Blogovi

LoooooooooooVeeeeeeeee : )
Kako je lepo biti zaljubljen! Kako je lep osecaj biti mlad i zaljubljen,znati da mozes u svemu da uzivas,da se dobro zabavljas sa svojim deckom,devojkom... Aaah... Supeeer!!!! Mladi,ludi,zaljubljeni...NISTA LEPSE!!! Ali,ubediljivo najlepsi osecaj je kad shvatis da ste ti i taj neko jako slicni,da volite iste stvare i da zajedno mozete da uzivate u njima...DA ZAJEDNO MOZETE DA SE DOBRO ZABAVITEEEEE....OOOoooooOOO Yeeeeeeaaaaah,to je super osecaj...!!! Najbolji osecaj... Ljudiiiiiiii,BITI ZALJUBLJEN JE MNOGO DOBRA STVAR,ZALJUBITE SE I UZIVAJTE SA TOM NEKOM OSOBOM,ZABAVLJAJTE SE,LUDUJTE...ZIVOT JE KRATAK A VI STE ZALJUBLJENI I VESELI... ;) :p
Ispruži ruke mila, želim ti nevidljivim mastilom živote naše ispisati Ispruži ruke, mila svojim bi toplim dahom da grejem dušu tvoju nežnu Ispruži ruke da srce svoje stavim u njih, da ti sebe dam do celovite Praznine... Ispruži ruke da čitavo jedno eonsko putovanje sećanja na Izvor okoncamo Ispruži ruke da ti zvezdana jata galaktičkog Stvaranja podarim... Ispruži ruke dopusti da duša moja rosom probuđenog umije dušu tvoju, i da oganj vatre moje sa tvojim ujedinjen gori Ispruži ruke čuj stih duše moje Ti znaš da na kraju Tragaoc i Traženo Jedno budu.
FAREWELL AND RELIEF
FAREWELL AND RELIEF As the snow gently paints nature white, I am frozen to the core. The cold, white silence seems to invite me in… I have not had a good night’s sleep since you left. I have cried myself to sleep every night. I have lost interest in absolutely everything. It is painful to be alive, it is like a job I am doing against my will. All I need is my big sleep. We have touched for the last time. You are long gone, in love with someone else. I now fear nothing but life itself. And I have learned that living is just a slow way to die. I do not believe in life, or in love anymore. My heart wants to believe that there is true love somewhere, but all my experience tells me otherwise. I envy those who think life is worth living. I...
Рибарева сам кћи. Тврдих стопала, жуљевитих руку. На брду својих сећања, загрљених колена, чекам росу да оправда тугу мојих очију. Мреже суве,замрле, стоје, разганате у плаветилу дубине,чедне. Сама, маслини слична, дрвенилом бојим срце, не верујем ником. У смирај, скупљам веђе и мреже, на путу кући, дан исти. Сенка на камену ме зове и каже:»Исплови.» Сновиђење, беле хаљине и зрак, Човек што јесте и није. И дуну Он, Господ, па распири жар моје душе, избледеле снове спали и обриса, руком прободеном, росу што лаже, правдајући тугу мојих очију.
...Trazim te... Trazim Te u Izvoru, u senci Te trazim Trazim Te u borovoj shumi u huku planinskog potoka Trazim Te u ocima prolaznika, i u snovima Tvojim Trazim Te u vetru koji mi zvezanim prahom sapce U zvezdama Te trazim Trazim te na Suncu, u dolinama,rekama,semenju... Trazim Te u tragovima,koje sobom ostavljam U sutonu Te trazim, u recnom lososu i srni, u oblacima Te trazim i u mirisu jutarnje kafe na stolu Trazim Te u vremenu i u prostoru Te trazim Trazim Te u svojoj dushi i srcu, u umu svome te trazim Trazim Te od Velikog praska i Pada i u putanju koju sledim Te trazim... Trazim Te u Tragaocu i Trazitelju Trazim Te u opsenama,iluzijama Trazim Te od kada se probudih, odkad na vratima Doma bedoh Trazim Te u molitvama svojim, u...
Svi proroci od postanka vapiju duši mojoj, da se stvori devojkom i spremi za prijem Sina Božanskog u prečistu utrobu svoju. Da postane lestvica, niz koju će Bog sići u svet, i čovek uzići k Bogu. Da isuši u sebi crveno more krvnih strasti, te da čovek - rob može preći u zemlju obećanu, zemlju slobode. Kitajski mudrac opominje dušu moju, da bude mirna i nepokretna i da čeka, da Tao dejstvuje u njoj. Slava neka je Lao - Ceu, učitelju i proroku naroda svog! Indijski mudrac uči dušu moju, da se ne plaši stradanja, no da se kroz teško i istrajno vežbanje, kroz čišćenje i molitvu, diže Višnjemu, koji će joj izići na susret i pokazati joj lice Svoje i silu Svoju. Slava neka je Krišni, učitelju i proroku naroda svog! Carski sin Indije...
"Jednog dana,ove iste misli koje danas cvetaju u nasem saznanju stici ce do zvezda,dalje od najudaljenijeg oblakai vratice se nazad,prenoseci ucenja ovog rascvetalog drveta kao odjek.Ljudi svih nacija sveta ce cuti ove misli mira i bice zadivljeni.Tada ce saznati misli Boga.Pesme Krilatih ce se ponovo pevati po selima zemlje i ljudi cetiri rase ce nakon toga ziveti kao jedno,u miru kao sto to cini mnostvo listova ovog jednog drveta.I vise nece biti rata,bolesti ni neistine. Dajem vam ovo prorocanstvo da biste ga preneli svojoj deci,da biste ga stalno ponavljali kroz price oko vigvamskih vatri kroz generacije koje dolaze.Kada velika oluja dodje i kada bude izgledaloda je istina zauvek unistena,cvrsto se drzite ovog prorocanstva,moji...
POZIV", nadahnut Snevacem iz planine Oraja, Casni starac americkih indijanaca, maj 1994. Mene ne zanima kako zaradjujes za zivot. Ja zelim da znam za cim zudis i da li se usudjujes da sanjas o tome da ispunis ceznju svog srca. Mene ne zanima koliko godina imas. Ja zelim da znam da li ces rizikovati da ispadnes budala zbog ljubavi, snova, zbog avanture koja se zove biti ziv. Mene ne zanima koje planete zakriljuju tvoj mesec. Ja zelim da znam da li si dodirnuo srediste sopstvene tuge, da li su te otvorile izdaje zivota, ili si se skvrcio i zatvorio od daljeg bola! Zelim da znam mozes li sedeti sa bolom, sa bolom mojim ili svojim, ne meskoljeci se da ga prikrijes ili umanjis ili zatres. Zelim da znam mozes li drugovati sa...
Poglavica Sietl,iz plemena Sukuamish,je poznat u svetu po mudrom i vidovitom odgovoru koji je uputio americkom predsedniku povodom ponude da indijanci prodaju svoju zemlju belcima.Ovaj odgovor smatra se jednim od najlepsih i najsadrzajnijih izjava o odnosu coveka i prirode. "...Kako neko moze da kupi ili proda nebo,toplinu zemlje?Ovakve misli su nama strane.Ako mi ne posedujemo svezinu vazduha i svetlucanje vode,kako ih onda mozete kupiti. Svaki delic ove zemlje je svet mome narodu.Svaka blistava borova iglica,svaka pescana obala,svaka izmaglica u tami sume,svaki insekt koji zuji sveti su u mislima i zivotu mog naroda...Deo smo zemlje i ona je deo nas... Znamo da beli covek ne razume nas nacin zivota.Njemu je jedan deo zemlje isti kao i...
Ljubav je lice i telo Univerzuma.Ona je vezni materijal svemira,ona je tvar od koje smo mi stvoreni.Ljubav je iskustvo bica koje je kompletno i povezano sa sveopstim duhom.Istinska ljubav potice od Boga. Punocu te ljubavi mogu da osete samo srca koja su prociscena sospstvenim otvaranjem. Kada se srce otvori, osecanja postaju kanali kroz koje Bozja ljubav tece ka celom svetu.Ljubav dolazi od Boga kroz dusu. Ljubav je slobodna od svih zakona, ljudskih i prirodnih, uzvisenija od svih duznosti. "LJUBAV je moja religija" Ljubav je esencijalni element svakog ljudskog bica. Ona je srz Univerzuma. nase planete. Sveta energija, veliko Srce sveta. Svako ljudsko bice ima razlicita verovanja I filozofske stavove prema zivotu.ali smo svi mi deca...
Stopiranje je samo jedan od nacina da nekoga zaustavite u avanturi njegovog putovanja kroz ludnicu nazvanu zivot.Samo da li i vi sami i on znate kuda ste se uputili,kuda zaista putujete,koji je vas cilj,vasa svrha na putovanju. Put vecno ide,nikad ne prestaje,od vrata gde poce i zatim,daleko napred gde put nestaje,moram ako mogu da pratim-reci su hobita Bilba Baginsa.Obicno se radjamo sami,putujemo sami i nestajemo sami,mada na tom putu srecemo voljene duse sa kojima se nekad prividno rastajemo. Put je kada se covek vrati sam sebi.Put je univerzalna spiralna staza kojom se putuje sve do konacne spoznaje bica o svom sopstvu...Put...putovanje zapoceto silaskom sa Oriona na Atlantidu,putovanje kroz mnoge zivote,putovanje jednog pustinjaka...
Tvoj ukupan zivot je rezultat Tvojih misli i nacina razmisljanja. -- Buddha Jedini nacin na koji covek direktno spoznaje istinu, je sopstvenim iskustvom i razmisljanjem. Nebeske misli sjedinjuju mnoge vekove u sadasnjost! Razmisljajte nebeskim mislima. Misli o kojim razmisljas tokom meditacije, neka ne budu zaboravljene dok si zauzet raznim poslovima. Naoruzaj se nebeskim mislima. Misli su pretke akcije. Ako zelis unaprediti svoje postupke - procisti svoje misli. Priroda stvari oko Tebe je onakva kakvom je zamisljas. Tvoj zivot je rezultat Tvojih misli i nacina razmisljanja. Misli su cigle kojima si izgradio sopstvenu zgradu licnosti. Misli odredjuju buducnost. Svet je oko Tebe samo reflexija tvojeg razmisljanja. Ti si pogodjen...
Objavljujem da sam Živ Chulima osecam svaki cin.Nekad sam pazio da drugi ne govore lose o meni pa sam se ponasao onako kako su drugi hteli.Savest me je cenzurisala.Uprkos mog isforsiranog dobrog vaspitanja uvek je tu bio neko da me okleveta.Kako sam zahvalan onima koji su me naucili da zivot nije scena.Od tada sam se odvazio da budem onakav kakav jesam.Staro drvo me naucilo da smo svi jedno.Ja sam Ratnik:Ljubav je moj mac,humor je moj stit,doslednost je moj dom,sloboda je moj tekst... Oprostite mi ako se moja sreca pokaze nepodnosljivom.Moj izbor nije potekao iz mudrosti.Dajem prednost masti na indijanski nacin,a ona podrazumeva nevinost. Mozda je samo trebalo da budemo ljudi.Bez Ljubavi nista nema smisla,bez ljubavi rizikujemo da...
Postoji tajna sakrivena u coveku.Ona nas privlaci u dubinu traganja kojim otkrivamo u nama samima ono neizrecivo sto moj nick ovde izrazava. Sustina tog traganja nije u ucenju nego u prepoznavanju. U razumevanju putem viseg stepena svesti,onog sto je u nama,mikrokosmosu i onoga sto je izvan nas,u makrokosmosu,covek krece u traganje putem koji ga vodi prema samome sebi. Jedino sto tragaoca za samospoznajom razlikuje od drugih u masi,je to razumevanje traganja za svojim Pravim Ja.Tragalac ima moc da uravnotezi sile koje su ga stvorile i koje upravljaju ljudskim zivotom. Tom moci u stanju smo da se oslobodimo zauvek od tiranije mehanizma fizickog i bioloskog zivota kome smo prirodno potcinjeni.Zato postojanje svakoga od nas ima za...
Ko voli igru rečima i u sebi osećanja ima šta bolje može da uradi nego da se okruži stihovima. Kao u sali sa ogledalima bezbroj likova oni mu prikažu da istinu mu o njemu samom kažu. A kada jednom sam sebe upozna može i svet da odgoneta i spozna jer čovek svaki jeste mikrokozma. P.S. Može i sve to stihom da izrazi ali danas se to malo traži bolje prolaze opsene i laži ta literatura više se isplati a duša pritom ne mora da pati
bili smo kod moje prijateljice na slavi tamo su sve neki draagi ljudi bili koji me stvarno vole izgleda da ,imam dva jako cvrsta i jako velika prijateljstva ,,,i bilo mi je veceras jako lepo jako lepo se osecam sada nekako ,,,imam ljude koje me ,bez obzira na se jednostavno prihvataju ,,,,i drago im je da me vide bas drago inace,ta porodica je super jak o dobra porodica,a mislim da je dobrim delom zasluzan i od moje drugarice muz,, on je onako taman,,kao sto treba da bude,stabilan ,normalan i korektan malo me zabavlja to sto sam shvatila veceras da ga privlacim..malo nista posebno,, nije rekao nista nije uradio nista .... ,,zatekla sam pogled par puta u guzvi na meni kazem nista posebno ja njega isto jako dugo poznajem- i eto samo me...
Pepa prase
Za početak, potreban vam je fondan koji možete da napravite sami ili da kupite Barvallov. Od crvenog fondana napravite prvo telo za Pepu. Kroz sredinu provucite drveni štapić( za ražnjiće), ostavite 2 cm da viri gde ćete kasnije staviti glavu.Telo ostavite da se prosuši dok radite ostale delove. Od roze fondana napravite glavu kruškastog oblika, zatim je ostavite da se prosuši. Napravite ruke i uz pomoć vode zalepite na telo (Pepa 1). Premažite sa malo vode na gornji deo tela, zatim stavite glavu i pritisnite blago da se zalepi za telo (Pepa 2). Napravite oči od belog fondana,a sa crnim flomasterom (za torte i kolače) dodajte crne tačke u sredini. Ako nemate ove flomastere, možete koristiti crnu gel boju, zatim boju u prahu koju ste...
SATANA JE POZVAO SVE DEMONE SVETA NA SVETSKU KONVENCIJU. U SVOM UVODNOM OBRAĆANJU REKAO JE SVOJOJ SATANSKOJ BRATIJI: "NE MOŽEMO SPREČITI HRIŠĆANE DA IDU U CRKVU" "NE MOŽEMO IH SPREČITI DA ČITAJU SVOJU BIBLIJU I TAKO OTKRIVAJU ISTINU" "NE MOŽEMO IH ODVOJITI OD NJIHOVE VERE U SPASIOCA" "KADA JEDNOM USPOSTAVE VEZU SA SVOJIM HRISTOM, NAŠA MOĆ NAD NJIMA BIĆE UNIŠTENA" "ZATO, BRAĆO, PUSTIMO IH DA IDU U SVOJE CRKVE; PUSTIMO IH DA IMAJU SVOJE SLAVSKE RUČKOVE, ALI UKRADIMO NJIHOVO VREME KAKO NE BI STIGLI DA USPOSTAVE VEZU SA ISUSOM". "ZATO MORATE DA URADITE SLEDEĆE: MAKISMALNO IH ODVRATITE OD RAZMIŠLJANJA I NE DOZVOLITE IM DA VEZU SA DUHOVNIM OCEM NI JEDNOG TRENUTKA TOKOM ČITAVOG DANA." "ALI KAKO ĆEMO TO URADITI", ZAPITAŠE DEMONI. OVAKO...
Uđe žena u apoteku i kaže farmaceutu da želi kupiti arsen. -Što će vam arsen? - pita on. -Želim ubiti svog muza jer me vara sa drugom ženom! - odgovara ona. -Ali gospođo, ne mogu vam prodati arsen da izvršite ubistvo muža, čak i ako vas vara sa drugom ženom. Žena iz džepa izvadi fotografiju, a na fotografiji njen muž uhvacen sa farmaceutovom ženom. -O, izvinjavam se gospođo. Nisam znao da imate recept.
Za koga se vi to ženske šminkate, lakirate, frizirate, dzogirate, solarišete ??? Zbog sebe, muža, dečka ? Teorije nema, to vi radite zbog konkurencije u svom rodu i okruženju . Kako to da se mi muškarci ne friziramo svake nedelje, ne idemo kod manikira, pedikira ? Kako to, mi muškarci , bar je samnom to slučaj, nikada u životu nismo stavili neku pomadu na lice, a imamo kužu 100 puta bolju no vi koji to radite svaki dan...kako to, vama treba sat vremena boravka u kupatilo, a nama jedva minut? Kako to, da su naši nokti kvalitetniji od vaših, a vi ih svake nedelje mazite, pazite, farbate i ukrašavate. Kako to, vi ženske imate na sebe po 5 lančeva, prstenja, ogrlica, mindjuša i boga oca, a mi jedva da sat prihvatamo da stavimo na ruci...
GLAVNI JUNAK
(ili neka moja razmišljanja o životu inspirisana ko zna čime) GLAVNI JUNAK Život je težak, raditi treba ruke i glava u poslu vazda od ničeg ipak stvoriti nešto i izvesti to jako vešto. Veština ova ljude pleni malo i zavist.....ma ljudi su samo. Gledaju kao u neko čudo Misleći kako živiš ludo. Ako je glavni junak priče ove rad da misli i vredan da radi borba sa životom, svojim i tudjim učiniće ga sve ludjim i ludjim da osmehe deli ljudima tužnim al' tako vešto da liči na bajku njegov život što liči na hajku. I ljudi tužni misliće opet kako je junaku vazda fino, ne videć žuljeve i noći budne, misleći kako su samo čudne te osobe lude što vazda misle i stalno nešto prave i bistre u odori staroj, pognute glave stvaralaštvo svoje...
Ova, toliko divna pesma, zaista zaslužuje da se nađe na mom blogu,....A Daniluška, sa Neogena, pregršt divnih poljubaca, jer mi je omogućila da u njoj uživam,... Sad znate gde je, pa možete i vi,... Ivica Percl Stari pjer Još kada je bio mlad, rat mu je odnio sve, i ženu i djecu, i topli dom. Ostao je sam, i zaboravio je na prošlost jer Pjer i više nije bio Pjer. Sad luta sam taj stari Pjer, da svaki dan i svaku noć. Sad luta sam taj stari Pjer, da svaki dan i svaku noć. Pjeru je ipak ostalo nešto, i mnogi su imali priliku, da ga vide, kako svira na usnu harmoniku. On oduvijek svira za jedan groš, a ljudi se u strahu pitaju, da li će jednog dana i čitav orkestar biti tu. I svira Pjer, da svira još, taj stari Pjer, za jedan groš. I...
Jel' gledao neko Kviz Na Pinku: Vreme istine ? Malo pre pročitah vest, da će u narednom periodu za taj kviz pisati: samo za gledaoce 18+ Nasmejaše me do suza sa tom vešću. Kao treba našu promiskuitetnu omladinu zaštititi od tog Kviza, gde se postavljaju pitanja tipa: imaš li ljubavnicu... Licemerje je u Srbiji razvijenije i rasprostranjenije , no korov i ambrozija zajeDNO- Što bi reko ' onaj glumac od Andjela u andjelima : danas se klinke satiru od Karadjordjeve šnicle samo tako, a ovi rešili da ih kao spasu od tog kontraveznog kviza. To vam je isto, kao kad bi nevinu majku Jugovića sa devet sinova, poštedeli razgovora o Keks-u.
Back