Blogovi

Tri gracije - Anticipacija lepog
Не учи се шта је лепо, већ се лепота препознаје. Животна сила "елан витал" или напрегнутост воље, трансцендентна интелигибилна слобода, пробија се кроз отпуштеност воље или материју. Слобода се судара са нужношћу. Приликом тога слободни чин бива заробљен ритмом нужности. Свест постаје несвест, слобода постаје нужност, живо постаје неживо. А сусрет слободе и нужности, елан витала и материје, доводи до облика које ћемо звати појединачна ствар. Зависно од успешности елан витала да савлада отпор материје зависи и да ли ће крајњи облик бити проглашен лепим или ружним. Тако да унутрашња трансцендентна суштина свега, воља сама, која по себи не познаје нити јединство нити мноштво, као своју објективацију имаће разне облике живих бића. Неки...
Naišla mi je ova pesma na play listi kad ono TUP, pada mi na pamet ideja da napišem pesmu o Fići i liku koji njime putuje ka svojoj ljubavi. Jeste da se u ovoj pesmi pominje da pevač putuje avionom, ali posle te avionske karte isto su mu prazni džepovi kao i vozaču Fiće. Pozdrav svima Fića U džepu sa sićom prema tebi jurim mojim starim Fićom kol’ko mogu žurim. Moj se Fića trese loše su mu gume, ali moju potrebu za tobom razume. Brekće, štuca, šišti, al’ ravnicom tera, jes’ da nije mečka, al’ se drži smera. Dok se ponoć bliži draga širi ruke, napokon je ljubim posle mnogo muke. A moj Fića stari svoj motorčić hladi, ne žali se nikom jer zna da smo mladi. Veliko mu hvala, spasio me bede, meni metri njegovi K’o mečkini vrede...
Kad ljubav nikne
Hajde Da kad je vec Ova ljubav posejana Nista se tu ne moze uraditi Samo mozemo da pokusamo Da pokusamo, da je odrzimo Da je zalivamo, i negujemo mozda, mozda nam i uspe? Hajde, da probamo skupimo hrabrosti Da to seme posejano u nase srce izraste i obavije nas Tako, mozda nam uspe
Od kada sam sa tobom, hronično gušim sebe, pitanjem:šta bih još mog'o, da učinim za tebe? Možda ne bih toliko brin'o, al me sumnja čini ludjim: Da li sam dovoljno zvezda skino, da zaslepi nišane pogleda tudjih? I kad pomislim: da sam veliki teret skin'o, napadne me novih zolja roj: kao da nisam dovoljno gino, za taj pogled i osmeh tvoj? Uzalud me tešiš: -Opusti se,ne brini.- Kako bi mučenju svome na put stao. Al ja sam takav soj, kol'ko god da učinim, meni se čini da je malo, za ono što mi je bog dao Milan Višnjić http://fontanasnova.blogspot.com/
nemoj...
Nemoj me ni zvati ni ljubavi, bebo, duso, draga sve je tako... puno puta izgovoreno nema ni znacaja necu da me zoves onako kako si nekad zvako svoj "dragu" necu da me zoves samo me voli to je sve sto trazim vazno je nije ni potebno da ti kazem suvise toga bi mi hteo reci nemoj, budi bolji samo me voli
kako,kad je to zaista nemoguće,pitam se dokle idu ovi dani i godine i priče koje se pričaju na tv,novinama. dali nam je potrebna farma dali smo mi stoka, ili dvor jer ludih ima na svakom koraku a kako i nebi u famoznom 21 vekku
Marama osecanja
Osecanja ne mozemo kontrolisati Pa tako ni ja nisam mogla obuzdati Onu ljubav Onu strast nisam sigurna ni sta je to bilo ali nema veze bas kao sto rekoh bilo je, vise nije sta god da je Necu da se posecem, spajajuci nesto polomljeno nesto... sta god a je Pusticu da odleti Kao ova marama Nek leprsa, i meni ce biti lakse vreme je, da izlecim svoje srce
Misterija
Uvek, cak i kad kazes sve, Nek izgleda kao da ima jos nesto A to nesto Se zove misterija Pa cak i kad je prazna cak i kad nema misterije pa tako i Ivet Isli smo u detalje ostala je doza misterioznosti eh, da je ona to uradila pre ove price ne bi je toliko bolelo srce Ivet... zena sa sesirom i ruzom, blizu srca veruje, da bi ta ruza, mozda mogla da zaleci Deo srca, Ili je drzi, kao lekciju Da uvek treba imati bar dozu misterioznosti Kao ta ruza, sto se skriva iza latica
Nisam preterano sklona da dajem citate na blogu, ali ovog puta nisam mogla da odolim, te sam morala da citiram Koelja, jer je to što je napisao tako životno istinito: "Jer niti živim u prošlosti niti u budućnosti. Imamo samo sadašnjost i jedino me ona interesuje. Ako uspeš da ostaneš u sadašnjosti bićeš srećan čovek. Život bi bio praznik, jedno veliko praznovanje, jer on je uvek jedino trenutak koji živimo. Kako uspevam da pogodim budućnost? Po znakovima sadašnjosti. Tajna je u sadašnjosti; ako obratiš pažnju na sadašnjost, možeš je poboljšati. Ako poboljšaš sadašnjost, biće bolje i ono što će ti se kasnije dogoditi. Zaboravi budućnost i živi svaki dan svog života prema poukama Zakona i s verom da Bog brine o svojoj deci." To što...
Обавештавам заинтересоване да ће у Руском дому у Београду, Краљице Наталије 33, у среду, 02. 02. 2011. године др Деретић одржати кратко предавање о Србима и Русима поводом промоције књиге Историја Срба и Руса I том. са почетком у 19ч. Улаз слободан.
Ivetina osecanja
Eto tako Dala sam ti se Onako cela sve si znao o meni sta volim a sta ne Znao si uvek kako Kako da me obradujes Ali i da me rastuzis Zato si, ne bi li ublazio bol Ostavio ruzu, onu nasu, sada moju, Za mari;)
Ivet
Ivet je zena, ona je junakinja mojih blogova, ja nisam ona, niti je ona ogledalo mojih osecanja, ona je lik iz price:) ja sam zena zena kojoj su slomili srce i srusili kulu od nade eto tako za mene je ljubav sada bol Osecanja ne mesam u ovo Niko ne moze da sastavi sitne komadice srca Omiljena boja? Zlatna, suze pretvaram u zlato Omiljeni grad? Fes, zene nose veo, tada mogu da sakrijem tugu iza vela ja sam Ivet, zena sa slomljenim srcem
E, baš tako! Nemaju dokaze, apsolutno! Oni su ga ubili metalnom šipkom po grudima, a to je uradio jedan koji se krije iza rulje! Tog jednog treba osuditi, a ne 15 ljudi! Osuđuju ljude koji nisu tu ni bili. Jedan je čak bio na Novom Beogradu u trenutku kada se to dešavalo. Mogli smo i mi da pijemo kafu tu u kraju. Verovatno bi i nas pokupili.
Izveštavam moje prijatelje koji su mi za danas poslali dobre želje da sam ostvario delimičan uspeh u svom poduhvatu. Naime, danas sam odneo u jednu našu televiziju scenario za orginalan muzičko-takmišarski šou program i oni su po prvim reakcijama zainteresovani, ali potrajaće dok odluče da li će doći do realizacije ove moje ideje ili ne. Za početak je meni ovo sasvim dovoljno. Svima koji su mi dali podršku od srca se zahvaljujem.:bye::bye::bye::heart:
MAGIC LIGHT BOJE svetle u mraku i reaguje na UV svetlo… 064/295-7518 Magic Light je naziv za liniju materijala koji imaju osobinu da reaguju na običnu - belu i ultravioletnu svetlost, jer apsorbuju svetlosnu energiju, a zatim je mogu reflektovati i do 5 sati u uslovima potpunog mraka. Ovo omogućava da jedna ista istretirana površina može da daje četiri potpuno različita efekta u pogledu boja i slika koje prikazuje u zavisnosti u kojoj se od sledećih situacija nalazi: 1) pri dnevnoj svetlosti, 2) u tami nakon izlaganja beloj svetlosti, 3) pod dejstvom UV lampe, 4)u mraku, nakon apsorpcije UV svetlosti. Po svojim osobinama i fluidnosti Miraflor Magic Light veoma je sličan običnom Mirafloru, s tim da on sadrži još i svetleće neotrovne...
Back