Blogovi

Budi jako oprezan da ne rasplačeš ženu, jer Bog broji njene suze. Žena je nastala od muškarčevog rebra-ne od njegovih stopala da se po njoj gazi. Ne od njegove glave da se njome vlada, nego od boka da mu bude jednaka. Ispod ruke da bude zaštićena i pokraj srca da bude voljena... z:girl:
Od tebe do mene godine a uspomene ko domine jedna na drugu se naslonile od tebe do mene. Od tebe do mene nabujala rijeka u vrtloge svoje progutala komade davno sanjanih snova neispjevanu pjesmu svatova zarobljenu u huktanju plahih valova od tebe do mene. Od tebe do mene stotinu behara procvalo i uvelo jata ptica na jug stoput odletjela i s proljeća pod stare strehe se vratila Od tebe do mene godine a uspomene ko domine...
Ne bih žalila dunjaluka ovog cijelog da ispijem još samo jedan šerbetli bokal da omirišem još samo jednom behar da ovo kaharli srce moje sevdah slasni samo još jednom kuša pa nek mi je onda prosta duša...
UKINULI SU NAM VIZE I TO JE LEPA VEST JOŠ DA NAS IZVADE IZ EKONOMSKE KRIZE PA DA NAS VIDI SVET :whistling::whistling::whistling:
Све што бих рекао о мени моће да стана на дно шољице за кафу какве полуписмене Циганке која гатањем попуњава кућни буџет. А не волим гатање. Јер шта ако сазнате нешто о мени што ја нисам желео да вам кажем и то употребити против мене- или не дај Боже у моју корист? Знам како да се браним од непријатеља, али како ћу против вас ако сте ми пријатељи. Ударце умем да примам, а Бога ми да задајем, али шта ћу са стиском руке или далеко га било са пољупцем? Ту бих моментално капитулирао, а је то не волим и презирем. И шта ако та циганка која ми гледа у шољицу после раструби шта ми је на души? И што мора неко неком да гледа у душу? Шта тамо има лепо? Нема ништа. пар офуцаних патика (јер ме просто мрзи да купим нове), неколико пропалих снова и...
Шта је Христос писао по прашини? I Ходите сада да присуствујемо једном величанственом призору да би се научили. Да би се научили и да би разумели, децо Божија, ко је извор радocти неисказане, оне радости којом су се радовали апостоли и мученици Христови. Ходите и ви грешници, јер се то највише тиче вас. Ходите пред језик који вас не осуђују, ходите под руку која вас милује и пред очи које плачу за вама. Ходите пред Цара сви ви кљасти и убоги духом, да вам Он подели бесмртна племства, да вас обуче у царску порфиру, да вам стави венце царске на главе, да вас стави покрај Себе за трпезу заједно са анђелима Својим светим. Ходите и чујте и видите како Он, Свемилостиви, поступа са вама грешницима, да би радост обасјала срца ваша. Једног...
*BOLEST I LEK *-2
I tako uvek ispocetka bolest je moja slatka zverka retka i volim je sve jace Nosi jedno lepo ime gleda cuti prica ne leci me * * * Ponekad me brani od nekih napasti kojih ne mogu vam tacno kasti Virus moj mili po meni se brzo siri pomesa mi loncice zbuni mi osmehe Uzavru od temperature misli dodje mi da skacem pevam vristim da od srece uz bolest se stisnem ima dana neznam poput deteta ni da pisnem Toj bolesti nema zamene neka se brine i dalje apoteka medicinski sistem ceo nista im ne vredi znam Hej doktori moja je skromna prognoza ljubav neizleciva tacna bila bi dijagnoza Nemir
Koliko je tebi proslo dana? Meni je mnogo,da ne moze vise. Tamo ti je,kazes,dobro, a kazu i da vreme sve nam brise. Izbrisano nije to da mi falis, da mi te je oduvek bilo malo, ni mesto ono u srcu gde si bila. Prazno je,za tebe ostalo. Ne trazim da se opet vratis i budes ono sto si nekada bila, niti bih volela da patis. Ne bih da ti ja skupim krila. Znam da moram biti samo svoja, da naucim da se borim i sama, da uzimam,dajem,smejem se i placem. Hocu,samo me zagrli,mama.
Da sam umro bar pola sata ranije bar minut pre nego što sam te sreo Bio bih najsrećniji pokojnik u utrobi zemlje koji je imao sreću i nije tvojim čarima odoleo Ovako ću biti mrtvac svoj život ceo sve dok ne dodje crni djavo da bi me u svoju postojbinu odveo i spasio mi bar deo duše koji je od tebe preoteo
Tamna je noc,nebo tmurno i sumorno, nigde zvezde ni meseca,ja se osecam umorno. Tamna je noc,ljudi uzivaju u nadi da se sve biti bolje,da nece crknuti od gladi. Tamna je noc,ne vidi se prst pred okom, zavrsicemo svi u mraku,uzasno dubokom. Tamna je noc,mi malaksali i bledi pitamo se kol`ko ovaj zivot vredi. Tamna je noc,sve je suvise mracno vodimo se k`o nestali,to je,nazalost,tacno. Svi cekamo neke malo bolje dane, tamna je noc,zora nikako da svane. BORA DJORDJEVIC Ps.Pesmu "Temnaja noch" je napisao ruski pesnik Vladimir Agatov,a komponovao je Nikita Bogoslovskij. Nas Bora ju je preveo..imam originalne reci na ruskom,ali prevod koji je Bora prepevao skoro da nema nista zajednicko sa originalom..osim,mozda,naslova. A i ocigledno je...
*BOLEST I LEK*
Moja si bolest velika svakim danom siris se bolesna do srzi Kroz mene juris nasmejano ponekad se duris umiris pa nekud opet pocnes da zuris prepisuju mi lekove kazu da radim neke luckaste sklekove Daju mi sarene pilule sa imenom zaborav spricaju neke tecnosti misle mogu da izbrisu deo vecnosti Kad se razbolim(o) jace nesto zatutnji boli potmulo zaplace iznutra nesto grize pocne da zvace pa boli boli boli Da te hirurzi otklone nemaju nikakvu soluciju Pedagozi psiholozi gastropolozi endokrinolozi sva ostala medicinska ekipa se za glavu uhvati kad me bolest Ti zahvati A ne znaju da ni cela svetska apoteka nemoze da izmisli i nadje leka Da u krvotoku ti si moja droga neophodna reka I tako uvek...
Neki je jedinac ovako opisao svoje roditelje: Hteo sam mleka-dali su mi cuclu. Hteo sam roditelje-dali su mi igračke. Hteo sam govoriti-dali su mi televiziju. Hteo sam učiti-dali su mi savete. Hteo sam misliti-dali su mi znanje. Hteo sam opšti pogled-dali su mi idejicu. Hteo sam biti slobodan-dali su mi disciplinu. Hteo sam profesiju-dali su mi radno mesto. Hteo sam slobodu-dali su mi motocikl. Hteo sam sreću-dali su mi novac. Hteo sam smisao-dali su mi karijeru. Hteo sam nadu-dobio sam strah. Hteo sam se promeniti na bolje-dobio sam sažaljenje. Hteo sam sestru-dali su mi komfor. Hteo sam živeti u punoći-dali su mi prazninu. Svako biće dolazi roditeljima kao dar i pita ih: Šta mi možete vi dati? Vaspitanje je težak zadatak. Kako...
Sveće su neizostavni deo svih posebnih trenutaka i svečanosti. Mirisne sveće daju toplinu i pijatan miris, deluju opuštajuće, njihova treperava svetlost smiruje, dekorativne su i uvek su pogodne da budu veoma lep poklon.
Dugo vremena smo razmisljali i vagali da li da deci kupimo psa... Zivimo u stanu i mislili smo da to nije mesto za psa. Ali eto,posle dugog vaganja prevagnu decja zelja za ljubimcem... I tako..kupi smo prelepo stene zlatnog retrivera,zenkicu i nazva smo je Lara. Istog casa kada je usla u nas dom,unela je veliku radost sa sobom. Razigrana,vesela,radoznala svima nam je navukla osmehe na lica... Ali sve to kratko trajase. Lara se razbolela... Pet dana smo pokusavali da je spasemo,ali sada je prevagnula bolest... Uspavali smo Laru...danas...pre pola sata... Uzasno mi je tesko...bila je sa nama samo nedelju dana a nedostaje mi tako puno...Zivot cesto puta uopste nije fer..... pitam se da li je bolje bilo da smo odbili decje molbe za psom,ili...
Neka te snovi dovedu ka meni na tlo mojih plodnjih njiva gde se uziva... Danas zelim da probudim sva tvoja cula usnula. Mirisem tvoje telo vrelo i zelim da se desi cudo da miris taj ostane u meni zadugo. Dodirujes me milujuci mi grudi, od tvojih strasti moj nemir poludi. Grlim tvoje obnazene puti... Pritisni me uz sebe i zacuti... Nek nam se tela sjedine i postanu jedno-vredno. Moje zenice nose tvoje lice i pitam se gde su granice nasih htenja i te slasti u vulkanu raspaljenih strasti. Pokrivas me telom svojim... vrhunce vise ni ne brojim... Mirisi strasti mame pozudu u seni... dok se tvoje telo opusta u meni...

dug

svako ceni razlicite osobine kod svojih prijatelja, ili ljudi uopste, isto tako neke mane mu vise smetaju neke manje. meni osim lazi, najvise smeta kada neko ne vraca dug. mislim da je to jedna zaista losa karakterna osobina kod bilo koje osobe. mozda zato sto ona obuhvata vise tih negativnih osobina. ako ti neko pozajmi nesto i ti ne vratis, pokazujes da si lazov, da nemas respekta ni prema sebi, a kamoli drugima, ne drzis do svoje reci, smatras da je davalac duga glup jer ti je dao nesto u zajam. i postoje dve vrste duga, direktan dug, kada neko tebi nesto da, i ti si obavezan da to vratis toj osobi, i indirektan "dug", kada neko tebi ucini dobro, i ti taj "dug" ne vracas njemu, ali ako budes ikada u situaciji, onda nekome drugom...
Šta reći...daš nekom šansu da te ima, da ti pokaže koliko te voli zato što ga voliš do beskaraja a on ti kaže išššššš...a pritom postupke koji su se nizali godinama neću navoditi. Imalo je sve to svoje razloge. Dobro je na vreme shvatiti da nisi poželjan i otići... Život ide dalje a kako živeti sa tim to je već problem. Nije lako...ja neću pisati do detalja šta osećam, prosto želim da čuvam u sebi... neko je imao hrabrosti da ruši moje snove zarad svog trenutnog zadovoljstva. Za mene nije mrdnuo du_etom...jezikom, kao što se već pročitalo jeste. Naravno sada to i dalje radi, valjda sam to zaslužila. Svoju dobrotu, svoju ljubav, snove, osećanja...kada dajete, gledajte kome dajete sebe. :klap:
Prema jednoj legendi postoji ptica koja peva samo jednom u svom životu, lepše nego bilo koji drugi stvor na ovoj zemlji. Od trenutka kad napusti gnezdo ta ptica traži trnovito drvo i nema mira dok ga ne nađe. Uvuče se među njegove divlje isprepletene grane i, pevajući, nabode svoje telo na najduži, najoštriji trn. Dok umire, njen bol prerasta u pesmu daleko lepšu od pesme slavuja ili ševe. Cena te predivne pesme je život, ali čitav svet zastaje da sluša, a Bog na nebu se osmehuje. Jer ono najbolje što postoji može se dobiti samo po cenu velike boli... ili bar tako kaže legenda. McCullough Colleen
Spletke su, izgleda, sastavni deo života. U suštini, spletkarenje uopšte nije težak hobi ; dovoljno je prosuti malo sopstvene žuči, pomešati je sa ispljuvkom koji, ko zna od kad, i ko zna zbog čega, stoji u grlu čekajući da bude iskašljan, a zatim sve to upakovati u oblande, glazirane dopadljivim rečima. Jedan plastičan, krajnje naivan primer: Zamislite da se pred vama odvija ovakva scena : u olujnoj noći mlada žena trči sve do klisure… bljesak munje otkriva užas na njenom bledom licu, i njen ogrtač koji se nabire uvis, veliki, crn, kao uzvitlano gavranovo krilo grozne smrti. Spletkaroš, tj. manipulant, objasniće vam da je žena progonjena (u detalje će vam ispričati ko je i zašto progoni), i vi ćete mu, kao i svaka čista duša...
Kao na čeki iskusan lovac vrebaš i nevještim se pri tom praviš dok u meni hiljadu vatri pališ Ne igraj se sa mnom i ja ponešto o životu znam iako su godine na tvojoj strani nisu ni moji u neznanju prošli dani...
U DUSU MI ZELJA UTKANA
Ni vedro jutro ni suncan dan Nece mi osmeh izmamiti Jer ti se danas, osecam, Neces ni pojaviti… Ne treba da brinem gde si, Ne mislim o tome s kim si, Jer sve to dobro znam… Samo mi tvoja rec treba Jer tako osecam… Danas sam previse lomna, Dusa mi tebe trazi… Ostavi sve iza sebe U beskraju me potrazi… Za tebe uvek ja sam tu, To dobro znas od prvog dana. Ne mozes mi nista Jer te zelim… U DUSU MI ZELJA UTKANA...
Uzalud se trudiš da te zaboravim I sam sam protiv sebe ali nemoćan Ni ti mi ne možeš ništa I ti i ja zajedno slabiji smo od moje želje koja je spremna na sve il da pogine il da te pamti p.s.pesma je inspirisana jednom od poslednje napisanih pesama naše ..Gagili....
Pilates je prefinjena forma vežbanja koja istovremeno razvija specifičnu mišićnu snagu kao i fleksibilnost mišića i zglobova, čime se postiže optimalna telesna uravnoteženost. Pilates izdužuje i tonizira telo, utiče na elegantno držanje, oslobađa od stresa, doprinosi boljoj samokontroli i većem samopouzdanju.
Ljudi,pa dokle vise ovi kompijuteri i fejsbukovi i majspejsovi,hahahaha,mislim da je vreme da se vratimo prirodi.Vec duze vreme proucavam primitivno i tradicionalno strelicarstvo,izradu lukova i strela.interesuje me da li neko deli moje interesovanje?
Back