Umece ljubavi

neka ne citaju oni koji lako primeju tudje stavove, misljenje
Do pre nekih par meseci sam tu knjigu smatrala ozbiljnom, drzala sam je negde po strani kao nesto sto cu pazljivije da proucim, nesto gde postoje neke prave misli... I onda, sednem i ozbiljno uzmem da je citam I. I sta. Moguce da je presramno od mene da kayem tako nesto, ko sam da se plekam u tako velike stvari kao sto su knjige, al to je najobicnija budalastina. Covek se toliko zapetljao da je na kraju kao jedino resenje nasao meditaciju, i jos je sve to svoje zapetljavanje objavio. Ne cudim mu se niti ga nesto optuzujem ovim, nisam nista drugacija, al nije ni on daleko odmakao. Izgleda da svi oni koji se mnogo pitaju o ljubavi dobro zaglibe. A svima nama zajedno i nije cudo sto tako zaglibljujemo, svima nama koji nemamo jedno dobro parce zemlje da rijemo i sijemo i kopamo i beremo, a u genima jos uvek nosimo jako prejako seme zemlje i rada na polju i cuvanje stoke i slusanje vetra i vode.
Ko oce da sazna nesto o ljubavi treba da zasuce rukave i radi svakog dana dok se dobro ne oznoji.

Back