MIKICA81
Zainteresovan član
- Poruka
- 200
hello kity sve je divno spremam se da probam pizza mufine 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
KAJZERICE
(16 komada)
1kg brasna
1kvasac(42gr ,bar je tako pakovan kod nas ,mislim da nebi nista skodilo da se stavi 50gr kvasca)
2dl mleka
3,5dl vode
0,5 dl ulja
1ravna kasika soli
1 ravana kasika secera
postupak
Umesimo testo podelimo na 16 lopti,svaku malo razvucemo i ostavimo da kisne 1/2 h.Stavljamo ih na pleh oblozen peko papirom,svaku kajzericu razrezemo na polovinu tj pritisnemo sa tankom drskom od varjace,opet kisne 15 min i stavimo u rernu zagrejanu na 220 stepeni pecemo 10 min,izvadimo namazemo cetkicom sa uljem i pecemo jos nekih 5 min
Izvadimo iz rerne prekrijemo kuhinjskom krpom
![]()
E ovo za 4 dana ti ne verujem, sumnjam da mogu da dočekaju i sledeći dan...Od toga testa pravim svasta jel je divno.Za rođendan od cerkica sam pravila mini lepinjice i stavljala pljaskavicu,svi bili odusevljeni.
Ove kiflice su i posle 4 dana mekane....
Drage moje dame, sutra je sveti sava. Posto sam ja rodom iz banata, kod nas je obicaj da se za svetog savu prave perece, pa i ja to radim svake godine. Ovo je moj recept.
PERECE
1/4 mleka i 1/4 vode, pomesaj,potopi kvasac,dodaj kasikicu soli,1celo jaje i 2zumanca, varjaca masti. Dodavati brasna i varjacom lupati testo da se pojave mehurici,,jos dodati brasna da se testo zgusne i rukom ga mesiti kao hleb. ostaviti da naraste. Seci komadice i praviti perece. U posudu razmuti brasno sa dosta soli i vodu, da bude guzce nego za palacinke, pred kraj pecenja preliti svaku perecu tom smesom, vrati u rernu jos desetak minuta.
![]()
evo ovako sam jutros probudila dragog:
p.s. e da nisam stavila 172 kasicice origana kako je po receptu, nego malo manje
malo vise sam omanula(misljeno je 1/2 kasikice origana)
Ko mi je kriv kad negledam sta kucam....Molim Smehic da ispravi.....
![]()