Blogovi

Moje dete ima usporen psihomotorni razvo.Veoma je hiperaktivna.Ima nepunih 5 god,i slebo razvijen govor.Ima logopedske tretmane.Loše je socijalizovana,u vrtić nije kretala zbog zdravstvene preosetljivosti(česte plućne opstrukcije)DR nam je savetovala končertu radi poboljšanja pažnje.Zanimaju me iskustva roditelja čija deca piju končertu?
Uspomene Kažeš da umiru uspomene i caršija te ogovara, pa tražiš nekog umesto mene koji ti malo više odgovara. Shvatam da lažeš sve što kažeš, da vatra nije ugašena, da pomoc tražiš, da zapomažeš i da si malo uplašena. A ja te volim i znam šta smeraš i samo jedno imam na umu, da me iz svog života teraš pogrešnim recima, uz lošu glumu. Kažeš da blede uspomene i nestaju u bledilu reci mi ljubavi zašto si mene ostavila na cedilu.
Pa, srpski vitezovi, gde ste da se isprsite ispred Dame i zaštitite je od troglave aždahe (Ministarstvo zdravlja, pohlepni direktori, tajkuni - svi povezani šifrom G-17plus). Vi, vi, u belom! Što ste crvene krstove sa grudi preselili na krovove saniteta i bolnica pa sada puzite ne bi li nekako stigli do "vrha". Da, da, baš vi, što su vas saterali da posle toliko godina rada stanete u red da kupite sopstvenu licencu, što vam ne priznaju pravo da u slobodno vreme slobodno zarađujete za bolji život svojih porodica. Da zarađujete znanjem i veštinama koje ste sami stekli i koje imate pravo da koristite u svoje slobodno vreme kako vam se prohte makar onaj tajkunski klovn vrištao danonoćno na tajkunskim televizijama. Muka mi od bratstva po...
Jednoga dana,kad utihne sve, kada me ne bude vise! ko ce za tebe srcem da kuca, ko ce tada za te' da dise? Ko ce te grejati u zimskoj noci, dok malene pahulje,napolju veju? Hoce li moci necije ruke, ovako kao moje,da greju? Ko ce ti otopiti led sa usana, kada moje budu hladne i neme? Da li ce te iko ovako voleti... ostaje samo da pokaze vreme! Ko ce ti po prasini zvezdanoj, svoje najlepse osmehe slati? Hoces li se smesiti,kao meni? Ja to ne mogu znati. Ali znam,da tu si u meni, svakoga trena,svakoga casa! Znam bices i tada u meni i kada budem nema...bez glasa... I kada odem...bez traga... kada me ne bude vise! Svoju ljubav i tad cu ti slati, sa svakom kapljicom jesenje kise!
Ja se zaista ne sećam Znamo da kraj ovo je, to više nicemu ne vodi, pricamo srpski oboje a trebaju nam prevodi. Od tebe ništa ne ocekujem, zaboravio sam da se osmehujem, trudim se da izgledam bezbrižan ali taj kadar je loše režiran. Ja se zaista ne secam kada sam bio ovako nesrecan. Poželi mi svu srecu junacku i probaj snagu da mi daš da izbegnem košulju ludacku, ili ne odlazi, ako Boga znaš. Ja se zaista ne secam kada sam bio ovako nesrecan. Da ja sam magarac zaljubljen do guše opterecujuce i preteško breme, i nisam ti dao ništa osim duše, ja sam samo tvoje izgubljeno vreme. Ja se zaista ne secam kada sam bio ovako nesrecan.
Dan zaljubljenih Jednu sam poznavao, ista ti, tada sam verovao u cuda i bio ubeden da ce pristati da se za mene uda. Izgledom tvoja verna kopija, kažem ti, potpuno ista, ona je osmehom znala da opija i da od srece blista. Srecan ti Dan zaljubljenih, kaži zašto me ostavi, pa nisam jedan od zastupljenih na tvojoj privatnoj proslavi? Srecan ti dan, srecan ti praznik zaljubljenih. Naravno da je slucajna slicnost, znala je da voli za razliku od tebe, bila je potpuno druga licnost, koju sam voleo više od sebe. Kada je bilo sve kako treba, ti si se, kao i uvek, izmakla, onda sam pao sa sedmog neba pravo, u deveti krug pakla. Srecan ti Dan zaljubljenih, kaži zašto me ostavi, pa nisam jedan od zastupljenih na tvojoj privatnoj proslavi...
Ustajem oblacim zivot da odglumim dan, jos jedno moranje. Navlacim osmeh zbog tebe i svih da sakrijem bol,da ne pozelim zivot pakla. Srce ne pita tebi u susret koraca, u susret hita ne ceka svanuce, tumara,posrce u mraku,koraca. Padam ustajem izmice put pod nogama nastavljam stazom trnja pod teretom osuda, I tonem izranjam nastavljam put morem bola kao preko crnog mora, Srce ne pita u susret koraca u susret hita ne ceka svanuce, tumara posrce,zuri tebi egzekutoru svom, zuri da mu iskopas krila i sahranis u kavezu kazne nistavila koja ce kazivati o ljubavi sa oznakom smrti.
Danas sam tuzan draga moja, Dosao sam i cekao sam......isao sam tamnim hodnicima secanja.....i jedna za drugom je klizila niz obraz......i dalje sam tu u ovom prokletom cistilistu.....i zelim da ti kazem,gledajuci mnoge duse koje su samnom tu....toliko muke i patnje je potrebno skoro ceo zivot za samo par trenutaka srece.....gde je tu pravda?!Gde je tu nagrada za onog ko je igrao po pravilima......a uvek sam bio fer player....Ne ocekujem da me proglase svecem,jer to i nisam.Niti spomenik da mi dizu.Ja zelim samo jedno.Tebe andjele moj.Samo jedan dan sa tobom,i sve ovo ce biti vredno tog jednog trenutka...Necu odustatiti andjele.....nadacu se.......volecu.........ceznjivo kraj reke bicu...Olistace i lipa i breze.....Radujem se novom...
Moje dete ima usporen psiho motorni razvoj,zaostatak u govoru.Hiperaktivna je,pa i agresivna,što može biti posledica eftil sirupa koji pije.Savetovana nam je končerta,radi bolje pažnje,koja je kod nje izrazito loša.Sada ima nepunih 5 godina,i u vrtić još nije kretala zbog svog osetljivog zdravlja(česte plućne opstrukcije)Plaši nas njen polazak u vrtić(socijalizacija joj je loša),kako će je prihvatiti.Ona je i umiljata i "bezobrazna",i negovana devojčica,ali strašno ubrzana.Dr nam kaže da će je končerta smiriti,a mi se pitamo hoće li smiriti i njenu agresivnost,sumnjamo u to.Volele bi da čujem iskustva drugih roditelja koji imaju sličan problem.Dosta sam toga i pročitala,ali čini mi se da je kod nas jedinstvena situacija.Njen tempo je...
Tebi je poslato 8 andjela Moras ih na 8 osoba poslati, ukljucujuci I mene Nakon 8 minuta, dobiti ces nesto sto vec dugo ocekujes:dontunderstand:
Dobar dan. Imam 16 godina i treniram fudbal sedam godina. Imam problema sa povecanim pulsem kad radimo treninge izdrzljivosti... Kao mali imao sam astmu, ali napade gusenja nisam imao vec oko deset godina... Posle opterecenja trener proverava koliki nam je puls i kod mene je uvek uvecan za razliku od drugih... Ne znam koliko on sekundi meri i sa koliko se to mnozi, ali meni bude od 45 - 50 otkucaja... Hvala.
Posle dugogodisnjeg teranja od razne skpine ljudi da napravim profil na MSN,resih da probijem embargo na mozak da ne ostanem covek seljak i zatucan jedini koji nema MSN.Eve vam ga imam ga i ja,i veci je od vaseg,mislim imam vise necega nebitnoga butcher.tattoo@hotmail.com
Naleteo sam na neke stare diskove pa sam se setio kad sam gledao Gospodara Prstenaca 3. Karta bila 300 dinara. My precious 300 dinara! Posle filma trebalo mi je neko vreme da dođem sebi, zato sto sam se naglo probudio. I dupe mi utrnulo. ******, film se završava satima! Ima osamdeset scena koje su mogle da budu poslednje! Svi seru nenormalno! Veliki deo budžeta filma je potrošen na ogromne količine toalet papira! Naravno da sam zaspao! Kad sam se razbudio i malo popričao sa samim sobom, došao sam do sledećih zaključaka: Hobiti su ****** Pored dva vrlo gadna prdeža nekog nesrećnika u kojima sam morao da uživam zajedno sa masom, najviše su me iznervirali Hobiti. To su četiri najveće ***** koje sam ikada video. Većinu filma samo nešto...
Probudio ju je oštar bol u stomaku. „Brže je i gadnije nego pre“, bilo je prvo što je pomislila, zgrčena u čaršavima, mokrim od znoja. Druga pomisao bila joj je da pozove Darka – što pre. Nije htela da trpi bol, ne kao prošli put. Jedino što je u ovom trenutku želela bila je fina, tanka igla i prstohvat horsa, belog poput najčistijeg oblaka i sitnog kao zvezdana prašina. Katarina – ili Keti, kako su je svi zvali – nije znala ni koji je dan, a kamoli koliko je sati. Njen unutrašnji časovnik je otkucavao ubrzano, tu i tamo (ali sve češće) burno opominjući kada je vreme uzimanja. Sa nestrpljenjem bi čekala taj trenutak, sve plašeći se da je ne pretekne kriza – nešto najstrašnije u životu jednog džankija. Zato bi se ponekad ufiksala samo...
Nisam izasla davno gde ste, drugarice u cijim sobama gresne se budite ma hajde, javite se Ja nisam vise s njim, zato izlazim nocas nek' se nesto ludo desi nek' sazna ko sam ja, kad sam slobodna neka vidja me sa drugima Pola dva, svi su u ekstazi samo ja u depresivnoj fazi kazu mi, macko glavu gore sa drugim bit ce ti bolje Pola dva, pice sad mi treba trezna ja nikome se ne dam mamurnoj lakse ce mi pasti kad probudim se bez casti Mozda i zapalim masu to mi je namera spustam jednu...
Dosla je polako Nisam je ni cula Tiho me zgrabila Jedna iluzija Bila je lepa Privlacna i romanticna Lako me je ubedila da u nju poverujem Da ni u jednom momentu,stvarnost jedne iluzije ne dovedem u pitanje Dugo sam koracala,zajedno sa njom Zivot mi je postao nekako lepsi i sareniji A onda je nestala,odletela kao neka ptica Ta iluzija, koju sam toliko volela sve je u sivo obojila I taman kad sam resila da nastavim bez nje U sivilu i dosadi da zivot zapocnem Tu iza ugla osetih kako se sunja jos jedna Iluzija koja me ceka,koja cini zivot U koju cu verovati Ciju realnost u pitanje necu dovesti Koja ce me napustiti i odleteti Kao i ona pre nje,terace me na razmisljanje sta je stvarnost ,a sta ne
* Brz i jednostavan backup ! * Svi fajlovi koji se bekapuju se direktno smeštaju u JanuarPacker09.exe fajl ! * Dakle svi fajlovi koji se bekapuju se nalaze u istom fajlu koji i vrši sam bekap JanuarPacker09.exe ! * Ne morate nositi JanuarPacker09.exe i gomilu backup fajlova sa sobom, sve što vam treba je samo jedan jedini fajl JanuarPacker09.exe, jer su u njemu pohranjeni svi ostali fajlovi koje ste sa njime bekapovali ! * Nema dodatnih fajlova, ni arhiva, nema instalacije, JanuarPacker09.exe je sam sebi dovoljan ! * Brzo pronalazenje i ekstrakcija smeštenih fajlova koji se nalaze u strukturi samog JanuarPacker09.exe fajla, a koje ste vi ranije tu ubacili procesom bekapovanja (videti User Manual) ! * Brzo izvršavanje...
Zivotinjsko Carstvo 1993 Nedostaju nam: 37,41,5,53,57,60,67,69,75,81,82,83,85,87,89,90,105,114,115,124,125,125,144,156,157, 159,160,195,196,200,206,207,211,214,218,220,225,227,234,235,238,244 Duplikati: 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,16,18,19,20,22,23,24,25,26,27,28,30,32,33,35,36,40,42, 48,52,56,61,62,64,71,74,84,91,93,94,95,98,102,104,106,109,112,122,127,128,129,130, 131,135,136,138,142,145,146,147,148,149,150,151,152,163,164,165,167,169,170,172, 174,175,176,177,179,180,181,183,185,186,187,188,189,190,191,192,198,205,210,215, 216,217,228,231,247,248 Krusevac
Dok srcem prvu jutarnju kafu
Dok srčem prvu jutarnju kafu ... Srk ... Brrrr...srčem ovog prohladnog februarskog jutra kaficu i gledam kroz prozor na zaledjenu ulicu...Iz pouzdanih izvora tvrde da će zima potrajati još najmanje šest nedelja...Naime kako javljaju pojedini nezavisni mediji, mečka Božana je prekjuče samo na kratko izašla iz brloga i pošto nije ugledala svoju senku, ponovo se vratila da spava...a to znači samo jedno...da će zima još potrajati...Tvrde oni što su došli mečki na rupu... Srk ... Za razliku od Božane,iz jednog drugog brloga stiže potvrda da je ruska zima mnogo surovija od naše...Tamo je Medvedev pokušavajući da izadje iz senke svog premijera, izašao pred novinare i priznao da je ruska privreda u najtežoj krizi još od devedesetih...i da...
nestajes polako,tiho...isto kako si dosetao u moj zivot...odlazis... Ostavljas za sobom neizbrisiv trag...ostavljas uspomene nedozivljenih osecanja...ostavljam deo sebe sa tobom. "smej se,uvek"-rekao si...a znas da bez tebe moj osmeh nema vrednost. Pokusavam naterati sebe da budem sretna...zbog tebe...i zelim ti svu srecu ovoga sveta,ljubavi. A ja...ja,navikla sam...na duge noci protkane tugom,na osmeh koji je bez radosti,na jutra koja ne donose nista,na zore okupane suzama... O,Boze...kako boli ova noc...kako pece svaka rec,kako izjeda svaka misao. Sve je nevazno,sve je samo bleda senka zivota...bez tebe. I ova magla sto se spustila nad gradom i ova prokleta kisa koja nikako da prestane. Bolna grimansa na mom licu,drago mi je da je ne...
Neuspeh pohvalicu se sada neuspehom svojim gledacu pravo u nebo,visoko dignute glave hvalicu se neuspehom i gledati kako se oblaci odvratno plave. bicu ponosna na svoje lazi,volecu ih kao svoje najdraze snove. stiticu ih i maziti,necu dovoliti da ih bilo ko ometa,budi ili pogrdno nazove. stiticu svoje greske zauzecu stav odbrambeni i kroz krv i znoj,kroz vetar i prasinu stiticu ih,svojim telom i psihom pohvalicu se tada neuspehom svojim,svojim lazima, svojom crnom,propalom slikom ne racunaj da cu odustati od te zamisli da cu se zaustaviti i prodati ih za malo ljuavi i zagrljaja ne.. ja se ponosim svakom manom,ja se odlicno snalazim u putevima punim sena i ocaja. pohvalicu se psovkama,modricama, pohvalicu se odvratnim mislima,zlim...
Back