Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ok, pa onda ću i ja da odem na čišćenje kamenca, why not? :wink:Luciferko:Sada cuveno ja nemam kamenac. Kamenac koji se vidi po zubima sto ja kazem estetika to je najmanji problem. Mnogo je gori onaj izmedju zuba koji se ne vidi, pa ljudi i ne znaju za njega. On je taj koji dovodi do paradontoze. A u te prostore vi ne mozete cetkicom niti bilo cim drugim moze samo stomatolog. Ja uvek prvo cistim njih dobro. A estetika ide poslednja. Kada smo izvrsili ciscenje tih nedostupnih prostora e onda posle mozemo da se zezamo sa onim povrsinskim delovima, skidamo , peskiramo i ostalo.
pitanjce:@Luciferko ...a kako cistis te medjuprostore kod mene je to problem jer imam malo zbijene zube da tako kazem i cistim koncem ali imam osecaj da to nije dovoljno da konac ocisti samo vece komade hrane a sta je sa onim mekim komadima hrane ..da li treba koristiti one cetkice za taj medjuprostor? meni se desava s vremena na vreme da mi se izmedju 4 i 5 ili 5 i 6 upali dzep pa ga cistim isperem 3% hidrogenom smiri se ali kapiram da se stalno upali od te zaostale hrane ...bezveze imas neki savet ili bilo ko![]()
Luciferko:Kamenac nastaje kalcifikacijom mekih naslaga. Od svega moze da nastane.
Treba ga cistiti 2x godisnje dakle na 6 meseci. Tamo gde postoji potreba i vise.
Ines1864:Samo još jedno pitanje u vezi čišćenja kamenca, pošto sam, uz Acino objašnjeje, i ja odlučila da idem- je l' bolno? neprijatno?....čisto da znam da l' da se psihički pripremam?![]()
Supica:Imam pitanjce u vezi umnjaka.
Gore desno je jedva izasao, ukoso ka obrazu tako da me sad boli to mesto kad otvaram usta. Ne mogu normalno cak ni da jedem, zevam i sl.![]()
Gde je najbolje vaditi ga i koliko kosta otprilike, da li je potrebna operacija ako je pola izasao ili se normalno vadi? Da li treba pre toga snimiti celu vilicu?
Hvala unapred!
), ali je očistila tzv. meke naslage i kamenac koji sam imala između nekih zuba. I profesor mi je pregledao zube i imam povlačenje desni na trojkama (očnjacima), mislim znala sam to i pre, ali danas sam prvi put čula da to može da se vrati nazad, nije mi jasno kako....spominjali su neku recesiju, tvt i neke pojmove koji mi nisu baš najjasniji...Pa ako bi Aca bio ljubazan da mi objasni taj proces (kako se te desni vraćaju dole, da li se onda posle ne povlače gore ponovo i ostalo), bila bih mu veoma zahvalna.Ines1864:Danas sam bila kod one studentkinje, i stvarno je lepo uradila...kamenca skoro i nisam imala (dobila sam pohvalu za lepo održavanje zuba), ali je očistila tzv. meke naslage i kamenac koji sam imala između nekih zuba. I profesor mi je pregledao zube i imam povlačenje desni na trojkama (očnjacima), mislim znala sam to i pre, ali danas sam prvi put čula da to može da se vrati nazad, nije mi jasno kako....spominjali su neku recesiju, tvt i neke pojmove koji mi nisu baš najjasniji...Pa ako bi Aca bio ljubazan da mi objasni taj proces (kako se te desni vraćaju dole, da li se onda posle ne povlače gore ponovo i ostalo), bila bih mu veoma zahvalna.