Zvezdasi javite se (2005/06, 2006/07)

• Začetnik teme Začetnik teme Banci
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
RUŠENJE MARAKANE - KRAJ JEDNE ERE

Približava se polako ali neumitno dan kada će fudbaleri Crvene Zvezde po poslednji put istrčati na travnati "tepih" beogradske "Marakane".

Naime, ponuda koju je rukovodstvo crveno-belih dobilo od jedne austrijske firme teško da će biti odbijena.

Reč je o izgradnji novog, modernog stadiona, velelepnog zdanja, koje bi bilo izgrađeno na mestu gde je sadašnji stadion.

Austrijska firma je spremna da investira čak 550 miliona eura u izgradnju novog objekta, koji bi prema predviđenom projektu, mogao da primi 60.000 gledalaca, ali na značajno manjem prostoru.

Na novom stadionu mesta neće biti za atletsku stazu, te će gledaoci biti bliži terenu, i novo zdanje bi više ličilo na pravu fudbalsku arenu.

Po svemu sudeći, ukoliko do dogovora sa Austrijancima dođe, neumitno je da će novoizgrađeni stadion nositi ime te kompanije.

Za sada nije poznato kada bi mogli da počnu radovi ukoliko se ugovor potpiše, ali je jasno da se bliži kraj evropskoj Marakani, na kojoj je fudbalska istorija pisana decenijama.

Kako tvrdi Nebojša Leković, generalni sekretar crveno-belih, postoje i ponude drugih kompanija, ali je ponuda Austrijanaca najozbiljnija.

NE MOGU DA VERUJEM!!!
AKO OVO PLANIRAJU, NEK PAKUJU KOFERE ODMAH!!!

Pazi ovako.
Marakana ce uvek biti marakana i mogu Austrijanci da joj nadenu koje god hoce ime ona ce se zvati MARAKANA dokle god je Delija na njoj.
Dalje, nije mi jasno ako uklone atletsku stazu gde ce se odigravati atletski mitinzi? neozbiljno je da Beograd ostane samo sa Partizanovim stadionom iole opremljenim za atletske mitinge.
I na kraju.
Bolje da tu lovu uloze u vracanje dugova i igracki kadar a da ovom stadionu daju ime Austrijske firme jer kao sto sam gore napisao. Stadion ce biti Marakana bez obzira bio nov ili stari a mogu da mu daju ime koje god zele.
I da zavrsim.
U Srbiji u Srpskoj Crvenoj Zvezdi da se stadion zove FRIC :lol: ili slicno mislim da je neozbiljno. Da daju neko Austrijsko ime. Mislim da to nema sanse da prodje u narodu.

Inace globalno nemam nista protiv novog stadiona. Marakana ma koliko bili sentimentalno vezani za nju nije idealan stadion. Strmija bi trebala da bude, bolje je da ima galerije i dva nivoa nego da je ovako ravna i u svakom slucaju je lepse ako nema atletske staze. Ali bolje oni da rese probleme sa parama i ostajanjem igraca nego da grade nov stadion a u isto vreme pod parolom nemamo ni za vodu rasprodaju tim. Bice vremena i za to kad budemo ponovo prvaci Evrope i Sveta

tab503:
Pazi ovako.
Marakana ce uvek biti marakana i mogu Austrijanci da joj nadenu koje god hoce ime ona ce se zvati MARAKANA dokle god je Delija na njoj.
Dalje, nije mi jasno ako uklone atletsku stazu gde ce se odigravati atletski mitinzi? neozbiljno je da Beograd ostane samo sa Partizanovim stadionom iole opremljenim za atletske mitinge.
I na kraju.
Bolje da tu lovu uloze u vracanje dugova i igracki kadar a da ovom stadionu daju ime Austrijske firme jer kao sto sam gore napisao. Stadion ce biti Marakana bez obzira bio nov ili stari a mogu da mu daju ime koje god zele.
I da zavrsim.
U Srbiji u Srpskoj Crvenoj Zvezdi da se stadion zove FRIC :lol: ili slicno mislim da je neozbiljno. Da daju neko Austrijsko ime. Mislim da to nema sanse da prodje u narodu.

Inace globalno nemam nista protiv novog stadiona. Marakana ma koliko bili sentimentalno vezani za nju nije idealan stadion. Strmija bi trebala da bude, bolje je da ima galerije i dva nivoa nego da je ovako ravna i u svakom slucaju je lepse ako nema atletske staze. Ali bolje oni da rese probleme sa parama i ostajanjem igraca nego da grade nov stadion a u isto vreme pod parolom nemamo ni za vodu rasprodaju tim. Bice vremena i za to kad budemo ponovo prvaci Evrope i Sveta
Ove godine (fudbalske)osvajamo ponovo Duplu Krunu i odmah LŠ a u Tokiju ponovo tučemo Južnoamerikance i postajemo prvaci sveta.
haha.gif

ZzZzZz:
RUŠENJE MARAKANE - KRAJ JEDNE ERE

Približava se polako ali neumitno dan kada će fudbaleri Crvene Zvezde po poslednji put istrčati na travnati "tepih" beogradske "Marakane".

Naime, ponuda koju je rukovodstvo crveno-belih dobilo od jedne austrijske firme teško da će biti odbijena.

Reč je o izgradnji novog, modernog stadiona, velelepnog zdanja, koje bi bilo izgrađeno na mestu gde je sadašnji stadion.

Austrijska firma je spremna da investira čak 550 miliona eura u izgradnju novog objekta, koji bi prema predviđenom projektu, mogao da primi 60.000 gledalaca, ali na značajno manjem prostoru.

Na novom stadionu mesta neće biti za atletsku stazu, te će gledaoci biti bliži terenu, i novo zdanje bi više ličilo na pravu fudbalsku arenu.

Po svemu sudeći, ukoliko do dogovora sa Austrijancima dođe, neumitno je da će novoizgrađeni stadion nositi ime te kompanije.

Za sada nije poznato kada bi mogli da počnu radovi ukoliko se ugovor potpiše, ali je jasno da se bliži kraj evropskoj Marakani, na kojoj je fudbalska istorija pisana decenijama.

Kako tvrdi Nebojša Leković, generalni sekretar crveno-belih, postoje i ponude drugih kompanija, ali je ponuda Austrijanaca najozbiljnija.

NE MOGU DA VERUJEM!!!
AKO OVO PLANIRAJU, NEK PAKUJU KOFERE ODMAH!!!

Недо им Бог, Маракана није њихово приватно властништво да могу тако лако да је сруше и граде нов стадион. А и сумњам да ће неко да уложи 500 милина евра у фудбалски клуб. За те паре могу да се купе и Звезда и Партизан са све играчима и теткицама које бришу подове.

tab503:
Pazi ovako.

znas kako me zabole za atletske mitinge...meni je iskreno vaznija Zvezda i Delije...a za mitinge, ne brini...tu je stadion Vojvodine i ostali stadioni...ionako na to ne dolazi ni 1000 ljudi po mitingu...

tab503:
Bolje da tu lovu uloze u vracanje dugova i igracki kadar a da ovom stadionu daju ime Austrijske firme jer kao sto sam gore napisao.

Pa sta ti mislis, koliko ce ta austrijska firma dati para da se sad ova Marakana zove po njihovom imenu!?! nista...a kad bi oni izgradili stadion, i poslovne centre oko stadiona, imali bi mnogo vece koristi...a sto se tice vracanja dugova, pa nece zvezda da placa toliko miliona za novi stadion, vec ta firma...

tab503:
kakve veze ima kako se zvanicno zove stadion, on ostaje MARAKANA do kraja zivota...isto tako si mogao da se zalis zasto na istocnoj tribini pise TOYOTA, zasto ne YUGO.... :-D sto se mene tice neka postave milion bilborda oko stadiona sa reklamama samo da Zvezda uzme neke pare...

Ja sam za izgradnju novog stadiona, ali sumnjam da ce do toga doci....nemam nista protiv Pixija, sta vise podrzavam ga, ali mnogo nas je lagao do sada....pricao je neke price na koje smo lako pali....trebao je odmah da kaze istinu sta i kako ce biti....ovako nas je samo razocarao....ali i pored toga...Pixi go go go!

Марчело Липи посетио Црвену звезду
04.10.2006

Трофејни тренер импресиониран музејем

Гост Црвене звезде данас је био трофејни италијански тренер Марчело Липи који је са селекцијом Италије овога лета освојио титулу првака света, а као тренер Јувентуса освајао је Лигу шампиона и у пет наврата национално првенство.

Славног тренера, који ових дана у Београду држи предавања на тренерском семинару, угостили су председник Драган Стојковић и генерални секретар Небојша Лековић. Они су Липија у кратким цртама упознали са историјом клуба и у знак сећања на данашњу посету, први човек нашег клуба му је уручио дрес Црвене звезде.

Председник Стојковић и генерални секретар Лековић су пожелели добродошлицу наем госту и честитали му на освојеној титули првака света. Славни тренер био је импресиониран звездиним стадионом, а посебно клупским музејем са освојеним трофејима.

"Велико ми је задовљство што сам дошао у посету клубу са таквом традицијом и трофејном историјом као што је Црвена звезда. Редовно пратим збивања у фудбалу широм Европе, па тако и у Србији. Познато ми је да је Црвена звезда поново најбољи тим у земљи који је у квалификацијама за Лигу шампиона играо и са италијанским представником Миланом. Зато и знам ову екипу као и млађе категорије које сам гледао на турниру у Вијаређу. Црвена звезда има одличну будућност и надам се да ће се поново наћи у веху европског фудбала", истакао је Липи који је на почетку своје фудбалске каријере играо у Италији за клуб који носи име Stella Rossa (Црвена звезда).

I Pančev u UO Zvezde?!

Direktor FK Crvena Zvezda, Dragan Stojković, do kraja meseca želi da održi sednicu upravnog odbora kluba, posle čega će biti održano i zasedanje klupske skupštine.

Stojković je ranije najavio popunjavanje UO sa pet novih članova, te bi se ukupan broj članova tada popeo na 12.

Kako se može čuti poslednjih dana u Skopju, jedan od kandidata za člana Upravnog odbora je niko drugi do nekada "Zlatna kopačka" Evrope - Darko Pančev.

Ubojiti strelac crveno-belih iz najberićetnijih dana, poslednjih godina je okrenut rukovođenjem skopskog Vardara, ali je i dalje u kontaktu sa Crvenom Zvezdom, jer veza između Pančeva i tima sa Marakane nikada nije iščezla.

Koliko su ove špekulacije skopske javosti tačne, pokazaće se do kraja meseca, kada će Piksi predložiti pet kandidata.

Posle formiranja visokog klupskog tela crveno-belih, Stojković će u javnost izneti mnoge interesantne detalje, od koji su najinteresantniji oni o poslovanju nekadašnjeg rukovodstva Crvene Zvezde.

Vladimir Cvetković o aktuelnom stanju u Zvezdi

U intervjuu za dnevni list "Pres", nekada visoki rukovodilac FK Crvena Zvezda Vladimir Cvetković, govori o aktuelnom trenutku kluba iz Ljutice Bogdana.

"Rezultatski neuspesi jesu bolni, jesu neočekivani, ali su i predodređeni dešavanjima. Najviše mi smeta sukob dvojice predsednika - bivšeg i sadašnjeg, i to preko novina. Sa Draganom Džajićem ne razgovaram punih pet godina, ali sam ubeđen da ovo što se dešava nema veze s njim. Mislim da on nikada i nikog ne bi rušio na takav način. Ne razumem šta je tu čudno ako Džaja ode na ručak sa prijateljima. U istoriji Crvene zvezde nijedan predsednik nije srušen. To je nemoguće," rekao je novinaru "Presa" popularni Cvele.

"Ako Piksi misli da ga neko ruši, neka onda kaže javno ko je to! Ne vidim razlog zašto to ne bi izneo u javnost. U klubu nikada nije bio princip da bivše rukovodstvo napada aktuelno. Zašto bi Dragana Stojkovića rušio Zvezdin čovek? Da se razumemo, Piksi je prihvaćen kao predsednik i dobro je krenuo. Potez sa Bajevićem je sjajan, jer je svetski trener. Ali bilo je poteza koji su se nekome svideli, a nekome ne. Međutim, logično je da ako želiš aplauze, moraš da istrpiš i kritike," rekao je Cveković i nastavio:

"Znam da je situacija u društvu teška, a samim tim i u klubu. E, sad, ako hoćeš da traješ duže i kvalitetnije, nije neophodno da kao pojedinac preuzimaš opasan rizik. Ne može predsednik da donosi odluke bez Upravnog odbora. Naprotiv, UO donosi odluku na predlog predsednika. Nema tu prevelike filozofije, loša rešenja vode klub u ambis."

"Za 18,5 godina, koliko sam bio rukovodilac Crvene zvezde, osvojili smo 18 titula. Uz Bari i Tokio, osvojili smo 16 domaćih trofeja. Smatram da mora da postoji koordinacija, saradnja i apsolutno isti cilj između rukovodstva, stručnog štaba i igrača. Takođe, klub, kao i svaka organizacija, kao društvo ili, recimo, porodica, ulazi u krizne situacije. Ali one se ne rešavaju iznošenjem u javnost. To mora da bude poslovna tajna i svaki problem mora da se rešava iza zatvorenih vrata. Suočavali smo se i mi sa krizama i dobijali kritike. Bili smo svesni obaveze da brinemo o nivou kvaliteta i povećamo broj titula, a ne da se obaziremo na ono što je bilo loše," zaključio je Vladimir Cvetković.

tab503:
@ ilic
Na stranu sentimentalnost i klupska ljubav ali koliko se secam za najlepsi stadion u bivsoj SFRJ je bio izabran Hajdukov stadion koji je u obliku morske skoljke i stvarno jedan jako lep stadion.
Bio sam na njemu i gledao Zvezdu. Stadion je stvarno lep. Sećam se i njihovog starog stadiona. Tamo sam neke davne godine gledao utakmicu Dinamo-Parizan. Igrao se čuveni turnir Velike Četvorke, svake godine. Bio sam mali, vodio me je brat (10 god. stariji od mene) Nismo smeli da ostanemo da gledamo Hajduk-Zvezda. Bilo je strašno i tada biti na utakmici medju njima. A ja, Titov pionir, nisam razumeo zašto se psovao srpski Partizan. Brat mi je rekao da će na utakmici Hajduk-Zvezda biti još gore i morali smo da odemo.

Znam da sam razočarao
M. MARKOVIĆ, 5. oktobar 2006

PRVI je od "stranaca" stigao na "Marakanu", sa sjajnim preporukama i dobrim učinkom u Slaviji iz Sofije, Alavesu i reprezentaciji Bugarske (25 utakmica). Ipak, u protekla dva meseca Blagoj Georgijev (25 godina) nije opravdao očekivanja čelnika kluba i navijača.
- Posle dobrih igara u pripremnom periodu ušao sam u krizu, pojedine privatne probleme nisam mogao da prebrodim. Bolest oca postala je opsesija i opterećenje. Sve se skupilo baš u nevreme, mada sam pokušao da na sve zaboravim "preko noći", kako klub ne bi trpeo - priča Georgijev.
Forma celog tima nije bila na zavidnom nivou.
- Nismo uspeli protiv Libereca, nije nam se ni dalo. Primljeni gol u prvom minutu nas je sputao, a meni je zatim stradala loža. Loše da lošije ne može da bude za klub.
Pauzu je Georgijev iskoristio da ode do Sofije i javi se selektoru Stoičkovu, pošto u subotu u goste dolazi Holandija u kvalifikacijama za EP.
- Oporavak ide po planu. Ne mogu da zapinjem i kako neću moći da pomognem reprezentaciji vratiću se u Beograd da nastavim sa terapijama i laganim treninzima.
Navijači očekuju mnogo bolje igre u nastavku sezone.
- Ni ja nisam zadovoljan sopstvenim učinkom i samo jednim postignutim golom protiv Hajduka. Znam da se od mene očekuje da budem oslonac tima i tu odgovornost ću prihvatiti.
Kredita više nema, ni za igrače, ni za slabu igru šampiona, pa od juče crveno-beli u nekompletnom sastavu bruse formu na mini pripremama u Beogradu.

PUNA I AMBULANTA
PORED odsutnih reprezentativaca, van stroja su zbog povreda i Perović, Ranđelović i Biševac, uz Bastu koji se leči u Italiji. Svi imaju propisane terapije, a termin povratka na teren, za sada nije poznat. Ipak, očekuje se da 14. oktobra budu u konkurenciji za meč sa Vojvodinom u Novom Sadu.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back