Blogovi

Kroz žamor ispraznih priča poneka reč me zapeče. Iz senke nehajnog osmeha tvoj pogled nemušto bode. Osećam, gasi se bliskost, svežina donosi veče... Uz pljusak poslednjih podsmeha prijateljstvo nam ode... Da li je moglo drugačije? Da li je sve moglo bolje? Uzdah ponesen sećanjem proteklo trajanje broji... Za sve je potrebno hrabrosti i samo po tračak volje... Sva su iskustva dragocena al' zbog njih ne postojim. Kroz tamu koja se spušta gase se poslednja lutanja. Više i ne pitam zašto, to nije pravo pitanje... Obavijena slutnjom prihvatam naša ćutanja i svaka nova misao donosi novo svitanje. DRAGANA KONSTATINOVIC
So afraid of rejection Hide inside ourselves Acting like strangers to avoid the pain We collect our phobias Our sicknesses Feel so good only when we can complain In your arms Feels like a better us In your arms Dancing around the fire Getting drunk with the night Nobody is ever who they seem to be Hypnos give us your hand We so tire of this life Need to rest and finally disappear In your arms Feels like a better us In your arms by Riverside
Razmisljajte pozitivno
Jedini preziveli u jednom brodolomu nekako je dospeo na malo pusto ostrvo. Svakodnevno se molio Bogu da mu posalje nekako pomoc i spase ga vecnog zatocenistva… Spas nikada nije stizao… Prolazili su meseci.. Napokon je poceo je da gradi kolibu, da se sakrije od kise i da sacuva ono malo stvari koje su mu preostale. Na kraju koliba je bila sagradjena i on je otisao da lovi nesto da bi jeo. Ali avaj, kada se vratio video je da se koliba zapalila i cele izgorela, zajedno sa ono malo stvari koje su mu bile preostale. Poceo je da cupa kose od jada, da pita Boga zasto ga je tako kaznio, da trci po pustoj plazi i narice… Na kraju je, umoran i pretuzan, zaspao na pesku. Sutra, dok je svitala zora, robudio ga je zvuk sirene sa nekog...
Kako je odvratno kad nemas snage da se pomjeris, dosada te prozdire, a ne smijes nista preduzeti po tom pitanju! Pokusala sam danasnji dan da iskoristim najbolje sto mogu, da uhvatim malo sunca posle ovoliko kisnih dana,setajuci od dr do banke:), i na pola puta me bol parazlizuje! A bas sam se radovala sto setam! :( Uvijek sam se pitala kako to da sam kao dijete bila strasno zdrava,nikad se nisam razbolijevala, a u poslednjih nekoliko godina su mi ispisali zdravstveni karton toliko da su vec nekoliko puta dodavali papire! A zdravo se hranim, ne pusim, ne pijem (ok, ponekad, sa drustvom, mora se:D), setam... E pa otkrila sam prije mjesac dana sta je razlog slabljena imuniteta. "Hmmm, sta je ovo?! Hmmm. (namrstena faca) Je li Vam...
Naime,prema jednoj legendi postoji ptica koja peva samo jednom u svome zivotu. Lepse nego bilo koji stvor na ovoj zemlji. Od trenutka kada napusti gnezdo,ta ptica trazi trnovito drvo i nema mira dok ga ne nadje. Uvuce se medju njegove divlje i spletene grane i,pjevajuci,nabada svoje telo na najduzi i najostriji trn. Dok umire njen bol prerasta u pesmu daleko lepsu od slavujeve i sevine. Cena te predivne pesme je zivot..onda citav svet zastaje da je slusa,a Bog na nebu se osmehuje. Jer,ono najbolje sto postoji,moze se dobiti samo po cenu velikog bola.. il' bar tako legenda kaze.. (odlomak/ Kolin Mek Kaluh "Ptice umiru pevajuci" Ps.Devojke su malopre pomenule u blogu Slovenske misao koja se odnosila na ovaj citat. Dodajem ga kao...
Plastično cveće je najgluplja stvar koju je čovek ikada izmislio. Ti si najgluplja žena-jer to cveće kupuješ. Tvoja majka je još gluplja (nije da mrzim taštu) -jer kad dode u posetu deci i tebi,obavezno to cveće zalije. Ja sam najgluplji muškarac-jer sam se tobom oženio,i dozvolio sebi takvu budalastinu da mi tašta bude žena koja zaliva plastično cveće. Naši prijatelji su totalne gluperde-jer misle da je cveće pravo,samo oni ga ne zalivaju kao tvoja majka,nego traže pelcer(što je priznajem gluplje),kad god dođu bilo na kafu,ili na meze,ili onako bezveze(što se uostalom svodi na isto). Ipak,na srecu,imamo pametnu decu! Mrze to cveće-jer ne miriše... NEPOZNAT AUTOR Ps.Negde sam,dosta ranije,naisla na ovu misao,koja lepo ide uz...
Zbunjena sam... Gde je nestalo sve? Odjednom se slika razbila u sitne komade, a ja ne mogu da ih skupim. Sada se plašim, šta ako iz mraka dođe čudovište koje nosi u vreći sve naše uspomene? Teraće me da zavirim unutra, da pogledam ono što će me ubiti, da se suočim sa bolom koji će me oboriti... Sve se izgubilo, više ništa ne vidim.... Lutam kao slepa kroz uspomene onoga što mi se desilo. Širim oči najjače što mogu, kapci me bole, ali želja da pronađem malo svetlosti je jača. Hodam kroz tu tminu koja kao da me guta sa svakim korakom, padam i ustajem, ali ne odustajem. Suze se slivaju niz obraze. Bože, kako peku! Svako sećanje na njega me lomi, svaki deo, polako i neumoljivo... Ima li bar malo osećanja, makar zrno...
pojci iz Vaznesenjske crkve u Beogradu sa ocem Arsenijem dobra volja je ona sila u coveku koja stvara i peva zivot je kratak da bismo ga trosili na mrznju,treba voleti i uzivati u ljubavi koja sve cini savrsenim,brise tudje mane u nasim ocima i otvara nam vrata slobode. pametniji od mene su rekli: mi ne mozemo naterati ceo svet da nas voli,ali mozemo voleti ceo svet. i mada deluje cudno,najlakse je biti dobar, nasa savest najokrutniji je sudija i cesto sami sebi ne mozemo da oprostimo nesto sto su nam drugi odavno oprostili. strah je najveci neprijatelj zivota nismo ni svesni cega se sve bojimo,a nasi su strahovi najteza prepreka na putu ka uspehu. one iskace pred nas kao zli duhovi bas onda kada treba da uradimo nesto vazno i lazu...
Mano Negra - King Kong Five - tekst pesme http://www.world-in-motion.rs/tekst-pesme/Mano+Negra+-+King+Kong+Five/49790/ Dragana Mirkovic - Riding through the fire - tekst pesme http://www.world-in-motion.rs/tekst-pesme/Dragana+Mirkovic+-+Riding+through+the+fire/34369/ Keith Sweat - Twisted - tekst pesme http://www.world-in-motion.rs/tekst-pesme/Keith+Sweat+-+Twisted/43052/ Kaya - Suze i ljubav - tekst pesme http://www.world-in-motion.rs/tekst-pesme/Kaya+-+Suze+i+ljubav/42254/ Laste Vrbanje - Zivot je ost'o tam - tekst pesme http://www.world-in-motion.rs/tekst-pesme/Laste+Vrbanje+-+Zivot+je+ost%27o+tam/43873/ Within Temptation - Crucify - tekst pesme http://www.world-in-motion.rs/tekst-pesme/Within+Temptation+-+Crucify/83798/ Oliver...
MALI DASA S CASA
Ја се зовем Игор и пргав сам јако. Ко ме први дира ја му вратим тако. Волим да се шалим чак и преко мере, ја сам онај дечак што се на све дере. Мама ми је рекла да то добро није, ја јој не верујем па понешто кријем. У школи сам даса на најгорем гласу, или се потучем ил'' причам на часу. Али кол''ко учим, оцене су сјајне, а још увек не знам ни да чувам тајне. Обећ''о сам мами да ћу бити бољи, ако ми учини, све по мојој вољи. П.С. АКО БУДЕМ БОЉИ; И АВИОН ХОЋУ; А И ДА СЕ ИГРАМ И ДАЊУ И НОЋУ! Kada se zaljubim, ja ludosti stvaram.Onda cak ni s mamom ja ne razgovaram.z;)
Зашто наше најуспешније  Србе заборављамо?
Атанасије Стојковић је рођен је у Руми 20. септембра 1773. године. У Руми је завршио Вазнесењску школу (Српску гимназију), са намером да настави школовање. Гимназију у Сегедину где 1796. године завршава филозофију, тј. 7. и 8. разред гимназије. Докторирао је фолозофију (1799), зближава се са Х. Хајнеом (археолог и филолог) и професором Лудвигом Шлецером и интензивно се бави различитим научним дисциплинама (физика, математика, историја. филозофски спис са елементима романа “Кандор или откровеније Египетских таин” (1800); сентиментални роман “Аристид и Наталија” (1801), први роман новије српске књижњвности; ”Сербски секретар” (1802), збирку образаца, писама и других облика комуникације; збирку песама “Стихи каковим образом љубов у браку...
Dosla sam kuci besna zbog losih kritika moje kolumne, spremna da iskalim svoj bes na prvoj osobi koja mi se nadje na putu. Ispred stana, u hodniku zgrade sam srela dobru komšinicu,koja je volela da kuva, zapravo pre bih rekla da joj je to bila opsesija. Kuvala je stalno, a nije bilo nikoga da to pojede. Tako je delila komsijama svaki dan svoje specijalitete. Prisla mi je i rekla : " Evo draga samo za tebe supa, sarme sa pire krompirom, kolacic za desert..." Kako me je samo nervirala! Ali da li sam mogla zameriti usamljenoj bakici, kojoj je jedina zabava bila kuvanje? Odlucila sam da ona ne budezrtva mog besa. "Hvala komsinice! Zurim,prijatan dan! " Usla sam u stan, prozori su bili otvoreni,nesto nije bilo u redu,nisam ovako ostavila...
ZA SVE ONE KOJI SE PITAJU ZASTO NJIHOVI MUZEVI ILI SUPRUGE SE PONEKAD PONASAJU CUDNO KAO NPR:ZATVORE SE U SOBU, IGRAJU IGRICE, ZELE PAZNJU ITD PREPORUCILA BIH DA PROCITAJU KNJIGU MUSKARCI SU SA MARSA, A ZENE SA VENERE TE JE OSTAVE NA VIDNO MJESTO DA I DRUGA POLOVICA PROCITA TEK TADA CE DA SHVATE KAKO JE ZIVOT LIJEP I KOJE SU RAZLIKE MEDZU NAMA :) OSTANITE MI DOBRO I UZIVAJTE U ZIVOTU!!!!!!!!!!!!!!!!
OSEĆAM Dugo te nema osećam tvoj miris, osećam, tvoj dah, verujes li, osećam, damar srca tvog. osećam, tvoju blizinu, tvoj pogled, ruke, osećam, poljubac, A TI, da li osećaš... LJUBAV MOJU
Mogla sam Mogla sam da budem čuveni sportista i da osvojim medalja trista ali mene je grejalo sunce pisane reči, verovala sam da mi ona svu tegobu leči. Dušu sam lečila,nebu sam hrlila u jednom trenu prošlost bi smrvila, tražila sam utehu u pisanoj reči verovala sam da mi ona svu tegobu leči. Reči su mi u duši odzvanjale one dugačke,ali i one kratke, one koje su po uticaju male ali i one gorke i one slatke. Sve su one svoje pravo mesto našle i kada su nepripremljene one bi se snašle, stvarale su se priče,pesme i poeme na zadate ali i na proizvoljne teme. Mogla sam vrhunskim sportom da se bavim da se u sportu pronađem,sebe da proslavim a ja sam se vezala za pisane reči, i verovala da će od njih sva bol da mi se izleči...
koja je ovo planeta? ovo nije moj dom,ovo nije moja porodica. SF veceras ponovo sedim pored prozora i cekam. mozda ipak dodje taj brod. mozda ipak dodju moji i vrate me doma. kad predjem u vecnost ,sta ce da me plashi, od chega ce srce jace da mi lupa,od cega cu drhtati? otkud adrenalin kad znas da si vecan? nema sanse da je tamo takav smor. mora da postoje jos bolje varijante . . . imacemo telo-nece biti seksa imacemo dushu-nece biti mrznje ne mozemo da ganjamo demone jer i oni ce nestati a bicemo u vecnoj ekstazi toliko smo se navukli na vreme da ne mozemo da zamislimo vecnost verujem Isusu na Rec
i da umrem sutra ,ZIVECU za Tebe jer ni smrt me nece spreciti da VOLIM molitva ce moja vecito da traje jer ni smrt me nece spreciti da MOLIM uvek cu ZA TEBE disati,ko more jer ni smrt me nece spreciti da DISEM u zvezdama citaj uvek pesme moje jer ni smrt me nece spreciti da PISEM kako je lepa nepoznata dama laka ko zelja.kao bol teska Smrt,tako bleda,tuzna i sama mom se Zivotu naivno smeska :zper:
Niko ne može izbeći svojoj sudbini Iako nam se ponekad drugačije čini Sloboda je samo sećanje duše Na njeno ranije boravište A život od ljudi drugo ište. Na mučno pitanje živeti za sta Upomoć nam priskače mašta A u taj dar sa neba spada I utešiteljica ljudi nada. * Vremenom i prostorom odredjeno je svako biće Zato putanjom neizbežnom kreće se svako prirode žiće
Ima vetj tema sinhronicitet na filozofiji...ali meni je to prosto neverovatno..zvuchi bezveze,ali ima stvarno dana kada se bizarni dogadjaji prosto redjaju jedan za drugim ko na traci...i ma koliko ne verovao u te stvari chovek se zapita... Ne,danas nije jedan od tih dana za mene..ali pre nedelju-dve imao sam svoj chudan dan...meni chudan,ali kad ga ispricham ljudima se moze chiniti da to nije nishta znachajno..par sluchajnosti kojima pridajem previshe na znachaju jer im nalazim smisao koga nema. 7-8 sati ujutru,sedim u tramvaju neispavan.Razmishljam....mahinalno o milion stvari samo da mi prodje vreme i rasanim se.Trenom pomislim kako bi se osecao da vidim devojku slichnu jednoj koju znam...neshto kao bliznakinju.Prodje par...
Lepim ovde jos jednu pesmu koja je izasla u Politici povodom pocetka njegovog pisanja za rubriku"Pogledi" i koja,verovatno,nece biti pretocena u note... Наше сунце прерано је зашло Наше сунце прерано је зашло сваког јутра најављују кишу не схватамо шта нас је то снашло победници историју пишу. Свакодневно пада бројно стање Србе данас много лакше броје, а већ сутра биће нас још мање победници историју кроје. Већ се звери злобно церекају, скупљају се чопори хијена не морају дуго да чекају, Србија је скоро убијена. Порушени наши споменици, вагабунди с конопца и коца који себе зову победници од зле мајке и још горег оца. Деца ће се одрећи предака, уче оно што званично важи, тешко да ће између редака препознати...
Back