Blogovi

TI SI TAJ
Ne znam sta mi se odjednom desi: Srce mi zaigralo A telo pocelo da gori, U dusi se vapaj cuje Dok snazno tvoje ime zbori. Tako naglo, u jednom trenutku Osetila sam da ti si taj… Onaj sto mi treba Da izazove u meni treptaj. Cujem tvoj glas Dok napolju kisa pada, Ne postoji vise Izgubljena nada… Sada su sve nade moje Polozene u tvoje oci. I znam, ali sigurno znam Da ces u moj svet doci. Ne znam sta se u meni desi Kad posle dugih lutanja Volim I tvoje reci ljubavi I nasa duga cutanja.
RUGANJE I NARAV KO ODZAK GARAV
I konacno prava rec: RUGANJE! Ja mislim, a to i radim, tako pisem i tako govorim, da je najjace oruzje protiv zla upravo to - okrutno RUGANJE. U opste me ne zanima da sa njima "kvalitetno komuniciram": ne mozes da ih ubedis, ne mozes da razgovaras, neces da ratujes, a ti im se smej! I to bas tako, kao u skoli, na malom odmoru, ono najgore sto deca rade, upres prstom i u grohot, i zlo nekako pocne da se topi. Prica se da je upravo ruganje bio dugogodisnji lek protiv maloumnog pseudo-salonskog fazizma onog pokojnika Kalajica, on se kao duva, prsi, dize bradu, siri nozdrve, frkce nesto o Evropi, uber naciji i aristokratiji, o tome kako bi sejao smrt i streljao izdajnike, a ljudi prasnu u zarazni smeh. Upres prstom i kazu - e, mnogo...
Rodila se 1970-e ,u maloj prizemnoj kućici,koja je izgrađena u podnožiju neke planine obrasle šumom,nedaleko od magistralnog puta,u jednom malom mestu stešnjenom između planina.Otac radnik,bez završene osnovne,majka domaćica,stariji brat,u susedstvu braća od stričeva,ona jedina sestra.Njeni su se ,dopunski ,bavili ekstezivnom poljoprivredom,i terali je da radi sve te poslove koje je mrzela-kopanje kukuruza,skupljanje sena,čuvanje krave koja je ,nekako kiselkasto,smrdela. Rano je zamrzela sve što je u vezi sa tom vrstom posla.Kao dobar đak dobila je priliku da studira. Njeni su želeli da bude prva iz familije sa fakultetom,da se „ne muči,da ne radi“kako su govorili.Ona nije do kraja razumela te priče,ali je želela da pobegne što dalje,u...
Više neću tolerisati vaše postupke. Uzecu pravdu u svoje ruke za čas, I sok na slamku i zimski sneg Ni pivo više nije kao što je bilo, I ono je pobesnelo i zapenilo na stanici u Kuli, pod vrlim suncem geta. Kako se navodi u krivičnoj prijavi od petog avgusta prošle godine učio sam karate od moga čiče. Kupuju se razne budalastine s' ekrana I duvamo da naduvamo svet oko sebe Da bi jasnije videli slike kad neko padne fauliran, kažu "ostao je na travi" Valjda nije prešao na teže droge Brat mi je rekao kad sam bio mlad da se devojke iz sela lože na grad. (naravno, Vudu Popaj)
Da li sam još uvek dete?
I danas posle toliko godina uhvatim sebe kako sa uživanjem sedim pored TV-a i gledam crtani film. U ponudi programa koje nam nude sa malih ekrana u zadnje vreme najšešće bežim od tema koje u sebi nose ekonomiju i politiku. Te emisije me sve više podsecaju na one iz devedesetih kada su nas ubeđivali da lepo živimo sa tri DM samo što to još uvek ne znamo. Isto se to radi i danas samo sa malo vise uvijanja u oblandu. Ponešen tim iskustvom zadržavam se kod onih nekoliko edukativnih kanala ali veoma često odgledam i crtani, mada moram priznati da je i njih sve više koji su puni nasilja. Gde nestadoše oni dobri Diznijevi Miki, Šilja, Paja...
DA LI STE I VI SIROMAŠNI KAO JA?
Pre nekoliko dana sam dobio sledeći mejl od jednog prijatelja: Kada je stomak dao signal da treba da se večera, otišao sam do frižidera, bacio pogled u njega, i nervozno progunđao: "Opet nema ničega za jelo..." To je čula moja majka, i dodala: "Stvarno nema ničega, moraš sutra do pijace u nabavku..." A onda sam pomislio: "Čoveče, šta ti to govoriš?" Evo spiska NIČEGA koje se večeras zateklo u mom frižideru: 1. Proja (sa susamom) 2. Čorba od krompira (ostatak od ručka. "Ne mogu ponovo to!") 3. Ajvar (domaći) 4. Jaja (domaća) 5. Namaz od malteksa i susamovog tana 6. Soja u prahu (doda se voda i eto paštete) 7. Puter od golice 8. Musli 9. Džem od šljiva (domaći) 10. Krastavac 11. Jogurt 12. Sir 13. Šargarepa 14. Paprika 15. Praziluk...
- Zaljubiti se. - Smejati se od sveg srca. - Pronaci puno mail-ova od prijatelja kad se vratis s odmora. - Setati po nekom lepom mjestu. - Slusati omiljenu pesmu na radiju. Primiti poziv od osobe koju dugo nisi video. -Dobar razgovor Smejati se bez razloga. - Slucajno cuti da neko lepo govori o tebi. - Probuditi se i shvatiti da jos mozes odspavati nekoliko sati. Stvoriti novo prijateljstvo. - Provesti neko vrijeme sa svojim najboljim prijateljom - Osetiti da su osobe koje volis sretne. - Slusati pjesmu koja te podsjeca na 'tu' osobu. DODAJTE JOS NEKI, AKO SAM JA ZABORAVIo...
Zelio bih sada samo da se probudim u zagrljaju tvom uvek svez dok se svaka crta na mom licu budi dok sunce sija iz tvojih ociju kao kroz prozore trepcem grabim te kao prva sreca ujutro upijam tvoj smeh cujem kako ptice pokusavaju da pevaju kao sto umes ti zar bih imao razlog da se probudim da nisi ti ?
Ovo je prica o nama Ovo je na svetlu moja tamna strana Nocas sa sobom sama,pitam se ja Da li ona zna ? Da li ona zna da joj ljubav krades da bi je meni dao? Da li ona zna da ti je do mene stalo? Da li ona zna da delimo snove? Da iste suze lijemo Obe se u tisini pitamo,sa kojom si zapravo. Dok moje ruke grejes,ti se za nju smejes. Dok u njenim ocima se ogledas,u sebi moje ime dozivas. Da li ponekad pozeli da bude na mestu mom,kao ja na njenom? Da li ponekad pomisli da istu srecu i nesrecu delimo? Sve to cinimo za ljubav koju nemamo. Da li ona sluti da ti ponekad dolazim u san? Da li ona sluti,da li ona zna koliko mislim na tebe ja? U tamnim nocima,skuljaju se suze u ovim ocima U tamnim nocima roje se teske reci na usnama I sve to nestaje...
Grešio sam mnogo
Grešio sam mnogo Grešio sam mnogo, i sad mi je žao i što nisam više, i što nisam luđe jer, samo će gresi, kada budem pao biti samo moji - sve je drugo tuđe. Grešio sam mnogo, učio da stradam leteo sam iznad vaše mere stroge grešio sam, jesam, i još ću, bar se nadam svojim divnim grehom da usrećim mnoge. Grešio sam, priznajem, nisam bio cveće grešio i za vas, koji niste smeli, pa sad deo moga greha niko neće a ne bih ga dao - ni kad biste hteli. Duško Trifunović
Prave veličine Moje pesme su melanholije pune svakodnevica za to prepuno materijala daje, i dok jedan život skapava i trune prednost pobednika se topi,polako nestaje. Da li smo u suštini svi pobeđeni poraženi se nisu baš sredili, pobednici su toga osećaja pošteđeni jer oni su tu i sada,jer oni su pobedili. Pitanje je,iz kog ugla se pobeda gleda materijalizacija duha je jeres obična, metafizički gledano nema nikakvog reda promovišu se nastranosti ili pobeda lična. Istorija beleži samo ličnosti jake nikada nije bilo pobede lake, sa večitim ukusom oporosti i gorčine ali tako se rađaju prave veličine.:klap::klap::klap:
...da mi bar netko kaže...mani se svega...ostavi to za neke mlade nade, za neke nove ljude...pusti ta piskaranja, ta nadanja..pusti sve to k vragu..i odustani...nije vrijedno spomena...MOLIM VAS NEKA MI NETKO KAŽE DA JE SVE OVO GLUPOST i da je sve uzalud...ja sama ne mogu da shvatim...ili neću...ne želim...hoću da mi netko kaže da su to sve same gluposti i da čovjek ne treba čekati svoju pravu i jedinu ljubav...da se ona dogodi samo nekima...ponekad ..a mi ostali samo možemo čitati knjige,romane...pjesme...slušati sve te glupo romantićne pjesmice...ja želim da mi to netko kaže, netko tko je razuman...tko stoji čvrsto na zemlji..molim vas,,,bilo tko...jer, ja...ovako sama...ne mogu to da shvatim dok se još uvijek nadam da negdje...
Napoleon je rekao da je istoriju čine unapred dogovorene laži. LAŽI---- da li to znači da svet kakav danas poznajemo jedna velika laž? Hrišćanska era od više od dve hiljade godina, razvoj i promena ekonomije i društva (feudalizam, kapitalizam, itd), svetski ratovi, NLO, Bermudski trougao, Tunguska katastrofa, AREA 51, svetske sile i organizacije), itd. Da li živimo u svetu koji je ceo laž? Da li smo i mi kao ljudska vrsta laž? Sve je manje dokaza o evoluciji Darvina, dok je Biblija sve tačnija (svetla na nebu, anđeli, Egipatski crteži kao dokaz van Zemaljskog života). MOLIM ZA VAŠE KOMENTARE NA TEMU HVALA UNAPRED I SLOBODNO SE IZRAZITE
Mix ....
* Drzati smrt za ruku ljubiti snagu u jauku a smejati se uz svu tu muku Samo se posebni dici na pijedestal mogu zahvaljujuci srcu dato ljubavlju na cuvanje Bogu * Bez ociju videti ponekad vise mogu ko senka sto se za tobom vuce sto bilo je juce danas je nadahnuce * Cujem ti dah izraste mali cvet ponekad tamo gde niceg nema do pepeo i prah * Dok zvone zvona sa nekog trona cipela seta obilazeci deo sveta u kome pise da ljubav samnom uvek dise * Ti ces znati i kad me nema da moja dusa pored tebe smirena drema * Potrci u susret onom sto pomno gleda gde pada iver sa klatna nekog zivotnog sata i seme zlata Vetar ga kali kisa zaleva korenje svoje duboko u zemlju zaranja plivajuci u oku ljubeci...
Human čovek sigurno se odlikuje vrlinom herojstva. Ipak svaki heroj treba da se odlikuje humanošću. Plemenit čovek zahteva sve od sebe. Mali čovek zahteva sve od drugih" I kad si sam, ne treba nista zlo ni da mislis ni da radis. Nauci da se vise stidis pred sobom, nego pred drugima."
Mogu da ne kažem koliko te volim a da ti osetiš koliko mi značiš jer reči ponekad puno ne znače poljupci to mogu jače Mogu da prećutim koliko mi trebaš kad budeš videla sa koliko želje moje oči zrače i ti ćeš znati i ja ću znati kad mi osmehom uzvratiš Umesto svih reči neizrečenih dovoljan je osmeh jedan ili pogled jedan samo pa da lako pročitamo šta zaista osećamo jer azbuku uzdaha mi već odavno znamo
Bila je tu negdje,na dohvat ruke,osjećao sam joj dah na potiljku.Bila je nešto svježe,nešto novo u mom virtuelnom svijetu stihova.Onda sam nekako ,povučen događajima,morao izaći iz tog svijeta,ostavivši Samouku i još neke drage likove u njemu...Vratih se danas,vidim neki dragi likovi su još tu ali je ona nestala...Zbogom samouka,znam da si našla neki bolji virtuelni svijet sa više uzbuđenja...A možda si još tu,samo si promijenila nick...:dontunderstand:
nemam glasa , nemam reči okrećem se i tebi klečim klečim i mislima molim da bože tebi govorim daj mi snage i volje i da sinu mi bude bolje pogledaj anđela svoga i daj mu što može samo od boga
I Ana Frank, kao i svi mi, je trazila svoj komadic plavoga neba u crnom krugu... Ja sam moj komadic delimicno pronasao, ali fali tu jos dosta slicica da bih sklopio puzzle.. CD trazi od mene da ga ubacim u liniju i preslusam.... Ne znam da li cu mu to uciniti,mrzi me da ustanem,iako je za njegovu srecu jako malo potrebno... Potrosio sam toalet papir jos juce....sreca da mi se jos nije islo na veliku nuzdu, bas bih se smorio propisno... Svirao sam skoro neku svoju pesmu, ali nevolja u svemu je bila to sto je ta moja melodija licila na milione drugih...tada sam shvatio da nisam uspeo nista da uradim, jer necu da zvucim kao drugi, neka oni zvuce kao ja... Nikad, odnosno retko kad pamtim ljudima imena..prepoznajem ih po licima,neko je...
Izvor ....
* Svako ima izvor neki iz duse izleti Spleti ruke prste oko smeseci se nasiroko Sto izvire ovde sada uliva se bez blokada Ljubav tu se snazno valja okrece se zemlje plamen razbice se svaki kamen .... Nemir
SAMOĆA - M.Antić
SAMOĆA Svoju snagu prepoznaćeš po tome Koliko si u stanju Da izdržiš samoću. Džinovske zvezde samuju Na ivicama svemira. Sitne i zbunjene Sabijaju se u galaksije. Seme sekvoje bira čistine Sa mnogo sunca, uragana i vazduha. Seme paprati zavlači se u prašume. Orao nikad nije imao potrebu Da se upozna sa nekim drugim orlom. Mravi su izmislili narode. Svoju snagu prepoznaćeš po tome Koliko si u stanju Da prebrodiš trenutak, Jer trenutak je teži I strašniji i duži Od vremena i večnosti. Miroslav Antić
Na samo par metara od moje kuce je pruga... Vozovi tuda prolaze, a ja i dalje sedim i gledam ih kroz prozor...gledaju i oni mene... Glasa nema, samo tutnjava... Trazio sam je, a i njega sam trazio... Naravno, bila je to jos jedna bezuspesna misija, ali neprikosnoveni ljudski pogled, baca sve dalje nova resenja.. Skazaljka me ceka, ceka samo mene... Nije je briga sta sam i ko sam, ona i dalje ceka... Ponekad je zamolim da produzi dalje, jer od cekanja mene vajde nema, ali ona samo odmahne rukom, podboci se i nastavi gde je stala...ona ceka... Dok sam pretrazivao moguce opaske i prevrtao stare trosne parcice hartije mislio sam na nju, a i na njega... Oni mene vole, ali volim li i ja njih? Uhvaticu voz, toliko cu jako da ga stiskam, sve...
negde sa neta... Bio jednom jedan čovjek koji je imao 4 sina. Želio je da njegovi sinovi nauče da ne smiju suditi o stvarima i događajima suviše brzo. I tako, poslao je svakog sina, jednog za drugim u potragu za stablom kruške koje se nalazilo daleko od njihova doma. Prvi sin je otišao u zimu, drugi sin u proljeće, treći je otišao u ljeto, a najmlađi sin je otišao u jesen. Kada su se svi vratili natrag, otac ih je pozvao zajedno da mu opišu što su vidjeli. Prvi sin je rekao da je drvo bilo ružno, savijeno i uvrnuto. Drugi sin je rekao da je drvo bilo prekriveno sa zelenim pupoljcima i da je puno obećanja. Treći sin se nije složio sa predhodnim pričama. On je rekao da je drvo bilo prepuno cvijeća koje je mirisalo tako ugodno i...
UKRADENO VREME
UKRADENO VREME Ispratih te na stanicu Sa suzom u bistrom oku… Znam, tako se ne prate gosti… Poljupcem i osmehom treba, Ali molim te, oprosti… Oprosti zeni koja voli Svaki je rastanak previse boli. Ovlas si poljubio moje usne Bojeci se da te ko ne vidi? Kad srce nije otpalo tada, Jer pomislih: On me se stidi! Znam da previse od tebe trazim, A ti si mi vec mnogo dao… Svaku moju suzu si izbrisao Dok si mi poljupce krao. Tamo negde Kada smo sami I kad se volimo u tami, Nista za tebe sveto nije I strast ne mora da se krije. A ovde sada, pred ljudima, Nesto me u grudima kida… Gledas me a ne vidis, Slusas me a dobro me ne cujes. Znam da ces i ti kao i ja U tami svoje sobe Nas rastanak da oplakujes. Zato sad idi i ne okreci glavu… Ostavi ovu...
ne zelim ljubav ni snove nove ne zelim noći ni jutra nove ne želim istine i laži nove ne želim tebe ni srce tvoje ljubav ovu ja nisam htela sama je kao ptica doletela dala mi je nadu i život novi a sad me opet u mrak goni odlazi srećo odlazite snovi ovde više nema nikog da vas voli neka mi noći budu hladne neka mi srce ovog trena stane neka se jutro bez mene budi to moj živote od sad budi
Back