Blogovi

9.

- Kako iz mira i nemanifestovanosti nastaje aktivnost i manifestovanost? - Ekspanzijom Jedne Ideje u mnoštvo Ideja u univerzalnoj inteligenciji. - Da li je univerzalna inteligencija duhovni svet koji Platon naziva svetom Ideja? - Da. To je bezoblična, nematerijalna sfera koja ne podleže destrukciji. Iz nje nastaju materijalni oblici i tela u fizičkoj dimenziji. Svaki oblik u fizičkom univerzumu ima svoj prototip/Ideju koja mu daje karakterističan oblik. Na primer, oblik mačke nastaje iz Ideje mačke čime dobija i karakterističnu inteligenciju. - Znači, suština svakog oblika je Ideja ili (za)misao. Misao je nevidljiva esencija vidljive egzistencije ili svakog materijalnog oblika. Onda je reč egzistencija zaista adekvatna...
1/3 koja nedostaje
Ono malo iskustva koja sam imala sa muškarcima o koje sam se saplela na životnom putu su skoro razočaravajuća... Jedno od tih iskustava se završilo brakom, ostala katastrofom... Kako su se nizale godine, shvatila sam da ni jedan muškarac nije bio idealan... i da ne može da bude idealan. Uvek je nedostalala 1/3 onog dobrog koje me je mimoišlo, odnelo deo mene i ostavilo prazninu... "Ako ne mogu da imam muškarca po mojoj meri - onda ću da ga izmislim!"... postalo je moje lično otkrovenje i spas. Danas u meni živi izmišljen, izmaštan muškarac. Tačno zna kako da se ponaša u svakojakim prilikama. Tačno zna kako da me voli i osvaja. Ima i mana, koje volim... Krstarica je takođe jedno moje diiivno izmišljeno mesto. Kada ovde neko, ili...
Back