Blogovi

Kad bi znao koliko te zelim, verovatno bi seo u prvi voz, ako ne voz onda bus,... da ne bih poludela skroz... Kad bi znao koliko sam tvojih usana zeljna, znam da bi i auto kupio, prolazio i kroz crveno svetlo, samo da bi se za sve iskupio... Kad bi znao koliko te volim, odmah bi jedan SMS poslao, u kome pise - ,,Ljubavi, ceo svoj zivot sam ti dao!... ...i od svakog ko te pozeli ja sam te u mislima krao!'' ;):heart::lol:
Iz sna bude ruke njene milujuci lice sneno moje noci cuvalo je nezno telo jedne zene Tog pogleda sto mi rusi sve bolove sto me gaze ne daje im da me nose melem stavlja mojoj dusi Ta je zena za sve bila razvodnjila bes iz mene Padao sam,vracala me njena ljubav,dusa mila Cuvala je srce moje ostajala uvek budna nije dala da me slomi moja narav,dusa bludna.
Posle jucerasnjeg texta, na moje iznenadjenje, sa jednog foruma sam dobio dosta komentara pojedinaca, koji su, uzgrad receno, profesionalni forumasi, surferi i sve sto ide uz to...Nekima je smetalo sto sam izneo svoja zapazanja i utiske sa jednog dogadjaja, drugima sto sam se pozitivno izrazio o pomenutoj firmi. Zaista, cudno. Nisam pretpostavljao da su forumi napravljeni po jednopartijskom sistemu, pa ne dozvoljavaju bilo kome da napise nesto sto se njima,starim i okorelim pljuvacima svega pozitivnog, nece svideti. Samo su mi dali povoda da nastavim da pratim rad SBB-a!
..ovdje u Bijelom polju, lijepo je vrijeme a kako i ne bi kad je april svima kao i meni samo sto sam nekako odvise veseo ali to nije dobro jer nijesam na tako nesto navikao . Nijesam navikao ni tako cesto ovim prostorima da se snalazim jer je nekako sve drugacije i hladnije ...hladnije onom studeni koja se ne otapa lako .To je mozda sto sam se ja otudio i od sebe ,- a i neka sam, jer i bio sam sebe mnogo razmazio i pustio da divljam djetinjim leprsavostima... ... neka, neka nekad mala moja sad vec odrasla i imas male svoje ne dolazim ja ni zbog cega a najmanje zbog sebe prvim cvijecem mladosti mladost sam svoju osakatio pa sad ,od jele do jele , moje prve poglede ispod ociju pronazim i zalim sto ih sad ne prosipam ako se jos sta...
Zeleo bih da se na ovaj blog ukljuce taxisti koji nisu zadovoljni stanjem u kojem se nalazi nasa profesija a hteli bi da preduzmu nesto nebi li popravili ovu losu situaciju. www.batali-taster.rs. Mozda bi organizovano i masivno teranje na lerke bilo resenje.
Grcki novac se zove drakula. Izraelci su napravili zlatno tele jer nisu imali zlata da naprave kravu. Stanovnik Atene se zove Ateist. Francuska nacionalna himna je Majoneza. Reka Rajna tece vodoravno od Basela, a onda uspravno... Livingstone je nazvao Viktorijine slapove po Elizabeti. Hindusi su rodom iz Indije. Oni nose turbine na glavi. Harlem je mesto gde Turci drze sve svoje zene. Geografska duzina i sirina veoma su korisne. Pretpostavimo da se covjek davi. Dovoljno je da vikne na kojoj je sirini i duzini, i mi ga mozemo naci. Mnogo atoma zajedno zovu se monokli. Kosa ploca je ploca koja se naginje i ako je experiment uspeo, rezultat je neminovan. Kada promatrate pomracenje Sunca, nikad ne gledajte u Sunce. Mogu se...
Ja svoj život pre tebe slobodno mogu da ne računam u život jer šta može da piše u dnevniku skitnice i lutalice koji su pisali nebrojeni putevi i raskrsnice Ja sam svoju ljubav zamišljao upravo baš takvu kao što je sanjaju beskućnici i sanjalice o tome mogu da posvedoče nemilosrdne noći i nesanice što srču bezdušno krv kao pijane pijavice O svojoj sreći nikada nisam ozbiljno razmišljao jer još na nju nisam naišao sve dok tebe nisam sreo onda sam tek shvatio da sam se ozbiljno razboleo i da je samo Bog tako hteo i pred sam kraj priredio mi raj
Ja sam u ovom periodu prešla Sever i Jug... Milion granica, prepreka, problema... Prešla sam neke važne životne odluke... Pronašla ono što želim... Uspela sam da utabam put po kojim će moji snovi ići... Bila sam srećna, presrećna i tužna. Volela sam, slavila, plakala... Ali ni u jednom trenu... nisam prestala da volim jezu na koži...na zvuk tvog glasa i blizinu poljupca... :rumenko: i tačku gde se spojimo nekad u vrtlogu vremena... Od svega što se desilo, u proteklom periodu... a desilo se sve... Prolaznost mog vremena obeležavaju trenuci s' tobom, i moji dani se broje samo tako... :heart: Prošla sam sve testove, ali padala sam na svakom tvom... Sada ja više ne mogu da podnosim teret, biram liniju manjeg otpora... **** Ok, slabić...
Ne poznajem nikoga ko ovakvu mene zaslužuje... Ali eto, jedan koji za sebe kaže " nisam ja duša, ja sam gad :) " , a verujte, duša je... ..bi mogao pokušati :) ** Ništa ne ostaje neizgovoreno i nedorečeno, poštovanje prema njemu u meni raste... Volim što je kulturan, pametan i predobar :) Vrlo često, uhvatim se da volim štrebati. Bilo bi glupo doživljavati razočarenja sada... Ali ja se neverovatno radujem svim ovim godinama! Tragovi nekih poljubaca su izbledeli, neki brojevi iz imenika su otišli u nepovrat... ...da bi došli drugi. Sa nekim stvarima naučimo živeti, verovatno sam i ja to naučila... *** ...uz sve ostalo.
*** Vaša drugarica se vratila :) Ona je zaljubljena u Jednog Fiiiiiinog, i ona sada, nakon kratkih mesec dana s' njim, zna da je to za život. Taj previše fini kupi čokoladu i prati je kući, a ona...ona se i danas pita kako ga je zaslužila... :rumenko: Vaša drugarica Vas voli i dalje... :)
Ja ću uvek raditi pogrešne stvari. Uvek ću davati velike pare za odeću koju ću obući jednom, za skupe poklone... Uvek ću jesti u kasne sate, neću raditi vežbe za stomak. :) *** Uvek ću imati slabosti, uvek ću imati problema sa kosom kada pada kiša. :rumenko: ***** Uvek ću praviti scene ako nije po mom. :zplez: *** Ali sada znam zašto te ovoliko volim, i zašto se kajem zbog svake loše namere u proteklih nekoliko dana. Jer ti si najbolje, od svega što su mi donele sve ove godine... :cmok2: *** Krećem iznova, u nove ratne pobede...with you by my side... (:
Ne misli da ti još pišem pesme...nisam više ona stara,ne volim to...I izgubila sam volju... *** Ne misli da te spominjem često...to je samo stara navika,običaj,refleks...nipošto ljubav... *** Ne misli da te sanjam...to je samo loše probavljena hrana... *** Ne misli da te još uvek volim...to sam odavno prestala... :( *** Ne misli da ti ovo pišem jer mi je stalo...to je samo da ubijem vreme koje teče kao večnost... :neutral: Samo onda kada te vidim shvatim kako mi zapravo nisi ništa ni značio.I to što drhtim,to je zbog hladnog vetra...i to što mi srce ubrzano lupa...to je zbog kraja škole... *** Ne,ne misli da te poželim...to je samo mala nostalgija za danima kad sam zavitlavala bezveznjake... *** Ne,ne misli da mi nedostaješ. Ili...

Vuk

Eh, kad bi samo ovi zidovi pričati mogli, kakve biste sve priče mogli čuti… O ljubavnim poduhvatima, izgubljenim nevinostima, slomljenim srcima… A koliko je tek poslova sklopljeno u njihovom prisustvu… A evo, sad ih ruše, kao da nikada nikom ništa nisu značili… Eh, kad bi oni samo znali kako su se bogatstva sticala i proćerdavala među ovim zidovima na ‘’prijateljskim’’ partijama pokera… Niko ne zna pravu istinu o svemu. Čak ni ja. Samo ti stari zidovi, u koje je utkana istorija. A sad ih ruše. Kažu, dotrajala je zgrada, postaje opasna… Hoće da naprave novu, neki tržni centar. Nudili mi silan novac, novi stan, lokale, ali nisam hteo da je dam. Dok je ona bila živa i ja sam. A sad, kažu, bolesna je, umire. Pa što mi vi to pričate, znam...
Jedan od lepsih dana u poslednje vreme...Pre par dana,na moju adresu je stigao zanimljivi mail...Pozvan sam da prisustvujem jednom dogadjaju,u organizaciji SBB-a. Neko je negde procitao moje komentare vezane za njihov rad, ocenio ih kao realne, valjda, i eto... Danas sam, tacno u 12h dosao na vrata Insomnie, u Strahinjica Bana...pazljivo prilazeci,ocekujuci neku skrivenu kameru ili nesto slicno. Na moje cudjenje, na vratima me je docekala ljubazna domacica, devojka iz SBB-a i ljubazno pozvala da udjem unutra,uzimajuci moje podatke i konstatujuci da sam na spisku! Nisam verovao da je SBB i ljubazan, jer se svi mi zalimo na neljubaznost njihovih salterskih radnika...i ne samo njihovih. Nasao sam se okruzen...
Magdalena Magdalena.Malena... Ti se smejes osmehom andjela. Palog anđela. Magdalena,malena. Zar ti zaista ne vidis da ja vidim sve u tvojim ocima? Nisi ti naivna... Odmice noc. Letnja noc. Tamburasi i crno vino... I stara kafana... Lepa zaseda, lepa...al previse moja- Previse poznata. Magdalena,malena... Mozda bi me i prevarila ta iskra u tvojim ocima; Da nisam umoran od takvih lisica! Od laznih devojcica, „nevinih i naivnih sanjalica“! Skini tu masku sa lica, Magdalena,malena... Magdalena,malena... Tvoja je lepota prazna,kao lepota decijih lutaka. Prazna si i suplja, ko ova tambura. Tvoje se oci cakle kao jeftina bizuterija. Ti u sebi nosis otrov Narcisa. Sa tobom za stolom sedim i cutim. Jasno osecam...
Noći duge U mom telu,nemir, sve neprestano vri, u želji podrhtava Svemir tuga kobna u duši mi bdi. Misao jedna ne da mi mira, pitanje teško ,postavlja sneno, da li me ljubav noćas u srce dira, ili je možda sve za mene izgubljeno. O, željo živa,o noći duga, sna niotkuda,telo u bolu, glava mi na ruke klonu. O, zar nikoga nema, da mi olakša muke, i pomiluje uzdrhtale ruke.:zag::zag::zag:
Eldorado
"Kroz žar i hlad Taj vitez mlad, Prepreke silne svlado Uz pesme poj, Jedan sni boj: On traži Eldorado. Al` starost, gle, Na njega gre - Srce, o gde si mlado? Sve odno vrag, Nigde ni trag - Toj zemlji Eldorado! Očaja plen - Kad! Srete sen: - Senko, O bratska nado, Kaži mi ti Gde li se skri Ta zemlja Eldorado! - Prejezdi Um, Meseca Hum, Pa hvataj drum, o jado - Ne budi len - Reče mu sen - Tražiš li Eldorado". Edgar Alan Po Тражимо "Златни град" у младости, тражимо га у старости, а тражимо га и када патње овога света превладају сва хладна места на којима смо се одмарали, ходајући по његовом ужареном угљевљу. У пароксизму патње, чак и тада, човек пита "сенку" која га притиска: "Сенко, о братска надо, кажи ми ти где ли се скри та земља...
Stiglo je prolece dugo cekano godisnje doba... vazduh je dobio miris novi, otvorili su se i prozori... Stiglo je prolece donelo malo ljubavi, mirisnog cveca u travi i haos u mojoj glavi... Stiglo je najlepse godisnje doba na svetu... procvetace nam dosta cveca a u svakom cvetu-sreca... Eh, koliko cvetova ima u prolecnoj sarenoj basti, svaki je od svakog lepsi... svaki me posebno tesi... Nema toliko srece bilo bi previse stvarno... preterala sam sad malo, u moju bastu je 10 cvetova stalo...;):rotf:
Budim se skoro oporavljen bez prtljaga od juče i dok pokušavam svoju utrnulu glavu iz usnulog jastuka da izvučem jutro već naveliko lep dan obećava Osećaj skoro zaboravljen budi u meni snagu koju crpi iz lepote trenutka koji nikada nije dovoljno slavljen Osvaja me beskrajna snaga spokoja kome ništa ne preti to nadahnuće trenutka koje mi niko ne može oduzeti Samo da mi pomisao na tebe lep dan ne osujeti
Нема објекта без субјекта. То је закључак Берклијеве корелативности субјекта и објекта. Кант је у својој Критици чистог ума, желео да по сваку цену избегне Берклијев идеализам, тако је пропустио да ту најнепосреднију чињеницу свести изнесе јасно на почетку свог дела, и тиме затвори уста многобројним каснијим критичарима који поделу на појаву и ствар по себи нису могли да закључе само из антиномија (које су узгред скуп софизама). Ипак, Кант није могао да се не осврне на корелативност субјекта и објекта и ипак је то изнео у трансценденталној аналитици под одсеком о "Трансценденталним дедукцијама чистих појмова разума". Али то није урадио када је требало, на самом почетку свог дела, и није урадио јасно. Ко релативност субјекта и објекта...
Konstruktivna diskusija o tome kakva je aktuelna kultura u Srbiji. Reforme u kulturi. Sajt: Drugi plan. Pregled neformalne umetničke scene, vaninstitucionalna umetnost. Umetnički blog.
Ona trosi moje strpljenje, kao da sam ga kupio na buvljaku. Ja nemam kameni zrvanj u stomaku, da gutam svaku njenu zvaku. Ona sa mozgom leptira rasteze patrljke mojih nerava, i kao u cirkuskoj satri seta po tankoj zici i pravi svoje akrobacije. Zar treba da joj se smejem, da joj aplaudiram, ocekuje li ovacije? Sta ja da radim, dok ona tera svoje zelje, i od nasih prijatelja pravi moje neprijatelje? Da joj verujem slepo, vezan sa nasa obecanja i da masem repom. Da budem tu i cekam na nju, dok je to ne prodje i gajim iluziju o nama. A sta je sa mojim zeljama? Dok ona naokolo skita i za nase snove i ne pita, ja gubim volju kao u minskom polju, kao da sam poljubio zolju. Zar treba da se divim njenom...
To je vec agresija Ta autosugestija To je strasna opsesija Dugo se vec przim Predugo me vec zulja I koza i zelja A ti si tako stabilna i svoja Sramota me od drugova I prijatelja Strah me saznace ona moja I koliko cu jos dugo Moci da izdrzim Na posti drugog grada Ubacicu pismo za tebe Sastavicu ga slovima isecenim Iz novinskih clanaka Da me ne prepoznas po rukopisu U njemu cu ti napisati sve I sta me boli I cemu se nadam I o svom ambisu Pisacu ti SMS-ove Sa skrivenim brojem Da ne prepoznas Sve moje paranoje Koje me jos bude Sa istim nespokojem U trecoj smeni Kad nikoga nema Pazeci da me ne osujete Oni nasi Iz “zelene sekcije” Nabracu najlepse pupoljke ruza Ispred nase direkcije I ostavicu ih na tvom...
Sama sam sa svojim mislima... a one me svuda vode. Sad sam na vrhu planine, a posle na Kipu slobode... Mastam i sanjam jos uvek, pa valjda bar to mogu? Danas sam na drugom kontinentu... pa makar na svom blogu. Svakoga casa letim na neku drugu stranu... osecam se ko neko dete, avanturista na Balkanu... Kazu da sanjati treba... snovi nas vode u beskraj... A ja se pitam kada ce mojim pustim snovima kraj?:think:
Dobar dan Doktore, imala bih jedno pitanje u vezi mog unuka. Moja snajka živi sa unukom u Nemačkoj i kod njega je diagnosa od rođenja PERIVENTULARNA LEUKOMALIZIJA SA EPILEPSIJOM I DIPAREZA tako mi je snajka napisala.Pa bih vas htela pitati da li tu ima neke pomoći i kole terapije su tu potrebne. Unuku je 13.9.2005 u 29 nedelji trudnoće rođen. Hvala unapred Marija
Jutro je... prebiram po mojim snovima uz kafu koja mirise... samo me jedno zanima: kako se ljubav brise? Jutro je... sanjala sam cudan san koji mi ne da mira... s mislima o nekom drugom poceo je dan, dok neko dole svira... Jutro je... a sa jutrima dan pocinje pa bio ruzan ili lep... sva moja jutra imaju ime a ovo se zove: moj je svet!
Back