Blogovi

kad dodje taj dan ,svi cemo krenuti tom utabanom stazom.lagano neki uz Lenjinov Posmrtni mars, neki uz Gospode pomilujsja il' Krisna Krisna. zavrsnica je ista, a krugovi su obelezeni od 1-9. svetac, papa,plemic, il' prosjak sve prema zaslugama.
Ne znam sta da kazem, da li da se radujem ili da se ne radujem, obzirom da znam kakav je covek...to je sa nekim razlogom...Izvinjavam se svima na ovome sto cu napisati, ali ne postoji drugi izraz za ljude poput njega, plasim se da je ovo "Sjasi Kurta da uzjase Murta!" ...Zuto nam se pise... Jos jednom se svima izvinjavam na gore napisanom...ali istina je.
Iz jednog dubokog oka kanu suza topla i njezna Iz suze tople i njezne rodi se bijeli cvijet bjelji od pahulje snjezne.... A onda srce uze kist oboji zelenom bojom list a latice cvijeta bijele u boju srca oboji cijele.... p.s.Pozdrav za sve moje prijatelje,nije me bilo ovdje neko vrijeme.Poseban pozdrav za razrednu Ljilju koja ce mi nadam se opravdati izostanke!
Да ли смо се помирили са судбином?  +++
Сведоци смо великих немира у многим државам света, изазваних ниским стандардом и незадовољством односа владе према бирачима. Томе свему је кумовала и СЕКА.... Али, код нас се појавио феномен...летаргије и незаинтересованости... Народ не може да уздрма било какав потрес, како на тржишту, тако и потрес изазван подрхтавањем тла... Већина нас је незаинтересована за сва дешавања ван сопственог атара... Нема више ни емоција... Све ређе се запева и на весељима...И ако се пева, није то онако...из срца... И на сахранама се теже заплаче... Да ли је ова власт постигла свој циљ...направила од нас људе без душе.... нацију без осећања....САВРШЕНУ ГЛАСАЧКУ МАШИНУ....?
U iznenadnom poletu,inspirasanim prethodnim reformatorima jezika(Vuk Karadzicem npr.),shvatio sam da se oko nas stvara novi jezik,koji nema ni gramatiku,pravopis,etc... Kako izgleda,mi na Balkanu cemo postati najvece poliglote na svetu xD Fency jezeek predstavlja jezik nastao na ulicama gradova Srbije,ili bolje receno,ispred TV kanala poput Pinka.Njegov dalji razvoj pocinje u disko klubovima,pod patronazom velikog broja mladih gradjana Srbije.Njegovi poceci se naziru sredonom 90tih godina XX veka,nakon raspada Jugoslavije.Zvezde sa tzv.talentom (S.V,J.K,A.L...) i novinari sa diplomom,koja je naravno placenja,unose veliki broj anglicizma u ovaj prvobitni dijalekt,kao i reformu pravopisa,cime dolazi do jos vece distinkcije od srpskog...
Волим да причам са тобом јер не морам да бринем да ли ћеш читати између редова оно што тамо не пише Волим да причам са тобом јер ме чујеш и слушаш и не тумачиш речи својим сујетним жељама Волим да причам са тобом јер боје чиниш јаснима и не мењаш им значење Волим да причам са тобом јер ме не тетошиш и говориш оно што мислиш Волим да причам са тобом јер тако причају сродне душе које негују пријатељство Волим да причам са тобом јер се осећам сигурним као да сам пред огледалом Да, волим да причам са тобом
razgovaraju dve nazubljene kaldrme pa će jedna "ej ti kockastu ti pidžamu ja.." a druga " more bež odatle šta si mi se tu navrzo" - kad se začu pomuli topot konja. Kaldrme se ućutaše, konji protutnjaše i sve u svemu...nikom ništa..
Тако желим да ти милујем руке да мојим јагодицама клизим по твојим прстима, по твоме длану, по твојој надланици. Да лебдим над њима као лептир, а ти да ме осећаш затворених очију и да се сва сконцентришеш на додир мојих јагодица и ноктију Да изазовем у теби језе и струју које ће целим телом да ти се шире, да те наведу да затрепериш и да загризеш усну да не би отворила очи Тако желим да ти милујем руке да ме памтиш за цео живот, а ако мислиш да ме можеш заборавити пусти ме да никад не престанем
Imate moje nemanje, nemate moje imanje, imanjem mog nemanja, nemate moje imanje. Mislite da imanjem oslobađate me mog nemanja a u stvari, znajte, uzimanjem i tog malo imanja želite me stvoriti taocem večnog u duši nemanja.
"Којег песника волиш?" упитао сам опуштено док смо шетали поред реке и гледали како протиче време "Тебе" одговорила је лако, тек успут. загледана у ту воду "Ма, пусти мене, нисам ти ја неки песник, на неког озбиљног мислим Мику или Превера" одговорих "Да. Волим њихове песме. Али ти си питао ког песника волим. И ја сам ти одговорила. Волим тебе. Само тебе." Застао сам у простору и времену окренуо је к себи, загледао се у очи, заувек, рекао бих "Дуго ти је требало. Пола наших живота. Пола наших вечности." рекох, а онда... онда су нам се усне спојиле да испунимо другу половину живота заједничком вечношћу
xD je najprvi i najglavniji smajli sveta. xD je period pošumljavanja pustinje. xD je reakcija na prvi poljubac. xD je izvedena jedinica SI sistema, a primenjuje se za merenje brzine, gustine, težine, boje, dužine, jačine, pritiska, radijacije i zapremine prdeža. xD znači priđi mi bliže da ti nešto šapnem. xD je ime za trenutno najudaljeniju galaksiju. xD je sinonim za XXX. xD predstavlja očekivano međunožno raspoloženje. xD - tucaš, prdon, pardon kucaš, samo da bi nešto kucao, odnosno da bi bio u toku razglabanja. xD je krik zadovoljstva pri češanju lobanje čoldom u svom punom sjaju, odnosno izdanju. xD - trudiš se, a da pri tom ne ostaneš trudna. xD je odgovor na pitanje koga ili šta? xD znači pun mi je .i. svega, ali kako...
...ako podjem tamo gdje se miri oblak sa olujom neću andjele sresti zašto onda tako visoko zagledan u zemlju i ne osjećam dobovanje kiše kao da se medju travkama neotkriveni cvijet krije a meni se žuri da ga nadjem što prije vitez bez oklopa gine od pale grane a s njime na sebi od rane sebi ravne
gledam ove teme o drugoj ili prvoj srbiji, o demokratama i patriotama i sl. podjelama. o tome pisu vidim i neka novinarska pera, o tome pricaju politicari, tako se izrazavaju lideri i funkcioneri, tako i "internet" politicari a vjerovatno taj nikako zdrav sindrom trazi put i prema ostatku drustva. razumljivo, u deficitu sposobnih politicara, u deficitu aktivnih intelektualaca, u deficitu ideja i pravih poteza, u nedostatku pravih rjeci javlja se potreba da se taj krater u drustvu ispuni nekim sadrzajem. a ako je sadrzaj podjela tu smo nenadmasni. to je jedna od determinantni naseg postojanja, ybt, tako volimo da se djelimo. na uljudjenom zapadu imamo demokrate, republikance, konzervativce, liberale, lijeve&desne, lijevi&desni...
ponekad ta tvoja medena kradom mi dodje u san mami me usnama opojnim poljubac da joj dam jezikom zaranjam u nju i ljubim je do besa i zacas su mi usta puna tvog pozudnog mesa lizem je ko pola lubenice iste je takve boje i divlje srcem iz nje opojne sokove tvoje omamljen davim se u njoj do usiju vec umiven proveo bi vecnost izmedju butina sakriven ona je lepsa od snova sladja od cokolade mrzim sto dan kad svane nju ce da mi ukrade ponekad tvoja medena bane mi u san
Kada mi nedostajes Mislim tudje misli Kradem svoje vreme Provlacim ga Izmedju oblaka, snova, Daljine i snega... Kada pozelim Da ti nedostajem Odsanjam pesmu Zatvorim oci I na kaldrmi zamislim Cvet beli. Kada te nema Zaledim osmeh U sebi kazem ime Udahnem duboko I pomislim Tako mi nedostajes...
Я не болею тобой
Температура - ноль и не выше. Ветер по коже, ветер по крыше. Сердце растает и просится в руки. Мне тебя мало, мало мне скуки. Мне тебя много, много для ночи, Лечишь - не лечишь, видно не хочешь. Кажется, дура, без тебя просто. Рано - не рано, лучше, чем поздно. Я обрываю ниточки просто. Всё таки рано - лучше чем поздно. Я не болею тобой От февраля до Москвы, Я не болею тобой, Как сигаретами дым. Просто ветер опять, Всё просто смыло водой, Я закрываю тебя. Я не болею тобой, Я не болею тобой. Битые стёкла не переклею. Тобою больше я не болею. Переболела, переписала, Без тебя - много, с тобою - мало, Я обрываю ниточки просто. Всё таки рано - лучше чем поздно. Я не болею тобой От февраля до Москвы, Я не болею тобой Как сигаретами дым. Я...
Кажу упућенији масони да је 5.фебруар дан митинга СНС,дан за долазак Томе на власт и за заштиту српских тајкуна,а да ће Воја Шешељ да дође из Хага у мају месецу ове 2011.године. Шта се ваља иза свега тога? Да ли народ може да назре панику код марионета у српској власти,која се пренела од панике светских моћника,пред неминовном катаклизмом? Да би забашурили природне – Божије непогоде које су захватиле већину земаљске кугле,светски манипулатори су сервирали Асанжа,а нама у Србији разноразне будалаштине на медијима и будале у влади које залуђују народ. Сервирали су Србима и одвајање Артемија од СПЦ и у сукоб у СПЦ који је требао да ескалира на улицама Србије. Није им пошло за руком,није дошло до очекиваног крвопролића. Сервирали су...
Nedostaje mi tvoj svet, dragi. U ovoj mojoj maloj ulici. Čudno li čudo. Zamišljam kako oblakoderi niču. Nastaje avenija niskih strasti. Strpljiv korak da osećaj ne upropasti. Slabo raygovaraš sa mnom. Pitam jer mislim da si sa mnom samo iz strasti. Ćutaću ako želiš.
Jedino ti volish svaku moju glupost i dobro znash shta bi mogao da kazem blistavi osmeh ozari ti lice pred tobom se tako rado prenemazem Nalazish da sam zabavan,duhovit da sam smeshni klaun il dvorska budala svakoj mojoj provali pronashla si mesto i negujesh je poput rituala Voleti i biti tako silno voljen bash sve kao samo od sebe je doshlo ti si mi razlog vishe da postojim i da volim i ono vreme shto je proshlo Moja si muza,moje nadahnuce i mesec i zvezde tebi cu da kupim imitirash moju grimasu pred ono kad cu josh jednu od mojih da lupim Mi prichamo srpski,ruski,ukrainski zivimo u malom gradu u Toscani i cigani mogu da nam pozavide sva smo pravila stavili po strani Ti mene poznajesh bolje nego iko moji...
Pohvala ludosti ili čega već? Pre par godina zvao me brat da dodjem kod njega u Ameriku. Uhvatila ga nostalgija, pa me zvao, kao da je to par kilometara odavde. Ja se zamislim, što ne bih otišao i krene razrada plana. Kako u američkoj ambasadi samo mene čekaju da mi daju vizu, pitam one koji su dobili taj pečat u pasošu kako su do njega došli. Ispostavi se da treba brdo papirologije i da se uplati neka svota koja se ne vraća, naravno, bez obzira na njihovu odluku. Saznam i da je moj prijatelj, kad je hteo da ide u posetu svom bratu, dobio vizu, ali da tu istu vizu nisu dali supruzi, što smo mi protumačili da je ova ostala kao garancija da će da se vrati. Znači, ja treba da nekog Džon Smita u ambasadi ubedim da nemam nameru da ostajem u...
Reka Život teče kao reka koju mnogi zagađuju, mržnja, strah i očajanje čistotu te reke truju. Umesto da čovek borbom obale te reke čisti, predaje se moćnoj struji da ga nosi gde zamisli. A matica k’o matica, baš je briga gde će doći, i kraj kojih prljavština, tekući će lako proći. “ Ipak reka pravi struju “ reče naš genije Tesla. Sada svi u borbu sa njom. Uzmimo u ruke vesla !
Uzmi me
Uzmi me i biću sve što poželiš. Biću to s ponosom, jer ja to umem. Neću biti lutka, ni igračka Tvoja, jer, i kad volim, još uvek sam svoja. Smešiću se stalno nа poglede Tvoje, jer, milo moje, ljubav je naša takvo blago, jedino što spase dušu i telo moje. Spas je od stradanja, od beskrajne lutnje, Na koju sve do časa sudnjeg, spremna sam već bila. I kad dušu moju obaviše slutnje, Tvoja reč moju tad je srela i snagu nam dala da spojimo tela. Jer šta je biće jedno bez svog drugog dela? Samo jedno treba biću mome. Zato, uzmi me ponovo, jer biću sve što poželiš. Ja biću plod Tvoje mašte i prostirka telu Tvome. I biću san u Tvojim noćima koje sa mnom ćeš da deliš.
Dodje mi...
IVET Dodje mi, da te onako odjednom Strasno poljubim da nemas vremana da bilo sta kazes ne volim mnogo reci, reci su me povredile zapravo nisu reci, vec onaj ko ih je izgovorio kazes mi, Zar nisi pustila tu maramu? Jesam mili bojim se, vetar ce je doneti, opet i opet cu patiti Opet plakati ti znas, da te volim ja sam zena od osecanja Kazes mi na prolece nek ti svaka latica sapne koliko te volim Leti, svaki talas nek ti sapne koliko mi trebas jeseni, svaka kapljica kise nek ti prenese moje poljupce zimi, cu te ja grejati pitam te A nocu? A nocu, nocu cu ti ja reci, sve sto zelis da cujes
Back