Zvezdasi javite se (2005/06, 2006/07)

• Začetnik teme Začetnik teme Banci
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
У праву си Плес, одавно нисам видео нападача са таквим осећајем за пас на нашем простору, штета што је Дуровић играо очајно, имао је пар добрих пасова од стране Аилтона.

После победе фудбалера Звезде против Баната
Пoвратак Пуровића

Победом против зрењанинског Баната на „Маракани”, фудбалери Звезде су поново на лидерској позицији у шампионату Србије. После болне елиминације са европске сцене од првака Чешке Либереца у првом колу Купа Уефе, „црвено-белима” је преостало да на домаћој сцени одбране дуплу круну, па су све снаге усмерили ка том циљу.

Млади нападач Милан Пуровић повратак у стартни тим обележио је поготком. У првом полувремену Пуровић није искористио две повољне прилике, али је био прецизан у 70. минути, оверивши у осмом колу Звездину шесту првенствену победу. Пуровић је поново показао да је изузетно опасан у противничком шеснаестерцу, да лако улази у шансу и има изузетан „осећај за гол”.

– Драго ми је што сам се уписао у стрелце и тако повратак у најбољи тим обележио на најбољи начин. Било је изузетно важно да савладамо Банат, јер смо после пораза од Либереца били у малој кризи, а нови неуспех свакако би представљао катастрофалан исход. Ипак, освојили смо три бода и поново смо први на табели. То је сада веома важно, пре свега на психолошком плану. У паузи шампионата имаћемо десетак дана да се боље уиграмо и спремни дочекамо завршницу јесењег дела сeзоне – истакао је Пуровић.

После паузе, првака очекују тешка првенствена искушења: гостовање у Новом Саду, меч са ОФК Београдом на „Маракани”, дуел у Апатину...

– Сматрам да ће нам најтеже бити против прволигаша са Карабурме, мада ћемо бити у великој предности због домаћег терена. ОФК Београд је најпријатније изненађење и поред Звезде и Партизана има најквалитетнији тим. Тешко ће нам свакако бити и против Војводине, која нам је велики дужник, јер је у Новом Саду прошле године прекинула нашу победоносну серију. Ипак, оптимиста сам и надам се да долазе бољи дани за Звезду – поручио је Милан Пуровић.

Прошле сезоне Пуровић се одмах по доласку у наш најтрофејнији клуб изборио за место стандардног првотимца и био је убојит у тандему са високим Николом Жигићем. Захваљујући Пуровићевом голу на реванш мечу против португалске Браге, Црвена звезда се домогла Лиге Уефе. Међутим, када је зимус стигао Душан Ђокић из Вождовца, млади Подгоричанин је изненада доспео у други план и само је повремено добијао прилику да игра. Али, прекјуче је искористио указану шансу и показао да заслужује бољи третман.

– Вратио сам на велика врата, али то не значи да ћу и убудуће стално бити на терену од почетка, мада је наравно то моја жеља. Поред Бразилца Аилтона, о коме је сувишно причати, ту је и Ђокић, као и Рашковић, тако да имамо јаку конкуренцију у нападу. Драго ми је да сам против Баната затресао мрежу. И на претходним утакмицама, када сам улазио у игру, имао сам доста шанси, али је проблем била реализација. Сада је и то решено, па очекујем да ћу и на наредним сусретима опет бити ефикасан – закључио је Пуровић.

--------------------------------------------------------------------------

Одмор до четвртка

Секретар стручног штраба „црвено-белих” Горан Негић, саопштио је да ће фудбалери Звезде бити на одмору до четвртка.

– Због паузе у шампионату играчи ће се поново окупити прекосутра у 9 часова, на јутарњем тренингу – рекао је Негић.

--------------------------------------------------------------------------

Баста се враћа до 12. октобра

Звездин репрезентативац Душан Баста и даље се налази на рехабилитацији у италијанском граду Болоњи.
Портпарол Црвене звезде Милан Бошковић изјавио је да ће се Баста вратити у Београд најкасније до 12 октобра, јер му до тада важи виза за боравак у Италији.

Georgiev otkazao učešće u reprezentaciji

Zbog povrede butnog mišića na utakmici između Crvene Zvezde i Libereca, bugarski internacionalac Blagoj Georgiev otkazao je Hristu Stoičkovu učešće u reprezentaciji Bugarske.

Bugarska igra kvalifikacione utakmice za Evropsko prvenstvo 2008. protiv Holandije i Luksemburga, u kojima će biti oslabljeni za iskusnog veznog fudbalera.

Georgiev će morati da miruje desetak dana, te je iz tog razloga propustio meč Meridijan Superlige koju su crveno-beli sa Marakane odigrali u nedelju protiv Banata, ali će za meč sa Vojvodinom u Novom Sadu biti spreman.

Očekuje se da na tom meču za Zvezdu posle duže pauze zaigra i Dušan Basta, dok će na golu biti Ivan Ranđelović koji je odradio dva meča suspenzije.

Баста задовољан напретком
03.10.2006

Опоравак иде по плану

Првотимац Црвене звезде Душан Баста, налази се у Болоњи где се опоравља од повреда препона и примицача које су га мучиле дуже време. Баста каже да су терапије и тренинзи почели да дају резултате и да се већ осећа много боље.

Наш првотимац каже да је потпуно ушао у напоран ритам опоравка и тренинга и да терапија коју је одредио доктор Нани даје резултате.

"Прве недеље сам вежбао два пута дневно и нисам излазио на терен. Било је тешко у почетку јер нисам осећао никаква побољшања. али сада је ситуација знатно боља. Друге недеље боравка овде сам почео да трчим и радим на одржавању кондиције. Након тог дела идем на масажу која је веома болна, а поподне и по три сата радим вежбе јачања оних делова тела за које се сматра да су узрок проблема", каже Баста и наставља:

"Потом одлазим код лекара на физикалну терапију, док ми други лекар на крају намешта зглобове и кичму како би све дошло на своје место. Када се све то заврши, не преостаје ми ништа друго него да одем у кревет потпуно исцрпљен".

У овом тренутку Баста још не може да каже када ће се вратити у Београд.

"Редовно идем код доктора Нанија на контроле. На почетку ми је рекао да цео програм опоравка неће трајати дуже од четири недеље, а можда већ после треће недеље све буде било у реду. Већ сада осећам да је са препонама све у најбољем реду, док ме примицач и даље мучи, али је стање знатно боље него пре доласка у Болоњу. Оно што је најважније је да су ми рекли да ћу по завршетку терапија одмах моћи да се вратим на терен потпуно спреман", задовољно је констатовао наш првотимац.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back