SAMO POŽELI

(ili neka moja razmišljanja o životu inspirisana ko zna čime)

SAMO POŽELI

Kažeš.....
Samo pomisli....
Samo poželi.....
eh, kada bi se od želja živelo
i kada bi misli bile dovoljne
da sve trenutke nepovoljne
pretvore u povoljne.

Onda bih bila carica
na prestolu života carica
i istog tog života mezimica
mala šaren pevalica
gugutkica snevalica.

I kad ne bi ovaj bol
što mi boli telo danas
bio tako strašno jak
možda bih tad mogla ipak
da napišem neku pesmu
o ljubavi i veselju
ili smešnu mozgalicu
stihovanu smejalicu.

I kad ne bi sva moranja
bila baš u ovaj dan
možda tada ja bih mogla
da poželim u snu san.

Biće bolje kol'ko sutra
a možda i nešto pre
u pravu si druže stari
san u snu je način pravi
da se život lakše svari
a možda se nešto
od želja i ostvari.

PS Zato......malo samopomoći

[video=youtube;ia34kknFpk0]http://www.youtube.com/watch?v=ia34kknFpk0&feature=BF&
list=PL2DDB4C56FC25C91B&index=14[/video]​

Ti sve što pomisliš,pročitaš ili osetiš pretvaraš u poeziju...pomisli malo i na sebe neki put odmori se malo...nije toliko moranje...sačekaj da osećaji slegnu da se misli razbistre....strah me umorićeš se od pisanja...inače ,Ljiljo pesma je odlična ....:ok::klap::cmok:

miwka;bt122338:
Ti sve što pomisliš,pročitaš ili osetiš pretvaraš u poeziju...pomisli malo i na sebe neki put odmori se malo...nije toliko moranje...sačekaj da osećaji slegnu da se misli razbistre....strah me umorićeš se od pisanja...inače ,Ljiljo pesma je odlična ....:ok::klap::cmok:

Hahahah otprilike je tako
Ne brini.....neću se umoriti....samo zapišem momentalnu inspiraciju kada je ima...prosto pesma sama izleti za par minuta koliko je potrebno da je otkucam...greota da propadne a meni pomaže da savladam bol dok ne počne da deluje lek....skreće misli. Hvala Miwka....:cmok2::cmok2::hvala:

...postoji terapija ( da je tako nazovem ) , u snu san...ljudi dugo izloženi takvom tretmanu gube kontak sa realnim sopstvenim identitetom ...nemaju svoje duhovno "ja" i njegovu volju sa kompletnim mehanizmom odgovornosti .... postaju biološke izvršne mašine....
Zato druže stari , probudi se, da stvar raspravimo na javi !

Pozdrav !

123loncar;bt122366:
...postoji terapija ( da je tako nazovem ) , u snu san...ljudi dugo izloženi takvom tretmanu gube kontak sa realnim sopstvenim identitetom ...nemaju svoje duhovno "ja" i njegovu volju sa kompletnim mehanizmom odgovornosti .... postaju biološke izvršne mašine....
Zato druže stari , probudi se, da stvar raspravimo na javi !

Pozdrav !

Sad će on da ti se javi
da raspravite stvar na javi
ja ne moram
već sam u javi :manikir:

Back