinje da prica sve sto sam rekao u gornjem postu.....

Ceo sajt je ce biti zanimljiv svakome ko se prijavio na a-smyle,ili ide preko neke agencije na skolovaje u ameriku zato sto ga je pisao decko koji je bio tamo i zna o cemu prica.

Odlican sajt, zanimljivi tekstovi o njegovim iskustvima tamo...:)

Odlican blog/sajt.
Posto sam ga procitao,jos vise zelim da idem......:D

Back