Blogovi

Crni sneg...
Padaj sneze beli,donesi nam radost Tesko nam je gledati ovu gorku gadost Padaj,sakri nase grehove i strasti U tesnacu ludila,posrnule casti Grehota nas davi,u blatu nas gusi Padaj sakri nase zudnje nemoguce Dok snegom se sviju tragovi u dusi... Sve ce lakse dalje,belina sve brise Svi smo deca svetlosti,tama je tek beg Sve sto zivi zivece,dok dise nek dise Tek, humke nam nase prekrivace sneg... Jer,za nas..Pada crni sneg...
NOĆ UZDAHA
(ili neka moja razmišljanja o životu inspirisana ko zna čime) NOĆ UZDAHA Kroz mrak....... kroz san..... toplotu tela usnulog uzimaju ruke jednako tople kao moje. Lagano... usnulo prilaze želeći moj san da otmu od mraka. Delovi snevanja se toplo i mazno uvijaju oko tih ruku dajući san. Iz oka nesta mrak jer izgubi vlast kad dodje strast dodir što klizi po drhtaju sna što od crnog sanjivog dna na svetlost vuče uzdahom snenim. Noć..... najveći ljubavnik svih vremena svetli od našeg bisernog semena što prosipamo po noći uzdaha od tvog i mog daha još jedan sudar naših svetova obrubljenih samo telima užarenih našim vrelima u noći uzdaha. PS Dobro jutro spavalice......
Utopljenica
Još kao dete sam voleo često da posetim selo mojih predaka; malo, intimno mesto, netaknuto surovošću urbanizma, kroz koje je proticala reka. Upravo je ona dragulj koji me je najviše privlačio. Tu sam provodio dosta vremena gledajući nemirnu reku, koja je bila poput nekog živog bića - večito promenljivog raspoloženja i oblika ispoljavanja. Tu naviku sam zadržao i do studentskih dana, nalazeći smiraj dok meditiram na njen tok. Međutim, sada kad sam već odrastao čovek, nije me samo opuštanje navodilo da posmatram reku. Jednog dana sam primetio krajičkom oka siluetu devojke u belom, ali kada bih se okrenuo u tom smeru, ona kao da bi iščezla. To se dešavalo uvek pri zalasku sunca, i kada sam bio na reci. Sve više sam...
I was born in the land of the sun And the tall green grass And I don't understand How all this has come to pass How we've come to surround ourselves In a sea of thieves In a land without learning Only the fools believe I went driving last night On a dark canyon road Had the sky to myself But I wasn't alone Had the pain of my lifetime For my company How did it end up like this For you and me When love breaks the promise The heart has to keep It leaves only truth here to find When the spirit is crushed And the hurt is so deep Between you and I Even when love has come and gone And our hearts have moved along I will remember There was a time we had the trust And that always was enough I will remember I will remember you As I open my...
Reci mi ako smo rekli da je sve suvišno i da je ovo kraj naše ljubavne priče zašto mi onda krišom zalivaš nesanice Podseti me ako sam zaboravan jesmo li rekli da jedno drugom nećemo ulicu preći i ko sad kome ne da da spava i ko je slabić veći Reci mi ko sada laže ako smo se zarekli da naša ljubav više ne postoji šta onda tvoje oči traže u željama mojim Milan Višnjić
Пусти ме у бескрајну слободу Дозволи да се купам У твојим зеленим океанима Нага Изазови страст валова Нек' се распрше о хриди Проспи се по кристалима Боје ћилибара Што светлуцају Стидљиви пред месечином Помози ми да спознам тајне Које одзвањају с пучине И дозивају ме Не одај ме Желим да се утопим У твојим дубинама Забрани океану да однесе кристале Док месечина тихо Нестаје у ноћи Узнеси ме себи На дуже од тренутка Ах, морам те научити Само Да не трепнеш Дуже од вечности...
Sa ovom pesmom osvojio je moje srce i dushu,,,,,, U moj svijet si dosla ti tiha kao suton blag moje misli i moj trag nasao je lik tvoj drag Ispred nas dug je put nad njim bdije strepnja strah trazim njezni pogled tvoj dok te ljubim gubim dah Sav nas put, moja ljubavi prati strah i sumnje dah tvoje misli nekud lutaju kuda vodi njihov trag.
Tražio sam izgubljene godine Život je pevati, pevati, pevati Svačija je ljubav u tuđem zagrljaju Život je gubiti, gubiti, gubiti Jutros sam ozebloj ptici šapnuo Život je davati, davati, davati Setio sam se slova tvog imena Život je ljubiti, ljubiti, ljubiti
Вечерас ми сан не долази а ја га и не желим јер не знам да ли ћеш ми у снове доћи као што ми сад у мислима седиш и осмехујеш ми се из сваког ћошка ма куд да погледам јер у свему видим твој лик и још увек осећам додир наших усана и припијеност тела Ове ми ноћи не треба ни сан ни снови ове ми ноћи требаш ти да оно о чему сањамо јавом учинимо јер ко жели да спава кад му јава постане лепша од снова
Dani su prolazili jako sporo (a i ja sa njima). Mislio sam da se život pretvara u jedno besumučno čekanje. Čekanje koje ničemu nevodi. Lagao sam sebe, lagao sam druge, da će biti sve OK. Prevario sam druge, ali nisam mogao da prevarim sebe. Najzad sam shvatio. Moram nešto učiniti sa sobom, inače odoše kola nizbrdo. Bacio sam se na posao, preuredio sam celu kuću, od temelja do krova, kako spolja tako i iznutra. Sve sam staro sklonio (pod starim ne podrazumevam - staro, već poznato), zamenio enterier, exsterier. Koštalo je dosta, ali je i vredelo. Više me ništa nije podsećalo na nju. Moja ćerka, nije dolazila neko vreme. Kada sam je pozvao, i kada je videla sve to, bila je vidno uzbuđena i oduševljena. Kuća je, bezu preterivanja...
Hmmm 42….Nosim cipele broj 42. Nosim košulju broj 42, živim u kući sa brojem 42, u dnevniku sam bio od prvog razreda do četvrte godine broj 24, ali to vam je isto samo redosled je različit. Smisao života je u broju 42, kako je izračunao super računar u romanu “Vodič kroz galaksiju za autostopere”. - "Aaaaakh!!", postajem paranoik. Šalim se. Ustvari, nešalim se, sve je upravo tako, sem onog vriska i paranoika. Sve je O.K. sa mojim brojem 42, sve sem jedne sitnice - broja na mojoj kući.(br.42). Idemo ispočetka…. Opet ja pred ogledalom. “Bože, kako mi je kosa tako brzo izrasla ". Valjalo bi se podšišati!“. Subota. Gužve. Nervozni berberi i pričljive frizerke. Ne ide mi se kod frizera. Obišao sam ih dovoljno. Bezbroj ideja, dosta...
Dodir ljubavi iz slomljene case, na usnama orosenim crvenim vinom cije kapi se zaustavljaju na mojim stopalima. Sanjiva je sreća o kojoj snim tvoji dlanovi topli tamo gore, u toploj tišini. Zaigracu na kartu ugladjenih manira zapetljati se u mrezu svojih zelja i vratiti se u krevet. Brisem korake, kao da me nije ni bilo, cekajuci da me nadjes jer ja sam senka koja ostavlja trag u tebi...
Kasno je. Ležiš u krevetu i ne možeš da zaspiš. Ulica je mirna,s vremena na vreme vetar u baštama pomeri drveće. Negde zalaje pas;udaljenom ulicom prolaze kola. A sna nema. Ne pomaže ti da ideš gore-dole,da ustaneš i ponovo legneš. To je jedan od onih časova u kojima nema načina da pobegneš od samog sebe. Tobom će zagospodariti misli i kretanja duše,a društva nema da se kao obično ispričaš. Onome ko je u tuđini,pred oči izlaze kuća i bašta u domovini i detinjstvo,šume u kojima je proživeo najslobodnije i najnezaboravnije dečačke dane,sobe i stepeništa na kojima se čula graja njegovih dečačkih igara. Slike roditelja,strane,ozbiljne,ostarele,sa ljubavlju,brigom i tihim prekorom u očima. Pruža ruku i uzalud očekuje da i njemu neko...
Konacno Demokratija i Sloboda na delu. Amerika iliti vodeca svetska demokratska zemlja i idol potlacenih i neslobodnih pokazuje sta je prava demokratija i kako se postuju tudje slobode. A povod je Vikilikikili ili odavac americkih tajni. Neverovatno je to da se te tajne i milioni dokumenata objavljuju vec mesecima i nikome nista. Tada braniocima slobode i demokratije to nije smetalo. Ali, sto demokratiju kvari, desilo se to da je covek hteo da objavi sta rade banke. Ovo je izgleda bio prevelik zalogaj. Pa covek ocevidno ne kapira ko u stvari finansira demokratiju. Dirnuo je u osinjak pun Ro(kfe)tvajllera. Demokratiju i slobodu kao injihove finansijere, citaj banke, ne diraj. Napali su Vikilikikili iz svih pravaca sa svim mogucim...
... Pretvaraj se da postojiš Znam ja dobro,kao i ti, kako su ti ruke slabe, ne možeš mi dohvatiti rubin zvezde iznad glave, ne možes me zakloniti ne možeš me odbraniti ni od bola,ni od mraka ni od strave. Ja sam tebe izmislila po merama svog ludila, po merama svojih snova i širina i teskoba. Ja sam tebe izmislila izatkala iz očaja izvajala iz nemira braneći se od nemoći od praznine postojanja od beznadja. Znam ja dobro,ali ćuti, nemoj ništa da mi sporiš. Ogrni me dlanovima pretvaraj se da postojiš. Ljiljana Ninković-Mrgić Ps.Posvetite ove reči svojoj "nefunkcionalnoj" ljubavi (bivšoj ili sadašnjoj) umesto da mu na platnu naslikate njegov potret.. Nečija "slika" je oduvek bila varljiva stvar,jer je naša percepcija sklona...
Nađoh ovaj tekst i reših da ga podelim sa vama. Stalno pričamo o ljubavi, životu, problemima. Evo teksta koji može dati poneki odgovor. ------------------------------------------------------------------------ Kako zavoleti bližnjega? U prvom redu potrebno je iza spoljašnjeg čovekovog izgleda uvideti njegovu unutrašnju, duboku suštinu. Jedna starija žena mi je prišla u crkvi i rekla: «Oče! Ne mogu više da trpim muža! Pre bi umrla i otišla u raj samo da njega više ne gledam». A ja joj kažem: «Draga moja! Jedina vaša mogućnost da dospete u raj – to je zajedno s mužem. Bez muža možete da računate samo na ad». Ona je tada rekla: «Ne želim s njim u raj. Bilo gde samo dalje od njega!». Ljudi često misle da se može ući u raj i pritom...
Pitam se pitam..
KOJIM PTANJIMA SEBE OBASIPAŠ SVAKI DAN? Današnja metodika učenja u osnovnim, a i svim daljim školama je sistem koji mi se nikada nije svidjao, a nije mnogo ni napredovao od kada sam ja bila đak... a ne beše to baš tako davno :) Ali, ipak bilo je tu i dobrih stvari... jedna od tih je moj omiljeni predmet, tadašnji srpsko-hrvatski i književnost, i zaista i danas me interesuje sve u vezi svake vrste izražavanja, pisanog, usmenog, a naročito me zanima postanak i značenje reči. U to ime, veoma vodim računa o stvarnom smislu reči kod izražavanja i pisanja, a ovom prilikom mi je namera da kroz svoje svakodnevno izražavanje naučimo da poboljšamo svoj učinak u svakoj oblasti života. Podsetićemo se zato da rečenice mogu biti po obliku potvrdne...
Стара фраза о политици и курвама.... И човек не зна, шта пре да му се огади....политичари или кураве... А не могу да подцењујем кураве....оне се ипак баве најстаријим занатом.... Кроз историју, чак ни алат нису мењале....па трају.... А политичари....? Они су потрошна роба....Данас јесу, сутра нису... Вероватно би и они трајали....да су ваљали... И користим прилику да питам, не, ко је највећи политичар, међу курвама, већ, ко је највећа ку.рва међ политичарима. Политика јесте ку.рва. Али људи воле кураве! Ако је политика ку.рва, ако народ воли кур.ве... зашто увек народ најебе? :per: :per: :per:
Ne placi srce moje, srece se ponovo biti, jer posle svake kise, ma kako dugo lila, sunce ponovo jos jace sija. Znam da ce bez nje to tesko biti, oci njene dugo pred nama ce svetleti, i da nesto drugo mozda nikada necemo videti. Ne placi srce sto smo sada sami, dugo smo nas dvoje boravili u tami. U mislima njenim za nas je malo mesta bilo, cutanje je uglavnom, nas razgovor bio. Ne placi srce moje, znam da mi od kamena nismo, verujem i zelim, a i znam da mogu njenu ljubav ponovo da osvojim. Ne placi srce nego kucaj jos jace, toliko jako da dopre do nje, zelja nasa da ljubav sto iz nas tece, sada je veca nego pre.
Još nisam spreman da živim od toga što te nemam od toga što te sanjam i potajno želim sve ću ti to reći kada se budemo sreli Zato i ispisujem ove reči i nedam zaboravu da naš susret spreči Milan Višnjić
sunđer bez spužve Njujork bez gužve nokti bez laka štrudla bez maka čelo bez bore voće bez kore dvojka bez trefa poker bez blefa trio bez trećeg manje bez većeg lopov bez straha svađa bez kraha akord bez žice šuma bez ptice zima bez snega uspon bez brega vitez bez dame strana bez tame sukob bez strana ljudi bez mana voda bez mlaza život bez staza blagost bez živca živac bez pivca pivce bez krigle dete bez čigre roštilj bez žara slikar bez dara pevač bez arija meso bez karija slatko bez dunje pogled bez munje dodir bez ježe ulov bez mreže meze bez sira mudrost bez mira lord bez manira ton bez klavira mir bez ćoraka jesen bez čvoraka zatvor bez zida prekor bez stida sokak bez plota kavga bez skota surfer bez daske slabost bez maske kola...
Mi nudimo zlatnu poslovnu mogućnost za ljude svih godina, nacionalnosti i životnih puteva - ljudi poput Vas. Bez obzira da li želite dodatak svojoj zaradi part-time, ili želite povećati svoj potencijal zarade radeći full-time, postajući nezavisnim konsultantom dobijate fleksibilnost. Vi odlučujete kada ćete raditi i koje obaveze ćete ispunjavati. Sa minimalnim početnim troškovima, mi vam pomažemo stvoriti posao od kuće. Mogucnost Danas, sve što Vam je potrebno za početak je odgovor na par jednostavnih pitanja. * Mislite da niste plačeni onoliko koliko vredite / koliko ste zaradili? * Sanjate da ste sam svoj šef? * Zabrinuti ste o financijskoj strukturi svoje porodice? * Dali Vam je potreban ekstra novac za...
BOJA MOG ŽIVOTA Tvoje oči više ne nose boju mog života sada su tople kao gomila bespotrebnih reči koje nosiš sa sobom kao nehajno potrošen sunčan letnji dan Tvoje oči više ne nose boju mog života nose boju uspomena, jedne nedovršene slike od koje će nam ostati samo ram – ova poslednja noć Tvoje oči više ne nose boju mog života sada nose kajanje, traže oprost ali NAMA povratka više nema budućnost je za NAS već zatvorena knjiga Tvoje oči više ne nose boju mog života ali ti si tu još jedan tren, još nekoliko uzdaha, još nekoliko koraka; Tu si zbog nečeg važnog što smo jednom počeli, zbog nečeg bitnog što nismo završili, tu si da odlomimo još jedan komad neba, da potrošimo delić večnosti… ali tvoje oči više ne nose boju mog...
Odavno nije fazon biti Betmen sad je glavmna fora biti Ekrem To što sad može učinjeti sivi soko to nijedan Betmen učinjeti ne bi mogo Kad on poleti leti i perje i iverje i baš ga briga za naše licemerje Milan Višnjić p.s.u suštini ne volim ne gledam Farmu..ali ponekad virim...i šta vidim tobož intelegenciju koja vežba svoju malogradjanštinu na čoveku skromnog obrazovanja..setimo se svi smo mi ponekad bili Ekrem
O ASTRONUMEROLOGIJI
Numerologija i brojevi su mnogo više od zabavnih tekstova koje čitamo u novinama,to je oblast koja se uči iz ljubavi. Ono što je jako važno da znate ako želite da se bavite Numerologijom,to je da informacije i prognoze koje dajemo drugima nisu ni malo bezazlene i naivne jer sugestija je jako mocna stvar i zato zaista treba biti veoma oprezan i pažljivo birati reči koje izgovaramo.Ipak se mi ovde bavimo ljudskim životima i sudbinama i odgovoni smo za svaku svoju izgovorenu reč.Jer ono što se zapravo dešava je da preko puta nas obično sede osobe koje su već izgubile svaku nadu,i mi smo ta slamka za koju će se uhvatiti i koji trebamo tu veru i nadu da im vratimo. Moj princip rada je Astronumerologija,to je grana Numerologije koja je blisko...
Њихов велики адут је била блокада Сарајева када је једино АДРА, поред УНПРОФОР-а, могла да уђе у град. А како је то она улазила? Па лепо, давали су по десетак хиљада марака да се пропусти конвој, а и део терета је уступан. Све за рекламу: АДРА једина пролази (наравно, кад је Бог "на нашој страни!") Верници који у Србији и по свету слушају ове приче и не слуте о каквим се малверзацијама ради. Питам се којим ли су то парама подмазивали за време хиперинфлације када адвентистичке цркве у Београду од прилога верника нису могле ни за струју да скупе? Тада су плате проповедника биле по 150 марака (стизало из иностранства), док су верници од својих 1-2 марке давали десетак на име плата за те исте проповеднике. Или од којих ли је све пара купљен...
Back