Ko bi mogao da zameni Vučića?

Isto kao i do sada, samo se rotira sa premijerom. I u Rusiji imaš fake demokratiju a ustvari je carevina. Pa se car i neki pajac rotiraju u večnost.

nismo bas kao Rusija.

Npr tamo Putin dozvoli da bude jos 5 kandidata. Bivsi komunisti su najjaci glas kao satro opozicije. I na nekim izborima su dobili cak 34%.

To je tako razbesnelo Putina da na sledece izbore nije ni isao na TV debatu kao sto nikad ni ne ide, ali je naredio da se TV debata pretvori u podrsku njemu, pa je ovaj jadnik iz KPSS ovog puta zapravo agitovao za njega.

Elem, ja ipak mislim da Vucic sprema Tomu. On je Tomu dosta uvredio kad mu je zabranio da ide ponovo za predsednika. Ali on ima podeblju fasciklu o Tomi pa ce Toma 2027 moci da bira: corka ili predsednistvo i izabrace ovo drugo.

Osim toga Toma je ipak Sumadinac, obican covek iz naroda, prijemciv i dalje za mnoge.

Vucevic je onako neki kiborg iz NS, krajnje omrazen u Vojvodini ko bi u Sumadiji glasao za njega?

Može da bude koliko hoćeš kandidata kad su svi "njegovi". Kao što rekoh, to je samo simulacija demokratije. Pravi opozicioni kandidati su ili utamničeni ili upokojeni.

jasno je da je Rusija teska diktatura.

Izbori i demokratija je tu samo nuzno zlo jer ne mozes bas bas ukinuti izbore.

Medjutim ono sto mene vise brine od Putina je da je antidemokratski sistem zapravo ukorenjen u ruskom narodu i da oni demokratijuv ide kao neko zlo. Zato ne verujem i da ce posle Putina biti drukcije.

Ko bi mogao da zameni Vucica ?
Ova ekipa oko njega je puna g, tj imaju puno putera na glavi svi zivi, a Vucic ih je inace kritikovao da ne rade nista ( a primaju dobre plate - prim Vucic ) da ne ustaju u cetiri i da ne idu na tri televizije svakodnevno da pricaju kao on.
Znaci treba da bude neko ko je javna licnost, koje je dao veliki doprinos Srbiji, ko ce da ustaje u cetiri ujutru, da uci ruski i kineski, da dovlaci investitore, daje subvencije, povecava plate i penzije iz realnih izvora, da puni budzet Srbije, da gradi kilometre autoputa ( vise nego Nemacka barem cetir puta ) ....
Da ima poznastava svuda u svetu, a i sire, da ima konekcije svuda.
Naravno da je Srbin, cetnik tj patriota.
Da li je to Gurovic Milan ? Cuveni Srbin, ima istetoviraog Drazu, postuje Vucica, i odlicno saradjuje sa njim. Milan Grovic koji ima jako blagu narav, nikoga nije mrko pogledao. a kamoli udario.
Da li je on taj ?
:think:
Pogledajte prilog 1812711
Pogledajte prilog 1812712

ГУРОВИЋ: Подржао сам Вучића зато што жели добро Србији​

https://www.sd.rs/sr/sport/kosarka/...ca-zato-sto-zeli-dobro-srbiji-foto-2017-11-03

Moralna veličina "Milan Gurović" | Partizan - FMP, 02.06.2014​

Pogledajte prilog 1812713

Nadajmo se - NIKO.

Medjutim ono sto mene vise brine od Putina je da je antidemokratski sistem zapravo ukorenjen u ruskom narodu i da oni demokratijuv ide kao neko zlo. Zato ne verujem i da ce posle Putina biti drukcije.

Decenije sistematske indonktrinacije "demokratija je zapadno zlo koje želi da nas porobi" ostavljaju dubok trag na svako društvo. I kod nas vidiš slične narative, samo u nešto blažoj formi. Autokratski režimi opstaju upravo na manipulaciji i strahu. Model je uvek isti: zatvoreno društvo, ograničene slobode, nizak standard, bezbednosni aparat iznad institucija… i kad nemaš stvarnu slobodu, prestaneš da postavljaš pitanja.

Suštinski problem diktatura i "carevina" je što ne grade institucije, već kult ličnosti. Vođa, da bi zadržao apsolutnu moć, uklanja sve kompetentne ljude oko sebe i okružuje se poslušnicima. Posledica je da država postaje potpuno zavisna od jedne osobe. Kada ta osoba nestane sa političke scene, sistem se raspada, jer nema ni temelja ni normalnog mehanizma prenosa vlasti.

Slično je tako bilo i u YU kad su posle Tita došli miševi na vlast. Raspad je bio neminovnost a nešto slično očekuje i Rusiju. Zapad recimo sa time nema problem. Ameri su uspeli da naprave institucionalnu demokratiju pa možeš da imaš i senilnog predsednika i da sve funkcioniše. Tako nešto je naučna fantastika za države istoka koje i dalje baštine srednjevekovne modele uređenja zasnovane na ličnostima.

Poslednja izmena:
Decenije sistematske indonktrinacije "demokratija je zapadno zlo koje želi da nas porobi" ostavljaju dubok trag na svako društvo. I kod nas vidiš slične narative, samo u nešto blažoj formi. Autokratski režimi opstaju upravo na manipulaciji i strahu. Model je uvek isti: zatvoreno društvo, ograničene slobode, nizak standard, bezbednosni aparat iznad institucija… i kad nemaš stvarnu slobodu, prestaneš da postavljaš pitanja.

Suštinski problem diktatura i "carevina" je što ne grade institucije, već kult ličnosti. Vođa, da bi zadržao apsolutnu moć, uklanja sve kompetentne ljude oko sebe i okružuje se poslušnicima. Posledica je da država postaje potpuno zavisna od jedne osobe. Kada ta osoba nestane sa političke scene, sistem se raspada, jer nema ni temelja ni normalnog mehanizma prenosa vlasti.

Slično je tako bilo i u YU kad su posle Tita došli miševi na vlast. Raspad je bio neminovnost a nešto slično očekuje i Rusiju. Zapad recimo sa time nema problem. Ameri su uspeli da naprave institucionalnu demokratiju da možeš da imaš i senilnog predsednika i da sve funkcioniše. Tako nešto je naučna fantastika za države istoka koje i dalje baštine srednjevekovne modele uređenja zasnovane na ličnostima.
brt kvalitetan post, moram reći

Ne znam jesi li primjetio, ali ja kroz cijelu poruku govorim o tome da Vučić kao Vučić nije bitan, već SNS.
nisu li najbitniji oni koji glasaju za SNS...šta uopće blokaderi konkretno rade da privuču te glasače ...izuzev blokiranja tih glasača i njihovog stigmatiziranja...
...
bez vođe svaka politička agenda osuđena je na propast....a vođu blokaderi nemaju jer se boje toplog zeca...

Slično je tako bilo i u YU kad su posle Tita došli miševi na vlast. Raspad je bio neminovnost a nešto slično očekuje i Rusiju. Zapad recimo sa time nema problem. Ameri su uspeli da naprave institucionalnu demokratiju pa možeš da imaš i senilnog predsednika i da sve funkcioniše. Tako nešto je naučna fantastika za države istoka koje i dalje baštine srednjevekovne modele uređenja zasnovane na ličnostima.

ja bih ovde rekao da ja mislim da je u slucaju Rusije bas kontra. Zapravo sasvim kontra.

Recimo ti kazes da ce se Rusija raspasti, a zapravo Rusija je jedina prezivela evropska velesila. Rusima je ocigledno drzavotvornost i snaga zemlje na prvom mestu, a demokratija im se ne cini kao sredstvo za postizanje tog cilja.

Te neke svadje u parlamentu to Rusima deluje sasvim kontraproduktivno.

Malo je tesko davati savete zemlji koja je najveca i ima u nekiom segmentima i najjacu vojsku sveta. Evo npr Engleska je kolevka demokratije i koji ovaj bi ona savet mogla da da Rusima. Uvedite demorkatiju kao mi i dajte nezavisnost Sibiru i dalekom istoku kao mi Australiji i Kanadi i onda trckarajte za Amerikom kao kuce i da vas bog vidi.

nisu li najbitniji oni koji glasaju za SNS...šta uopće blokaderi konkretno rade da privuču te glasače ...izuzev blokiranja tih glasača i njihovog stigmatiziranja...
...
bez vođe svaka politička agenda osuđena je na propast....a vođu blokaderi nemaju jer se boje toplog zeca...
Pa ja bi rekao da nisu, jer da ti ljudi koji i dalje glasaju za SNS ili nemaju morala, ili su dobro plaćeni od strane tog istog SNS-a, ili su pak generalno potkapacitirani pa ne vide razliku između dobrog i lošeg.
Bitnije je to da se u opoziciji iznjedri čovjek koji će imati karizmu i koji će cijeli sistem okrenuti naglavačke.. i naravno, to i da hoće, ne može sam, jer mu treba i cijela vojska ljudi koja će mu u tome svemu biti podrška (čitaj ministri, lokalne samouprave i sl.)

Malo je tesko davati savete zemlji koja je najveca i ima u nekiom segmentima i najjacu vojsku sveta.

Najjača vojska malo sutra, ne mogu da savladaju slabašnu Ukrajinu 4 godine.

Što se tiče geopolitike, tu je teško davati prognoze ali je svakako loše za neku zemlju da zavisi od jednog čoveka, pogotovo ako on počne da donosi sumanute odluke. Rusija je imala odlično saradnju sa zapadom koju je Putin upropastio da bi susednoj državi oteo parčence teritorije koja mu svakako ne treba. To po meni nije mnogo inteligentan potez. Sad je u zavadi sa zapadom a sa istoka ga čeka drevni neprijatelj Kina koja polaže "pravo" na brojne ruske teritorije. Na kraju će se zapad i Kina dogovoriti oko podele Rusije i to će biti njihov kraj. Toliko je bio glup Putinov potez sa napadanjem zapadne države. Ali dobro, njegov izbor.

Ko bi mogao da zameni Vucica ?
Ova ekipa oko njega je puna g, tj imaju puno putera na glavi svi zivi, a Vucic ih je inace kritikovao da ne rade nista ( a primaju dobre plate - prim Vucic ) da ne ustaju u cetiri i da ne idu na tri televizije svakodnevno da pricaju kao on.
Znaci treba da bude neko ko je javna licnost, koje je dao veliki doprinos Srbiji, ko ce da ustaje u cetiri ujutru, da uci ruski i kineski, da dovlaci investitore, daje subvencije, povecava plate i penzije iz realnih izvora, da puni budzet Srbije, da gradi kilometre autoputa ( vise nego Nemacka barem cetir puta ) ....
Da ima poznastava svuda u svetu, a i sire, da ima konekcije svuda.
Naravno da je Srbin, cetnik tj patriota.
Da li je to Gurovic Milan ? Cuveni Srbin, ima istetoviraog Drazu, postuje Vucica, i odlicno saradjuje sa njim. Milan Grovic koji ima jako blagu narav, nikoga nije mrko pogledao. a kamoli udario.
Da li je on taj ?
:think:
Pogledajte prilog 1812711
Pogledajte prilog 1812712

ГУРОВИЋ: Подржао сам Вучића зато што жели добро Србији​

https://www.sd.rs/sr/sport/kosarka/...ca-zato-sto-zeli-dobro-srbiji-foto-2017-11-03

Moralna veličina "Milan Gurović" | Partizan - FMP, 02.06.2014​

Pogledajte prilog 1812713

Ослепео од кад је престао да игра?

Pa ja bi rekao da nisu, jer da ti ljudi koji i dalje glasaju za SNS ili nemaju morala, ili su dobro plaćeni od strane tog istog SNS-a, ili su pak generalno potkapacitirani pa ne vide razliku između dobrog i lošeg.
Bitnije je to da se u opoziciji iznjedri čovjek koji će imati karizmu i koji će cijeli sistem okrenuti naglavačke.. i naravno, to i da hoće, ne može sam, jer mu treba i cijela vojska ljudi koja će mu u tome svemu biti podrška (čitaj ministri, lokalne samouprave i sl.)
onako kako ti prepoznaješ SNS ja prepoznajem tebe i tebe sličnim kako u NVO tako i ovdje na križarici.

Back