Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

E bio sam prije 10-ak dana kod čika zube poslije 100 godina (otprilike 2-3 godine) i kaze on da je sve u redu nema nista za popravku , pita me boli li mene sta i kazem mu da me jedan zaboli ponekad na hladno , on kaze to je samo malo pukla plomba nije nista ali ako ocu moze da se zamijeni.. Busi mi zub 2 sata i popravi mi to (ispostavi se da je bilo kvara) stavi mi novu plombu i poslije 5-6 dana ponovo poce da me boli na hladno a sad i toplo.. Koji mu je...??
Moze li mi neko reci da li je anestezija skodljiva,ja sam cuo da ima stetnog uticaja na vid (meni to malo i smesno)ali opet ako je neskodljiva zasto neko insistira da lijeci zub bez anestezije jer je zanemarljiva bol od injekcije naspram one kad se zub lijeci.
Interesuje me da li se svaki zub (oko 15 njih) moze raditi pod anestezijom tj 15 puta da se daje anestezija za svaki posebno i da li je to u tim kolicinama puno stetno za organizam?
Na koji nacin se vade sestice gornja i dojnja kod kojih je ostao korijen(kod jedne) te korijen i dio zuba(kod druge) a obje su pokvarene (krajnje pokvarene :/)?
koliki je gubitak ( u smislu zvakanja) kad se izgube dojnja lijeva i gornja desna sestica?
Unaprijed hvala na odgovoru
bila sam skoro kod zubara..
svaki mi je zdrav..
oću uskoro da odem na izbjeljivanje zuba..
čini mi se da mi nisu dovoljno bijeli..
boli li to?![]()
a u pm.. :shock::shock: pa jeeeeeeel mogucje , 10-ak minuta je burgijo ////////.....Nije dobro popravljen.

a jel moze na snimku zuba da se vidi kvar? i sta mislite o ortopanu?
Moze li mi neko reci da li je anestezija skodljiva,ja sam cuo da ima stetnog uticaja na vid (meni to malo i smesno)ali opet ako je neskodljiva zasto neko insistira da lijeci zub bez anestezije jer je zanemarljiva bol od injekcije naspram one kad se zub lijeci.
Interesuje me da li se svaki zub (oko 15 njih) moze raditi pod anestezijom tj 15 puta da se daje anestezija za svaki posebno i da li je to u tim kolicinama puno stetno za organizam?
Na koji nacin se vade sestice gornja i dojnja kod kojih je ostao korijen(kod jedne) te korijen i dio zuba(kod druge) a obje su pokvarene (krajnje pokvarene :/)?
koliki je gubitak ( u smislu zvakanja) kad se izgube dojnja lijeva i gornja desna sestica?
Unaprijed hvala na odgovoru
I da - kakve budalastine o stetnosti anestezije (lokalne): sem ako covek nije alergican na anestetik, sto je poseban slucaj, anestezija koja se lokalno daje nije stetna, naprotiv: oslobadjanje pacijenta bola i neugodnosti te straha prilikom bilo koje intervencije se zove medicina 21. (pa i 20. veka). Samo budala moze sadisticki da maltretira pacijenta zato sto je po njenom (licnom!) misljenju anestezija bolnija od intervencije! NA samom pacijentu je da trazi anesteziju i insistira na njoj ako zna da slabo tolerise bol ili da se plasi bola pri intervenciji. Ako lekar/stomatolog odbija da mu je da, a anestezija spada u redovnu medicinsku proceduru prilikom odredjene vrste zahvata, ili pacijent nije alergican - onda valja promeniti sadistu. Dr Mengele nam nije p[otreban u 21. veku.
Sto se tice t oga da neki pacijenti insistiraju na intervencijama bez anestezije: i to je njohovo pravo. Za onoga ko dobro tolerise bol i ima visok prag bola, anestezija nije neophodna, a takvi ljudi najvise rade intervencije bez iste jer im je tako komotnije i udobnije posto nema perioda oporavka od par sati kada je covek (stomatoloski pacijent) utrnut od anestetika.