Blogovi

Sreli smo se.Slucajno.Krv mi se uzburkala,srce je htelo da mi iskoci iz grudi...Gledala sam u njegove oci dugo,dugo...Da li su ostale iste ili ih je vreme promenilo? "Prosli su dani,godine..." Kao da sam proletela kroz vreme,kroz uspomene,kroz osecanja...Sve se vratilo.Naivni pocetak,Igra macke i misa.Skidanje maski.Blizina i poverenje.Strast.Neznost.Smisao.Kraj. Led.Neprihvatanje.Mali signali.Molitve.Suze u hladnim nocima.Budjenje ugasene vatre.Neocekivane situacije.Rusenje sna.Sunce na kraju tunela....Sve... Ponekad,posle svega sam se budila sa pitanjem "Ko je on?Ja ga vise ne poznajem...Ne osecam...Ne volim?"To su bila jutra posle snova o njemu,o nama,o snovima...Shvatala sam da mi je tako dalek,da me je vreme promenilo,da je sigurno...
Vreme nam ljubav kvari i kisa dosadna sto pada, pokupicu svoje stvari i nestati iz tvoga grada. Mozda se nikad vratiti necu jer hocu da zaboravim boli, uzeo si mi svu moju srecu a srce te potajno voli. Otici cu iz tvoga oka kao ova suza sto pade, ostace rana duboka i samo malo jos nade. Ta ista nada nestace u nekom novom gradu, sva moja ljubav prestace u dubokom lipinom hladu. Jednom, u jednom gradu...:);)
Sanjah te nocas lice ti se skrilo u tami... i taman sam oci otvorila i pomislila da smo sami neka se senka stvori obucena u crno sva vrata nam naglo otvori i probudi me iz sna...
Nije sva sreća na zvezdanim bulevarima nešto je ipak u malim običnim stvarima jer mnogi sreću nadju i kada žive u predgradju Snovi se ne mere kvadratima ni drčnim soliterima ponekad imaju veću muku oni što žive u izobilju i rahatluku mnogo je više toplote i čistog sjaja u očima starih drugara iz kraja i u dobrom komšiluku Neki žive od onoga što traže a neki od onoga što nadju zvezde ipak više greju u predgradju i zato mi je mir ovde draži Jer ovde svi mi imamo svoju malu ladju a neko aeroplan ili kako je već zove i kad god hoćemo plovimo kroz naše snove dok neki tamo na velikom bulevaru ne sme ni svojoj senci dobar dan da nazove
Noc.. kad sve utihne i miruje, noc,blaga miluje i dodiruje.. Noc.. poetsko bdenje i san, noc,moja nadanja i dan. Noc u zvucima Ravela,Dvorzaka noc,Simonova,Disa,Balzaka. Noc.. Rimljanke,Nane i Ane noc nadanja,cekanja da svane. Noc.. Fride Kalo,El Greka noc kada se nada,kada se ceka. Noc ratova i gvozdenih atova, noc pesme kamenih svatova. Noc.. sva utihne,miruje noc..vec sipljiva,zuta noc kao pesnicka tajna ispod zakopcanog kaputa.. I cekala sam pola veka, u nadi da kada se ceka... i doceka! A ti... mozda ces ostati kao na nekom ormaru dunja zuta, kao moja pesnicka tajna ispod zakopcanog kaputa...
dovoljno je samo da pomislim i da znam gde je osećam je duboko i znam kada plače i kada se smeje jer odnekud visoko njene oči zrače poput Božje svetlosti i tako ona danima uprkos dušmanima čuva moje želje od prolaznosti
Zdravo, ja sam Tanja i citala sam na forumu o jednoj klinici u Beogradu koja leci vitiligo.....ako neko zna bilo kakve podatke o klinici neka mi odgovori......unapred hvala.....:worth:
Svet koji nas okružuje je, s obzirom na sve nedaće, poseban i lep. Ali postoji i ona druga strana života. Mračna i mistična. Rayne stvari se dešavaju. Viđenja NLO-a, i razne zavere u vezi toga, Nostrodamusova proročanstva koja se ostvaruju, crkva u koju većina ne veruje ali ipak postoje čuda. Kao i mnoge neobjašnjnive stvari. Šta mislite o tome i koje su vaše želje o kojima želite znati? Komentarišite i izjasnite se
• Хришћанина не чини правим хришћанином само исповедање вере, него вера и врлине које из вере проистичу. (св. Тихон Задонски) • Добра дела – душа су вере; вера с добрим делима – жива је вера. (Прота Ј. Толмачев) • Као што је ватри својствено да загрева, води да орошава, светлости да обасјава, тако је и живој вери својствено да се испољава у добрим делима. (св. Тихон Задонски) • Вера је без дела мртва. Таква вера је вера мисли, а не срца и не живота. (Филарет Черниговски) • Не говори ми да Бога љубиш – то су само голе речи; покажи љубав своју на делу. (св. Јован Златоусти) • Непаметно је, па чак и глупо, сумњати у истине оне науке која је самим Богом дана, која је запечаћена крвљу безбројних мученика, потврђена чудесима и призната...
U glavi mi je ringišpil,onaj veliki kojeg se sećam iz dečačkih dana,kada nisam mogao ni naslutiti kakav je život.Sve je delovalo bezbrižno.Čini mi se da je moja generacija živela neke mnogo bezbrižnije živote...generacija 70-ih...Tada sam mislio da je sve lepo i moguće,da su snovi ostvarivi,i da samo treba da odaberež pravi san i on će biti tu...Sada,često poželim da se vratim u te bezbrižne dane,i da nikada ne izađem iz njih. U šta smo se to pretvorili,pitam se?!Da li je moguće da više niko nikoga ne razume,da se više ne čujemo...počeli smo da režimo,kao divlje zveri.Šta nam se dešava...ima li snage u nama da prevaziđemo ovo čudo od života,što nas pretvara u divlje zveri,bez emocija,bet milosti... Kao u divljini,slabi i bespomoćni...
Cirkus je u davna vremena bio « predstava » svega čudnog i neuobičajenog u ljudskoj viziji. U CIRKUSU je zvedza večeri uvek bio nekakav mutantski čovek ili neka bradata žena. izobličeni bolešću ljudi su ličili na slonove, medvede i ostale životinje, a tada bi bili « regrutovani » u putujuće CIRKUSE i izvrgavani opštem čuđenju i zaprepašćenosti, smehu i ruganju posetilaca CIRKUSA...Da li je nekome postalo naprasno zao ovih jadnih ljudi- ili je neko shvatio da nije lako citav dan podnositi da ti se neko smeje u lice- pa su te ljude povukli sa "scene"...a onda morali su da pronadju zamene- pa su shvatili da je najlakse otimati zivotinje (na koje su ovi izobliceni ljudi licili)i oblaciti ih u ljude= da imitiraju izoblicene primerke...
Kada se svojevremeno pojavila "Familija" sa provokativnom pesmicom "Sto ja volim taj seks",ona je postala hit.Sa danasnje distance,pesma izgleda kao duhovita,vickasta poruka muskog,"jaceg" pola zenskom,"slabijem" polu.. Inspirisana njenim sadrzajem,napisala sam tada svoj "odgovor".Evo "inspiracije i "inspiratora"... BONTON Kaze mi on da u ljubavi ne postoji bonton. Ljubi se u parku, na klupi,na travi, na panju,iza panja, na gomili granja.. Da li je to istina ili on mozda samo sanja? STO JA VOLIM TAJ SEKS "Familija" Sve su zene oko mene,nijedna ne zna ali ja znam,ako pridju malo blize ja mogu svasta da im dam. I na svetlu i u mraku, u avionu,kamionu dok pada kisa ili grad moje su sad! Refren..(sto ja volim taj seks) I dok lezim i...
I dok vrijeme necujno odmice zapletoh se u niti svakodnevnice Ponese me juli na toplim krilima ljeta I na tren zaboravih i ko sam i sto sam Uljulja me ljetna zega miris trave,zagor vjetra sum Vrbasa prepunog kupaca Zapletoh se u niti svakodnevnice i postadoh samo jedna kapljica u moru samo zrnce u gomili pijeska samo mrvica mala mrvica u svemiru beskrajnome I otupjeh na onu bol sto pritiskala me danima izidjoh iz tijela svog lagana kao perce postadoh dok topli julski povjetarac me ponese Kud li me nosi,kud li me vodi pitanja su tako nevazna postala sada jer ja sam samo zrnce u pijesku samo kapljica u okeanu samo mrvica mala mrvica u svemiru beskrajnome
Mirno sam sanjala san o tebi, mojoj sreci... radosna docekala dan jer sam ti u ocima videla sve sto si zeleo reci... Sad moje srce masta o tebi, mojoj muzi... rekao si mi sinoc svasta i sada znam da se necu vise prepustiti tuzi... Cekacu da tvoje oci pogledaju u moje pravo... zivecu za nase noci i onaj dan u kojem ces mi lice u lice reci - Zdravo! Mirno cu sanjati snove umivene tvojim likom... bas kao noci ove kada sam oci sklopila i probudila se s tvojom slikom.:):heart::)
‚‚- Naši ljudski mozgovi nisu u mogućnosti da shvate prirodu Apsoluta. Kao što sam ti više puta rekao, ne možemo spoznati Boga sve dok ne spoznamo sami sebe. Kada dostignemo tu tačku, mi sami postajemo ogledalo koje će nam, kroz odraz, omogućiti da spoznamo Boga. Naša mala svest će se probuditi unutar supersvesti. -Međutim, iako su naši ovozemaljski mozgovi prirodno ograničeni za shvatanje Apsoluta, i dalje možemo imati neku predstavu o nekima od njegovih karakteristika. A sada, govorim iz ličnog iskustva koje se bazira na istraživanjima unutar univerzalne memorije. Ja znam šta je Apsolut. Ipak, nemoj misliti da je ovaj Apsolut neki čudan Bog kojeg nam nude različite religije. Apsolut je sve, multipromenljivi entitet u Jednom...
Treba znati kada je nekom razdoblju dosao kraj..Zaokruziti cikluse,zatvoriti vrata,dovrsiti poglavlja-ime nije vazno,vazno je da prepustimo proslosti trenutke koji su vec minuli.. Malo-po malo,shvatao sam da vise ne mogu natrag i da vise nista ne moze biti kao sto je nekad bilo.Godine koje su mi ranije izgledale kao pakao,pocele su sada da mi otkrivaju pravo znacenje. Provescemo ostatak zivota ponavljajuci da volimo neku osobu,ideju ili stvar,a zapravo patimo..jer,umesto da prihvatimo njenu snagu i lepotu,mi u ocajanju pokusavamo da je umanjimo,kako bi mogla da stane u svet u kome zamisljamo da zivimo.. PAOLO KOELJO : "Zahir" /odlomak/ Ps."Zahir" je arapsko musko ime,a kako sva arapska imena imaju znacenja,ovo ime oznacava nekog ili...
U promasenim brakovima,kada jedno od dvoje prestane da napreduje,ono drugo je primorano da ucini to isto.. I dok ceka,pojavljuju se ljubavnici,dobrotvorna drustva,preterana briga o deci,prekovremeni rad,itd.. Bilo bi mnogo lakse otvoreno razgovarati o tome,biti uporan,vikati:"Pokrenimo se,umrecemo od dosade,od brige,od straha!" Ako ne uspevate da nastavite sopstveno oslobadjanje od tuge za nekim,mozete da birate:ili cete prestati da volite tog nekog,ili cete ga privoleti da vam krene u susret. Postoji uvek neki dogadjaj u nasem zivotu koji je odgovoran za to sto smo prestali da napredujemo. Toliko je vazno pustiti neke stvari da odu od nas."Odvezati" ih.Resiti ih se.Moramo da shvatimo da niko ne igra sa obelezenim kartama;ponekad...
Devojka pita svog decka:,, Da li si zaljubljen u mene?'' On odgovori:,, Ne''.Ona ga upita:,, Da li mislis da sam lepa?'' On odgovori:,,Ne.'' Ona ga opet pita:,,Da li sam u tvom srcu?'' On odgovori :,, Ne.'' Na kraju ga upita:,,Da te napustim da li bi plakao za mnom? '' On opet odgovori:,,Ne.'' Okrenula se veoma tuzna i odlucila da ode od njega. on je na to zagrli i rece joj,, Ja nisam zaljubljen u tebe - JA TE VOLIM! Ja mislim da nisi lepa - JA MISLIM DA SI PREKRASNA! Ti nisi u mom srcu - TI SI MOJE SRCE! Ja ne bih plakao kad bi me ostavila - UMRO BIH!!! Znali su se sest meseci pre nego sto su poceli da se zabavljaju,posvadjali su se ali su se pre te svadje zblizili jos vise. Jednog dana mu je reklada je bolesna- da ima bolest srca. U...
Ilija napuni jos jedan pehar vina..Srce je pocelo da mu salje znake za uzbunu;bilo mu je prijatno u drustvu te zene. Ljubav je mogla biti jedno iskustvo,strasnije od suocavanja sa Ahabovim ratnikom koji je drzao strelu uperenu njegovo srce:ako ga strela pogodi,bice mrtav,a sve ostalo je u Bozjim rukama. Medjutim,ako ga ljubav pogodi,morace sam da snosi posledice. "Toliko sam zudeo za ljubavlju u zivotu-pomisli on-a evo sada,kada mi se ljubav nasla na dohvat ruke..". Nema sumnje da je bila tu i nista nije trebalo da ucini,osim da ne bezi od nje.. a jedina misao mu je bila da je zaboravi sto pre. PAOLO KOELJO :"Peta gora" /odlomak/
Ako je ono sto si nasao sacinjeno od "ciste materije",nikada nece istruleti. I moci ces jednoga dana da mu se vratis. Ako je to bio samo trenutak svetlosti,poput eksplozije neke zvezde, onda po povratku neces nista zateci. Ali..bio si svedok te eksplozije. I samo to vredelo je truda. PAOLO KOELJO :"Alhemicar" /odlomak/ Ps.Verovatno da je Koeljo ovim"samo to vredelo je truda",mislio na mnoge koji nikada nece prisustvovati"eksploziji zvezde",odnosno da u zivotu nece imati sansu da sretnu pravu ljubav,ma kako ona ne imala srecan zavrsetak.. Vazno je,makar samo nju osetiti..
Znamo da se izvesni trenuci ponavljaju..Cesto se suocavamo sa istim problemima i okolnostima sa kojima smo se ranije susretali.Tada nas obuzima malodusnost,jer mislimo da smo nesposobni da napredujemo u zivotu,buduci da nam se teski trenuci vracaju. "Kroz to sam vec prosao"-kazem srcu. "Istina,vec si prosao-odgovara srce-ali nisi prevazaisao". Tada uvidjamo da ponovljena iskustva imaju jedan jedini cilj:da nas nauce onom sto nismo hteli da naucimo. PAOLO KOELJO :"Prirucnik za ratnika svetlosti" /odlomak/
Treba znati kada je nekom razdoblju dosao kraj..Zaokruziti cikluse,zatvoriti vrata,dovrsiti poglavlja-ime nije vazno,vazno je da prepustimo proslosti trenutke koji su vec minuli.. Malo-po malo,shvatao sam da vise ne mogu natrag i da vise nista ne moze biti kao sto je nekad bilo.Godine koje su mi ranije izgledale kao pakao,pocele su sada da mi otkrivaju pravo znacenje. Provescemo ostatak zivota ponavljajuci da volimo neku osobu,ideju ili stvar,a zapravo patimo..jer,umesto da prihvatimo njenu snagu i lepotu,mi u ocajanju pokusavamo da je umanjimo,kako bi mogla da stane u svet u kome zamisljamo da zivimo..
Jednom,nekada,davno.. Mladic i devojka su se zavoleli ludo.I resili su da objave veridbu.Kao sto to obicno biva,verenici pritom jedno drugom nesto darivaju. Ali mladic je bio siromasan.Njegova jedina dragocenost je bio jedan dzepni sat koji je nasledio od svog dede.Misleci na divnu kosu svoje drage,odlucio je da proda sat i da joj kupi skupocenu zlatnu dijademu. Devojka,takodje,nije imala cime da kupi verenicki poklon.Zato je resila da najboljem vlasuljaru u gradu proda svoju kosu.Tim novcem je kupila zlatni lanac za sat svog dragog. Kada su se sreli,na dan veridbe,ona je njemu predala lanac za prodati sat,a on njoj dijademu za odsecenu kosu. PAOLO KOELJO "Sedela sam na obali reke Pijedre i plakala" /odlomak/
/posveceno Miroslavu Egericu/ Ovih dana,bas ovih dana ja i moja zena gradimo sebi prvo dete. Oooh, da nas vidite samo kako jedno na drugo kidisemo kao u doba oceva granate poljupci pljuste, lete, to mi resavamo pitanje svetsko, to se mi sa covecanstvom solidarisemo. Zeno moja, oooh, zeno moja pojmis li sta se nocas u ovom prozaickom sobicku zbiva, to mi iz nicega,bas iz nicega, joooj iz nicega, to mi od poljubaca gradimo coveka ziva. Coveka, to je nadrealista sto zedan kad je ptice lovi, mangup sto u svom telu krompir seje, spadalo koje otadzbinu proda ringispil on u brod prekuje,morem plovi, onaj fantasticni sto reci ume da izgovara. To je onaj sto na Zemlji jedini ume kuce da zida i da ih,nikad dovoljno lepe,rusi, znas tu gladnicu...
O sati sumnje,sati bola ko stvara taj vas kleti nece jer radosti su male svijece a iz vas raste aureola. Slabasnu djecu radost radja i njezin porod brzo gine a pjesme rasplamsane bolom gore ko svjetla za daljine.
Odkad sam sreo tebe ne mogu više da se oslonim na sebe na svoje samopouzdanje i svoje strpljenje jer nikad se nezna kada će srce moje moje više manje da me izda i da mi priredi neko blesavo iznenadjenje i da šokira javno mnjenje Jer,voleti je teško kada nesmeš to glasno da kažeš kada te želja žulja a tajna sputava ponekad mi dodje da gromoglasno uzviknem VOLIM TE VIŠE VIŠE OD ONE SA KOJOM VEĆ CEO ŽIVOT IZ ČISTE NAVIKE SPAVAM al se obuzdavam da se više ne srozavam...
• Ако опраштате људима грехе њихове, опростиће и вама Отац ваш небески. Ако ли не опраштате људима греха њихових, ни Отац ваш неће опростити вама греха ваших. (Господ Исус Христос – Јевађеље по Матеју 6, 14.15) • Ако ти сагреши брат твој, накарај га; па ако се покаје, опрости му. И ако ти седам пута на дан сагреши, и седам пута на дан дође к теби и рече: кајем се, опрости му. (Господ Исус Христос – Јеванђеље по Луци 17, 3.4) • Тада приступи к њему Петар и рече: Господе! колико пута ако ми сагреши брат мој да му опростим? до седам пута? Рече њему Исус: не велим ти до седам пута, него до седам пута седамдесет. Зато је Царство Небеско као човек цар који намисли да се прорачуни са својим слугама. И кад се поче рачунити, доведоше му...
Back