Peciva, testa, pogače...

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Može naravno recept:

Mera je čaša od 2 dl (od jogurta)
3 jaja
300 gr. feta sira
1,5 čaša jogurta
malo više od 1/2 čaše ulja
1 prašak za pecivo
8 kašike heljdinog integralnog brašna (može i kukuruzni griz)
8 kašike palente
1 kašičica soli
2 kašike laneno seme
1 šaka sitno iseckanih crnih maslina
Priprema

Umutiti mikserom jaja, sir, dodati jogurt, ulje i ostale sastojke po redosledu.

Na kraju dodati masline sitno iseckane i lagano varjačom umešati u smesu. Ne mututi mikserom!!!

Umućenu smesu ostaviti jedno 15-tak minuta da heljdino brašno nabubri. Ako vam se učini da je mnogo gusto dodati još malo jogurta.

Masu sipati u silikonske kalupe (ne do vrha) i peći dok ne porumene. Ostaviti još malo u toploj rerni, pa ih izvaditi i istresti iz kalupa.

Buduća tašto pa tebe će zet da obožava, ili ti je ideja da ga ubiješ kašikom :hahaha:

Ne znam šta je lepše, 'prazne krofne' (ko je pojeo sredinu) ili heljda mafini.
Za slike bona a za recept :cmok:

E moja Sneki, moj zet je veliki mesojed:zcepanje:, za testo baš i ne mari:dontunderstand:, tako na nema opasnosti da ga sredim kašikom tj. testom:zper:, a krofne su mi prvi put ispale ovako šuplje:whistling:, bez obzira na moje ''mlade'' godine i iskustvo, uvek ispadnu ko' kamen,:think::sad2: što kaže moj otac kooonja da ubiješ:rotf::rotf::rotf:

PUŽIĆI SA BELIM LUKOM

testo-750gr brasna
40gr kvasca
4dl mleka
1dl ulja
1 kasika soli.umesiti testo i podeliti na 4 dela.Ostavimo da kisne oko 30 min.svaki deo razvucemo u obliku pravougaonika i namazemo nadevom,uvijemo u rolat i secemo snite debele otprilike 1-2cm.stavljamo na peko papir.Namazemo sa belancetom i pospemo sa susamom.peci na 180 dok neporumene

nadev-250gr margarina
1 kasika soli
4 zumanca
6 cenova belog luka istisnjenog (po zelji moze se i vise belog luka staviti)

img7095.jpg

Poslednja izmena:
LEPINJE,brze a jako dobre

Potrebno za 4 lepinje

3,5 dl vode
6 kasika ulja
1 ravna kasika secera
1 ravnakasika soli
21g kvasca
1/2 kg brasna
sve zajedno mutimo mikserom(nastavkom za testo) i ostavimo da stoji 40 min da kisne.posle vadimo kasikom istavljamo na pleh oblozen peko papirom i napravimo 4 gomilice,vidi sliku.(ja nekad pravim i manje gomilice pa napravim 6-8 lepinja manjih).
Pecemo na 230 stepeni oko 30 min,nisma ih davno pravila al mislim da sam pekla na slabijoj temperaturi
QUOTE]

Pravila juče, divne su lepinje, odličan recept. Problemi su nastali što napravih samo jednu turu, a ukućani navalili...:hahaha:

Na Cosetu sam se pohvalila da mi je bila bratanica, vracala se iz Bugarske pa da poseti tetku, a ja kao i svaka tetka koja voli svoju decu pravila lepu pogacu.Pre nego sam je slikala otkinula mi jedan listic, da se setim uvek kad vidim sliku da je bila u goste.
picture.php

Recept ako zelite napisacu uskoro.

Na Cosetu sam se pohvalila da mi je bila bratanica, vracala se iz Bugarske pa da poseti tetku, a ja kao i svaka tetka koja voli svoju decu pravila lepu pogacu.Pre nego sam je slikala otkinula mi jedan listic, da se setim uvek kad vidim sliku da je bila u goste.
picture.php

Recept ako zelite napisacu uskoro.

Naravno da želimo!
Može i ilustracija... kako se ovo pravi :D

I ja sam za jučerašnji rođendan i diplomu pravila ovu pogaču i još neke kiflice rolate i svašta nešto, evo par sličica

Prilozi

• 40 006.jpg
    40 006.jpg
    21,2 KB · Pregleda: 52
  • Slavski kolač 2008.g 122.jpg
    Slavski kolač 2008.g 122.jpg
    53,7 KB · Pregleda: 46
  • 40 013.jpg
    40 013.jpg
    56 KB · Pregleda: 50
  • Picture1 009.jpg
    Picture1 009.jpg
    45,6 KB · Pregleda: 46
Buduca tasto divno i srecan i rodjendan. Vidim ja da ti neces jos dugo biti buduca tasta jer ce neki promucuran momam vec ugrabiti i ovu devojku jer kako nebi - mlada. lepa, uspesna a jos kakvu umesnu majku ima. Sta ces bolje samo da uziva.::D:D

Back