Blogovi

Jednostavno sam...srećna. Od juče kad me je posle duuugo vremena obuzeo nalet adrenalina. Ono dečje uzbuđenje jer će uskoro da se desi nešto dobro. I jedna pitoma soba i ljudi koji su u redu i kad se prepiru. Do danas kad sam izašla na sunce i osetila da idem u dobrom pravcu. I još jedna soba, sa knjigama u kojima možda leže reči koje mi nedostaju. Sve što je poletelo uvis i pretilo da se razleti na sve strane nekako se fino prizemljilo, tačno tamo gde treba. Pijem čaj u centru grada i pravim se važna sa laptopom. I srećna sam. p.s. i hoću da vidim snimak sa nastupa
Kad sa nekim, sa kim ste se prvi put videli i nemate zajednickih tema, pricate obicno bar pomenete vreme. Kad pricate sa nekim koga znate, ali niste preterano bliski - tema vreme je nezaobilazna. Kad svakodnevno komunicirate sa prijateljima, porodiciom, poslovnim okruzenjem, takodje se morate bar ponekad dotaci vremenskih prilika i neprilika: Hladno ovih dana.... ili : Videste li onu vejavicu na auto putu... ili: Samo da dodje leto...:)Ma, nek je i 40 stepeni, sve je bolje od snega...Ja bih najvise voleo/la da je stalno 25 stepeni....Nikako ne podnosim vrucinu.... E, nekad su bile prave zime- ovo sadz:lol:...Ja obozavam oluju, grmljavinu...:vatromet: U autobusu, liftu, na poslu, kuci... Pogotovu danas kada su klimatske...
Kad sa nekim, sa kim ste se prvi put videli i nemate zajednickih tema, pricate obicno bar pomenete vreme. Kad pricate sa nekim koga znate, ali niste preterano bliski - tema vreme je nezaobilazna. Kad svakodnevno komunicirate sa prijateljima, porodiciom, poslovnim okruzenjem, takodje se morate bar ponekad dotaci vremenskih prilika i neprilika: Hladno ovih dana.... ili : Videste li onu vejavicu na auto putu... ili: Samo da dodje leto...:)Ma, nek je i 40 stepeni, sve je bolje od snega...Ja bih najvise voleo/la da je stalno 25 stepeni....Nikako ne podnosim vrucinu.... E, nekad su bile prave zime- ovo sadz:lol:...Ja obozavam oluju, grmljavinu...:vatromet: U autobusu, liftu, na poslu, kuci... Pogotovu danas kada su klimatske...
21. marta 1886. predao se indijanski voða Džeronimo 23/03/2004 21. marta 1886, poglavica Èirikava Apaèa, Džeronimo, pristao je da potpiše primirje sa amerièkom vojskom - s obrazloženjem da mu je dosta borbe sa vojnicima. Džeronimo se nekoliko puta prethodno sastajao sa Amerikancima. Medjutim, amerièka obeæanja da æe isporuèiti Indijancima hranu, seme za setvu i razmestiti èuvare u indijanske rezervate, najèešæe su bila kršena, tako da su Džeronimo i njegove pristalice iz rezervata bežali u Arizonu i Novi Meksiko, gde su napadali ranèeve, farme i naselja. Kada je 1886. potpisao primirje, Džeronimo je izjavio da želi da živi u svojim zavièajnim planinama na jugozapada Amerike - u miru sa Amerikancima. Meðutim, primirje nije bilo dugog...
Američki Kongres odao počast Džeronimu Autor: Tanjug | 24.02.2009. - 19:27 Predstavnički dom američkog Kongresa odao je počast Džeronimu, legendarnom poglavici indijanskog plemena Apači, povodom 100. godišnjice njegove smrti. U rezoluciji koju su američki poslanici usvojili juče, ističe se da taj istorijski datum "pruža priliku za razmišljanje i početak pomirenja sa narodom Apači". Odata je počast njegovom životu, "njegovoj izuzetnoj hrabrosti i požrtvovanosti u odbrani domovine, naroda i tradicije plemena Apači". "Džeronimo je jaka ličnost u istoriji naroda Apači i neraskidiv deo bogate istorije Arizone. On je za mnoge bio veliki duhovni i intelektualni vođa, a širom zemlje je slavljen kao vojskovođa", rečeno je prilikom...
Gde god posao i gde god spustio svoj sesir,nosim tebe i sa njim i vreme u srcu.Koliko god da mi je tesko,sunce sine kada pomislim na tebe,ti si moja snaga,moj razlog zasto sam na ovom svetu.I znam da je moja sudbina da te docekam.I da te usrecim.Volim te.Ti predivna devojko,iskrenog osmeha.Plemenite duse i srca.Znam da ti slabo pisem u poslednje vreme,na tome ti se izvinjavam muzo moja.Oblaci se rascicavaju polako...i suncevi zraci nezno dodiruju moje lice.Proci ce i ovaj mrak..a sa njim i ova bol i nemir koju osecam,zamenice sreca i radost... :heart:
IZMIRENJE AKO IZMIRIM SEBE SA SAMIM SOBOM SA KIM ĆU ONDA ZDUŠNO DA SE *SVAĐAM* PA NEĆU VALJDA VEČNO SA TOBOM MOTIV ZA SVAĐU IZNOVA DA RAĐAM........ ZATO SAM SEBI U OBJAVI *RATA* *PREKINUO* PUTE ŠTO ME MENI VODE UBRZAO KLATNO *ZARĐALA* SATA ČEKAJUĆI *SVAĐE* NOVE DA SE RODE. ZK Pozdrav..............:bye:
SPEKULERI 24.Feb.2009 god., Autor: Lazar Kostic (Karlo) SPEKULERI, je aktuelna protesna pesma koja porucuje da spekulanti, ukljucujuci tu i drzave, pljackaju svojinu ljudi putem raznih maipulacija, zakona, banaka (na primer oroceni novci drzave u privatnim tajkunskim bankama bez kamata etc.), a mase vicu li vicu "PRESTANITE IZDISEM....!!". http://www.freewebs.com/lazarkostic Kroz vekove, I proslost, od juce pa do danas Novac se sece od ruke do ruke, spekulanata I Sve one revolucije, kako god da su se zvale U stvari su samo bile velike, I teske svetske obmane I Kad vam spekulanti kazu, da je sve ipak po zakonu Setite se samo da je zakon bio za; Asvic, Dahau, Gulag, Kolima Perfidno se provlaci, jednostavno receno pljacka Jer u...
to je prva rijec koja mi pada na um this morning :per: ok blog blog blog nikad ih nisam pisao ovo mi je pocetak a o chemu bi moga i da pishe jedan seronja koa ja :lol: ipak mislim da se u meni krije jedan veliki humanista samo cheka pravu priliku sto bi se reklo cheka kao lovac divlju svinju u zasedi:think: ovo je bilo pametno hehehhe :mrgreen: ako neki nmoderator sakupi svoje gache i nadje volje da mi odobri moje poruke biche ok zahvaljujem se odpozadi hehehehhe
Istorija tetoviranja
Tetoviranje privlaci ljude svih profila,oba pola i svih vrsta profesija.Svedski kralj Oskar bio je istetoviran.Isto vazi i za engleskog kralja Dzordza V i Grcku kraljicu Olgu.Danski kralj Frederik u nekoliko navrata je pozirao bez kosulje kako bi mu se videle istetovirane grudi. Posetom salonu za tetoviranje covek ustvari odaje pocast najstarijem zanatu na svetu.Kada je pecinskom coveku postalo sasvim uobicajno da slika po zidovima svoje pecine,poceo je da ukrasava i sopstvenu kozu i time zapoceo profesiju koja je par hiljada godina starija i od prostitucije. Herodot spominje jednog kralja koji je tetoviranje koristio kao nacin da posalje tajne poruke svojim generalima-obrijao bi glavu svom robu,istetovirao tajnu poruku i kada bi kosa...
Kraj prošlog i početak ovog veka su nam doneli i još uvek nam donose značajne promene na svetkoj mapi raspodele moći. Jasno je da je nakon pada Berlinskog zida NATO sa SAD-om na čelu zaseo sasvim sam na vrh sveta. Decenija bila pa prošla. Bili bi neiskreni kada bi rekli da SAD nisu pokušale da zaustave rast moći svojih konkurenata na svetskoj sceni, pre svega Kine i Rusije. Tu dolazimo do mog prvog pitanja vama: - Da li su SAD mogle učiniti više u osporavanju svetskih planova svojih suparnika ili ne? Da li su se, opijeni trijumfom u Hladnom ratu, jednostavno opustili i počeli da veruju u svoju superiornost? Šta su još mogle učiniti? Nama, običnim posmatračima, je diplomatija velikih jasna onoliko koliko veliki žele da nam bude jasna...
Dok srčem prvu jutarnju kafu .... Srk ... Čitam jutros kako će zainteresovani moći da gledaju Madonu na Ušću 24. avgusta...po ceni od 2990 din. ...pa do 9.990 din.... Što se mene lično tiče, više bih voleo da slušam Cuneta Gojkovića za 600 din....Ne samo zbog mnogo jeftinije karte i boljeg glasa...već zato što čovek peva najbolju pesmu na svetu...'' Kafu mi draga ispeci...''.... Srk ... Već odavno popunjavam album životinjsko carstvo ( domaća verzija...sa slikama iz novina...)...i ostalo mi je samo još nekoliko sličica da nabavim pa da ga kompletiram...Nikako da pronadjem...Čedinu zebru...Palminu žirafu...i Vladine magarce... pa ako neko ima neka mi se javi radi razmene... Srk ... Kod nas se svaka tajna brzo sazna, a ako je državna...
Ko sam ja? Šta sam ja? Gde sam ja? To znam... A zna li neko ko ću, šta ću i gde ću biti sutra? Za nedelju dana? Za 5 godina...? Moje ime nije bitno... Zovite me 574. Nema nikakve veze sa agentom 007, Rokijem 3 i sličnima, već... eto, imam neke veze sa tim brojem, nije bitno kakve... Subota, 21:24... to je vreme kad počinjem da kucam ovaj post... Izmenio sam i svoj datum rođenja... Ne želim da neko pogodi ko sam... Kazaću vam da sam muško, imam između 20 i 25 godina, iz Srbije sam... Dakle, subota... Šta subotom obično radi jedan prosečan dvadeset(pet)ogodišnjak? Izlazi sa devojkom, izlazi sa društvom, ide u kafiće, diskoteke, restorane, na splavove... oni kulturno napredniji idu u pozorište, na balet, u operu, eventualno u bioskop...
Minut sa njom Kraj decembra dve hiljade neke, hladan, iznajmljen stan, ja cekam da se ona probudi pa onda može da pocne dan. Ljudi se raduju u vreme praznika, borim se s tugom kako znam, mene ubija vremenska razlika hiljade ljudi, ja sasvim sam. Prošlost ko gumicom izbrisana, nek me se odrekne najbliža rodbina, svakog dana, preko okeana vuku se reci k'o gladna godina. Kako je sve to pocelo? Kao iz vedra neba grom, kada bi bila kraj mene sada; godinu dajem za minut sa njom.
"Umij svoje grehe a ne samo lice", stoji natpis na mramornoj ploci u crkvi Sv. Sofije... Uzalud ili ne. Za one koji zele da ostanu zivi za zivota a ne da hodaju mrtvi zemljom, svakako nije. Sta je zapravo greh( mozda ce to neko drugacije imenovati, odrediti drugi termin za ovaj pojam, ali cu se ja, ipak, zadrzati na ove cetiri foneme)? Ubistvo, preljuba ili zavist? Zapravo sve...Ovome bih jos dodala i losu misao. Misli su samo klica, zacetak ali i veliko vrelo dolaska sveg dubinskog mraka koji lezi u zlu. One su licemerna zavesa onih slabih koji ne iznose svoje zlo na videlo nego ga proracunato kriju, jer se plase coveka. Ne apsolutnog, jer da je tako onda, bi pokusaj njihovog iskorenjivanja bio na delu. Greh, nije samo ucinjena...
Back