Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Kad se ugradjuju srafcici ili implatanti potrebno je da prodje 2-3 meseca da bi se videlo da li organizam prihvata strano telo ili ne. Ukoliko je sve u redu na postojece srafcice se zasrafe zubi i to je to. Ali treba izdrzati toliko bez zuba a ko se plasi treba podneti i operaciju. Otvaraju se gingive i srafovi se ugradjuju u kost i onda se to lepo zasije i to je to. brrrr![]()
![]()
Aha a da ne pricam o tome sto se za vreme dok se nemaju zubi jedu "decje papanjice",tj pasirana hrana jer ste totalno bez zuba !
I moji zubi su prirodni i lepi ali sam postavila pitanje da bih videla i tudje razmisljanje.Ne mora ovakva pitanja postavljati samo onaj ko ima vestacke zube
A sto se tice preznojavanja to je individualno,neko se preznojava neko ne. Pozz
![]()
eh, da pitam - da li ovi nasi zubi, ako su zdravi, mogu da izdrze do kraja zivota ili je obavezno da ih pogubimo sve vremenom?
vidim toliko reklama za proteze i cuda pa se pitam je li normalno da je toliki broj ljudi toliko zapustio zube da ih je izgubio ili je to nesto prirodno.....
da li ona najneprimetnija fixna proteza ima isti ucinak kao i ona klasicna?treba uskoro da stavim fiksni aparat,ali bi mi najvise odgovarao neki koji nije toliko upadljiv i ne stvara smetnje pri govoru,zbog posla....i koliko se krecu cene ovakvih aparata (ne misli na klasicne vec ove,manje primetne)?
hvala unapred
Koliko si je nosila i kako si zadovoljna?
Osecam potrebu da dam svoje strucno misljenje na temu o implantima.
Prvo neko je gore pitao da li se muciti sa lecenjima sopstvenih zuba ili ugraditi implant, opste prihvaceno misljenje je da nista ne moze da zameni sopstvene zube. Na dalje misljenje ljudi da implanti resevaju probleme u pogledu higijene su apsolutno pogresna , implanti zahtevaju jako dobru higijenu. Za samu ugradnju moraju da se ispune mnogi preduslovi a naj vaznija dva su da ima dovoljno kosti (kost moze da se doda hiruski) i da je osoba ne pusac, pusaci neka zaborave na to da ce im implanti opstati u ustima na neki duzi rok. Sto se opterecenja implanta tice, nekad ne mora da se ceka 3 do 6 meseci mogu da se opterete i imadijantno (direktno), pa cak neki mogu da se postave direktno u ranu po vadjenju zuba. Za neke implante cak ne mora da se sece gingiva.
Za implante jedno veliko DA sa moje strane ali samo kada se mora , tj. kada postoji realna potreba za njima, i naravno kada su ispunjeni uslovi. Implant ne moze da zameni prirodan zub tj. nije dobar kao prirodan zub.
O akcijama tipa vadjenje zdravih zuba da bi se ugradili implanti sa zubima koji se doticnom pacijantu svidjaju necu ni da pricam, samo cu da kazem da je to suludo i da svaki stomatolog koji pristane da radi tako nesto treba da izgubi licencu za rad.
Dragi moj kolega, jako cenim Vase strucno misljenje ali vidim da niste savladali osnovnu stomatolosku terminologiju pa malo prelistajte udzbenike pre nego sto nesto napisete. Za pocetak, kaze se IMEDIJATNO i oznacava svaku nadoknadu koja se postavlja u usta pacijenta odmah nakon vadjenja zuba. Tacno je da implantat moze da se ugradi odmah, u ekstrakcionu ranu, ali to nema nikakve veze sa stavljanjem gore navedenog u funkciju zvakanja. Naravno, Vi to mozete da uradite ali je to pogresno, a prognoza losa.
Sto se tice ugradnje bez secenja gingive, mislim da niste bas najbolje shvatili postupak ugradnje pomocu vodjica koje se izradjuju na osnovu kompjuterske analize vilica. U svakom slucaju, da biste stigli do kosti MORATE da prodjete kroz gingivu, a da li ce postojati rez ili ce se samo skinuti poklopac dijametra implantata, to zavisi od tehnike kojom cete raditi (klasicna ili pomocu kompjuterski odredjenih vodjica).
Zvezdana prashino, nemoj da plasis ljude jer ocigledno ne poznajes materiju! Ko ima potrebu za imlantatima i naravno para, SAMO NAPRED!
Aco,
Po kom osnovu ti ovde daješ ljudima savete, kad ni ne studiraš stomatologiju? Doduše, jesi nekada studirao, ali na drugim temama smo te uhvatili u laži kako ipak ne studiraš na fakultetu u Pančevu, i ti to nisi demantovao. A nisi ni završio na državnom, a nemaš ni srednju stručnu školu.
Kako imaš obraza da se i dalje ponašaš kao da se ništa nije desilo, da izigravaš ovde na forumu nadri-stomatologa?
I gornja i donja proteza 1200 evra.