Blogovi

Letnji Kompjuterski Kamp za decu :)
Prvi put kod nas, organizovan je Letnji Kompjuterski Kamp za decu od 9 do 15 godina, a po uzoru kako se to radi u svetu! :) Kamp je dobio i ime : KOMPKAMP!:D Ovde je galerija Erdevika, predivnog sremskog mesta gde se KompKamp odrzava! Moto rada KompKampa: Deco, nemojte samo igrati igrice, naucite da ih pravite!:D
Stigao sam juce pred kapiju raja, Nakon sto smo rekli i poslednje zbogom. I nedostajes mi sada, jer znam, Da te ostavljam samog sa beskrajnim bolom. Cuo sam pozive belokrilih andjela Zov da prodjem ispod zlatnog svoda kapije. Ali molio sam ih da ostanem ispred, Da sacekam nekoga ko ce stici kasnije. Obecao sam: necu praviti nikakvu buku, Necu lajati, ni zavijati u noci, Samo cu strpljivo cekati ovde, Dremati i cutati u svojoj samoci. I rekli su mi da mogu da ostanem ovde, Da lezim tu, kraj stuba, da te docekam, Jer raj za mene ne bi bio raj Ako bih unutra usao sam. Tako cu ja biti ovde..... Ti nemoj da zuris. Necu ja nikuda. Zajedno smo kroz mnogo toga prosli, Zajedno cemo proci i ispod rajskog svoda. preuzeto iz martovskog broja...
Zacudjen?Ne krivim te,sama se sebi cudim.Jednostavno mi je palo na pamet da pokusam da ti napisem nesto sto nije poruka od 300 slova.Samo sam zelela da uradim nesto sto mozda tebi nece izgledati tako posebno,ali veruj mi to sto ja pisem pisma moze se meriti sa pomracenjem sunca koje se desava jednom u hiljadama godina.Ja ne pisem pisama,bar nisam do sada.Vidis dokle si me doveo? Nisam ni sanjala da ce biti ovako tesko napisati jedno pismo.Satima pokusavam,ali mi ne ide. Ne mogu da pisem o svojim osecanjima jer bi ih omalovazavala pokusavajuci da ih opisem.Suvise su jaka i lepa da bi mogla da ih u par recenica pretocim u nesto materijalno kao sto je ovaj list papira. Sta bi ti to uopste znacilo,vaznije je ono sto imam u sebi,a neke se...
Snena, otvorenih očiju Ulazim u novi dan. Hodam ulicama kao po staklu Polako, pažljivo Da ne bih sasula parčiće duše Tu na asfalt... Vrati se... Bez tebe sam niko Bez tebe sam oduzeta, obamrla Nema sokova života bez tebe... Vrati se... Moj dragi, dragi Ne mogu da zamislim novi dan Bez tebe Sećam se svih naših noći I dana Mrzi me Il' voli me Svejedno je... Samo vrati se...
Možda je bio septembar, oktobar ili novembar možda je bio petak, subota ili nedelja, dan ili noć... ne pamtim više... ni boju košulje koju je tog dana nosio ne sećam se ni usana, ni glasa, ni reči... samo pamtim taj pogled kojim me je voleo...
lektira na modernom studentskom jeziku ROMEO I JULIJA Romeo i Julija su žabari iz Verone i oni se smuvaju. Međutim, matorci su im veoma //// i uopšte se ne gotive jer rade isti biznis ali su u različitim ekipama (kao Verona i Kjevo). Zent im je da ih ne provale i da im ne ukinu kintu, pa se viđaju tajno. I tako na 50 strana oni kao nešto kriju i ////ju jedno drugom kako se vole, a ne karaju se. Na kraju, jednom prilikom upadnu u loš trip i roknu se.
Sanjam... da me grle ruke bogova pohotno i grubo. Osećam... kako se opirem tražeći svoje božanstvo izgubljeno u magli. Pitam... za ime čoveka koji je ostao iza mene. Otvaram srce... da bi novi dan ušao u njega.
DEDUKCIJA Vraca se čovek u sitne sate kuci od svalerke I na autobuskoj stanici vidi zgodnog, jos bolje obucenog mladog coveka. I pocne DA razmislja... ... Ovako obucen covek u ovo vreme mora DA se vraca od svalerke. ... U ovoj ulici su samo tri zene. ... Prva je Natasa, Ali koliko znam ona je u Petrogradu, kod svalera. ... Ema, to je moja svalerka I ja idem do nje, znaci nije TU mogao biti. ... Treca je moja zena, dakle mora biti DA je bio kod nje. ... Dobro, sad DA vidimo, moja zena koliko znam ima tri svalera. ... Prvi je njen direktor... Prirodno. ... Drugi je moj direktor... Korisno. ... Treci je neki gospodin Abramovic, Koga NE poznajem. I TU on pridje coveku na stanici I kaze mu: - Dobro jutro, gospodite...
Ona stoji iza ćoška Kao da je nema Njen bol vrišti Strah sakriven ćuti Osvrćem se Posmatram strance u tami Niko ne čuje taj nemi jecaj Nevidljiv i tih vapaj Vrisak iz ćoška Bol u skrivenoj tami noći Praznina Očaj Niko ne vidi Niko
Nekoliko drugarica krenulo je na godišnji odmor. Prolazeći pored petospratnog hotela na kome je pisalo "SAMO ZA ŽENE" odlučile su da uđu. Privlačni recepcioner, im je objasnio: Idite sprat po sprat, na svakom ćete naći natpis šta je na njemu, kada odlučite šta vam odgovara, tu se smestite. I tako su drugarice počele da se penju ... Na prvom spratu je pisalo: "SVI MUŠKARCI NA OVOM SPRATU SU UŽASNO LOŠI LJUBAVNICI, ALI JAKO OSEĆAJNI I DOBRI." Na to su se slatko nasmejale i bez oklevanja nastavile da se penju. Na drugom spratu je pisalo: "SVI MUŠKARCI OVDE SU JAKO DOBRI LJUBAVNICI, ALI GENERALNO SU LOŠI I GRUBI PREMA ŽENAMA." Na to su se samo namrštile i nastavile da se penju prema trećem spratu. Tamo je pisalo : "SVI MUŠKARCI...
Iz pismenih zadataka srednjoškolaca: "Bila sam jos mlada i neukusna. Pastiri su gonili stada ovaca medju kojima sam bila i ja. Od jedanput meni mi nešto zaigra ispod nogama. Svi popadasmo od stra na travi u meni mi srce sidje u petama. Malo posle iza toga kad se vrati smo u svest od straka neko upita šta to bi, ja si reko u sebi, pa to smo učili u školu na zemljopisu i reko decama: "to su arhitektonski potresi duboko ispod zemljinom površinom."
-prica jednog smesnog tipa- Na žalost, još nisam oženjen, a do duše bio sam veren, ali do venčanja nije došlo zbog ovoga: "Za Novu Godinu hteo sam verenici da kupim rukavice,:confused: koje bih joj poslao u paketiću sa pismom. U prodavnici sam sreo koleginicu sa fakulteta koja je kupovala gaćice. Nespretnošću, prodavačica je zamenila poklone.:shock: Tako da je koleginica uzela rukavice a ja gaćice, Poslavši verenici misleći da su rukavice. Sada zamišljam verenicu ispod novogodišnje jelke kako otvara poklon i čita pismo: "Draga verenice, Dugo sam razmisljao čime da te obradujem i dokažem svoju ljubav. Zadnju put sam konačno primetio šta ti treba pa ti šaljem u paketiću. Želeo bih da u njima provedeš divne trenutke. Želeo bih biti...
Miran budi u buci i žurbi i ne zaboravi mir koji ti može doneti tišina. Koliko je to moguće, bez predavanja, budi u dobrim odnosima sa svakim. Svoju istinu izreci tiho i jasno; i slušaj druge, čak i dosadne, i neznalice; i oni imaju svoju priču. Izbegavaj bučne i agresivne osobe, oni uznemiruju duh. Ako se uspoređuješ sa drugima, možeš postati tašt ili ogorčen, jer uvijek će biti boljih i gorih ljudi od tebe. Uživaj u svojim dostignućima, kao i u svojim planovima. Neka te zanima tvoj poslovni napredak; bio on i skroman, to je pravi imetak u vremenu promenljive sreće. Budi oprezan u svojim poslovima, jer, svijet je pun prevara. Ali neka te to nezaslijepi, jer dobro ipak postoji. Mnogi ljudi žele dostići velike ideale, i svugdje je život...
Pitanja Da biste otkrili koliko ste inteligentni, rijesite ovaj test, zbrojite svoje pogresne odgovore i pogledajte svoju inteligenciju. 1. Ako legnes u 8 sati i navijes sat da ti zvoni u 9 sati, koliko ces spavati? ( otkud tebi ideja da ću uopšte leći) 2. Da li u SAD postoji 25. prosinca? (Da) 3. Ako imas u kutiji samo jednu sibicu i ulazis u mracnu sobu gdje se nalaze: petrolejka, plinska svjetiljka i pec na drva sto ces prvo zapaliti?(Sibicu.) 4. Neki mjeseci imaju 30, a neki 31 dan, koliko mjeseci u godini ima 28 dana?((Svi)) 5. Sto pise na kovanici od tri kune?(Nema kovanice od tri kune) 6. Lijecnik ti da tri tablete da pijes jednu svakih pola sata. Koliko ces dugo piti tablete?( Sat i pol) 7. Sanjas da si u tamnom tunelu, s...
Muž je već bio bolestan i umoran od svakodnevnog kancelarijskog posla, i sve je više zavideo svojoj ženi zbog njenog ostanka kod kuce. Želeci da ona uvidi sav njegov trud i rad, kao i da razume koliko mu je teško, svaki dan se molio bogu: "Dragi Bože, idem na na posao svaki dan i teško radim 8 sati dok moja žena ostaje kod kuce. Želim da i ona vidi kako mi je teško, pa te molim da mene staviš u njeno telo, a nju u moje." Bog, u svojoj neogranicenoj mudrosti, odluči da mu usliši molitvu. I tako se sledeće jutro muž se probudio u telu svoje žene. Ustao je srećan uvidevši to i tako srećan, napravio je dorucak svojoj "saputnici" pre nego sto je "ona" otišla na posao, a zatim je probudio decu, obukao ih za školu, pripremio i njima doručak i...
Sveto srce
Osećate li unutrašnje pulsiranje svoga srca? To je Jedno Sveto Srce u srži sveg života koji osećate, Jedno, koje pulsira unutar mnoštva. Mnoštvo ulazi u Večiti Život kroz spoznaju Jednog unutar njih. Pozivam te da upoznaš večiti mir u srži svog bića. Ono što se nalazi između tebe i spoznaje nije obuka, već želja. Želja da upoznaš sve svoje strahove, sve svoje ljudske bolove i tuge, sva tamna mesta u svom srcu. i da ih sve ponudiš meni. Da bi upoznao mir, da bi naučio ono što želim da te naučim, potrebno je samo da ne učiš. Da bi uklonio svoje strahove, doći ćeš da deliš moje Prisustvo. Zato, dođite k meni, vi koji ste gladni i žedni, vi koji stradate, vi koji žudite za boljim putem, vi koji osećate da ste opterećeni ili potlačeni...
Obletao je oko mene Za vreme mnogih meseci dana i časova I stavio je najzad svoju ruku na moje grudi Nazivajući me svojim malim malim srcem Istrgao mi je obećanje Kao što se istrže cvet iz zemlje I zadržao ga u svome sećanju Kao što se čuva cvet u zimskoj bašti A ja... Zaboravila sam na svoje obećanje I cvet je brzo svenuo Oči su mu se iskolačile Pogledao me je popreko I uvredio teško A drugi je došao i nije mi ništa tražio Ali me je celu obuhvatio pogledom U času za njega bila sam naga Od glave do pete I kad me je svukao Dopustila sam mu da od mene čini šta hoće A nisam ni znala ko je on
Dragi sine, Pišem ti ovo pismo, kako bi znao da ti pišem. Ako dobiješ ovo pismo, znači da je dobro stiglo. Ako ga ne primiš, javi mi, tako da ti ga ponovo pošaljem. Pišem sporo, jer znam da sporo čitaš. Neki dan je tvoj otac pročitao u novinama da se, po statistikama, većina saobraćajnih nezgoda događa 1km od kuće, tako da smo se nedavno i mi preselili malo dalje od kuće. Kuća je prelepa, imamo čak i veš mašinu, ali ne znam da li radi. Juče sam stavila veš da se pere, povukla vodu i veša više nije bilo... Ovde vreme i nije tako loše. Prošle nedelje samo je dva puta padala kiša - prvi put je trajalo 3 dana, a sledeći put 4. U vezi one jakne koju si želeo, tvoj ujak Pjer mi je rekao da, ako ti je budemo slali, da skinemo dugmad...
Na sredini Paskog mosta, na samom rubu ograde, stoji prelijepa i savrseno gradjena plavusa. Gleda dolje u sinje more i hoce se ubit, kad ... naide mladi i naociti pomorac u uniformi. - Devojko, sta to radis nasred mosta? - povice pomorac. - Ma hocu se ubiti, svi me muskarci svaki dan samo zele seviti i nista vise, nitko se nebi samnom druzio i razgovarao! - odgovori tuzno plavusa. - Nemoj tako, nismo svi isti, evo ja se upravo danas ukrcavam na brod za Ameriku, pa ako hoces kreni samnom na besplatni put. Mozes spavati na drugom krevetu u mojoj kabini a ja cu ti potajno donositi hranu. Samo..., moras mi obecati da ces ostati skrivena u mojoj kabini, jer ako te kapetan otkrije oboje smo nastradali. ..I razmisli plavusa i pomisli: "Evo...
Molim za tren da mirno zaspim i lepotu zivota dotaknem. I molim za tren da ugledam boje srece; Lepotu reke koja tece i nosi sve: vreme,sudbinu.tugu,jednu srecu koja je zivot a zvana ti. Ti olujo pescana TI zimo sibirska. Molim za tren da mirno provedem dan, Da sunce na zapadu ispratim i mirno krenem u noc zvezdano nebo ispijem i utehu nadjem u tami beskrajnoj. I molim za tren pa neka je zadnje. ali misli,ratnici tisine,kao lopovi, kao ti. izvlace te iz zaborava stvarnost tobom truju kao Bordzije. Ti sto iz patnje moje izvlacis za sebe srecu Ti osudo vecna ispi vec jednom zivot i dozvoli taj tren da nestanem samo da tebi ne robujem.
Dole su cetiri (4) pitanja i jedno bonus pitanje. Morate ODMAH odgovoriti na njih. Ne smete odugovlaciti, odgovorite odmah. OK? Pa, da vidimo koliko ste stvarno pametni. Spremni? Idemo !!! (scroll down) Prvo pitanje: Ucestvujete u trci. Prestizete drugu osobu. Na kom ste Vi mestu? Odgovor: Ako ste odgovorili da ste prvi, niste u pravu! Ako prestignete drugu osobu i zauzmete njeno mjesto, onda ste drugi! Pokusajte ne zeznuti drugo pitanje. Da biste odgovorili na drugo pitanje, nemojte razmisljati tako dugo kao kod prvog pitanja. Drugo pitanje: Ako prestignete poslednju osobu, onda ste...? Odgovor: Ako ste odgovorili da ste pretposlednji...
Interesuje me šta mislite o ovoj priči? Možete je pronaći na http://forum.krstarica.com/threads/104239 Inače, na Krstarici sam je videla u duplom izdanju, od dva različita autora. 2006. godine napisao je SVEVLAD, učlanjen 26.05. 2006, a večeras je objavljena od WEISHAUPT-a. Nikako ne odobravam krađu tuđih tekstova, a vi? Interesuje me vaše mišljenje o tome i kako tome stati na put? Srdačan pozdrav, sjo
Neki nezaposleni građanin konkurisao je za mesto običnog čistača u firmi "Microsoft".Jedan od šefova ga pozove na razgovor i predviđen test, a posle toga mu saopštava da je primljen i zatraži njegov mail, kako bi mu poslao upitnik a potom i obaveštenje kad treba stupiti na posao. Začuđen, novozaposleni čovek odgovara da ne poseduje kompjuter, pa prema tome nema ni vlastiti mail. - Onda vam moram reći da vi virtuelno ne postojite, pa shodno tome ne možete dobiti posao - hladno reče šef. Nezaposleni čovek ne znajući od očaja šta činiti, a u dzepu ima još samo deset dolara,odluči u samoposluzi kupiti sanduk svežeg paradajza, kojeg je zatim na improvizovanoj tezgi prodavao po duplo većoj ceni. Onda je kupio novi sanduk, jednom pa još...
Dozvolite da Vam se predstavim.Ja sam jedna moderna veštica. Veštica na usisivacu. Ako mi neko postavi pitanje da li volim da usisavam,sve u meni zavapi: „NE, NI SLUČAJNO!“ A onda se javi neki skriveni djavolak koji se šeretski nasmeje i kaže: „Ja – da!“ Na neki način volim da usisavam.Imam dobar osećaj što iza nekog mog konkretnog rada,ostaje – čisto.Što to odmah jasno vidim.Nešto daš – nešto dobiješ. Volim i tu samoću.Gde god da usisavate,ljudi se od Vas sklanjaju.Ostavlja- ju Vas u nekom samo vašem svetu,koji,při tom,ispunjava jedan konstantan hučeći zvuk.Sama u haosu.A možete da razmišljate o svemu.Baš tako – o svemu.O tome šta ćete kuvati danas,kako otplatiti kredite,da li će nas napasti ptičji grip,o svadji sa mužem,o dečijim...
Dugo sam lutala Tražeć' sebe Ronila duboko Plašljivo, muklo Težak trud u ponor me vuk'o... Zvezde su znale I mesec je znao A ja... Ne znadoh ništa... Ništa ne znadoh sve bitišuć' ko biljka plačljivo stenjuć' u mrklom mraku Tad jedan glas U svetlosti nekoj Reče mi oštro Parajuć' me zvučno To si ti... To si ti... A onda me sunčeva svetlost obasja Na kraju tunela videh zrak nade Oblačci na nebu pevahu... To sam ja... To sam ja...
Stig, Branicevo, Homolje, Negotinska Krajina,... divna secanja nosim, dve decenije nas dele,... Secam se,... kad sam dosao u Svajcarsku, mnogo setnih prica sam cuo,... Neko se upravo vratio iz Srbije i doneo polupraznu paklicu ,,Morave,, i nasu zutu kutijicu sibica, a devojcica, jedna, mama je dovela, ustreptala srecna, zgrabila one sitnice, stegla ih rucicama i privila na grudi,... zanesena svojom mislju i ne zna da je svi u cudu gledamo dok se u svom magnovenju zanosno vrti, plese, a reci joj beze,... ,,Sutra se vracam, sutra se vracam,... ,, Neki malisa, dok smo gradom setali, najednom se ukopa, panicno me za rukav vuce, prstom pokazuje, iz glasa vice,... ,,Gugutka, gugutka !!! Ista kao nasa.,, Mi se nismo vratili. Nije...
b o n b o nj e r a
Danas sam videla bonbonjeru. Onu veliku od 50x70cm. Nosila ju je jedna teta u autobusu. Bila je crvena, bonbonjera ne teta, i imala je sliku devojke onako malo blurovanu. Ma znate, onako so '70s. Sigurno ju je nosila na poklon ili ju je dobila od nekog. Ko bi sebi kupio bonbonjeru? Ko uopšte kupuje bonbonjere, te stare, sa slikama dečaka i devojičica, kuca, maca i mrtve prirode, te što stoje visoko na polici neke "Gramag" radnje ili "Soko štarka"? Uvek sam mislila da su to samo eksponati nekadašnjih uspeha naših fabrika iz doba socijalizma. Kad bih je dobila, tu veliku crvenu, bonbonjeru ne tetu, verovatno bih se jako obradovala i u isto vreme umrla od smeha. A vi? Sliku sam našla na internetu, ja nemam takve pločice u...
Seti se Barbara, bez prestankom je kišilo nad brestom toga dana, a ti si hodala nasmejana prokisla, radosna, očarana, pod kišom seti se Barbara, bez prestanka je kišilo nad brestom a ja sam te sreo u ulici Sijama smešila si se, i ja sam se smešio ti koju nisam poznavao, ti koja me nisi poznavala seti se seti se toga dana ne zaboravi neki čovek je stajao u tremu i viknuo tvoje ime, Barbara a ti si po kiši k njemu potrčala radosna, prokisla, očarana u njegov zagrljaj pala seti se toga Barbara, ne ljuti se što ti govorim ti ja kažem ti svima koje volim čak i onima koje sam jednom video ja kažem ti onima koji se vole čak i onima koje nisam upoznao. Seti se Barbara i ne zaboravi tu kišu mudru i sretnu, na svome licu sretnom nad ovim...
Back