Znak ili podznak

Ovako @schatje,
cinjenica je da ce se neka vrednost naslediti, ali od strane zenske osobe sa oceve strane i to kad zadjes izmedju 38-39-te godine, do sredine tvoje 39-te godine. Od tvoje 14-te do tvoje 18-te godine su se desile promene u porodici majke ili samoj majci pa zato ima takvih komentara sa tvoje strane. Majka je ostala bez necega sto je mozda i moglo da bude njeno. Toga nema. Uskracena je na neki nacin ili osporena zahvaljujuci nekoj ili nekim muskim osobama iz svoje licne i svoje blize ali sire porodice. Ti tu da imas vajde, ne mozes. Sa oceve strane je pesma drugacija, znala to ili ne, i to zahvaljujuci samo jednoj zenskoj osobi koja moze da bude ili baba ili tetka ponajpre i sa kojom mozes da imas kontakte. Posebno ako postoji mogucnost da taj neko tamo ostane bez potomaka i nalazi se u nekom gradu koji je na vecoj vodi, moze da bude Beograd ili Zemun ili Novi Sad i zapamti, ti ides iz rodnog grada (oko 31-ve najverovatnije mada mozes pokusati i oko 24-te i 28-me godine ali je od 31-ve zasigurno) i kad odes, to ce tek kasnije da se sredi, samo od sebe, kad se najmanje nadas.
Zbog posla menjas grad i mesto ti je da odes i u drugi grad ili zemlju cak, da ne ulazim u detalje, ali kad odes, tada ti je i Beograd grad na vodi i dalje od mesta u kome se tada nalazis.

Pre svega hvala na odgovoru :)
Dok ovo citam, slazem kockice... zaista sa oceve strane imam tetku koja nema potomaka, zivi u Australiji, pored vode :), ali planira da se vrati na ove prostore. Ako neko moze da bude, to je ona.
Sto se majke tice, tu jedino moze biti nasledstvo stan koji ce ona i tetka (ili bi bar trebalo) da dele posle smrti bake... i jeste pored Dunava, ali o tom-potom.
A fascinirana sam ovim podatkom - stvarno je malo falilo da se u 24oj udam i odem u inostranstvo, u 28oj nije bilo takve mogucnosti, ali evo, za 6-7 meseci punim 30 pa cemo da vidimo dalji tok desavanja :)

Al aj bar nasledstvo da me krene kad vec nece ljubav ;)
Hvala jos jednom :)

:)
ja prosto u to ne mogu da poverujem, isti mi se scenario ponavlja vec 3-4 puta... sve super krene i onda odjednom kraj, uglavnom bez nekog (normalnog) razloga :)

aj, pa zovem vas na svadbu :) :) :)

Draga, sve u svoje vreme mora da dodje. Nisi nista promasila ni propustila. Sudbina ima svoje razloge i tebe tvoja ceka, sa iznenadjenjem. I najbolje je kad se ne nadas, bude lepse...:lol:

Zdravo svima! U potrazi za svojim "pravim" podznakom, naletjeh i na ovaj forum. Ne bi mi mrsko, pa se i registrovah. Naime, radi se o tome da sam potpuno zbunjena po pitanju svog podznaka. Vise puta su mi razni ljudi (necu se upustati u analizu njihove kompetentnosti) racunali podznak i nekako je uvijek ispadao Vaga. Ja tu Vagu i nisam bas "osjecala", pa sam nekako uspjela kontaktirati gdju Mirjanu Bejtovic kojoj sam iznijela ovu "problematiku". Ona mi je objasnila kako se radi o ljetnom racunanju vremena koje je u bivsoj Jugoslaviji stupilo na snagu 1981. ili 1982. godine (nisam bas sigurna) i kako je moj podznak zapravo Djevica. Buduci da mi i je i Sunce u Djevici, a eto mozda i podznak, nekako mi se sada opet cini da Vaga ipak ima vise smisla, jer moj karakter uopste ne odgovara "tipicnoj" Djevici, a narocito ne duploj :roll: (gle neodlucnosti...hmmm)Rodjena sam 28.08.1981. u Sarajevu u 07:35 ujutro, pa ako neko zeli da se malo posveti i pomogne, bila bih neizmjerno zahvalna.

Podznak je ono spolja, sto se vidi na prvi pogled, kako se osoba ispoljava i kako je drugi dozivljavaju.To je fizicko telo, izgled, stav, boja kose, ono cime skrecemo paznju. Zbog toga drugi prvo vide to i takodje oni koji se bave astrologijom. Znak je nesto drugo, dublje i karakterno i treba provesti odredjeno vreme sa nekom osobom da bi se znak prepoznao, da ispolji te karakterne osobine. I jako je bitno da se zna, nema podele u zivotu kad koji vlada, oba vladaju zajedno, manje ili vise ispoljeni, zavisno kad je u kojoj godini koja planeta vise "povukla" i nema onih podela kao da je u mladosti bitniji podznak, a u starosti znak... Jako bitno za tumacenje horoskopa je da sve vlada uvek, samo nesto izrazenije ili manje izrazeno.

Da Vip, ali kako zanemariti stelijum? Ja fizichki svima delujem kao Vaga, a Devica/Lav sam. :? Osim shto sam ponosna i shto 1000 puta premerim, pa presechem, od Lava i Device, josh tek mozhda poneshto.

Uvek se polemise sta je bitnije, je li to znak ili podznak, kad koji vlada i da li moze da se podeli vladavina njihova pa me interesuje vase misljenje ili iskustvo.
Mislim da su oba bitna.
Podznak jer je to ono prvo što vidimo na čoveku, a znak, jer ipak u odnosu na poziciju i aspekte daje jednu dublju sliku o čoveku.
Ne mogu reći da je nešto od ta dva važnije.

Da Vip, ali kako zanemariti stelijum? Ja fizichki svima delujem kao Vaga, a Devica/Lav sam. :? Osim shto sam ponosna i shto 1000 puta premerim, pa presechem, od Lava i Device, josh tek mozhda poneshto.

Ko kaze da ga zanemarimo? Ti si DLVaga..eto resenja, od Device imas D od Lava imas L ali si fakticki kao VAGA...Smuckaj sve to u koktel, dodaj malo Ovnvskog u nastupu ili drzanju svoga Sunca i dobijes ono sto ispoljavas uvek u zivotu..kako nastupas kad te drugi vide.
Pitanje je bilo na pocetku naseg druzenja, malo provokativno sa moje strane, da vidim ko kako misli od vas-nas sto smo na forumu i posto je to najcesce pitanje koji drugi, koji ne poznaju astrologiju, postavljaju...

I ja imam stelijum u Vagi, ali ne ličim na Vagu. Imam Mesec u Raku i Asc. u Raku, tako da imam okruglastiju glavu, obraščiće, imam pune usne, prćast nos- baš kao Račica.

Meni su nekada rekli da je oblik nosa nesto sto pripada mesecu, sto, pojma nemam, moj opisuju kao Vodolijin a Mesec mi je u vodoliji..Ti nisi tipicna za stelijum Vage ,vise ces da licis na Vageci nastup tamo posle 41-45 godine , a nisi jer ti je Sunce u konjukciji sa Uranom i Jupiterom..Fakticki bi trebala da budes Strelac u nastupu sa Jupiterom u Vagi, malo finiji i meksi Strelac ali ti je Sunce(tip si Jarca) blizu tog JUpitera i sa Uranom moze da varira deo prvog polja je Jarac sa Marsom u njemu... Kad bih morala da te opisujem, tvoj nastup, stav, ponasanje rekla bih ti da si pomalo otmena, nisi ustogljena ali imas odredjeno drzanje tela, delujes rezervisano, drugi te redovno pogresno tumace jer brzo pokazes energicnost koju ne ocekuju, karakteristicno se smejes i mozes da se klatis kad hodas i delujes bistrg pogleda, samosvesno i samosigurno..mladolika za svoje godine i volis da se zabavljas, imas sopstven stil.. i mada si po stavu ili gradji nekako na oca, mislim da si u stvari genetski gradjena na majku i nekog iz njene porodice...

Opet naglasavam, podznak i prvo polje su bitni za to kako ljudima delujemo na prvi pogled, nas utisak koji ostavljamo, mada tome doprinosii MC odnosno 10 polje - nas prikaz javnosti ali je prvo ono sto je fizicki, pa se sa tim slaze Sunce- ono sto smo iznutra i sto isijava van ali se moze videti, kako sam napisala iznad, da sve ulazi u taj opis sto povezuje znak-podznak, da smo to jedinstveni mi i da je odgovor jednostavan, mi smo uvek i jedno i drugo, i znak i podznak ali nas podznak odaje, to se prepoznaje u vecini slucajeva, dok se znak retko kada izrazava tako, to je nas karakter, mi iznutra koji povremeno isijava...stavi slag na tortu..tortu.ko pominje tortu??

Hmm.. ja lako prepoznajem Device. Najcheshtje su visoke i zgodne, ukoliko su
zhene ili devojke. Gotovo da sve pate od loshe cirkulacije - to nam dodje zashtitnichki znak. :D
A momci - gotovo da nema debelih Devica, mislim, ja ne poznajem takvog. Ali vole
klasichnu muziku ili evergrin, dobri su prijatelji, ali nisu mushkarchine. Zaista imaju nevini
pogled i taktiziraju sa rechima.

*ono "zgodne" Device.. samo da se iskljuchim - ja nisam. Kako kazhe astrlg Milena Ekhart, osobe sa Venerom u Vagi podlezhu slatkim izazovima i chesto im to kvari napore da poprave izgled. :? U pravu je.. :(

Hmm.. ja lako prepoznajem Device. Najcheshtje su visoke i zgodne, ukoliko su
zhene ili devojke. Gotovo da sve pate od loshe cirkulacije - to nam dodje zashtitnichki znak. :D
A momci - gotovo da nema debelih Devica, mislim, ja ne poznajem takvog. Ali vole
klasichnu muziku ili evergrin, dobri su prijatelji, ali nisu mushkarchine. Zaista imaju nevini
pogled i taktiziraju sa rechima.

*ono "zgodne" Device.. samo da se iskljuchim - ja nisam. Kako kazhe astrlg Milena Ekhart, osobe sa Venerom u Vagi podlezhu slatkim izazovima i chesto im to kvari napore da poprave izgled. :? U pravu je.. :(

Vidis, mozda one device koje su mladje, ali znam masu Devica ovako matorih, kad su Uran i pluton biliu njihovom znaku i retko koja da je visoka, nize su naprotiv.. Losa cirkulacija..pre bih rekla da ima veze sa planetama kao sto su Strelac..mora da je to generacija sa Neptunom u Strelcu..
Momci..ako im se pomerio Uran u Vagu, verovatno da nisu debeli, ne znambas mnogo primera za one matorije ali u globalu Device koje znam su relativno prosecne i vitkije..

Jooj...ima i muskarcina medju njima...joj, joj..iiiiimmaaa...:oops:

Venera u Vagi daje ekstra sarm, nema te koja nije opcinila, ako je sigurna u sebe, i to je jace od fizicke lepote

Venera u Vagi daje ekstra sarm, nema te koja nije opcinila, ako je sigurna u sebe, i to je jace od fizicke lepote

Mislish?
viannen_39.gif

Meni su nekada rekli da je oblik nosa nesto sto pripada mesecu, sto, pojma nemam, moj opisuju kao Vodolijin a Mesec mi je u vodoliji..Ti nisi tipicna za stelijum Vage ,vise ces da licis na Vageci nastup tamo posle 41-45 godine , a nisi jer ti je Sunce u konjukciji sa Uranom i Jupiterom..Fakticki bi trebala da budes Strelac u nastupu sa Jupiterom u Vagi, malo finiji i meksi Strelac ali ti je Sunce(tip si Jarca) blizu tog JUpitera i sa Uranom moze da varira deo prvog polja je Jarac sa Marsom u njemu... Kad bih morala da te opisujem, tvoj nastup, stav, ponasanje rekla bih ti da si pomalo otmena, nisi ustogljena ali imas odredjeno drzanje tela, delujes rezervisano, drugi te redovno pogresno tumace jer brzo pokazes energicnost koju ne ocekuju, karakteristicno se smejes i mozes da se klatis kad hodas i delujes bistrg pogleda, samosvesno i samosigurno..mladolika za svoje godine i volis da se zabavljas, imas sopstven stil.. i mada si po stavu ili gradji nekako na oca, mislim da si u stvari genetski gradjena na majku i nekog iz njene porodice...
Aaaa, pobrkala si moju kartu sa nečijom.:lol:
Moje Sunce je u 10. u Ovnu, u trigonu sa Uranom, opoziciji sa Marsom i Saturnom ( Mars i Saturn u Vagi).;)
Asc. i Mo u Raku.
Ali to Sunce je nešto što izleće uvek u prvi plan. Delujem autoritativno, ljudi me se malko kanda plaše. A nemaju pojma kako sam mekana sa sve tim Rakom i Mesecom koji mi je signifikator karte.
Od stelijuma u Vagi imam potrbu za doteranošću i sredjenošću. Ali čudo jedno, s obzirom da mi se Venera umestila u 8. polje, nosim najviše crnu boju. Mada, tresne me ponekad dispozitor Venere ( Uranko), pa pokadkad umem da se ušarenim, da ne kažem urozim. :)

Ja mislim jer mi je Merkur u Blizancima ali ja TVRDIM JER ZNAM DA JE TAKO!

E, ali ako je Merkur egzaltiran u Devici na 13. stepenu, kao meni,
koja je razlika onda sa Merkurom u Blizancima? Koja je caka?
Zbunjuju me 2 vladara istog znaka..
Koja je razlika kod osoba ako im je Venera u Vagi ili Biku ili, ako im je
Merkur u Devici ili Blizancima? :?

Po nekima, Ribama vlada Jupiter.. :?

Aaaa, pobrkala si moju kartu sa nečijom.:lol:
Moje Sunce je u 10. u Ovnu, u trigonu sa Uranom, opoziciji sa Marsom i Saturnom ( Mars i Saturn u Vagi).;)
Asc. i Mo u Raku.
Ali to Sunce je nešto što izleće uvek u prvi plan. Delujem autoritativno, ljudi me se malko kanda plaše. A nemaju pojma kako sam mekana sa sve tim Rakom i Mesecom koji mi je signifikator karte.
Od stelijuma u Vagi imam potrbu za doteranošću i sredjenošću. Ali čudo jedno, s obzirom da mi se Venera umestila u 8. polje, nosim najviše crnu boju. Mada, tresne me ponekad dispozitor Venere ( Uranko), pa pokadkad umem da se ušarenim, da ne kažem urozim. :)

aaa...da nisam gledala solar.....................

E, ali ako je Merkur egzaltiran u Devici na 13. stepenu, kao meni,
koja je razlika onda sa Merkurom u Blizancima? Koja je caka?
Zbunjuju me 2 vladara istog znaka..
Koja je razlika kod osoba ako im je Venera u Vagi ili Biku ili, ako im je
Merkur u Devici ili Blizancima? :?

Po nekima, Ribama vlada Jupiter.. :?

Da..suvladar Riba je Jupiter, suvladar Jarca Uran, suvladar Vodolije Saturn.. i koliko znam niko nikom vise ( diskutabilno za Strelca da deli Neptun ali mislim i da sam to negde cituckala nekada).........

Razlika...samo u osobinama koje ispoljavaju..tigledasdetalje, ja gledam sirinu, obe mozemo mnogo da vidimo samo se ti opteretis sitnicama a ja leprsam iznad..Kazu da je Venera u Biku zemljana, prizemna, teska, prakticna, culna a u Vagi leprsava, mila, sarmantna, divna, slatka, puna flerta i neodoljive potrebe za dopadanjem...

Back