Ja sam se iselio iz Srbije 1997, u januaru, jos su u Kolarcevoj stajali kordon protiv kordona. Pao Milosevic 2000-te u oktobru, mi se vratili u februaru 2001-ve na neku nadu i neki konkretan posao, kao krenuce sve nabolje. I jeste krenulo nabolje, no onda se strefio atentat, a to nabolje i nije nesto ubrzavalo ka stvarnom nabolje, desise se i korupcija, i nepotizam i partokratija. Supruga izgubila posao, mene smenjivali jer nisam hteo da potpisujem projekte i racune za raznorazne direktore i likove koji su se talili sa njima. 2008-me smo se jos jednom iselili, ovaj put izgleda za stalno, ili bar dok nas dvoje matorih ne dosljakamo do penzija koje bi trosili na relaciji Fruska Gora-Zemun-USA-Canada.
I da li verujem da ce se izmeniti nabolje kad zglajzne zvalousti? Hoce, u smislu da ga vise necete gledati svakodnevno sa TV-a, umesto njega ce doci neko ko mozda nece biti toliko naporan ali i dalje ce biti neka stranka (ili ucenjivacka koalicija kao u vreme DOS-a) koja ce da deli javne nabavke, radna mesta, i dalje ce da se kupuju diplome Megableja te da se zaposlava sa tim, mladi, skolovani i oni sa zanatima u rukama ce i dalje da pale napolje... a vi na Krstarici cete i dalje da pisete o nekom novom SNS-u i nekom novom Vucicu/Tadicu/Kostunici/Milosevicu. Srbiju ce i dalje da na fudbalskim sampionatima ske.nja.vaju Siptari koji igraju za Svajcarsku, nesko ce da i dalje kuka kako je Kosovo izdano i kako ce sutra (kog stoleca?) da dodju bratja Rusi...