101 Biblijska Kontradiktornost

• Začetnik teme Začetnik teme Mord
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Hrvatski prevod, nađoh ga najbrže.

A evo i dokaza da je bajka o rođenju bogomladenca čista izmišljotina, barem kako navodi ovaj cenjeni pisac semitski :

Da je Isus bio živ prije nego je došao na Zemlju vidljivo je iz njegovih riječi: “Prije nego što je Abraham počeo postojati, bio sam ja” (Ivan 8:58, NW). Abraham je živio od 2018. do 1843. pr. n. e., dok se Isusov ljudski život protezao od 2. pr. n. e. do 33. n. e. Kratko vrijeme prije svoje smrti, Isus se molio: “Oče, proslavi ti mene kod sebe samog slavom koju imadoh kod tebe prije nego postade svijet” (Ivan 17:5, St).

Juuu..."mene grdna" šta ćemo sad....teško baš teško... :)

U Jovanu 8,58 Isus govori o sebi pre dolaska ili utelovljenja na Zemlji:) a ne o vremenu svog zemaljskog rođenja...idemo dalje

Sve me nagrdi ovim teorijama ozbiljnim...hajde ne smem više...prepuštam malo i drugima :)
Tako je kolega, hoće jezik pravo (ruka koja kuca u ovom slučaju), priznaješ dakle da je Isus vanzemaljac, mislim nije ovozemaljskog porekla ne ?
Imao je život pre dolaska ili utelotvorenja u telo koje je završilo na krstu na Golgoti ?

Sa neba je sišao i preuzeo telo tridesetogodišnjaka, kako se da zaključiti iz njegovih izjava ?

Što je sasvim logično zar ne ?

Za šta bi mu trebalo 9-to mesečno bitisanje u materici, rađanje i TRIDESETOGODIŠNJE ODRASTANJE, da bi krenuo u svoju misiju za koju ga je otac poslao (DA UMRE NA KRST ZAKOVAN, PRETHODNO PONIŽEN IZGREBAN, POCEPAN, PRAŠNJAV I ISPLJUVAN) ?

Kada je mogao da se sa neba spusti u već zrelog tridesetogodišnjaka ?

Elementarna logika. Zašto bi traćio tih 30 godina ?

Što dalje implicira, dragi kolega, da je bajka o njegovom rađanju, zvezdi i mudracima čista izmišljotina ?

Eto, jednu smo kontradiktornost eliminisali.

Tako je kolega, hoće jezik pravo (ruka koja kuca u ovom slučaju), priznaješ dakle da je Isus vanzemaljac, mislim nije ovozemaljskog porekla ne ?

Pa naravno, pošto je Isus Bog jasno je da nije "ovozemlajskog" porekla. Trebali dodatno pojašnjenje?

Imao je život pre dolaska ili utelotvorenja u telo koje je završilo na krstu na Golgoti ?

Večni život..večni život

Sa neba je sišao i preuzeo telo tridesetogodišnjaka, kako se da zaključiti iz njegovih izjava ?

Odakle sad pa to? Je li beba ima 13 godina kada se rodi? :)..baš se kontradiktorišeš svojim izjavama:)..znači preuzeo je telo bebe i rastao kao i svaki čovek...molim te razmisli pre nego napišeš nešto ovakvog tipa..

Što je sasvim logično zar ne ?

To je slaba logika tvoja..beba od 13 godina???

Za šta bi mu trebalo 9-to mesečno bitisanje u materici, rađanje i TRIDESETOGODIŠNJE ODRASTANJE, da bi krenuo u svoju misiju za koju ga je otac poslao (DA UMRE NA KRST ZAKOVAN, PRETHODNO PONIŽEN IZGREBAN, POCEPAN, PRAŠNJAV I ISPLJUVAN) ?

Kada je mogao da se sa neba spusti u već zrelog tridesetogodišnjaka ?

Pa po tebi je izgled rođen sa 30 godina...sve veća i veća kontradiktornost:)..kliziš iz jedne u drugu...

Elementarna logika. Zašto bi traćio tih 30 godina ?

To nije sad povezano sa ovom temom...

Što dalje implicira, dragi kolega, da je bajka o njegovom rađanju, zvezdi i mudracima čista izmišljotina ?

Jedinu bajku koju čuh jeste tvoj zaklučak da je beba stara 13 ili 30 godina:). Dakle, ako već hoćeš da pokažeš da nešto nije validno molim te nemoj ovakvim detinjastim teorijama...Rašo, Radovane...

Eto, jednu smo kontradiktornost eliminisali.

Jaoj...moramo tvoje kontradikcije najpre da razmrsimo..beba od 13 godina..ili 30..to je baš baš potrebno razumeti...no ima toga..oni koji imaju 30 a pišu kao da su bebe:mazi:

"37 Sve što mi daje Otac doći će k meni, i onoga koji ide k meni neću izbaciti, 38 jer nisam sišao sa neba da činim svoju volju, nego volju onoga koji me je poslao. 39

Kako sad reći da nije sišao sa neba, kad sam kaže da jeste ? Pa valjda mu treba verovati ?

Au...pa zar je moguće da ovakav zaključak iznosiš a osnovu ove izjave??? Pročitaj ponovo šta je Isus tačno rekao.."nisam sišao sa neba da činim svoju volju"...akcenat je na tome "da činim svoju volju"..nisam zato sišao sa neba nego "da činim volju oca"..Isus ne govori da nije sišao sa neba nego da nije došao da čini svoju volju.

Konrtradikcijo moja..muko moja

U ovom pasusu se nalazi objašnjenje cele ove priče:

60 Čuvši to mnogi od njegovih učenika rekoše: tvrda je ovo beseda; ko može da je sluša? 61 Pošto je Isus znao u sebi da njegovi učenici gunđaju zbog toga, reče im: ovo vas sablažnjava? 62 A ako vidite Sina čovečijeg kako ide gore - tamo gde je pre bio? 63 Duh je ono što oživljava a telo ništa ne pomaže. Reči koje sam vam ja rekao, duh su i život su. 64 Nego ima među vama nekih koji ne veruju. Znao je, naime, Isus od početka koji ne veruju i ko će ga izdati. 65 I reče: zato sam vam rekao da niko ne može doći k meni ako mu nije dano od Oca. "

Isus ovde jasno nagoveštava način kako je njegovo telo POSEDNUTO DUHOM.
Nekakav očigledno vanzemaljski entitet, ušao je u telo tridesetogodišnjeg mladića iz Vitlejema, koji se do tog momenta ni po čemu nije isticao ?
On ga naziva DUH, barem pisac tako prenosi, a u stvari se verovatno radi o nekakvom obliku života koji predstavlja nevidljivu ili teško vidljivu formu razmne energije, koja može ući u ljudski mozak i telo naravno. Za nekoga SF, a za nekoga realna evolutivna forma za nekih možda milion godina.

Pa naravno, pošto je Isus Bog jasno je da nije "ovozemlajskog" porekla. Trebali dodatno pojašnjenje?

Večni život..večni život

Odakle sad pa to? Je li beba ima 13 godina kada se rodi? :)..baš se kontradiktorišeš svojim izjavama:)..znači preuzeo je telo bebe i rastao kao i svaki čovek...molim te razmisli pre nego napišeš nešto ovakvog tipa..

Pa po tebi je izgled rođen sa 30 godina...sve veća i veća kontradiktornost:)..kliziš iz jedne u drugu...

Jedinu bajku koju čuh jeste tvoj zaklučak da je beba stara 13 ili 30 godina:). Dakle, ako već hoćeš da pokažeš da nešto nije validno molim te nemoj ovakvim detinjastim teorijama...Rašo, Radovane...

Jaoj...moramo tvoje kontradikcije najpre da razmrsimo..beba od 13 godina..ili 30..to je baš baš potrebno razumeti...no ima toga..oni koji imaju 30 a pišu kao da su bebe:mazi:

Kolega, prikoči malo. Kakva beba, kakvih 13 godina ?

Počinješ da baguješ, što znači da sam pogodio u sam centar ?

Ja verujem Isusu kada kaže da je SIŠAO sa NEBA (razlog silaska je on sam najbolje znao), a kako stvari stoje sišao je negde u tridesetim godinama, kada se počelo njegovo ime pronositi u narodu jevrejskom.

I nemoj skretati temu, nismo deca, već pročitaj ponovo onu reč SIŠAO, ne komentarišemo ovde zašto je SIŠAO ?

Ako mu poverujemo na reč onda znači da su pastiri bajku o njegovom navodnom rođenju izmislili , kontaš ?

Ako ti sad tvrdš da je Isus lagao, nek ti bude, ja tu ne mogu ništa.

Večni život..večni život

Kolega, prikoči malo. Kakva beba, kakvih 13 godina ?

Počinješ da baguješ, što znači da sam pogodio u sam centar ?

Ja verujem Isusu kada kaže da je SIŠAO sa NEBA (razlog silaska je on sam najbolje znao), a kako stvari stoje sišao je negde u tridesetim godinama, kada se počelo njegovo ime pronositi u narodu jevrejskom.

I nemoj skretati temu, nismo deca, već pročitaj ponovo onu reč SIŠAO, ne komentarišemo ovde zašto je SIŠAO ?

Ako mu poverujemo na reč onda znači da su pastiri bajku o njegovom navodnom rođenju izmislili , kontaš ?

Ako ti sad tvrdš da je Isus lagao, nek ti bude, ja tu ne mogu ništa.

Počinješ da baguješ,

Hahaha..ko baguje..dve iste poruke..hahah..

Ja verujem Isusu kada kaže da je SIŠAO sa NEBA (razlog silaska je on sam najbolje znao), a kako stvari stoje sišao je negde u tridesetim godinama,

Sišao znači sa trideset pa onda kažeš da ja bagujem kad kažem da ti tvrdiš da beba ima 30 godina...ne zameri što sam malo šaljiv sa tobom ali brate tekstovi me tvoji tako slatko nasmeju odavno nisam tako...dobro ok..sišao sa neba u 30-et ;)..a kako je sišao osim rođenjem...pa pošto je taj "silazak" sa 30 znači imao je kao beba 30:hahaha:..ne zameri...

Pa onda kažeš:

I nemoj skretati temu, nismo deca,
;):):)..joj..hajde vidi koliko je Isus imao godina kao beba bar da to utvrdimo:hahaha:

Hahaha..ko baguje..dve iste poruke..hahah..

Sišao znači sa trideset pa onda kažeš da ja bagujem kad kažem da ti tvrdiš da beba ima 30 godina...ne zameri što sam malo šaljiv sa tobom ali brate tekstovi me tvoji tako slatko nasmeju odavno nisam tako...dobro ok..sišao sa neba u 30-et ;)..a kako je sišao osim rođenjem...pa pošto je taj "silazak" sa 30 znači imao je kao beba 30:hahaha:..ne zameri...

Pa onda kažeš:

;):):)..joj..hajde vidi koliko je Isus imao godina kao beba bar da to utvrdimo:hahaha:

Ne vidim ovde ništa smešno ?
Isus tvrdi da je SIŠAO sa neba ne kaže RODIO SAM SE?
:per:
Za jednog boga je valjda sasvim normalno da u trenu siđe sa neba ?
Da ne čeka 30 godina do svoje PRVE PROPOVEDI ?:whistling:

O kakvom rađanju govoriš kolega ?

ZAR SE BOGOVI RAĐAJU ?

Opet neka "kontra"... 🆒 🆒

Kad bih znao šta napadaš možda bih i branio...ovako ne moram ni da branim... :)
Što bi branio boga na forumu, ovde iznesi svoje mišljenje o bogu koji je večita tema. Ima ljudi koji vole da isčitaju i drugačije mišljenje, viđenje. Zar da se brecaš na nekog ko se sprda nečijem verovanju, takav samo to i zna jer nema svoje mišljenje i ono što misli da zna je ustvari njihova vera u neveru. Da su i mene moji nametali da je čovek nastao od amebe preko majmuna verovatno bi se ponašao slično. Ovako sam imao sreće da se nisu mešali u to pitanje i da sam sam donosio nekakve zaključke pa bli oni i pogrešni što znači samo da sam razmišljao.

Ne vidim ovde ništa smešno ?
Isus tvrdi da je SIŠAO sa neba ne kaže RODIO SAM SE?
:per:
Za jednog boga je valjda sasvim normalno da u trenu siđe sa neba ?
Da ne čeka 30 godina do svoje PRVE PROPOVEDI ?:whistling:

O kakvom rađanju govoriš kolega ?

ZAR SE BOGOVI RAĐAJU ?

Ja govorim o onome što kaže Pismo. To možemo komentarisati. A ono što se nekome čini da treba a nije tako napisano..to je već nešto drugo..

Zar da se brecaš na nekog ko se sprda nečijem verovanju, takav samo to i zna jer nema svoje mišljenje i ono što misli da zna je ustvari njihova vera u neveru. Da su i mene moji nametali da je čovek nastao od amebe preko majmuna verovatno bi se ponašao slično.

Mislim da je kod Raše malo drugačije..nije on ateista..možda je evolucionista..no on sam idealizuje paganstvo uglavnom slovensko. Njegovo protivljenje Bibliji je u tom kontekstu...on je religijski antisemita. On bi voleo da poštuejmo Peruna, Vede, Svaroga itd....

Ja govorim o onome što kaže Pismo. To možemo komentarisati. A ono što se nekome čini da treba a nije tako napisano..to je već nešto drugo..

A Pismo ti jasno kaže :
jer nisam sišao sa neba da činim svoju volju, nego volju onoga koji me je poslao. 39

da je SIŠAO SA NEBA , ne tvrdi da ga je rodila nikakva Marija ?

A kaže nam i KAKO JE SIŠAO ?

U astralnoj formi, obliku, koji nam formuliše kao DUHA.
Jer reč DUH svi razumeju, za razliku od suštinskog karaktera njegove astralne transformacije koja je i danas posle 2000 godina nepoznanica za nauku.

(Ta astalna forma razumne energije je verovatno jedini način kosmičkog transporta sa jednog mesta na drugo, koja su međusobno udaljena hiljadama svetlosnih godina. I još smo daleko od njenog razumnog objašnjenja)

Isus nam govori: Duh je ono što oživljava a telo ništa ne pomaže.

Poručuje nam da je zaposednut DUHOM (kome ste dodali atribut SVETI), duhom koji oživljava (prosvećuje, uči, rađa ideje, pomaže, leči).
I jasno nam stavlja do znanja da je Duh vanzemaljskog porekla.

Taj Duh vodi Isusa dalje, generiše mu vizije o boljem i pravednijem ljudskom društvu.
Pomaže mu da lakše ubedi prost i neprosvećen narod judejski, dajuči mu isceliteljske, čarobnjačke i iluzionističke moći.

Priča o Isusu je izgleda samo još jedan u nizu pokušaja drevnih vanzemaljaca da ljudski rod navedu na pravi put, put jednakosti, socijalne pravde i napretka, da stvore društvo slično njihovom, na planeti sa koje dolaze.

Ali, misija se završila neslavno, zahvaljujući samom temperamentu "izabranog " naroda, potpomognuta naravno rimskom kontraobaveštajnom službom, telo nesrećnog mladića je završilo na krstu a Duh je naravno otperjao na matičnu brod (ili čak planetu).

A prost narod je od toga napravio religiju ?

A Pismo ti jasno kaže :
jer nisam sišao sa neba da činim svoju volju, nego volju onoga koji me je poslao. 39

da je SIŠAO SA NEBA , ne tvrdi da ga je rodila nikakva Marija ?

Ne tvrdi? A zašto je naziva "majkom" na krstu pred smrt? Dakle, jasno je da Isus navodi svoje rođenje od te žene. Naravno, da je došao kao čovek i rođen je kao svaki čovek. I proroštva Torah navode rođenje Mesije od žene, Isaija 7.

Dakle, Isus svojim govorom da je "sišao sa neba" ne negira svoje rođenje od žene jer to nigde i ne kaže..ako negde tako kaže molio bih te da priložiš stih gde On kaže da On negira da je rođen od žene..ne on Mariju naziva "majkom" tj. zemaljskom majkom. A Njegov silazak sa neba ukazuje na svoj položaj pre dolaska na zemlju..a On je bio na nebesima i ponovo je tamo.

Suština je da ti sam daješ zaključak koji ne stoji u Pismu.

A kaže nam i KAKO JE SIŠAO ?

U astralnoj formi, obliku, koji nam formuliše kao DUHA.

A gde to Isus povezuje svoj "silazak" na zemlju sa silaskom Duha Svetoga prilikom krštenja? Nema nigde takav zaključak..Pismo nam govori da je Isus rođen od žene Duhom Svetim...a ne da je sišao tek u svojoj 30-toj godini. Nigde se to tako ne povezuje u Pismu..kažem opet koristiš svoj način povezivanja stvari koji nije forumlisan u Pismu tako.

Isus nam govori: Duh je ono što oživljava a telo ništa ne pomaže.

I kako je ovo povezano sa ovom temom Hristovog utelovljenja? Isus govori o duhovnom principu da Sveti Duh "oživljava" naš duhovni život daje nam novi život posvećenja i svetosti. Ovo se ne odnosi na telesno rođenje..

I jasno nam stavlja do znanja da je Duh vanzemaljskog porekla.

Oni su tvoja opsesija...vanzemaljci poput Peruna, Odina i drguih...ali iza njih se krije jedan drugi vanzemaljac...znaš na koga mislim..on nije dobar već pobunjenik. Isto kao i danas što se pojavljuju u obliku letećih tanjira itd...svetlsona bića i dr..to su njegovi anđeli ali nisu Božiji.

Priča o Isusu je izgleda samo još jedan u nizu pokušaja drevnih vanzemaljaca da ljudski rod navedu na pravi put, put jednakosti, socijalne pravde i napretka, da stvore društvo slično njihovom, na planeti sa koje dolaze.

Ne, ti vanzemljci već pomenuti su oni koji se predstavljaju kao Perun, Odin, Rea itd...oni što su gradili kamenje na Stonhedžu...koji slave veličanstveno sunce na dan letnjeg solisticija...Isus je sve suprotno tome tako da ne može biti od njih..

Ali, misija se završila neslavno, zahvaljujući samom temperamentu "izabranog " naroda, potpomognuta naravno rimskom kontraobaveštajnom službom, telo nesrećnog mladića je završilo na krstu a Duh je naravno otperjao na matičnu brod (ili čak planetu).

A prost narod je od toga napravio religiju ?

Eh...ti tvoji vanzemaljsci izgleda nisu baš tako impresivni..ne mogu da ostvare svoj plan...

Ali zato sa Odinom, Perunom, Svarogom ipak mogu....ne očigledno nisu ti na koje ti msisliš..ipak Isus je nešto drugo u odnosu na ove koje pominješ.

Mislim da je kod Raše malo drugačije..nije on ateista..možda je evolucionista..no on sam idealizuje paganstvo uglavnom slovensko. Njegovo protivljenje Bibliji je u tom kontekstu...on je religijski antisemita. On bi voleo da poštuejmo Peruna, Vede, Svaroga itd....
Nekad sam otvorio temu o staroj veri, bila su različita mišljenja što je i normalno, međutim ateisti sa foruma su uglavnom bili naklonjeni toj našoj staroj veri dok su se hrišćani sprdali. Pravoslavci tu i tamo poneki je pisao da je to satanizam.
Oću da kažem koliko je dogma u stvari opasna. Bilo da je ona hrišćanska, paganska ili ateistička, nebitno.
Ima ljudi poput tebe koji se drži svoje vere i ne sprda se tuđoj.
Za mene je podjednako lepa i jedna i druga naročito što su isprepletane. O našim manastirima neću ni da pričam koliko su prelepi a kad uđem u manastirsku crkvu obuzme me osećaj smirenosti.

Back