Blogovi

Zamislite gomilu ljudi! Ulica vrvi ! nepregledna masa se haoticno krece! Svakim trenom ih je sve vise! Vise! Pogazice se! a nikada isti ljudi nikada isti obrazi a opet svi jedni na druge lice! Gledajte u masu! Nadjite joj smer! Pokusajte da odredite kuda idu! Imate osecaj da jedni drugima gaze sene! Gledajte tako da izgubite boje! Da nestanu oblici! Da se pojedinac ishcezne! Samo partite tok! Nadjite mu boju! Ubrzavajte ga pogledom! Skrecite I zamotavajte ga! Izgubite I vi vas pogled u bezoblicnoj masi! Sta nalazite? Sta vidite? Jedno lice pogleda u zemlju , jedan usporeni teski korak., jedne decije oci, jedne teske ruke! Jednu nadu! Jedan skriveni osmijeh… onaj isti iz ogledala, onaj putujuci, onaj obecavajuci...
Verovatno ste culi za indisjku legendu o malom zutom cvetu koji se rascvetao u jednoj basti. On cveta samo jednu sezonu i tada uvene. Kada je jedan posetilac usao u ovu bastu , citamo u prici, sa svih strana slusao je samo zalbe. Mango je rekao da bi radije bio kokosova palma. Zasto? Zato sto je sve drvo palme korisno - plod, lisce, grane i deblo. Medjutim kokosova palma zavidela je mangu, zato sto se njegov plod za skupe novce izvozio iz Indije. Sve biljke su ljubomorne jedna na drugu, svaka od njih mislila je da je druga biljka dala veci doprinos i dobila vise. Oko posetioca koji je slusao samo zalbe zaustavilo se na jednom malom zutom cvetu koji je radosno cvetao u svom uglu. Sagnuo se i upitao ga: " Zasto se i ti ne zalis kao...
Dragi moji, Uplatila sam aranzman u vili Marina u mest Guvija na Krfu, idem sa dvoje dece 6 i 7 godina, pa me zanima kakva je plaza, da li je neko vec boravio u ovoj vili, ili bilo kakva dodatna informacija o ovom mestu Hvala unapred na odgovorima Veliki pozdrav
18. април 2008 - 15:30 СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА СВОЈОЈ ДУХОВНОЈ ДЕЦИ О ВАСКРСУ 2008. ГОДИНЕ ПАВЛЕ ПО МИЛОСТИ БОЖИЈОЈ ПРАВОСЛАВНИ АРХИЕПИСКОП ПЕЋКИ, МИТРОПОЛИТ БЕОГРАДСКО-КАРЛОВАЧКИ И ПАТРИЈАРХ СРПСКИ, СА СВИМ АРХИЈЕРЕЈИМА СРПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ, СВЕШТЕНСТВУ, МОНАШТВУ И СВИМА СИНОВИМА И КЋЕРИМА НАШЕ СВЕТЕ ЦРКВЕ: БЛАГОДАТ, МИЛОСТ И МИР ОД БОГА ОЦА, И ГОСПОДА НАШЕГА ИСУСА ХРИСТА, И ДУХА СВЕТОГА, УЗ РАДОСНИ ВАСКРШЊИ ПОЗДРАВ: ХРИСТОС ВАСКРСЕ! ВАИСТИНУ ВАСКРСЕ! Данас се све и сва испуни светлошћу: и небо, и земља, и подземни свет. Стога нека сва творевина празнује Васкрсење Христово, јер се њиме учвршћује. Овим речима великог црквеног песника честитамо вам Празник Христовог Васкрсења и поздрављамо вас, драга децо духовна, сверадосним...
Deset minuta do polaska Ističe još jedan minut Kap...kap...kap... I još jedan, kao iz česme sa gumicom koja ne štima... Curi vreme Tamo odakle se više ne vraća... Stežem šaku da zadržim te poslednje sekunde I minute Ali ne ide... Mogu da ih vidim kako prolaze između mojih prstiju kao uljem podmazane... Još jedan minut Curi vreme, kap...kap....kap... I pregršt sekundi... I njihovo osipanje kao padanje latica sa uvelog cveta... Mogu da ih osetim... Železničaka stanica, zvižduk voza, poslednji poziv putnicima... NEMA VIŠE MINUTA. KRAJ.
Nema te al' još si živ u mom sećanju... Mirisi proleća ruže i jorgovani podsećaju na naše lude noći krevet posut cvećem i trnjem. Tvoje lice... i tvoj osmeh... blag... kao prolećni povetarac koji sad duva ostavljaju te živim u mom sećanju...
Banja Vrdnik
Banja Vrdnik se nalazi u dnu juznih padina Fruske gore, delimicno u sastavu nacionalnog parka u izvanrednom prirodnom amfiteatru, okruzen diseciranim i blagim potocnim dolinama, obraslim bujnom i raznolikom vegetacijom. Prirodna scenografija okruzenja Banje sa izvanrednom umereno-kontinentalnom klimom i najvecim brojem suncanih dana u Vojvodini, pruza ogromne mogucnosti boravka velikog broja korisnika (pacijenata, turista, sportista...). Nastanak Banje na ovim prostorima je bio krajnje pozitivna posledica sustizanja mnogobrojnih vrednosti (zdravstvenih, balneoloskih, termalnih, kulturnih, geografskih.). U neposrednoj blizini smesteni su brojni kulturno istorijski spomenici. U samoj Banji nalazi se manastir Ravanica i Vrdnicka kula -...
Cujem u snu dolazak tvoj u odoru noci u narucju mraka kao sa cilima sletis u snove carstvom noci donosis sebe kosmar pod kojim klecim kopas po utrobi,kopas po glavi. budjenje ne pomaze sa zida tvoj lik likuje kazuje bio je san. Bice jos snova i tvojih pohoda spas ne postoji bio san ili java ti si Bozja sudbina,golgota,maska zivota, koje se osloboditi ne mogu pecat istine moranje koje boli i koje volim. Stvarnost ubija oci mrtve od secanja ne mogu gledati zivot pakla, riteru moj. Ne,ne pomaze ovaj dzinovski korak ljubavi jer ti kao oko kiklopa produzena ruka zla progonis od zivota patnju sudis, ljubav sa tobom pirova je pobeda miseovo drvo,slovo poraza. Cujem sudbinu Bozju kaznu da si ti moja mracna strana meseca kipiris moj,vecni plac.
Satkah neke reci samo za tebe,pokusah da izgovorim ali reci ne izlaze.... Cutimo i ti i ja Ko zaljubljeni par,a nismo...samo neznanci koji podelise malo neznosti,malo utehe.Ubih i poslednju kap romantike,odustadoh upravo od svog sna,pristadoh na realnost...ali nisam tuzna.. Nekako spokojna,kao da sam se konacno pomirila sa tim da ne mogu biti srecna ni sada ,ni nikada. Palim cigaretu i nesto te pitam,ne zato sto me zanima,nego da prekinem tisinu,da ti ne bude neprijatno sto si mi oduzeo i poslednju iluziju da nije sve u tom prokletom sexu,da ima nesto i u ljubavi,tom gnjecavom,lepljivom osecaju pripadanja i bliskosti. Oh,ne zazalih...zasto bih...pa uzeh od tebe ono u cemu si najbolji...ne pitah za drugo...valjda me ni ne zanima.Samo se...
Hellbets je online, browserom podržana, potpuno besplatna tipster igra. U igri ucestvuju igraci iz 240 zemalja sveta, gde svaka zemlja ima svoju piramidu liga. Takmicenje je u predvidanju rezultata fudbalskih meceva, koji ce biti odigrani tokom narednog vikenda. Mecevi na koje takmicari tipuju su mecevi iz poznatih svetskih fudbalskih liga. odlicna fudbalska tipster liga http://www.hellbets.com
Danas zajecah jako, popucale su sve nade u meni, tonem kao brod, kao morska neman uranjam u vodu bistru, tražim spokoj u njoj... Danas sam ranjena jako, plaču u meni zaleđene suze, nemo posmatram sunca zrak i pticu što leti u slobodu... Šuma je divna, mirisna, čista, proleće je donelo dah života njoj, ali ja danas zajecah jako i sad tražim spokoj u vodi...
Vec godinama koristim krstaricu i kada upalim racunar prva mi je stranica zato zelim da izgleda bolje i lepse.Pa i patike nosim jedno vreme ili dok se ne pocepaju pa ih onda bacim a vi godinama nista ne menjate.Prenesi gazdama da je vreme da nesto urade,neka odrese malo kesu,nemoj da su se stegli kao da imaju zmije u dzepu.A, i neka citaju malo i komentare svojih korisnika na svom sajtu.Pogledajte druge blogove na drugim sajtovima pa Vi ste bili prvi i treba da budete i dalje najbolji.Male izmene puno znaci.
Juce sam resio da posle visesatnog ucenja sebi priustim zasluzeni odmor. To mozda i nije bila dobra ideja. Uzimam novine, otvaram stranu nasumicno i vidim naslov "OPASNE PORUKE NA STRATISTU". Tema me je zainteresovala, pa sam resio da procitam clanak. I sta vidim? Novi ispadi neonacista u Nisu. Neonacisti su "ukrasili" najlepse spomenike svojim simbolima i parolama. Unakazeno je puno spomenika, a jedna agencija za zastitu ljudskih prava osudila ovaj cin. Slazem se sa njima. Ne bih nikoga da uvredim, ali zar nije pomalo debilno slediti nacisticke ideje u 21. veku- veku tolerancije. Nije mi jasno kako neko moze i dalje da se drzi tako zaostalih stavova i kako ljudi ne mogu da shvate da boja koze, nacionalnost i poreklo nije bitno...
Tamo gde zalazi sunce čekam te tamo gde galebovi klikću zovem te, tražim... U snu vidim trnje zla strašne senke i mukle misli muče me... Na javi spim i ne znam dal' sam to ja i koliko još puta treba da kažem da te čekam tamo gde zalazi sunce...
Mislim da bi trebali da uradite nesto oko izgleda ovih blogova.Ovako izgledaju suvoparno,bledunjavo.Pogledajte druge sajtove pa kupite od njih ideju za uredjenje bloga.Ovakvi niste interesantni za pisanje izgledate kao obican list papira a to bas i nije zanimljivo.I jos nesto ni izgled sajta niste menjali vec nekih 4-5 godina.pocnite da malo radite i na tome.Promenite se pa cemo pisati.
Ovce Tupavo za zivot. Tesko je na ovce gledati kao na zenska bica, kao na muske ortake u zenskom telu sa kojima je moguce imati seks bez preispitivanja svoje heteroseksualnosti. Nemaju nijednu osobinu koju normalan muskarac trazi. Nemaju neznosti, pre su sebicne i napadne, ne koriste mozak, ne poseduju emotivnu inteligenciju, ne prepustaju se niti prate partnera (da, to uglavnom jesu osobine normalnih muskaraca). Zavrse sa kretenom u zivotu jer je njihov izbor partnera ogavan i posle se obavezno cude kada su varane ili ostavljene. Sve u svemu, treba im veoma mnogo vremena da shvate stvari, ako se to ikada desi. Nije poznato cime biraju (pamecu sigurno ne) ali zlatna izreka "Sa kim si, takav si." govori dovoljno. Sve u...
1 ) Instalirajte, ako vec nemate Dreamweaver 8 *ubuduce pisem skraceno DW, a zatim instalirajte i TopStyle program, ako vec nemate...:cool: Za DW se snadjite od prijatelja.. 2) TopStyle, koji nam sluzi za CSS , mozete skinuti ovde 3) Sada jos skinite neki besplatan Template, za vezbanje. Template su gotovi HTML/CSS sabloni za web stranicu Gotovih free template ima mnogo, za pocetak predlazem ove ovde, a ove nisam testirala...ima ih i ovde a i ovde ima bas cool ...pa birajte dan-dva.. :lol: sutra krece prva lekcija, spremite DW i jedan template...
HTML i CSS lekcije - on line free-ovde
razmisljam nesto da pocnem ovde da stavljam lekcije od A do Š iz web dizajna - HTML i CSS za pocetnike...hmhmh... ima ih dosta na netu, a mozda uspem da budem jednostavija u primerima i objasnjenjima jer sam se i sama namucila k'o skot dok sam sve pokopcala.. :P za pocetak... posle bih mogla i javu za pocetnike.. ima li zainteresovanih?? ako se javi i jedan, pocinjem.. :D
МОЈ ДАН На овај дан сваког априла ја себи дижем чашу Давно ме роди, добра "вила" сада ми сећања даљином машу. Упитам себе у ове сате « имаш ли шта од вредности »? Са одговором, « љубав на рате и минус тренутни ». И сутра, мислићу на данас уз кораке напред, један се вратим Тај тренутак прошлог, нуди ми спас да бих овај живот, могао да пратим. ЗК П.С. Живели и......... здраво живо........
Danas mi pade na pamet da posaljem MMS bratu u RUsiji. Posle 3 pokusaja sa mts 064 i 3 greske posumljah da li je to uopste moguce... Nazovem korisnicki servis i gospoda me obraduju da jedino inostranstvo gde mogu da saljem MMS jesu Bosna i Crna Gora... Gde su oni kupili telekome... Zanimljivo pomislih i izvadih karticu 064 i ostavih je na stolu da skuplja prasinu... Uzeh telenor i reko pored svih onih fensi reklama ti me sigurno neces izneveriti... Uplatih kredit nazvah korisnicki servis i pitah ih da li moze MMS da se salje u inostranstvo.. Odgovori se mi potvrdno, pomislih u sebi prava mreza.. Pitase me u koju zemlju hocu da posaljem MMS, ja odgovorih Rusiju... E tu mi gospodin s druge strane ubi svu nadu objanivsi da nemaju ugovor sa...
"Blog je vrsta Internet-dnevnika, u svetu uveliko prihvaćen model povezivanja Internet-korisnika. Blog je skraćenica od engleske reči weblog i može se prevesti kao mrežni dnevnik. Reč je o je veb-stranici na kojoj neko hronološkim redom beleži svoja razmišljanja i stavove. Svaki blog ima ime, koje mu dodeli vlasnik, i ko god to želi hoće može ući na bilo koji blog i komentarisati njegov sadržaj." Dobra ideja, možeš da budeš bilo ko i da kažeš bilo šta. Stvari koje želiš i kojih se plašiš ili koje nemaš i ne želiš da kažeš... Interesantno je što to mogu drugi da vide i napišu mišljenje. Pa ako je tako, po nekoj definiciji, mogla bih da počnem.
Europaische Wirtschaftgemeinschaft - odakle potiče EU
Ево извора идеје Европске Уније: „Технологија транспорта и телекомуникација смањује раздаљине између народа и то ће неминовно довести до европске интеграције, велики немачки рајх ће реорганизовати Европу, срушити границе које још раздвајају европске народе и омогућити им да лакше живе заједно; за 50 година људи више неће размишљати у категоријама нације”, говорио је Гебелс 1940. године. Пропагандна реторика, класичан параван за агресију: добро знамо шта је зликовац Гебелс имао тада на уму. Но, Хитлер је у Нирнбергу 1937. рекао и ово: „Нас више интерeсује уједињена Европа као хармонична породица народа од било које државе”. А онда је покренуо своје тенкове. Међутим, најартикулисанија нацистичка мисао по овом питању ће се искристалисати...
Jedan Sasa iz voza Juli je mesec vruc kada putuje pola nacije u vozu ni za lek nema mesta bez rezervacije A ja sam gledala kako promicu neki pejzazi i tad sam videla jedan pogled koji me trazi Ref. Jedan Sasa iz voza mi slomio srce i otis'o negde u daleki svet i rek'o mi kako je voleti lako jer ljudi su pcele, a ljubav je cvet O sto je pricao divno pricao o nekim stvarima o trci - Tour de France i o zelenim bulevarima O nekom Zokiju s kojim je davno delio klupu o tom kako je slusao samo Index-e i Korni grupu Ref. On mi je pruzio citav beli svet na svom dlanu al' vec je svitalo voz je stigao u Ljubljanu I kad je sisao samo mahnuo, rekao: Cao ja sam ponavljala: nije mi zao, nije mi zao ........... da mi je nekote veceri rekao...
(Podrška 1) Korisnik: Ne radi mi tastatura. Podrška: Da li ste sigurni da je priključena u kompjuter? Korisnik: Ne. Ne mogu da vidim zadnju stranu kompjutera. Podrška: Podignite tastaturu i napravite 5 koraka unazad. Korisnik: Uredu. Podrška: Da li je i tastatura pošla sa Vama? Korisnik: Da. Podrška: To znači da tastatura nije priključena. Imate li tamo jos neku tastatura? Korisnik: Da, imam. Aaaa...ova radi! (Podrška 2):eek: Dobar dan, ja sam Marry, ne mogu da štampam. Svaki put kada pokušam da štampam, pojavi se poruka "Ne mogu da nađem štampac". Čak sam ga stavila ispred monitora, ali kompjuter jos uvek kaze da ne može da ga nađe... (Podrška 3):) Podrška: Dobar dan. Kako Vam mogu pomoći? Korisnik: Dobar dan... Ne mogu da...
Reci mi sad kad vec proslo je sve casi bolni i dani dragi lepi kad novi bol se starom bolu smeje od reci tvoji kad dusa ne strepo reci dal' te je moja tuga bolela nekad kad sam te mnogo,mnogo volela. Reci mi sad kad me ne volis vise, kad ti se prosloj ruga nova sreca i kad se dana koji nekad bese dusa ti se samo kad me vidis seca reci,dal' te je moja radost bolela jednom kad nisam vise tebe volela? Nekad sam bila dobra i mlada i poverljiva i puna nada nekad pre ti si mi tada reci mogao beskrajno mnogo sa rec i dve. Spokojni bili su dani moji a ti si mi srcu prvi koji mi bese drag pa iza svega sto si mi reko kad kada surovo kad kada meko ostao je trag. Sad srce moje bije tise vec manje volim a vise znam nego pre vec sada mi ne bi...
Back