Ko će biti novi Papa?

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Jevrejima poslanica 11:1
1 Dakle, vera je pouzdanje u ono što se očekuje, dokaz onoga što se ne vidi;
+++
Verujem u Boga, a ne u lažne verovesnike poput Muhameda i Elen Vajt.
A kako verujes ?
Isus kaze da ima nekih koji to kazu ali da uedno lazu stoga daj da vidimo iz koje si ti kategorije.
Dali drzis Hristove zapovesti ?

Moklim te dobro razmisli jer je pitanje u skladfu sa Hristovom prirodom,izvoli.

Hajde da vidimo kako :
A kako verujes ?

i ne činim drugima loše,
Dobro je to, dalje:
???????????????????
Kako to mislis TO JE TO...?
Od kada su se Bozje zapovesti svele na jednu jedinu zapovest,jesi li ti neki verski reformator koji je odlucio plasirati najnoviju instant versku novotariju ???
Zasto ignorises Hrista koji je u vezi ovog pitanja kroz apostola rekao sledece;

1 Jov.2,1-4:
"...Dječice moja! ovo vam pišem da ne griješite; i ako ko sagriješi, imamo zastupnika kod oca, Isusa Hrista pravednika,
I on očišća grijehe naše, i ne samo naše nego i svega svijeta.
I po tom razumijemo da ga poznasmo, ako zapovijesti njegove držimo. ..."
Koji govori: poznajem ga, a zapovijesti njegovijeh ne drži, laža je, i u njemu istine nema; ..."

Vrlo jednostavno.
Znam da je za tebe to jednostavnio ali je Biblijski potpuno neosnovano...10 Bozje zapovesti su zapisane na kamenim pllocama kako bi se ukazalo na njihovu nepromenjlivost !
Takođe pomažem drugima koliko mogu.
I ovo je dobro,produzi tako i dalje.

Hajde da vidimo kako :

A kako verujes ?

Dobro je to, dalje:

???????????????????
Kako to mislis TO JE TO...?
Od kada su se Bozje zapovesti svele na jednu jedinu zapovest,jesi li ti neki verski reformator koji je odlucio plasirati najnoviju instant versku novotariju ???
Zasto ignorises Hrista koji je u vezi ovog pitanja kroz apostola rekao sledece;

1 Jov.2,1-4:
"...Dječice moja! ovo vam pišem da ne griješite; i ako ko sagriješi, imamo zastupnika kod oca, Isusa Hrista pravednika,
I on očišća grijehe naše, i ne samo naše nego i svega svijeta.
I po tom razumijemo da ga poznasmo, ako zapovijesti njegove držimo. ..."
Koji govori: poznajem ga, a zapovijesti njegovijeh ne drži, laža je, i u njemu istine nema; ..."

Znam da je za tebe to jednostavnio ali je Biblijski potpuno neosnovano...10 Bozje zapovesti su zapisane na kamenim pllocama kako bi se ukazalo na njihovu nepromenjlivost !

I ovo je dobro,produzi tako i dalje.
Za mene je to vrlo jednostavno. Zna se šta je greh? Zle misli, reči i dela. Trudim se da navedeno izbegavam. Takođe se trudim i biti prostodušan, bezazlen, bez lukavštine. Za ovo zadnje nekad ispadne ovako nekad onako, ali trudim se da nemam zle namere.

Kardinal Nemet u užem krugu kandidata za novog papu​

Beogradska nadbiskupija navela je na svom sajtu da svetski mediji pominju kardinala Ladislava Nemeta u užem krugu kandidata za novog papu, čiji izbor - konklava - počinje sutra.
Kardinal Nemet učestvovaće kao prvi kardinal elektor u istoriji Katoličke crkve iz Srbije, a u to zvanje uveo ga je nedavno preminuli papa Franja krajem prošle godine na svečanosti u Bazilici Svetog Petra, u Vatikanu, podsetila je nadbiskupija beogradska, gde je njegovo njegovo sedište.
1746539193127.png

Фра Боже Радош је расколник.
A sta to fra Boze kaze pogresno da te cujemo?
Fra Boze javno i argumentovano iznosi sva zla Atikana i svestenstvaa.
Cim ti kazes raakolnik, znaci opravdavas sve to sto ta crkva radi.
Ne mozes da sakrijes ko si.

Ne odgovara ti sto Fra Boze ocekuje antihrista u crkvi kako kaze apostol Pavle a ne kao vi van nje.

A sta to fra Boze kaze pogresno da te cujemo?
Fra Boze javno i argumentovano iznosi sva zla Atikana i svestenstvaa.
Cim ti kazes raakolnik, znaci opravdavas sve to sto ta crkva radi.
Ne mozes da sakrijes ko si.
Да, истина је да износи у јавност шта се све ради. То је похвално. Проблем је што не каже који је главни узрок свих проблема, а то је наравно од Бога неблагословена диктатура римског епископа у цркви која је узрочник свих могућих застрањења у вери и зала попут педофилије итд.

Да, истина је да износи у јавност шта се све ради. То је похвално. Проблем је што не каже који је главни узрок свих проблема, а то је наравно од Бога неблагословена диктатура римског епископа у цркви која је узрочник свих могућих застрањења у вери и зала попут педофилије итд.
Pa ne kazes ni ti a ocekujes od njega.
Koje licemerje? 😲
Takvo da vise ni sam ne orimecujes, to si ti jednostavno?
Ali nije istina.
On to kaze, samo ti nisi pratio.
Postavljao sam to na forumu vec.
Vecina tvojih tvrdjenja se zasnivaju na ne znanju, ne upucenoati cesto na laganju ili blef tvrdjenju.
A to je ovo:
Screenshot_20250507_185300_Gallery.jpg

Pa ne kazes ni ti a ocekujes od njega.
Koje licemerje? 😲
Takvo da vise ni sam ne orimecujes, to si ti jednostavno?
Ali nije istina.
On to kaze, samo ti nisi pratio.
Postavljao sam to na forumu vec.
Vecina tvojih tvrdjenja se zasnivaju na ne znanju, ne upucenoati cesto na laganju ili blef tvrdjenju.
A to je ovo:
Pogledajte prilog 1724836
Поновио сам доста пута који је главни проблем. А још нисам чуо да је фра Боже Радош осудио саму институцију папства као такву.

Римокатоличка црква сасвим лепо функционише и без папе римског на челу. Од римског епископа и патријарха Запада се направило идолатрију. Важно је да се

Римокатоличка црква сасвим лепо функционише и без папе римског на челу. Од римског епископа и патријарха Запада се направило идолатрију. Важно је да се
Ovo je jezik franjevaca.
Ta crkva da pobije ceo sveto, ona im je jo dalje lepo funkcionise
Najveci srpsko mrzitelji.

Back