„Bečko-berlinska škola” vs novoromantičari

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nisam ni ja znao, mislio sam da je sve istina u Yu-knjigama. Bila je obmana i laz, zatucavanje Srba u zdrav mozak. O nasoj istoriji znaju vise oni sto su bili pod Staljinovim komunizmom 70 godina. Mi i dalje tapkamo na istoriji bratstva-jedinstva od vremena obrenovicevske Srbije preko stvaranja Kraljevine Jugoslavije i komunisticke Yu. Nasa zvanicna istorija je politicko-vjerski usmjeravana iz Vatikana, Beca i Berlina, a realizuje se preko jezuitskih filijala SANU, Matice Srpske i BU. Skracuju nam proslost, skracuju sadasnjost i grade buducnost u kojoj ne zele da i nas ima. Pristalice BB-skole u tome im svesrdno pomazu.

Metodoloska superiornost velikih madjonicara je nedokuciva, ali se zna da je sve trik, laz.

Rode,vidim da imas zelju da nesto promenis,i to vrlo postujem.....stariji si covek rekao bih,verujem i da si dosta vremena proveo u proucavanju knjiga,povezivanju raznih teorija,i taj rad se nikako nesme omalovaziti,dapace

ALI....mnogo toga si pogresno povezao.......mnogo nelogicnih stvari,strpao u isti kos...samo zato jer pocinju na S.....onda su i Sumeri Srbi..jer sad mozemo izlicitirati sledece Sumeri-Sumberi-Suberi-Srbi
tu logiku neretko koristis,to je pogresno......dva coveka se zovu,jedan Drogba-crnac jedan Dragan-Srbin.....mozemo ti i ja sad ovde na osnovu toga nakalemiti da je Drogba Srpskog porekla i da su njegovi pre 10.000 god otisli u Afriku,i tamo pocrneli,sto od sunca,sto od prljave vode gde su se kupali,sto jeduci friske antilope....ali to nije tako

Prostor koji pominjes,od Kine i Koreje...pa do Jadrana,dugo vremena ljudima nije bio poznat....u vreme starih Grka pa i Rima...nisu znali za Kinu...mozda neko jeste,ali nije bilo prosireno toliko...kako bih ti pojasnio,da je jedannarod,to sve drzao,tada,bilo bi vrlo dobro poznato

pritom,objasni mi...koje su boje koze ti stari Srbi bili...dali su Srbi iz Splita....identicni bojom koze i govorom Srbima iz Irana...ovi pak Srbima iz Indije...ovi pak Srbima iz Britanije...ovi pak Srbima iz Kine

dali su ti ljudi,svi imali iste ili slicne rasne i kulturne karakteristike?? posto kazes da su ziveli istovremeno...dali su pripadali jednom istom kraljevstvu???

Ima li ikakvog dokaza tome??

ajd malo da uozbiljimo stvar.....arheoloski....ne samo kroz Pjanovicku,Milojevica i Deretica...jer i ja mogu da napisem da su moji Nemci stigli sa planete Sirijus,i da ih je zato Hitler odabrao kao visu rasu......ali to ne pije vodu,jer nema dokaza...dakle,ima li nekih arheoloskih ostataka Srba na tim prostorima?

Rode,vidim da imas zelju da nesto promenis,i to vrlo postujem.....stariji si covek rekao bih,verujem i da si dosta vremena proveo u proucavanju knjiga,povezivanju raznih teorija,i taj rad se nikako nesme omalovaziti,dapace

ALI....mnogo toga si pogresno povezao.......mnogo nelogicnih stvari,strpao u isti kos...samo zato jer pocinju na S.....onda su i Sumeri Srbi..jer sad mozemo izlicitirati sledece Sumeri-Sumberi-Suberi-Srbi
tu logiku neretko koristis,to je pogresno......dva coveka se zovu,jedan Drogba-crnac jedan Dragan-Srbin.....mozemo ti i ja sad ovde na osnovu toga nakalemiti da je Drogba Srpskog porekla i da su njegovi pre 10.000 god otisli u Afriku,i tamo pocrneli,sto od sunca,sto od prljave vode gde su se kupali,sto jeduci friske antilope....ali to nije tako

Prostor koji pominjes,od Kine i Koreje...pa do Jadrana,dugo vremena ljudima nije bio poznat....u vreme starih Grka pa i Rima...nisu znali za Kinu...mozda neko jeste,ali nije bilo prosireno toliko...kako bih ti pojasnio,da je jedannarod,to sve drzao,tada,bilo bi vrlo dobro poznato

pritom,objasni mi...koje su boje koze ti stari Srbi bili...dali su Srbi iz Splita....identicni bojom koze i govorom Srbima iz Irana...ovi pak Srbima iz Indije...ovi pak Srbima iz Britanije...ovi pak Srbima iz Kine

dali su ti ljudi,svi imali iste ili slicne rasne i kulturne karakteristike?? posto kazes da su ziveli istovremeno...dali su pripadali jednom istom kraljevstvu???

Ima li ikakvog dokaza tome??

ajd malo da uozbiljimo stvar.....arheoloski....ne samo kroz Pjanovicku,Milojevica i Deretica...jer i ja mogu da napisem da su moji Nemci stigli sa planete Sirijus,i da ih je zato Hitler odabrao kao visu rasu......ali to ne pije vodu,jer nema dokaza...dakle,ima li nekih arheoloskih ostataka Srba na tim prostorima?

Nije to tako kako ti mislis, a mislis onako kako su nas sve pogresno ucili. Dio stanovnistva imao je i te kako znanje o mnogim stvarima. Pogledaj vjestinu prerade i obrade zlata od rude do nakita, pa pogledaj kvalitete celika ondasnjih maceva, pa vjestinu gradnje gradova, grobnica...I najneukiji onog vremena znao je kako da prezivi po cici zimi, a danas nas sa "ovolikim znanjem" smlatila bi studen i glad samo za nekoliko dana slobodnog zivota u prirodi.

peter1m.jpg

Srebrna skitska vaza (Jabucilo?)

O arheoloskim ostacima vec sam mnogo priloga postavio. Kazem opet: Skito-Sarmati su Srbi. Ja govorim o bioloskom porijeklu, ne o istom stilu zivota, ne o jednoj drzavi ne o potpuno istom jeziku (ni ja ne razumijem 100% brdjane Timocane i Pirocance, ali su i oni Srbi). Rasne karakteristike ni kod jednog naroda nisu potpuno iste, jer se uvijek susrecu i mijesaju razliciti narodi i rasne karakteristike Srba Krajine nisu iste kao Srba iz stare Srbije.

Dakle, kad se govori o jednom narodu prije 2000 godina, na taj narod ne moze se primjenjivati moderna definicija naroda, jer su ondasnje opste prilike bile vrlo razlicite od danasnjih prilika.

Poslednja izmena:
To još uvek ne objašanjava zašto ti svaku sliku, fresku, skulpturu, oružije ili bilo koji predmet koji poseduje neki oblik koji izdaleka podseća na slovo C proglašavaš skitsko-sarmatskim. I još nisi objasnio zašto bi baš slovo C bilo solarno. Kod Hebreja je, na primer, solarno slovo R, Reš, RSh, slovo Sunca i elementa Vatre. Maje nisu uopšte imale slova.

Miloš Obilić je Srbin i ubio je turskog sultana u Kosovskoj bici a što Menjač, Bastiani i ovaj Hunga te slatka mamba pričaju je - šio mi ga Đura!! Ti likovi ne smeju da napišu Srbin je ubio turskog sultana jer je to presedan, pre i posle njega to niko nije uredio isto kao što je Srbin nastrelio onog austrijskog šupka Ferdinanda i njegovu ljubovcu kad su se vozikali po Sarbinovu (od Turaka Sarajevo) u putu od Ilidže (Ilion kako ga Rimljani zvaše).
Da je Murata ubio neki Švabo Miles Kobilowich već bi imao 1000 spomenika od Beča do Berlina.
I još nešto - Srbi su veliki narod, najsavršeniji na svetu! Evo ga banalan slučaj sa glasom š. kako ga piše Srbin, taj glas š? Kao š. Englez sch, kao i German tsch! Koji bre narod za svaki glas ima jedan znak? Samo Srbi! kako to? Pa jer govore najsavršeniji jezik i zato što su narod najstariji! Neko pomenu Teslu, Milankovića, Cvijića- mogu dodati još 1000 tako umnih glava dok niti jedan evropski narod to ne može! Srbi su i najpametniji i imaju najlepše žene jer su genetsko savršenstvo. Neka mi neko dokaže drukčije!
Srbi mali narod?! Pa to je samo neki kreten mogao da napiše i ostane živ!

I još nešto - Srbi su veliki narod, najsavršeniji na svetu! Evo ga banalan slučaj sa glasom š. kako ga piše Srbin, taj glas š? Kao š. Englez sch, kao i German tsch! Koji bre narod za svaki glas ima jedan znak? Samo Srbi! kako to? Pa jer govore najsavršeniji jezik i zato što su narod najstariji! Neko pomenu Teslu, Milankovića, Cvijića- mogu dodati još 1000 tako umnih glava dok niti jedan evropski narod to ne može! Srbi su i najpametniji i imaju najlepše žene jer su genetsko savršenstvo. Neka mi neko dokaže drukčije!

Ovo da ću da ištampam i zalepim na zid.

Vratimo se temi. Ključna laž BB škole je doseljavanje južnih Slovena na Balkan u VI, ergo VII veku. Iz ove nemuštosti niču sledeća pitanja:
1. Ko su južni Sloveni, koja ih plemena sačinjavaju, a ko su onda, istočni, zapadni i severni Sloveni? Istoriografija VI i VII veka ne pominje nikakve južne Slovene nego Srbe-Sklavine! Pošto ne postoje nikakvi južni Sloveni BB škola ladno prelazi i umeće sledeću ingenioznu frazu: A ti južni Sloveni počinju kasnije se NAZIVATI Srbima, Hrvatima, Slovencima itd. Stvoren je privid mnoštva plemena a SANU jurišnik Mihaljčić ubacuje i Makedonske Slovene (sic!) koje tlači Dušan Silni koji, usput osvaja albanske zemlje (sic!) mada se Albanija kao zemlja ustanovljuje engleskom milošću tek u XX veku. Ima još jedan biser od Mihaljčića (otac mu je kao ustaša streljan u Blajburgu) u udžbeniku za 6. razred gde piše da su Albanci autohton narod na Balkanu, naslednik i potomak plemena Ilira!! Ovaj udžbenik je štampan 2010 g. i za njega bi ova kreatura od akademika morala krivično da odgovara.

Miloš Obilić je Srbin i ubio je turskog sultana u Kosovskoj bici a što Menjač, Bastiani i ovaj Hunga te slatka mamba pričaju je - šio mi ga Đura!! Ti likovi ne smeju da napišu Srbin je ubio turskog sultana jer je to presedan, pre i posle njega to niko nije uredio isto kao što je Srbin nastrelio onog austrijskog šupka Ferdinanda i njegovu ljubovcu kad su se vozikali po Sarbinovu (od Turaka Sarajevo) u putu od Ilidže (Ilion kako ga Rimljani zvaše).
Da je Murata ubio neki Švabo Miles Kobilowich već bi imao 1000 spomenika od Beča do Berlina.

Ja sam kreten koji je to napisao. Srbi jesu mali, ispodprosečni narod, kao i svi balkanski narodi, I upravo zato što živim u Srbiji, što sam išao u srpsku školu, srpski fakultet, borio se u srpskoj vojsci braneći Srbiju, imam pravo da to napišem. Evo zašto smo mali: koliko srednjoškolaca u Srbiji zna ko je Legija? Koliko srednjoškolaca u Srbiji zna ko je Milutin Milanković? Koliko Srba može da navede sve Nemanjiće po godini stupanja na presto? Koliko Srba može da nabroji pet srpskih manastira na Kosovu sa godinom izgradnje? Vrlo mali broj. Ali zato će ti ogroman broj Srba reći zašto je Legija superheroj, da je Arkan heroj odbrane srBstva, a Obraz duhovna i kulturna elita. Gde je ta srpska superinteligencija u poslednjih dvadeset godina? Ne razumem zašto insistirate na tome da su Srbi narod najstariji? Pa čak i da je ta ludost istina, šta s tim? Hoće li svet reći "bravo, vi ste narod najstariji, sagradili ste piramide i kineski zid, Bogorodica Marija je Srpkinja, evo vam vraćamo Kosmet, ulazite u EU kao večno predsedavajući, eto vam hiljadu miljardi evra bespovratno"? To su sve puste tlapnje koje ne služe apsolutno ničemu, i umesto da pomognu koncentraciji na sadašnji trenutak i šta da se radi sada kako bi nam bar budućnost bila bolja ako smo prošlost uprskali, odvlači pažnju u prazna sanjarenja o navodnoj prošloj veličini i sjaju.
Vidiš, Nemci, čak i najmračnijem periodu svoje istorije, nacizmu, kad su i oni lupetali o "višoj rasi", nisu po rečima samog Hitlera zaboravili da su čučali oko vatre u kolibama od blata u vreme dok je Rim gradio akvadukte i hramove. Ali naučili su lekciju, i posle 1945. usledila je ogromna propaganda tipa "jeste, jeli smo gomna, počinili smo nezamislive zločine, ali to nije Nemačka, Nemačka je Gete, Šiler, Vagner, Betoven..." i to je urodilo plodom. Mogu samo da se nadam da će jednom i Srbi odlučiti da reklamiraju one vrhunske domete koje imaju, a ne da se gube u glupim bajkama.

Ja sam kreten koji je to napisao. Srbi jesu mali, ispodprosečni narod, kao i svi balkanski narodi, I upravo zato što živim u Srbiji, što sam išao u srpsku školu, srpski fakultet, borio se u srpskoj vojsci braneći Srbiju, imam pravo da to napišem. Evo zašto smo mali: koliko srednjoškolaca u Srbiji zna ko je Legija? Koliko srednjoškolaca u Srbiji zna ko je Milutin Milanković? Koliko Srba može da navede sve Nemanjiće po godini stupanja na presto? Koliko Srba može da nabroji pet srpskih manastira na Kosovu sa godinom izgradnje? Vrlo mali broj. Ali zato će ti ogroman broj Srba reći zašto je Legija superheroj, da je Arkan heroj odbrane srBstva, a Obraz duhovna i kulturna elita. Gde je ta srpska superinteligencija u poslednjih dvadeset godina? Ne razumem zašto insistirate na tome da su Srbi narod najstariji? Pa čak i da je ta ludost istina, šta s tim? Hoće li svet reći "bravo, vi ste narod najstariji, sagradili ste piramide i kineski zid, Bogorodica Marija je Srpkinja, evo vam vraćamo Kosmet, ulazite u EU kao večno predsedavajući, eto vam hiljadu miljardi evra bespovratno"? To su sve puste tlapnje koje ne služe apsolutno ničemu, i umesto da pomognu koncentraciji na sadašnji trenutak i šta da se radi sada kako bi nam bar budućnost bila bolja ako smo prošlost uprskali, odvlači pažnju u prazna sanjarenja o navodnoj prošloj veličini i sjaju.
Vidiš, Nemci, čak i najmračnijem periodu svoje istorije, nacizmu, kad su i oni lupetali o "višoj rasi", nisu po rečima samog Hitlera zaboravili da su čučali oko vatre u kolibama od blata u vreme dok je Rim gradio akvadukte i hramove. Ali naučili su lekciju, i posle 1945. usledila je ogromna propaganda tipa "jeste, jeli smo gomna, počinili smo nezamislive zločine, ali to nije Nemačka, Nemačka je Gete, Šiler, Vagner, Betoven..." i to je urodilo plodom. Mogu samo da se nadam da će jednom i Srbi odlučiti da reklamiraju one vrhunske domete koje imaju, a ne da se gube u glupim bajkama.

Hungane uvažavam tvoje argumente. Izneo si jednu sliku o Srbiji kojoj je, između ostalog, doprinela i BB istorijska škola i naša istoriografija oslonjena na onoga ludaka Ruvarca. Srbima se dešava to što si naveo jer im se ponavlja istorija, jer je njihova autentična istorija skrivena iza 7 brava. Trudeći se da se te brave razbiju, pred Srbima će se otvoriti jedna istinita, perspektivna budućnost. Tek kad budu učuli istoriju po novoj srpskoj istorijskoj školi, kad odbace te bedastoče BB škole, tek onda imaju budućnost. Između ostalog, BB škola tvrdi da su Srbi mali narod, kao što i ti tvrdiš. I ti se sad buniš a sam si imao udela u tome podržavajući BB školarce koji ne daju Srbiji da se uspravi. Srpska istorija je slavna i kad se kao takva bude učila Srbija će izaći iz bule. Dakle, smrt BB škole, život za Srbiju.

Hungane uvažavam tvoje argumente. Izneo si jednu sliku o Srbiji kojoj je, između ostalog, doprinela i BB istorijska škola i naša istoriografija oslonjena na onoga ludaka Ruvarca. Srbima se dešava to što si naveo jer im se ponavlja istorija, jer je njihova autentična istorija skrivena iza 7 brava. Trudeći se da se te brave razbiju, pred Srbima će se otvoriti jedna istinita, perspektivna budućnost. Tek kad budu učuli istoriju po novoj srpskoj istorijskoj školi, kad odbace te bedastoče BB škole, tek onda imaju budućnost. Između ostalog, BB škola tvrdi da su Srbi mali narod, kao što i ti tvrdiš. I ti se sad buniš a sam si imao udela u tome podržavajući BB školarce koji ne daju Srbiji da se uspravi. Srpska istorija je slavna i kad se kao takva bude učila Srbija će izaći iz bule. Dakle, smrt BB škole, život za Srbiju.

Hoće li svet reći "bravo, vi ste narod najstariji, sagradili ste piramide i kineski zid, Bogorodica Marija je Srpkinja, evo vam vraćamo Kosmet, ulazite u EU kao večno predsedavajući, eto vam hiljadu miljardi evra bespovratno"? Da li će nam se smanjiti izvozni deficit, hoće li se povećati greenfield investicije, hoće li Srbi odjednom povesti računa i neće bacati otpad iz svinjca, hemiju i stare šporete u jedan od najvećih resursa koji imaju, vodu? Hoće li nam pasti s neba par stotina miliona evra da modernizujemo tenkove i kupimo dvadesetak lovaca? Na koji tačno način bi Srbija izašla iz bule kad bi deca počela da uče srBsku istoriju?

Poslednja izmena:
To još uvek ne objašanjava zašto ti svaku sliku, fresku, skulpturu, oružije ili bilo koji predmet koji poseduje neki oblik koji izdaleka podseća na slovo C proglašavaš skitsko-sarmatskim. I još nisi objasnio zašto bi baš slovo C bilo solarno. Kod Hebreja je, na primer, solarno slovo R, Reš, RSh, slovo Sunca i elementa Vatre. Maje nisu uopšte imale slova.

Zasto je taj znak Prvenstveno Skitsko-Sarmatski? Zato sto ga najcesce koriste Skito-Sarmati i sto je taj znak pocetni glas i njinove rijeci za Sunce (So) I zato sto je taj znak prihvacen kao cirilicno slovo S (C).
Solarno je zato sto se vrlo cesto koristi uz simbol Sunca. To za Jevreje grijesis, jer je njihova rijec za Sunce skoro identicna vavilonskoj rijeci Shamash, pa Jevreji Sunce zove Shemesh.

Maje nisu imali slova, ali uz njihovo Sunce takodje postoji znak C. Tako je i kod juznoamerickih Inka.

Taj znak C ja zovem srbskim jer ga Srbi jos koriste kao simbol bastine svog istorijskog identiteta.

Poslednja izmena:
Zasto je taj znak Prvenstveno Skitsko-Sarmatski? Zato sto ga najcesce koriste Skito-Sarmati i sto je taj znak pocetni glas i njinove rijeci za Sunce (So) I zato sto je taj znak prihvacen kao cirilicno slovo S (C).
Solarno je zato sto se vrlo cesto koristi uz simbol Sunca. To za Jevreje grijesis, jer je njihova rijec za Sunce skoro identicna vavilonskoj rijeci Shamash, pa Jevreji Sunce zove Shemesh.

Maje nisu imali slova, ali uz njihovo Sunce takodje postoji znak C. Tako je i kod juznoamerickih Inka.

Taj znak C ja zovem srbskim jer ga Srbi jos koriste kao simbol naroda..

Znam da je hebrejski naziv za Sunce ShMSh, sastavljeno od slova Šin, Sh, koje je slovo Vatre, i slova Mem, koje je slovo vode. Ali je slovo u hebrejskom alfabetu koje se vezuje ze Sunce oduvek bilo R, RSh, Reš.

Ne, kod Maja ne postoji znak C, jer slovo C kod njih nije postojalo. S druge strane, kultura i kult Maja ne bi se mogli nazvati solranim, pre cikličnim.

Храстовник је болестан човек чији утицај по околину може бити само негативан, јер продаје лудост за науку. Не знам како је ту могуће не мислити ништа лоше под тим, када лик ментално загађује сваку тему на којој се појави. Није чак ни бенигни лудак, него агресивни и опасан. Не сложити се са његовим небулозама, које интелигентан човек може прихватити једино под електрошоковима, навлачи на човека његов бес, агресију и увреде. Ако се не слажеш са њим, ти мрзиш Србе... ти си издајник, ниже биће, заведени јадник коме нема спаса док му он не отвори очи. Ако га при том тучеш аргументима да испада смешан, ти и ниси Србин, ти си Хрват, католик, чак усташа. За менталну добробит таквих ликова, а сваки пдф има своје лудаке (Религија Храстовника, Политика Блајбингера итд.) треба им ускратити писање и бар на неки начин их натерати да изађу на свеж ваздух, виде светлост дана, друже се са природом, животињама, да се ментално лече. Овако стварају само дуплу штету - друге нервирају, а своје душевно здравље још више упропашћују. И трећи аспект, стварају конфликтне ситуације које доводе до модераторских интервенција, кажњавања, банова, и стављају претежак терет и одговорност на плећа разумних дискутаната чија постаје дужност да се постављају изнад њега, да глуме психијатра, родитеља, да пазе да га не провоцирају... како и сами не би били кажњени.

Sve ovo sto si meni svojom " dijagnozom" prikaco, sve si to nedavno na Religiji prikaciio svim pravoslavnim Srbima (samo malo sazetije). Nadam se da ce moderatori da odrade svoj dio posla.

Hoće li svet reći "bravo, vi ste narod najstariji, sagradili ste piramide i kineski zid, Bogorodica Marija je Srpkinja, evo vam vraćamo Kosmet, ulazite u EU kao večno predsedavajući, eto vam hiljadu miljardi evra bespovratno"? Da li će nam se smanjiti izvozni deficit, hoće li se povećati greenfield investicije, hoće li Srbi odjednom povesti računa i neće bacati otpad iz svinjca, hemiju i stare šporete u jedan od najvećih resursa koji imaju, vodu? Hoće li nam pasti s neba par stotina miliona evra da modernizujemo tenkove i kupimo dvadesetak lovaca? Na koji tačno način bi Srbija izašla iz bule kad bi deca počela da uče srBsku istoriju?

Polako, polako. Da ne napustamo temu, ukratko da to odgovorim: naspes li naftu po zemlji u kojoj su zile drveta, nafta ce mu izjesti snagu I drvo ce se osusiti. To drvo jesu sadasnji Srbi, a nafta je otrov Zapada koji se i kroz istoriju BB-skole vec duze vrijeme sipa na korijen Srbstva.
Mi ne mozemo promijeniti ekononsku situaciju u Srbiji, ne mozemo promijeniti ni zvanicnu skolsku istoriju, jer oni sto sipaju naftu na korijen naseg narodnog drveta, oni preko svog bogatstva upravljaju politikom, SPC, obrazovnim sistemom i svim drzavno-pravnim sistemom Srbije.

Sta mi dakle mozemo? Mozemo istinom o sebi lijeciti svoje "naftom" zatrovano nacionalno stablo i ako znamo u kojoj bocici (knjizi) je otrov, da iz te bocice ne dajemo djeci i sebi, jer ozdravljenje i pojedinca i naroda dolazi prvenstveno duhovno-intelektualnim preporodom svakog clana zajednice jednog naroda.

Polako, polako. Da ne napustamo temu, ukratko da to odgovorim: naspes li naftu po zemlji u kojoj su zile drveta, nafta ce mu izjesti snagu I drvo ce se osusiti. To drvo jesu sadasnji Srbi, a nafta je otrov Zapada koji se i kroz istoriju BB-skole vec duze vrijeme sipa na korijen Srbstva.
Mi ne mozemo promijeniti ekononsku situaciju u Srbiji, ne mozemo promijeniti ni zvanicnu skolsku istoriju, jer oni sto sipaju naftu na korijen naseg narodnog drveta, oni preko svog bogatstva upravljaju politikom, SPC, obrazovnim sistemom i svim drzavno-pravnim sistemom Srbije.

Sta mi dakle mozemo? Mozemo istinom o sebi lijeciti svoje "naftom" zatrovano nacionalno stablo i ako znamo u kojoj bocici (knjizi) je otrov, da iz te bocice ne dajemo djeci i sebi, jer ozdravljenje i pojedinca i naroda dolazi prvenstveno duhovno-intelektualnim preporodom svakog clana zajednice jednog naroda.

Šta to vredi ako narod nema šta da jede, šta da obuče?

Где си се ти школовао за историју?

Наведи ми неког живог српског историчара који би се сложио са овим што пишеш и наведи његове квалификације. Можеш ли?

Или ћеш признати да овде, на пдф. Историја, просипаш своје измишљотине и сомнабулије којима се бави твој докони ум у недостатку неког профитабилног посла, а не нешто што је предмет проучавања историје као науке?

Šta to vredi ako narod nema šta da jede, šta da obuče?

Znas da smo imali, ali je sa zapada dunuo vjetar nevremena i sve porusio. Taj vjetar obisao je svijet preko istocnih strana i sad udara na one kuji su ga razvezali. Zivim skoro 20-tak godina na Zapadu I znam sta je zivotni standard Zapada bio nekad, a vidim sta je danas: i ovdje je mnogo djece gladne i neobucene I sve ih je vise I bice za godinu-dvije ista strahota kao i tamo.
Pusteno zlo sa lanca ne bira, vec udara na sve.

Poslednja izmena:
Znas da smo imali, ali je sa zapada dunuo vjetar nevremena i sve porusio. Taj vjetar obisao je svijet preko istocnih strana I sad udara na one kuji su ga razvezali. Zivim skoro 20-tak godina na Zapadu I znam sta je zivitni standard Zapada bio nekad, a vidim sta je danas: I ovdje je mnogo djece gladne I neobucene I sve ih je vise I bice za godinu-dvije ista strahota kao i tamo.

Па види се да си са запада, једино тамо људи са толико (не)памети могу да раде 8 сати дневно неке лаке физикалије, а да од своје плате купују компјутер, плаћају интернет и још имају времена да се баве оваквим доколичарењем.

Да дођеш у ову "твоју" Србију и да се окружиш тим "твојим" Србима, да ти буду колеге, шефови, послодавци... не би имао времена ни да дишеш, од реалних проблема изазваних никаквим примањима не би имао ни воље да се бавиш измишљеним историјама и лудачким измишљотинама, а седење на интернету би ти било мисаона именица. Али зато знаш да пљујеш по нама који смо овде и да нас називаш "језуитима", "папистима"... М'рш, бре, багро! Јесу ли ти деца уопште Срби, да ли ти је супруга уопште Српкиња? Да ли овим својим лудачењем лечиш сопствене комплексе што се од толиког "Србенде" рађају странци, а не Срби, и што си заувек пресекао своје везе са Србијом и у Србији постао странац? :evil:

Znas da smo imali, ali je sa zapada dunuo vjetar nevremena i sve porusio. Taj vjetar obisao je svijet preko istocnih strana i sad udara na one kuji su ga razvezali. Zivim skoro 20-tak godina na Zapadu I znam sta je zivotni standard Zapada bio nekad, a vidim sta je danas: i ovdje je mnogo djece gladne i neobucene I sve ih je vise I bice za godinu-dvije ista strahota kao i tamo.

Nije razvezano zlo, već nas je upropastila naša glupost i nesposobnost da se snađemo. Ja sam bio ovde sve vreme od 1990. dosad, pa znam.
I nisi odgovorio na pitanje: kako će "saznanje" da su Srbi sagradili kineski zid pmoći da se smanji izvozni deficit i privuku investicije?

To je uslov svih uslova! Ove teme koje ti pominješ ne tiču se istorije nego politike. Naveo si primer kako se Nemci uče na svojoj istoriji i to je ok. Ali, kako Srbi da se uče na lažnoj istoriji koju su joj drugi pisali?! Kako da se uče na nečemu što je a priori negativno intonirano, kako da se uče kad se umne srpske istoriografske glave (Pešić, Novaković, Milanović itd.) neargumentovano proglašavaju ludacima?! Naveo sam primer akademika SANU koji piše udžbenik sa lažnim BB podacima za koje bi, da je pravde, krivično odgovarao i bio udaljen iz nastave! Pa zar tebi nije jasno da bedna potkupljena sa svih strana šaka kvazi- inteligenata i nihovih poltrona Srbima diktira lažnu istoriju da bi im se ona - stalno ponavljala!!! I ona se ponavlja! Idi na sajt vandalije i pročitaj uvod za Istorijsko poreklo Srba 2 i Srpski stari vek pa će ti biti jasno zbog ćega u Srbiji ne svanjava! Nemoj biti deo te lažovske bulumente.

Ama zar tebi nije jasno da nema nikakve veze šta je bilo pre sto ili hiljadu godina? Koga briga za to? Treba videti kako i šta sad raditi da bi se obezbedila budućnost, u praktičnom smislu politike i ekonomije. Pa Milošević je upropastio Srbiju upravo sa tom pričom: Srbi narod nebeski, narod najstariji, najpametniji, najbolji. I gde smo sad?

ZIGOMAR!, tvoje izlaganje je bilo izlaganje. Mogao sam ne pružiti nikakav odgovor, a ja sam odlučio da ubacim samo komentar sa strane. Ti si napisao da je potreban bolji pristup istoriji. Ja se sa tim slažem. Međutim, ne slažem se sa razultatima nekih kojih navodno prilaze tom boljem pristupu...a ti nisi ništa konkretnije naveo.

Ovo je šala sa određenom dozom istine (nesigurnost), ali zapamti da je svaka nauka sem matematike, univerzalnog jezika, neprecizna i da napreduje.

No, ovdje ću ti ukazati nešto mnogo bitnije - tako nešto se najvjerovatnije nikada neće dogoditi, zato što putovanje kroz vrijeme unazad (u tom smislu) nije moguće.

Svaka nauka se sastoji od spekulacija; u Frojdovo vrijeme kokain je bio preporučljiva supstanca, lijek koji je Frojd promovisao čak i kao intelektualni stimulans. Koliko samo teza, spekulacija (koje se baziraju na drugim spekulacijama, i koje važe samo uz aksiom uzeti da su te spekulacije istinite) koje danas postoje nisu istinite i koliko će se dokazati neistinitim u narednim godinama. Dovoljno je samo pogledati astronomiju, pa i fiziku uopšteno, ili pak hemijske discipline.
Sada bi sigurno spomenuo 'laboratorijske eksperimente"? Pa, za istoričare, rad na izvorima jeste ogled. Neke teoreme bi se zaista mogle uzeti kao 'dokazive', ali koliko zaista jesu? Koliko se samo teza o gravitaciji množilo? Svi veliki naučnici (uključujući i Alberta Ajnštajna) bili su više nego svjesni da je gotovo sve što mi tvrdimo suštinski pogrešno i da će se naučna saznanja mijenjati kako godine, decenije, pa i stoljeti prolaze. Možeš reći da si apsolutno siguran da lopta pada ako je ti baciš dole i to smatrati nekom vrstom provjere, potvrde, ali to je samo zato što je današnje poimanje na nekom određenom nivou - mi nismo svjesni stvari koje tek treba da otkrijemo, a onda kada ih otkrijemo, postanemo svjesni! Kada se fizički zakoni koje danas smatramo prirodnima, jer ih Priroda tako stvorila, prenesu na minijaturne kvantne nivoe, praktično nemaju apsolutno nikakvog smisla! A to može značiti samo da nisu savršeni, odnosno da su pogrešni!

E sada, pošto sam već zaokrenuo u sferu prirodnih nauka, a ovo nije odgovarajući pod-forum, završiću samo sa jednim video snimkom:

Zamisli reakciju fizičara na ovo i - dobićeš reakciju istoričara na ove tvrdnje koje promovišete ovdje!

Zašto teolozi? :lol:

Proučavanjem nekog istoriografskog djela, mi možemo otkriti koji su njegovi izvori, i tako redom ići sve do originalnog izvora informacije. Na osnovu sadržine teksta, mi možemo izvoditi razne zaključke - npr. iz čitanjem romejskih istoriografa, za one koji izvor nisu naveli, mi tražimo izvor. Recimo - proučavamo upravo period ustanka Stefana Vojislava u Duklji. Idući tako mi dolazimo do originalno izvora - Kekavmena. Analizom teksta (načina na koji je zapisana Travunija) dolazimo do zaključka da je on podatke koje je prenio u svom Strategikonu preuzeo direktno iz prve ruke, odnosno ili od nekog Srbina iz jadranskog primorja, ili od vizantijskoga nekog upravljača koji je bio u direktnoj korespodenciji sa srpskim plemenima, poznavao njihov jezik i bio dobro upućen u lokalne prilike.

Mislim da kardinalna greška zbog koje ti imaš takav pristup leži u tvojoj percepciji istorijskih izvora. Naime, ti si naveo istoričare (tj. možda naučno pravilnije da ispravim, istoriografe), te ti izgleda misliš da se istorijska nauka bavi isključivo narativnim, pripovjedačkim izvorima (pisanom tradicijom). To nije tačno! Naprotiv, pisanih dokumenata, čovjekovim ostacima, pisanim tragovima. Dokumentarni izvori nebrojeno puta nadbrajaju narativne!
Sada, ako ćeš ti recimo tvrditi da nemamo vremeplov da provjerimo da li su ljudi bili ljudska bića u Srbiji ili ružičasta prasad kada je bio sprovođen popis 1834. godine od strane Knjaževine Serbije, onda stvarno nemaš racionalan pristup, tj. naučni metod.
Dakle, da rezimiram, istorija se bavi svim primjerima pisane riječi!

Činjenica da je potrebno dosta veliko, široko obrazovanje za istoričara, te ogroman napor koji je neophodno uložiti radi objektivnog prosuđivanja dvije-tri rečenice, gotovo je bezobrazno tvrditi da istorija nije nauka! Slažem se da istorija u užem smislu (ja pod istorijom podrazumijevam i istoriju umjetnosti, i arheologiju i istorijsku geografiju i klasičnu filologiju i istoriju književnosti itd...) sama po sebi nije ništa, da je gotovo bezlična, kao drvo bez krošnje, ali od XIX vijeka polako napreduje kritička istoriografija i pojam istorijskog izvora se širi na...bukvalno sve materijalno, pa i nematerijalno (usmeno predanje). Pogrešan pristup koji je pozitivistička istoriografija postavila jeste onaj kome je temelj Šarl Senjobos, koji je čvrsto tvrdio da se istorija gradi na osnovu dokumenata, otpisujući nepisane istorijske izvore. Međutim, isto tako istorijska nauka predstavlja jednu srž, srce koja sve pomoćne nauke okuplja i objedinjava. Da li je arheologija nešto bez istorije? Nije ništa, ona kao nauka bez nje uopšte ne postoji! Podsjetiću te i da se budući istoričari obučavaju ne samo istorijskom disciplinom u njenom najužem značenju, već oni su i arheolozi, i paleografi, i numizmatičari, itd...

Sve će biti proverljivo i dokazivo tek kada istražimo sve što se može istražiti kao Ljudi i dostignemo

ascension.jpg

Pročitaj na šta sam odgovorio...Srbi nisu jedini narod koji se bavi time, kao što i sam uostalom priznaješ u ovom gore djeliću.

Извини што сам употребио агресивни метод комуникације (да би брже упознао саговорнике на форуму), хтео сам да препознам твој ментални склоп (као и код других) и могу речи да сам се пријатно изненадио.

Пошто ми нико није одговрио на питање ''дал је Руварац икада критиковао српску аутохтону школу'' могу да предпоставим да се то никада није десило (он се очигледно фокусирао на српски средњи век).

Изгледа да је прва јавна критика према том смеру била књига византолога Радивоја Радића ''Срби пре Адама и после њега'' што је по мени била реакција на вулгарни национализам Шешеља и банде око Милошевића који су употребили митоманију за дневну политичку добит, и слажем се, било је то одвратно. Тада се појавио и тај Деретић који је копирао свако слово из Милојевићевих истраживања, тај човек (Деретић) нема појма о историји, он мисли да ако је прочитао рад Милоша Милојевића да зна сву истину па може да лупи шта год жели. :lol:

Ту је још ваљда неки доктор Симо Јелача (ја не знам које тај) и нека Олга Пјановић, био би захвалан ако би ми неко објаснио њихову позадину и биографију. (аутори после другог светског рата)

Ако видимо како је тема отишла у три лепе.... видећемо да је заправо то сукоб између вулгарног шовинистичког национализма и његове реакције (онима које се то гади).
И вулгарни шовинистички национализма (код обичног грађана, политика је друга прича, она је свесно то радила, због користи) је настао из реакције према шовинистичком интернационализму.

Све у свему, ђавољи круг. Акција-реакција (Око за око...) принцип треба прекинути и вратити се научним принципима, да будемо објективни и ''опен мајндед''.

Истраживање Српске миграције (Индоевропска теорија) или порекло Срба.

Порекло имена Срб

Словенски
(< *serb-) is in the root of the Slavic word for "same" (modern исто isto) in following languages: сербать - in Russian, Ukrainian, сербаць - in Belarussian, srbati - in Slovak, сърбам - in Bulgarian. серебати in Old Russian

Латин

Scholars have suggested that the Indo-European root *ser- 'to watch over, protect', akin to Latin servare 'to keep, guard, protect, preserve, observe' (applied in particular to herds and flocks of domesticated animals.
Додао би и Мозак (lat: cerebrum)

Кавкашки

In some Caucasian languages, "Sur" means "man" (singular) with the suffix "-bi" becomes "men, people" (plural). In Armenian, Surb means "saint".

Турски

Сербест знаћи Слободан, независан, коњаник итд (укуцајте у гугл транслејт Serbest/ Turkish-English)

Санскрит

Sarva can refer to:
sarva, a Sanskrit word meaning all or everything and whole, complete.
śarva, meaning "archer", an epithet of the Vedic deity Rudra, and subsequently of the Hindu deity Shiva.

t82p1z.jpg

Већа слика

Материјал за карту:

Народи и државе

Индија

Сеерви из Индије
Сурпарака Краљество
Сарасвати Краљество
Сиби Краљество
Саувира Краљество

Тибет-Непал

Шерпа
Серва

Кина

Серица, Серве
Серби

Кореа

Сеорабеол

Киргизија

Сарибагиш

Афганистан-Пакистан

Сарбани
Сараван

Јемен

Сабеа Краљество
Сирвах

Иран-Азербајџан

Сарбадар
Серван

Месопотамија

Шуприја
Субарту

Украјина-Русија-Кавкас

Сармати
Сербои

Централна Европа

Суеби
Лужички Срби

Скандинавија

Зербе

Балкан

Срби

Божанства

Зурван (Перзија)

In Zurvanism, Zurvan is the hypostasis of Time (and Space). Zurvan is a normalized rendition of the word, which in Middle Persian appears as either Zurvān, Zruvān or Zarvān. The Middle Persian name derives from Avestan zruvan-, "time" or "old age".

Unlike Mazdean Zoroastrianism, Zurvanism considered Ahura Mazda not the transcendental Creator, but one of two equal-but-opposite divinities under the supremacy of Zurvan. The central Zurvanite belief made Ahura Mazda (Middle Persian: Ohrmuzd) and Angra Mainyu (Ahriman) twin brothers.

Сурабхи (Индија)

Kamadhenu is often addressed by the proper name Surabhi, which is also used as a synonym for an ordinary cow.[1] Professor Jacobi considers the name Surabhi—"the fragrant one"—to have originated from the peculiar smell of cows.[2] According to the Monier Williams Sanskrit–English Dictionary (1899), Surabhi means fragrant, charming, pleasing, as well as cow and earth. It can specifically refer to the divine cow Kamadhenu, the mother of cattle who is also sometimes described as a Matrika ("mother") goddess.

Серапис (Римско-египатско божаство)

Both spellings Serapis and Sarapis are recorded. "Serapis" is used in Latin, but both appear in Greek, e.g. (Ancient Greek: Σάραπις).

His most renowned temple was the Serapeum of Alexandria.[1] Under Ptolemy Soter, efforts were made to integrate Egyptian religion with that of their Hellenic rulers.

Серапси (Вавилонија)

The earliest mention of a Serapis is in the disputed death scene of Alexander (323 BC).[3] Here, Serapis has a temple at Babylon, and is of such importance that he alone is named as being consulted on behalf of the dying king. His presence in Babylon would radically alter perceptions of the mythologies of this era, though fortunately it has been discovered that the unconnected Babylonian god Ea (Enki) was titled Serapsi, meaning 'king of the deep', and it is possible this Serapsi is the one referred to in the diaries.

Митологија

Цорб (Ирска, Шкотска)

In Irish mythology, Corb was one of the Fomorians, a semi-divine race who inhabited Ireland in ancient times.

Фоморци/Поморци (Ирска, Шкотска)

In Irish mythology, the Fomoire (or Fomorians) are a semi-divine race said to have inhabited Ireland in ancient times. They may have once been believed to be the beings who preceded the gods, similar to the Greek Titans.

Кербер-Савара (Грко-римско-индијско)

The name "Cerberus" is a Latinised version of the Greek Kerberos, which may be related to the Sanskrit word सर्वरा "sarvarā", used as an epithet of one of the dogs of Yama, from a Proto-Indo-European word *ḱerberos, meaning "spotted"[5] (This etymology suffers from the fact that it includes a reconstructed *b, which is extremely rare in Proto-Indo-European. Yet according to Pokorny it is well distributed, with additional apparent cognates in Slavic, British and Lithuanian)

Poslednja izmena:
books004.png

I tako kineske svilene bube vrlo vjesto barataju lukom i strijelom!? Vrlo za.ebane neke bube, je li de? I preve odlicne maceve,? E pa svaka cast!

Hrastovniče, citiraš mi putopis jednog engleskog barona-plemića iz 1804. godine, kako bi kontrirao današnjem najvećem stručnjaku za Daleki istok? :think:

Iako neću sporiti da je Ser Džon Barou fenomenalni pisac i da je poznavao kineski jezik, osporiću mu, kao jednom matematičaru s kraja XVIII stoljeća, da može da kontrira modernim istorijskim i lingvstičkim naučnim studijama!

http://books.google.ca/books?id=GzMw...page&q&f=false

Barem se potrudi da provjeriš iz koje je godine to i ko je autor...više ne treba istaći...

Hrastovnik je tu pošteniji. On priznaje da je istorija za njega neka vrsta religije, u koju se prosto veruje i o tome se ne diskutuje.

Molim?!? Gdje je to napisao?

Vi se bojite citanja, provjeravanja. Vi, pristalice BB- prdolija, jeste bas oni koji vjeruju u istoriju skolskih drzavno-jezuitskih institucija. Vasa intelektualna snaga je blokirana, vi ste robovi svojih ucitelja, ja nisam i tragam listajuci i citajuci:

...to iz usta osobe koja je ovdje tvrdila svašta za Herodota...ja provjerio i dokazao da nisi u pravu. Takođe, za razliku od tebe, ja ne uzimam tako nasumično poveznice; ja provjeravam te tvoje knjige, kao što sam npr. provjerio tog autora kojeg si postavio, Irskog genealogičara iz XIX stoljeća koji je napravio genealogiju Iraca do Adama...

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Slične teme

Back