Pitam se....

Pitam se koliko je dosta novca da bi se zadovoljile potrebe jednog gazde,privatnika....modernog robovlasnika....
Dali je išta sveto-pitam se dali se ikad zapitaju kako izgleda u tesnoj koži.
Pitam se gde će im duša...i kada je dosta.....

Čovek što više ima sve mu je malo.Izgleda da je to ko neka bolest ili zavisnost od novca i moći.
Nekako im je teško odvojiti novac da plate radnika.Kao da imaju osećaj da im radnici otimaju novac.
Stalno im je malo i stalno kukaju da nemaju.A sa druge strane rasipaju i žive raskalašno.
I ja se često pitam da sam u njihovoj koži kako bi se ja ponašao.

..u poslednjih sto godina mi pravimo iz osnova petu šestu klasu vlasnika kapitala od skorojevića i ništaka ... ovo poslednje kažem ( a očiglednoje ) , jer njihov prvi zlatni milion potiče iz ratno profitersko genocidnih radnji ... dakle , naši vlasnici kapitala i proizvodnih resursa svoj imetak stekli su u krvi .. tako sticanje kapitala svojstveno je neljudima / ništacima / skorejevićima / prostacima --- i najgora stvar ta svojstva se produbljuju kod njih i sve ono što dođe u kontakt snjima pretvara i preobraća u njih ..... dakle , ovo je generalno stanje kod nas i u svim prevoslavnim državam ....( neki religijski zanesenjaci idealisti kažu za to stanje koje vidimo i trpimo da je misteriozno dejstvo i osveta nevino prolivenih zuza i krvi koja nije osvećena pravičnim i pravednim činodejstvovanjem:.... bilo kako bilo , svi vidimo tu belodanu istinu u vezi stvaranje takozvane elitne srpske buržoazije u sadejstvu sa religioznim institucijama ( oni su njihovi javni uvaženi donatori ) kao i političari ....to je trenutna stvar ....
..njima novac više ne treba kao izraz bogatstva i ekonomske rashalašnosti ... on im treba za očuvanje vlasti ...
zašto vlast ...zato što njihovna ništavnost u sebi srušila je sve temelje ljudskosti i izgradila nečovečnost ... ona ta nečovečnost hrani se vladavinom nad : patnjom , bolom , životom i umiranjem drugih ...

..postavljeno pitanje ukazuje da je otkrilo ovo poslednje rečeno -- čime se hrani neljudskost ...
..onda i odgovor je poznat : sav novac ovoga sveta je njihovoj neljudskosti potreban da osvoji svu vlast nad ljudima ; ništa im nije sveto jer oni proizvode tesne kože za ljude kako bi u tome uživali ( pogledaj vlast trenutnu ; više se stara za živote stostrukih ubica nego za časne i vredne rudare koji nemaju za hleb ; osmislila je razne institucije za zaštitu neljudi - a nezna kako da štiti poštene ljude ) ; nikad nije njima toga dosta - a duša im neće nigde , jer je i nemaju ( a nama će duša na nos - nasilno ) ...

.. ovako ja vidim ... na ovaj sveti dan to vidim još jasnije ...ovo jedino može da se razgradi od njegovog rodonačelnika do današnjih dana , samo časnom istinom o svemu .... a nama je manje više svaki dan petak, baš ovakav :

Svi ste u pravu i sve je tako kako ste rekli-zato i danas posle celodnevnog rada dala sam otkaz.Smučilo mi se da mi kojekakvi skorojevići gaze i prljaju poštenje i čast.Preživeću kao i uvek ali se bojim da je sve vrzino kolo, jer gde god da se zaposlim isto me čeka maximum rada a minimalno plaćanje.Na žalost tome svemu su krivi država i loši zakoni.Kao što je opšte poznato radnika ima više nego radnih mesta ,muka i jad je velika pa su ljudi prisiljeni da rade i za 10 000 i da budu zahvalni za to što mogu i toliko da zarade na uštrp svoga obraza.Pomogo bog meni a oni će pomoći sami sebi već na njima svojstven način.
Hvala na razumevanju,mene pritisao bes pa se raspisala...

Obično su privatnici(novi kapitalisti) uspeli da svoje firme i toliko željenu vlast ostvare na "pošten" način u tzv tranziciji
Lopovluka je bilo uvek, guljenje kože i obezvredjivanje zaposlenih je najbolnije, jer uvek postoji ona famozna rečenica: Ako nećeš izvoli -vrata, puno je tržište nezaposlenih i ta prisila je najnemoralniji čin čovekov. O plaćanju da ne govorim.
90% novih kapitalista je psihički deformisano a zakoni im idu na ruku da mogu promenom piba...prave malverzacije i itd..da zatvaraju firme da prolongiraju dugovanja do zastarelosti..jer za osnivanje nove firme treba oko 150 eur..i kreće se iz početka.
To su vecinom porodične firme...a kada se javi potreba za robljem uz besmislenu nadoknadu -upošljavaju mladi, ili svi primorani na trpnju i bahatost i sumanuti ego takvih "gazda".

Back