Zli ce biti unisteni....

aeternum

Elita
Poruka
19.769
Prema Bibliji, Napokon, Uskoro Bog ce u Armagedonu unistiti sve zlo kao i sve zle ljude.

A pravednicima ce podariti vecni zivot.

Kao sto Bozja rec kaze

Psalam 37
9 Jer će se istrebiti koji čine zlo, a koji čekaju Gospoda naslediće zemlju.

Psalam 37
29 Pravednici će naslediti zemlju, i živeće na njoj doveka.

1. Solunjanima 5:
1 A o vremenima i razdobljima, braćo, ne treba da vam se piše.
2 Jer i sami dobro znate da Jehovin dan dolazi baš kao lopov u noći.
3 Kad budu govorili: „Mir i sigurnost!“, tada će ih iznenada zadesiti uništenje kao porođajni bolovi trudnu ženu, i neće umaći.
4 Ali vi, braćo, niste u tami, pa da vas taj dan zatekne kao što bi zatekao lopove,
5 jer vi ste svi sinovi svetlosti i sinovi dana. Mi ne pripadamo ni noći ni tami.
6 Dakle, ne spavajmo kao što ostali spavaju, nego bdimo i budimo trezveni

Danilo 2:44
„U danima tih kraljeva Bog će nebeski podići kraljevstvo koje nikada neće propasti.
I to kraljevstvo neće preći na neki drugi narod.
Ono će smrviti i uništiti sva ona kraljevstva, a samo će stajati doveka,

Tada nam sledi prvo hiljadugodisnja vladavina Hrista
Kada ce Bog za vreme te vladavine dovesti ljude do savrsenstva i dati nam vecni zivot.

Kada iscekujete obecani novi svet u kojem ce pravednost vladati?

Poslednja izmena od moderatora:
Slobodna volja ne poznaje ogranicenja. Kazes davje imamo aliii u skladu sa onim sto Bog nalaze. Cim postoji ogranicenje, slobodna volja je iluzija. Tako da, to sto Bog zna ko ce sve biti spasen unapred automatski je glupo.
Valjda znas da kao covek imas ogranicenja.
Tako da slobodnu volju imas jer od tebe zavisi da li ces biti spasen.
Naravno da Bog sve zna unapred.

jedan JS mi reko da se biblijska "hronologija" bazira na svemirskom racunanju vremena. Daklem, par dana opisanih u bibliji moze se racunati i kao 100 milijardi godina............a moze i obrnuto........."Life is a moment in space......." kako kaze Barbara Strejsend u jednoj svojoj pesmi
Mislis Bozjem racunanju vremena.
1000 god je 1 dan pred Bogom.
Tako da u sedmom smo danu.

Ja kažem da možda i imamo, ali se tvoj bog ne slaže sa time. Tvoj navodno svemoćan bog zna svu prošlost, sadašnjost i budućnost. Ako zna kompletnu budućnost onda logički gledano budućnost je već određena tako da o slobodnoj volji nema govora.
Imas je u okvirima Bozjeg Zakona kako fizickih tako i moralnih.
Bog ti ne odredjuje kako ces da zivis, vec sam kreiras svoj zivot.

Prema Bibliji, Napokon, Uskoro Bog ce u Armagedonu unistiti sve zlo kao i sve zle ljude.
Svako ima apsolutno pravo slediti knjigu koju god želi, međutim, neophodno je ipak malo otvoriti oči i pitati se kako to drugi postaše zli a mi, "uzvišeni" postadosmo dobri i Bogu mili i dragi.
Ako znamo da smo i mi sami jednom bili zli i opasni po druge oko nas onda nam ostaje kako se to dogodilo da smo eto postali "krem" života i ukazujemo prstom na one druge "zle"?
Da li svi drugi ljudi koji drugačije vide život ili navijaju za drugi klub ili grupu ljudi "zli"?
Istina je da smo svi mi Duše besmrtni i večiti i da ovde dolazimo ogroman broj života kako bismo vlastitom evolucijom svesti učinili da u narednim životima pokazujemo sve bolje i bolje osobine i kvalitete odnosno svest koja je prihvatljivija i sve bliža nekom "pretpostvljenom"vrhu"".
Bog neizmerno voli sve nas kao Duše nezavisno u kom i kakvom smo stanju svesti jer nas je ovde poslao upravo da odrastamo u svojoj svesti - kao što roditelji ovde šalju decu u školu da bi sazreli za život odraslih ljudi koji bi sebe izdržavali i živeliu od vlastitog rada i znoja.
Otuda, u pravom smislu sztvari zlih nema. Šta više, sve ovakve situacije pomažu svima nama da razbijemo prihvaćene šablone viđenja i "razumevanja" života, Boga i nas same. Posle svake ujdurme u ovom sveti ili poslew svkog rata čovekova svest je pokazivala drugačije kvalitete i ljudi su bili duhovno i mentalno prijemčiviji za nešto drugačije i nešto što do sada u sebi nisu imali. To nešto je dopšrinosilo da kod svih nas svest brže evoluira ili ekspandira... Itd. itd.
Uistinu, pogibija je bilo ali naših fizičkih tela a niukada i nas Duša i naših unutarnjih tela - Astzralnog ili Emocionalnog, Kauzalnog ili Semenog, Mentalnog ili Um i Podsvesnog ili Eteričkog tela. Veliki broj je na taj način odrađivao svoje posledice iz uzroka koje je načinio u ranijim životima ili, kako kažu na istoku, odrađivaliu su svoju karmu. U isto vreme, neophodno je znati da na taj način čak i ako poginemo mi duhovno napredujemo jer tada kao Duša suočavamo se sa vlastitim poslwedicama iz ranijih naših uzroka.
Do sada smo mnogo puta imali probleme i bolesti, ozlede i povrede naših ekstremiteta ili čak mnogo puta gubili živote pre vremena. Jednostzavno to je sve način našeg duhovnog izrastanja u ovom ratnom univerzumu.
Pravi duhovni učite4lji pa ni Isus nikada nisu kvalifikovali ljude kao zle ili ne-zle već su učili kakvim treba biti ili kako živeti da bi se doseglo ono što je sami cilj života.
Ono što je podelilo ljude po religijama ili na zle i dobre došlo je od ljudi koji su ili namerno i planski to činili sa nekom namerom ili su to činili iz ne-znanja i to nikada nije dolazilo od onih koji su dobro razumeli život.
Pozdrav!

Vrtiš isti loop godinama. Jel tvoj bog svemoćan? Zna budućnost?
Ne razumem sto ista pitanja postavljas.
Bog je jedan jedini pa time i tvoj.
Mora da je svemocan jer je Bog.
Nije nama odredio buducnost vec ima svoju nameru za covecanstvo.
Od tebe zavisi koji put ces izabrati.

Bog nije unapred odredio ko dobija spasenje vec kada dodje vreme Armagedona, pre toga Isus sudi svima.
Dakle put spasenja je svima otvoren.

Sa time sto zli zbog ponosa tesko odustaju od svog puta.

Ne razumem sto ista pitanja postavljas.
Bog je jedan jedini pa time i tvoj.
Mora da je svemocan jer je Bog.
Nije nama odredio buducnost vec ima svoju nameru za covecanstvo.
Od tebe zavisi koji put ces izabrati.

Bog nije unapred odredio ko dobija spasenje vec kada dodje vreme Armagedona, pre toga Isus sudi svima.
Dakle put spasenja je svima otvoren.

Sa time sto zli zbog ponosa tesko odustaju od svog puta.
Prosto pitanje. Odgovori sa da ili ne. Da li tvoj bog zna budućnost celog univerzuma?

Back