СРБИЈА НЕМА КАДРОВЕ ЗА ДИПЛОМАТИЈУ

Дипломатија је прва и можда најважнија линија одбране једне државе! Онда следе обавештајне и контраобавештајне службе, војска и полиција. Стално се оправдано жалимо како много тога код нас не функционише, али нешто функционише изузетно ефикасно - систематска разградња (као и криминализација) ових и других стубова државе. Риба од главе смрди и док се то не реши, смешно је и да причамо о овим стварима.

Ubijte me, ali nemam koga da pošaljem u SAD

Ministar spoljnih poslova Ivan Mrkić u intervjuu „Blicu“ otkriva da trenutno nema nijednog kandidata
koga bi mogao da postavi za ambasadora Srbije u najmoćnijim zemljama sveta - Americi, Nemačkoj i Kini.

402154_ivan-mrkic-ministar181113ras-foto-oliver-bunic15_f.jpg

- Evo, da me stavite uza zid i pripretite ne znam čime i pitate koga bih predložio za Vašington, ja ne znam.

Kako je to moguće?

- Treba da bude dobra ličnost, obrazovana, da zna jezik savršeno, da voli SAD, ali ne toliko da zaboravi na svoju zemlju. Ja to ovde nemam. Ende. Isto je za Peking. Ne možete u Kinu bilo koga da pošaljete. Imamo otpravnicu koja zna kineski, koju lepo prihvataju. Ali tamo treba da ide neko s težinom, neki bivši ministar, ali ja takvog nemam. I molim ljude da se uozbilje, da se nađe neko prihvatljiv. U ovom MSP nema kandidata. Nekada nam neko padne na pamet, ali kroz neki proces se ispostavi da nije adekvatan.

----------------------------------------------------------------------------------------

Možda je Čović hteo u Vašington, ali ga niko nije pitao. :cool:

Лепо сам написао раније да овај ћелави масни лупета..... а данас је и ОН САМ ТО ПОТВРДИО:

Ministar Mrkić uhvaćen u laži - poslušajte audio snimak!
| 20. 11. 2013. - 17:58h |

Nakon što je u intervjuu "Blicu" izjavio da nema koga da pošalje na mesta ambasadora u Vašingtonu, Berlinu i Pekingu, ministar spoljnih poslova Ivan Mrkić juče je izjavio da je u našim novinama "tabloidno interpretiran". Ali, zahvaljujući audio zapisu Mrkićevog intervjua sa diktafona, možete se i sami uveriti da ministar ne govori istinu.

Evo kako izgleda "tabloidna interpretacija" po shvatanju ministra Mrkića.

Istina je da je Mrkić na naše pitanje "zašto nemamo ambasadore u Vašingtonu, Berlinu i Pekingu", doslovce odgovorio:

- (Pauza) Šta? Sada da me stavite uza zid, da pripretite ne znam čime, da kažete "koga bi ti predložio za Vašington", ja bih rekao "ne znam".

DOKAZ > Audio snimak izjave ministra Mrkića "Blicu":

Na sledeće pitanje novinarke "Blica", "šta je tu problem", Mrkić je doslovce odgovorio:

[TABLE="class: antre_r back_c_1, align: right"]
[TR]
[TD] Pročitajte još

[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
- Treba da nađeš stvarno kvalitetnog čoveka. Treba da bude dobra ličnost, da je obrazovan, da zna jezik savršeno, da je neko ko i voli Ameriku, a opet da je ne voli tako da zaboravi na svoju zemlju itd... Znači treba da je mnogo dobra ličnost. Ja ovde to nemam. Ende.

Zanimljivo je da je ministar Mrkić autorizovao "sporan" intervju, iz čega se da zaključiti da mu nije smetalo ono što je objavljeno u "Blicu". Takođe zna da postoji audio snimak celog intervjua, pa nije jasno zašto se sada blamira i poziva na "tabloidnu interpretaciju" kada ga je lako uhvatiti u "laguckanju".

Koen je profesor književnosti na Filozofskom faksu , kakve veze on ima sa diplomatijom ?
Mislim ni oni pre ministri nisu imali mnogo ,al to nije opravdanje da ih zameni neko isto tako nekompetentan.

Kad su sastavljali vladu spominjali su ga za to mesto, a onda je dos'o Mrkic. Koen je bukvalno profesor za tog majmuna Mrkica.

Дипломатија је прва и можда најважнија линија одбране једне државе! Онда следе обавештајне и контраобавештајне службе, војска и полиција. Стално се оправдано жалимо како много тога код нас не функционише, али нешто функционише изузетно ефикасно - систематска разградња (као и криминализација) ових и других стубова државе. Риба од главе смрди и док се то не реши, смешно је и да причамо о овим стварима.

Bravo. :ok:

Ubijte me, ali nemam koga da pošaljem u SAD

Ministar spoljnih poslova Ivan Mrkić u intervjuu „Blicu“ otkriva da trenutno nema nijednog kandidata
koga bi mogao da postavi za ambasadora Srbije u najmoćnijim zemljama sveta - Americi, Nemačkoj i Kini.

402154_ivan-mrkic-ministar181113ras-foto-oliver-bunic15_f.jpg

- Evo, da me stavite uza zid i pripretite ne znam čime i pitate koga bih predložio za Vašington, ja ne znam.

Kako je to moguće?

- Treba da bude dobra ličnost, obrazovana, da zna jezik savršeno, da voli SAD, ali ne toliko da zaboravi na svoju zemlju. Ja to ovde nemam. Ende. Isto je za Peking. Ne možete u Kinu bilo koga da pošaljete. Imamo otpravnicu koja zna kineski, koju lepo prihvataju. Ali tamo treba da ide neko s težinom, neki bivši ministar, ali ja takvog nemam. I molim ljude da se uozbilje, da se nađe neko prihvatljiv. U ovom MSP nema kandidata. Nekada nam neko padne na pamet, ali kroz neki proces se ispostavi da nije adekvatan.

----------------------------------------------------------------------------------------

Možda je Čović hteo u Vašington, ali ga niko nije pitao. :cool:

ДеМбели човече, не засмејавај ме..... мука ми је од тебе и теби сличних:

Kako te bre nije sramota!
Ambasadoru u SAD za vilu sa bazenom 13.000 dolara mesečno

Politika 07:40, 03.12.2013.
Autor: Biljana Bojić,Foto: Kurir

A

Vladimir Petrović, zet Olivera Antića, savetnika Tomislava Nikolića, i prijatelj Vuka Jeremića, smešten u luksuznoj trospratnoj rezidenciji od 520 kvadratnih metara s ogromnim bazenom

Ulaz na imanje... Petrovićeva rezidencija zaklonjena je od očiju javnosti, nalazi se u gustoj šumi
BEOGRAD - Zastupa svoje interese.

Vladimir Petrović (35), odlazeći ambasador Srbije u SAD, potrošio je samo za stanarinu neverovatnih 624.000 dolara iz državne kase!

Kako saznaje Kurir od izvora iz MSP, država Srbija je ovom mlađanom diplomati plaćala luksuznu vilu s bazenom čija mesečna renta košta čak 13.000 dolara.

Lafboro roud

- Petrović je za svoju rezidenciju izabrao više nego komfornu vilu u elitnom delu Vašingtona, na Lafboro roudu. Vila je na dva sprata, ima čak 520,26 kvadrata i ogroman bazen u dvorištu. Zapravo, to nije dvorište nego pravo imanje - zdanje je smešteno u šumi, na placu od pet ari. Tamo je živeo i brčkao se sa svojom porodicom pune četiri godine, pa vi izračunajte - iz državne kase je taj luksuz plaćen 624.000 dolara. Za taj novac Srbija je mogla da kupi i više nego pristojan stan u Vašingtonu - objašnjava izvor Kurira.

Vladimir Petrović priznaje da je kirija preskupa i tvrdi da nije on iznajmio vilu, već MSP i Vlada.

Prostor za razonodu... U zadnjem delu dvorišta Petrović je uživao u pozamašnom bazenu

- Posle sukcesije Srbija je izgubila zgradu ambasade u Vašingtonu, koja je pripala Sloveniji, dok je rezidencija potpuno ruinirana. Više puta sam slao dopise MSP i Vladi i predlagao da umesto rentiranja i ambasade, što nas košta oko 15.000 dolara mesečno, i rezidencije država obnovi rezidenciju i (li) kupi nekretninu, makar i na kredit ako nema novca, jer bi nas to dugoročno manje koštalo - priča Petrović, kome je juče bio poslednji radni dan u ambasadi u SAD pošto mu je istekao mandat.

- Vlada i MSP su iznajmili rezidenciju, oni su i otkazali zakup. Novom ambasadoru želim zaista mnogo sreće da nađe nešto jeftinije jer, iako je skupo, naša rezidencija je za uslove u Vašingtonu bila povoljna. Grčki ambasador za rezidenciju koja je manja od naše plaća kiriju 35.000 dolara. Ovde je dvosoban stan 4.000 dolara - navodi Petrović i dodaje da je odbio ponudu da po napuštanju ambasadorske funkcije ostane u MSP.

Inače, široj javnosti Petrović je postao poznat prvo kao drug bivšeg šefa diplomatije Vuka Jeremića, za čijeg mandata je i postavljen za srpskog ambasadora u Vašingtonu 2009. godine za platu od 5.000 dolara.

Štitio ga tast

Nedavno je punio novinske stupce i kao zet Olivera Antića, savetnika predsednika Tomislava Nikolića, koji je, navodno, pretio da će biti problema ukoliko Petrović bude povučen .

Najbolji drugovi... Vladimir Petrović sa Vukom Jeremićem, za čijeg mandata je postao ambasador

Putnik

NE ŠTEDI NA DNEVNICAMA

Ambasador Vladimir Petrović često putuje i, kako tvrde izvori Kurira, obavezno uzima dnevnice.
- Često putuje u Njujork, kao i u ostale američke gradove, ali i karipske i južnoameričke države, i za to obavezno uzima dnevnice. Odlazio je često u Njujork, iako imamo Misiju pri UN i ambasadu i svaki put uzimao dnevnice - navodi sagovornik Kurira.

Šampion
GRDILI SMO TOMIĆKU ZBOG KIRIJE, ALI PETROVIĆ JE MNOGO GORI

Vladimir Petrović premašio je i slučaj Zorice Tomić, doskorašnje ambasadore pri Unesku, kojoj je Srbija plaćala 7.000 evra za rentiranje luksuzno opremljenog stana od 220 kvadratnih metara u elitnom delu francuske prestonice. Posle višemesečnog pisanja medija o toj aferi, Vlada Srbije je odlučila da Zorica Tomić pređe u jeftiniji stan, a Vlada joj je za plaćanje iznajmljenog stana odobrenih 4.500 evra. Petrović je po raskalašnosti premašio ovaj slučaj, iako su cene nekretnina u Vašingtonu daleko niže neog u Parizu.

Živadin Jovanović
OSTAO SAM BEZ TEKSTA

Živadin Jovanović, bivši ministar spoljnih poslova SRJ, bio je zgranut takvim ponašanjem.
- Nemam reči - bio je kratak Jovanović, koji je kazao da bi o tom slučaju trebalo da govori resorno ministarstvo.

Back