Anima

• Začetnik teme Začetnik teme zxy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Čovek raste,sazreva i stari
ali bez svoje anime
ne može sebe da ostvari.
Nepoznat u nama je izvor taj
što nam iz dubina bića
šalje svoj sjaj
Kad njime željeni lik obasja
sa njega odsjaj
daje našem srcu podsticaj
Ona je nesvesnih moći tajna
što se tokom života
kao stvarnost duše oseća.
To je princeza iz carstva podsvesti
inspirator i pokretač
kreativnosti i ljubavi u nama.
A kada ona jednom Sofija postane
tek tada čovek čvrsto
na obe svoje noge stane.

gagili48;bt68580:
Znaš G. ja ustvari radim ono što u tvom podpisu stoji.Beležim svoja razmišljanja.A ti radiš nešto mnogo lepše i istinitije.Pišeš poeziju.Na zadovoljstvo svih nas.A ovo moje su sažeti zaključci pre svega za mene.Ovako napisani prate ih i emocije pa su tako kompletniji kao zapis i podsetnik.Poz.

Znam, shvatila sam sta radis i to je zaista dobro. Covek u odredjenom periodu mora da sabere sve sto je naucio i shvatio tokom zivota. Mozda nisam poznavalac svih termina koje koristis ali ih razumem jer i ja pisem o trenutnim stanjima duse u sekvencama. Tvoji zapisi su zaista kompletni i mnogima mogu da posluze u otkrivanju sebe i tajni zivota...Samo napred...pomazu i meni...:ok::bye:

gagili48;bt68582:
Znam, shvatila sam sta radis i to je zaista dobro. Covek u odredjenom periodu mora da sabere sve sto je naucio i shvatio tokom zivota. Mozda nisam poznavalac svih termina koje koristis ali ih razumem jer i ja pisem o trenutnim stanjima duse u sekvencama. Tvoji zapisi su zaista kompletni i mnogima mogu da posluze u otkrivanju sebe i tajni zivota...Samo napred...pomazu i meni...:ok::bye:
Hvala G.Ovo mi mnogo znači.Poz.

Ovo malo duše...šta bi mi bez nje!?U ovom materijalnom svijetu,čini mi se da mnogi od nas kroz svijet idu ignorišući je...zato i zalutaju...
zxy,ti si na pravom putu:) Pozz.

RiadaT.;bt68592:
Ovo malo duše...šta bi mi bez nje!?U ovom materijalnom svijetu,čini mi se da mnogi od nas kroz svijet idu ignorišući je...zato i zalutaju...
zxy,ti si na pravom putu:) Pozz.
Danas preovladjuje racionalnost ali je to osiromašilo život.I pojedinca.Ali ovde na blogu su ljudi koji se bore za sebe a time i za druge.Zato smo i mi ovde.Poz.

Mi smo cudo, mi smo kraljevi
sa nama se ravnaju rajevi
ubedjeni smo u svoje vrednsti
ne mogu nam nista pakosni

Budite ubedjeni da nismo pobedjeni
ogledalo nemamo kod kuce
i dzaba je da nas neko za usi vuce

Svi su nam promasaji opravdani
sasvim smo se srodili sa svoji mani
na svaki se nacin zamajavamo
sve gadosti svoje pravdamo

Slobodno se u fotelji opustite
vec placamo danak svoje pohote
ludosti razne misli nam remete
sve je manje izvesno od nase sramote

petrana;bt68600:
Mi smo cudo, mi smo kraljevi
sa nama se ravnaju rajevi
ubedjeni smo u svoje vrednsti
ne mogu nam nista pakosni

Budite ubedjeni da nismo pobedjeni
ogledalo nemamo kod kuce
i dzaba je da nas neko za usi vuce

Svi su nam promasaji opravdani
sasvim smo se srodili sa svoji mani
na svaki se nacin zamajavamo
sve gadosti svoje pravdamo

Slobodno se u fotelji opustite
vec placamo danak svoje pohote
ludosti razne misli nam remete
sve je manje izvesno od nase sramote
Oni ljubazni i dobri sa drugima često su oštri kritičari sebe samih.Pa možda je to slučaj sa ovom tvojom pesmicom.Poz.

LJILJA MMM;bt68617:
Prelepo i istinito....svaka čast :super:

Šta je čovek bez sna?
Šta je čovek bez duše?
Samo oklop što probija se kroz masu
U prepunom životnom basu.
Odkud mi to da znamo kad ne patimo od toga.Doduše poneko se pati malo od viška duše.A sudeći po tome kako je ovde jutros bilo svi spavaju dobro.Pozp.

Od Anime do Sofije...
razmisljacu o ovome danas...
Mislim da nije dovoljno da svoje misli stavljas samo u stihove, to sam ti vec napisala kada sam komentarisala Samsona i Dalilu.Opet isto mislim.

Back