Dinkić: Vrati otpremninu ili otkaz!!

dragosh

Veoma poznat
Poruka
11.827
Dinkić: Vrati otpremninu ili otkaz

20. maj 2010. | 14:06 | Izvor: Beta
Beograd -- Nekadašnja zamenica direktora PIO fonda Slavica Totić treba da vrati otpremninu ili da dobije otkaz, kaže ministar ekonomije Mlađan Dinić.

7996286194bf52941ef014733944972_extreme.jpg


On je najavio da će od premijera Mirka Cvetkovića zahtevati da reši slučaj državne službenice koja je uzela otpremninu pa se zaposlila u drugoj državnoj službi.

"Mislim da se radi o apsolutnom bezobrazluku, ne radi se o pravnim stvarima, nego moralnim. Očekujem da premijer hitno reaguje s obzirom da se radi o državnom službeniku i to ne bilo kom", kazao je Dinkić.

Povodom slučaja nekadašnje zamenice direktora Republičkog fonda za PIO Slavice Totić koja je posle dobrovoljnog odlaska iz te institucije uzela otpremninu i zaposlila se u Republičkoj direkciji za imovinu Dinkić je kazao da od nje treba zahtevati da vrati novac, a ukoliko odbije dati joj otkaz i ne dozvoliti da se zaposli u administraciji "bez obzira što na to ima neka zakonska prava".

"Ovde nema abolicije od odgovornosti onoga ko je nadležan... niko mi ne može reći da to premijer ne može da uradi", kazao je Dinkić i ponovio da će "to lično reći premijeru".

"Kad sam pročitao u novinama zaista sam bio šokiran. Tu ne sme biti nikakvih izgovora oko zakona, jasno je da Vlada može da razreši bilo koga sa bilo kog mesta", kazao je Dinkić.

Odgovarajuci na pitanje zašto zakonski nije sprečena mogućnost zapošljavanja posle uzimanja otpremenine, on je rekao da su se tome suprotstavili pravnici.

"Mi smo predlagali takvo rešenje kada se razgovaralo, onda su nam pravnici rekli da je to protiv Ustava, da ne možete ljudima sprečavati pravo na rad i takve stvari. Ja se, zaista, često sa pravnicima ne razumem", kazao je on uz ocenu da "naši zakoni nisu savršeni".

Dinkić je naglasio da se radi o političkom postavljenju i da ga ne interesuje pravna dimenzija.

"(Slučaj) ima moralnu dimenziju i siguran sam da ako niko drugi, onda premijer treba da preseče i da se taj slučaj reši jer je to bruka za vladu", kazao je Dinkić.



Mediji su juče objavili da je nekadašnja zamenica direktora Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje Slavica Totić nakon dobrovoljnog odlaska iz te institucije uzela otpremninu i zaposlila se u Republičkoj direkciji za imovinu.

Ministar za rad Rasim Ljajić potvrdio je medijima da su u to ministarstvo stigle dve prijave da su dvoje zaposlenih iz Fonda PIO, pošto su uzeli otpremnine, prešli u druge državne ustanove i da su prijave prosledjene inspekciji da ispita slučaj.

U Ministarstvu finansija je rečeno da ministarstvo kontroliše trošenje ukupne sume novca u procesu racionalizacije, ali ne i pojedinačnih slučajeva.
http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2010&mm=05&dd=20&nav_id=432684



Bravo majstore tako se to radi sa parazitima na drzavnoj grbachi?!:rtfm:

Dodushe.... sacekajmo da vidimo da li ce gospodja Totic hteti da vrati novce!?:think:
 
Poslednja izmena:

Back
Top