Zli ce biti unisteni....

I onda pričamo o nekoj "slobodnoj volji", a već se sve zna unapred. :roll:
Hmmm,ne znam dali si primetio ali na svakoj trafostanici postavljen je znak opasnosti od elektricnog ( strujnog) udara koji ima za cilj upozoriti prolaznike da se ne priblizavaju suvise blizu cak ni spoljasnosti a kamoli unutrasnost tih objekata jer ,verovao ti ili ne - oni koji su postavili te znaku ZNAJU BUDUCNOST !!!
A kako znaju i koju to buducnost konkretno ?
Pa znaju tako sto su stekli adekvatno obrazovanje o elektrotehnici a narocito za visokonaponske strojeve a znaju onu buducnost koja se odnosi na svakog koji ne bude poslusao poruku onog znaka upozorenja.
I sta oni znaju ?
Pa znaju da ce svi takvi,ni manje ni vise NEGO POGINUTI OD STRUJNOG UDARA ukoliko se nezasticeni i neadekvatno priblize tom objektu ( citaj - diraju gde ne treba) !!!
E vidis to je isto i sa buducnosti onima koji ne budu poslusali Bibliske znakove upozorenja koji su transparentno postavljeni gotovo "na svakom cosku"ovog zivota a za tog stanja se trenutno brinu hriscani 21 veka koji su izmedju ostalog, stekli i adekvatno Biblisko "obrazovanje" !

Poslednja izmena:
Hmmm,ne znam dali si primetio ali na svakoj trafostanici postavljen je znak opasnosti od elektricnog ( strujnog) udara koji ima za cilj upozoriti prolaznike da se ne priblizavaju suvise blizu cak ni spoljasnosti a kamoli unutrasnost tih objekata jer ,verovao ti ili ne - oni koji su postavili te znaku ZNAJU BUDUCNOST !!!
Pa znaju tako sto su stekli adekvatno obrazovanje o elektrotehnici a narocito za visokonaponske strojeve a znaju onu buducnost koja se odnosi na svakog koji ne bude poslusao poruku onog znaka upozorenja.
I sta oni znaju ?
Pa znaju da ce svi takvi,ni manje ni vise NEGO POGINUTI OD STRUJNOG UDARA ukoliko se nezasticeni i neadekvatno priblize tom objektu ( citaj - diraju gde ne treba) !!!
E vidis to je isto i sa buducnosti onima koji ne budu poslusali Bibliske znakove upozorenja koji su transparentno postavljeni gotovo "na svakom cosku"ovog zivota a za tog stanja se trenutno brinu hriscani 21 veka koji su izmedju ostalog, stekli i adekvatno Biblisko "obrazovanje" !
Da zato je bitno znati Bozji Zakon iz Biblije
jer je to nacin da zastitimo sebe vec danas
i time dobijemo pravo na zivot, vecni zuvot u buducnosti...

Oni koji su zainteresovani za sopstveni zivot konsultovace Boju rec.

I sta oni znaju ?
Ne znam tačno šta si hteo da kažeš sa ovim, tj. kakve veze to ima sa mojim dovođenjem u pitanje slobodne volje po hrišćanstvu? :think:
Mislim, sve što si napisao je tačno osim zadnjeg pasusa koji je stvar vere.

Ne znam tačno šta si hteo da kažeš sa ovim, tj. kakve veze to ima sa mojim dovođenjem u pitanje slobodne volje po hrišćanstvu? :think:
Mislim, sve što si napisao je tačno osim zadnjeg pasusa koji je stvar vere.
To sam naveo kao jednu ilustraciju da je slobodna volja realnost kako u zoni vernosti Bogu tako i u ovozemaljskom zivotu, da se ona moze zloupotrebiti u oba slucajeva i najbitnije - da samo znanje ishoda u buducnosti uopste ne ogranicava pomenutu slobodnu volju nego nam daje instrukcije kako da imamo lepsi i duzi zivot kako ovde na zemlji tako i jednom u vecnosti !!!

To sam naveo kao jednu ilustraciju da je slobodna volja realnost kako u zoni vernosti Bogu tako i u ovozemaljskom zivotu, da se ona moze zloupotrebiti u oba slucajeva i najbitnije - da samo znanje ishoda u buducnosti uopste ne ogranicava pomenutu slobodnu volju nego nam daje instrukcije kako da imamo lepsi i duzi zivot kako ovde na zemlji tako i jednom u vecnosti !!!
To ti tako tumačiš. Moja logika kaže, ako bog zna budućnost, budućnost je preodređena i slobodna volja je iluzija. Bog je već na početku vremena znao da li ću ja ići u pakao ili ne.

To ti tako tumačiš. Moja logika kaže, ako bog zna budućnost, budućnost je preodređena i slobodna volja je iluzija. Bog je već na početku vremena znao da li ću ja ići u pakao ili ne.
Dakle jos jednom: prolazis pored trafostanice i eto,zazelis da malo procackas upravo u tom objektu i odjednom vidis onog "nezgodnog"znaka koji ti signalizira opasnost ukazujuci da ces definitivno izgubiti zivot ako uradis ono sto si planirao.
I sad je trenutak istine - ti imas slobodnu volju da poslusas tog znaka ili da ga ignorises kao da ga nema i da radis sto ti volja !!!
Dali ti taj znak ogranicava slobodnu volju ?
Pa naravno da ne,jer ti mozes cak uzeti nekog spreja i da sve to ofarbas nekom tamnom bojom da se vise ne vidi i da "podjes u zivot"ulazeci u zabranjenoj zoni sledeci SVOJE zelje ali mozes i poslusati tog znaka i udaljiti se sa tog opasnog mesta !
Sta ima tu predodredjeno,ili poslusas ili ne poslusas znakove opasnosti,izbor je tvoj a tvoj je i zivot stoga ces upravo ti biti taj koji ce iskusiti rezultate tog izbora. Ako poslusas zivis ako ne poslusas umires !!!
Ako je ovo jasno onda istu poruku primeni i u vezi odnosa sa Bogom i poslusnosti Njegovim zapovestima.

Dakle jos jednom: prolazis pored trafostanice i eto,zazelis da malo procackas upravo u tom objektu i odjednom vidis onog "nezgodnog"znaka koji ti signalizira opasnost ukazujuci da ces definitivno izgubiti zivot ako uradis ono sto si planirao.
I sad je trenutak istine - ti imas slobodnu volju da poslusas tog znaka ili da ga ignorises kao da ga nema i da radis sto ti volja !!!
Dali ti taj znak ogranicava slobodnu volju ?
Pa naravno da ne,jer ti mozes cak uzeti nekog spreja i da sve to ofarbas nekom tamnom bojom da se vise ne vidi i da "podjes u zivot"ulazeci u zabranjenoj zoni sledeci SVOJE zelje ali mozes i poslusati tog znaka i udaljiti se sa tog opasnog mesta !
Sta ima tu predodredjeno,ili poslusas ili ne poslusas znakove opasnosti,izbor je tvoj a tvoj je i zivot stoga ces upravo ti biti taj koji ce iskusiti rezultate tog izbora. Ako poslusas zivis ako ne poslusas umires !!!
Ako je ovo jasno onda istu poruku primeni i u vezi odnosa sa Bogom i poslusnosti Njegovim zapovestima.
Lepo izbegavanje odgovora ušuškanog u demagogiju. Prosto pitanje i za tebe, da li bog zna da li ću ja ići u pakao ili ne? Da ili ne?

Ne mozes tumaciti van konteksta
Ko zna Bibliju zna da se Bog nije pokajao sto je stvorio coveka.
Bog je znao da ce ljudi zgresiti unapred je znao... sto bi se onda pokajao..
I imas i druge Biblijske prevode pa uporedi.
Koga zanima istina trazi izvornu rec.
I koristi razne prevode.
Ovo je savremeni prevod Rasel je umro pre jednog veka.

Bible in Basic English (BBE):
6 And the Lord had sorrow because he had made man on the earth, and grief was in his heart.

ESVUK
And the Lord was sorry that he had made man on the earth, and it grieved him to his heart.
EXB
He ·was sorry [regretted] he had made human beings on the earth, and his heart was filled with pain.

GW
The Lord was sorry that he had made humans on the earth, and he was heartbroken.
GNT
he was sorry that he had ever made them and put them on the earth. He was so filled with regret

NOG
Yahweh was sorry that he had made humans on the earth, and he was heartbroken.
NRSVA
And the Lord was sorry that he had made humankind on the earth, and it grieved him to his heart.
NRSVACE
And the Lord was sorry that he had made humankind on the earth, and it grieved him to his heart.
NRSVCE
NRSVUE
And the Lord was sorry that he had made humans on the earth, and it grieved him to his heart.

itd
Bog je znao unapred da zbog faktora slobodne volje ljudi i andjeli mogu da se odmetnu od Boga
i da zgrese protiv njega,
i znao je ishod zato je odmah unapred pripremio nacin da resi problem zla jos u Edenu...

Bogu je nemoguce da zgresi pa time i da se pokaje.

a ovo je jos savremeniji prevod

POSTANAK
6:6 " tada je Jehova zazalio sto je nacinio coveka na zemlji, i osetio je bol u srcu"
6:7 " zato je Jehova rekao: zbrisacu sa lica zemlje ljude koje sam stvorio i ljude i stoku i sve zivotinje sto se micu i stvorenja koja lete po nebesima, jer sam
zazalio sto sam ih nacinio."

preuzeto od WATCH TOWER BIBLE AND TRACT SOCIETY OF PENSYLVANIA
Preveli i izdali JEHOVINI SVEDOCI
HRISCANSKA VERSKA ZAJEDNICA
Beograd, SCG 2006 god.

pa neka "publika" sama proceni na sta se odnosi Jehovina reakcija,........posebno ona stavka gde je "osetio bol u srcu"............DALEKO JE TO OD SAVRSENSTVA, MUDROSTI.....................cak, Bog je znao da ce ljudi zgresiti al ipak ih je stvorio da bi posle "osetio bol u srcu" ............
Nema apsolutno nikakvog smisla u tom tekstu. Ja stavljam ruku u vatru znajuci da cu se opecem i da ce da me boli ?????
Koji smisao ima onda stvaranje coveka? Jehova izmisli coveka da bi covek zgresio pa da onda i Jehova i ljudski rod pate i zive u bolu???????

Tesko da ima inteligentni odgovor po ovom pitanju. A to je tek pocetak SVETOG PISMA...........zamisli da krenemo dalje pa da analiziramo i "atinjanima" i "korincanima" , "Jovanovo jevandjelje"......................
Ako JS stvarno zele prouciti Sveto Pismo neka to cine malo ozbiljnije i sveobuhvatnije .........a ne samo da pevaju i ponavljaju ko papagaji ono sto im "pokrajinski" odobri.

ZALOSNO.

Lepo izbegavanje odgovora ušuškanog u demagogiju. Prosto pitanje i za tebe, da li bog zna da li ću ja ići u pakao ili ne? Da ili ne?
To nije pitanje ZNANJA nego pravo izbora i Bog,po meni,zna sve detalje vezane za tok nasih zivota i u oba slucajeva - i u slucaju ako izaberemo Njega ali i u slucaju ako ga odbacimo.
Molim te zapazi da ja zapravo podizem to "znanje"na visi nivo od onog kojeg ti navodis.

Prema Bibliji, Napokon, Uskoro Bog ce u Armagedonu unistiti sve zlo kao i sve zle ljude.

A pravednicima ce podariti vecni zivot.

Kao sto Bozja rec kaze

Psalam 37
9 Jer će se istrebiti koji čine zlo, a koji čekaju Gospoda naslediće zemlju.

Psalam 37
29 Pravednici će naslediti zemlju, i živeće na njoj doveka.

1. Solunjanima 5:
1 A o vremenima i razdobljima, braćo, ne treba da vam se piše.
2 Jer i sami dobro znate da Jehovin dan dolazi baš kao lopov u noći.
3 Kad budu govorili: „Mir i sigurnost!“, tada će ih iznenada zadesiti uništenje kao porođajni bolovi trudnu ženu, i neće umaći.
4 Ali vi, braćo, niste u tami, pa da vas taj dan zatekne kao što bi zatekao lopove,
5 jer vi ste svi sinovi svetlosti i sinovi dana. Mi ne pripadamo ni noći ni tami.
6 Dakle, ne spavajmo kao što ostali spavaju, nego bdimo i budimo trezveni

Danilo 2:44
44 „U danima tih kraljeva Bog će nebeski podići kraljevstvo koje nikada neće propasti.
I to kraljevstvo neće preći na neki drugi narod.
Ono će smrviti i uništiti sva ona kraljevstva, a samo će stajati doveka,

Tada nam sledi prvo hiljadugodisnja vladavina Hrista
Kada ce Bog za vreme te vladavine dovesti ljude do savrsenstva i dati nam vecni zivot.

Kada iscekujete obecani novi svet u kojem ce pravednost vladati?

opsirnije u mom blogu : https://forum.krstarica.com/threads/znak-da-je-armagedon-blizu.918385/
Koliko godina vec propagirate to 'uskoro' ?

Back