Blogovi

Dovela me u polozaj da se pravdam za nesto sto nije istina zasto onda I dalje o njoj mislim to je mazohizam taj moj karakter je neunistiv I cudi me da s njim I dalje zivim patnje jesu sve krace Al I dalje postoje I ostavljaju traga spokojstvo onih Koji mi ih nanose je apsolutno jer imaju izrazen ego Koji ostavlja iza Slabice ko je najjaca karika u tom lancu nisu ni oni nije niko Al nisam zainteresovan za takav zivot jer u njemu sem samovanja nema niceg ta pasivna autodestruktivnost ubija polako na tenane I treba to izdrzati samo jednog Dana taj covek nece biti tu vise nista nece podsecati na njegove obrise a patnja preci ne na nekog drugom sa slicnim karakterom sve ce se vrteti u krug na isti nacin I istom Merom a ponavljanja nece biti...

6.

- Moguće je. U pitanju je ista svest koja neprestano prolazi kroz ciklus samorazvoja i samoobnavljanja tako što se transformiše u suprotna stanja. Svako stanje stvara drugačiju pojavu. Ali, to ću vam objasniti kasnije. Sada ću objasniti istovetnost i razlike na neposrednom primeru. Podjimo od vas. Iako se vi ceo život menjate pojavno ili fizički, kao i psihički, uvek znate sebe kao sebe. Imate isti identitet, uprkos svim promenama i transformacijama. Mada ste bili beba, malo dete, mladić, zreo muškarac, uvek ste bili vi. Nije li tako? - Jeste. - Šta vam daje isti identitet? - Svest o sebi. - Dakle, ego ili Ja. Kako ego nastaje i opstaje? Šta je potrebno? - Svest i telo. - Svest i telo se nalaze u stalnoj uslovljenosti i...
Magija Trubača: Tradicija, Radost i Muzika Koja Oduševljava Trubači – simbol veselja, energije i neponovljivog iskustva koje ostavlja trajne uspomene. Bilo da ih čujete na svadbenom veselju, porodičnoj proslavi ili u centru grada gde svojim melodijama mame prolaznike da zastanu i uživaju, trubači su deo našeg kulturnog identiteta i narodnog duha. Kratak Pregled Istorije Trubača Trubači imaju bogatu tradiciju koja datira još iz vojnih orkestara i dvorskih ceremonija. Vremenom su postali sinonim za narodno veselje na Balkanu, naročito u Srbiji gde zauzimaju posebno mesto u našim srcima i proslavama. Gde god da se čuje zvuk trube, znate da je u pitanju slavlje, pesma i ritam koji pokreće sve generacije. Zašto su Trubači Neizostavni...

7.

- Nadam da ću biti razumljiva. Treba intuitivnost da se shvati bezvremenost kroz vremensko objašnjenje. Bezvremenost je večito kruženje i transformacija u kojoj ne postoji početak i kraj. Uzrok i posledica su istovetni i istovremeni za razliku od fizičke dimenzije gde uzrok prethodi posledici. Jedna svest stvara vlastitu polarnost sažimanjem i širenjem. Ulazeći u sebe izlazi iz sebe. Istovremeno postaje duša i duh, odnosno nagon-osećanje i duh-razum. Ulaskom u sebe postaje nejasnija, ali zato, izlazi iz sebe jasnija. Stvara vlastitu dubinu i visinu. S obzirom da se svaka promena u nefizičkoj suštini odražava na pojavu, u fizičkom univerzumu, takodje, dolazi do promena. Na jednoj strani se zgušnjava u tamu, a na drugoj razredjuje u...
Momčina Momčilo
Čudo videše seljaci u brdima. Videše oruđe svoje, noževe, vile, lopate, ašove, grabulje, sekire, kako, tamo-vamo, lete u vazduhu, same. Svo to oruđe, metalno i opasno se u vazduhu lagano njihalo. kao da je igralo. Zatvoriše se seljaci u svoje kuće. Ženu i decu staviše u podrume, od straha da se oruđe ne pomami i na njih da ne udari. Gvirili su kroz prozore ali se oruđe na njih nije obrušilo. Oruže se samo se u krug okretalo, da bi tako i padalo, pa bi se odmah zatim ponovo podizalo i vrtelo. To je trajalo tri dana i tri noći. Niko se ne usudi za to vreme da nekom od letećeg oruđa priđe, da ga uhvati i proba da ga ukroti. Momčilo, momak smeli, jak i bistar, on pomisli, da možda, magija neka ili san živi, nisu van kontrole, pa ovakvu star...
U inat svima nije me sramota
UPOZORENJE: Autor ovog bloga nije strejt,neće da se pravi da je strejt i pisaće o tome kako nije strejt.Oni koji imaju neki problem sa tim bolje da ne čitaju jer autora nije briga da li će da se uvrede činjenicom da postoje ljudi koji nisu strejt.Doviđenja i prijatno.

5.

- Što znači da ste imali roditelje. Kao i to da su vaši roditelji imali roditelje. - Naravno. Svako dete se rodi jer ima roditelje. U pitanju je uzročno posledični lanac. - Kako je započeo taj lanac? Kako su nastali prvi roditelji? Ko je njih rodio? Po fizičkim zakonitostima znamo da su morali biti deca, odnosno da su morali biti rodjeni. Ali, kako, ako su prvi roditelji i prvi uzrok koji započinje lanac? - Postoji teorija da smo nastali intervencijom vanzemaljaca. Ta ideja se naročito osnažila posle Danikenovih knjiga i tvrdjenja da je Zemlja davno posećena od napredne civilizacije vanzemaljaca. - Oko Danikena ima dosta spora. Nekoliko puta je bio osudjivan za prevare radi finansijke koristi. Novac mu je trebao da finansira...

4.

- Ali, čemu služi stalni razvoj? Zbog čega postoji? - Upotrebili ste ključnu reč: postojanje. Šta je za njega karakteristično? - Uvek jeste... Opstaje, održava se, ima kontinuitet. - Šta se iz toga može zaključiti? - Da je u suštini smisao. - Baš tako. Da nije, ne bi ga ni bilo. Osnovna karakakteristika smisla je organizovanost koja omogućava kontinuiet, opstanak i samoodržanje. Haos, besmisao i nesvenost nemaju tu sposobnost. Iz njih nikad ne može nastati smisao i red. Haos ostaje haos. - To je bar jasno. Iz haosa i besmisla ne može nastati svest ili smisao. Samo iz svesti i smisla može nastati haos i besmisao. - Besmisao je pojava ili maya koja postoji kao suprotnost smislu i istini da bi nastala aktivnost i promena. -...
Back