Zlatni Retriver

mislism da po boji dlake nije amerikanka;)

Nema to veze, nisu svi amerikanci zlatni tj ridji, u vecini jesu ali su ih ovde u Evropi mesali sa britancima pa su zato razni boja. Inace po usima im se vidi koje ce boje biti, a posto tvoja ima skroz bele usi onda ce i ostati takva, mozda poprimi malo krem boje, ali one zlatne nece imati uopste.
Nego jesi li joj ti uopste video roditelje?

Nema to veze, nisu svi amerikanci zlatni tj ridji, u vecini jesu ali su ih ovde u Evropi mesali sa britancima pa su zato razni boja. Inace po usima im se vidi koje ce boje biti, a posto tvoja ima skroz bele usi onda ce i ostati takva, mozda poprimi malo krem boje, ali one zlatne nece imati uopste.
Nego jesi li joj ti uopste video roditelje?

samo majku na slici ;)

Pa i Tediju je otac sampion, pa to nista nije znacilo. Jesmo rekli da moras licno da vidis roditelje, ili barem jednog, pre nego sto uzmes stene. Eto sad ne znas ni u sta ce kuca da ti izraste kada si majku video samo na slici. A i otkud znas da je to zaista ona? I ko zna u kakvom je zdravstvenom stanju! Jesi li pitao da li imaju displaziju i koji stepen? Shvatas - da bi ti stene bilo zdravo moraju njegovi roditelji da budu zdravi. Ja sam isto tako uzela stene kao ti, nisam videla ni majku ni oca, nista nisam pitala, i naravno da se ispostavilo da su kukovi losi. Samo sto mene niko nije uputio kao sto sam pokusala tebe u uputim, a ti opet kupujes stene na slepo i igras na srecu. Ne razumem sto si onda trazio misljenje ovde kada ti nije bitno odakle je pas i u sta ce da izraste??

Pa i Tediju je otac sampion, pa to nista nije znacilo. Jesmo rekli da moras licno da vidis roditelje, ili barem jednog, pre nego sto uzmes stene. Eto sad ne znas ni u sta ce kuca da ti izraste kada si majku video samo na slici. A i otkud znas da je to zaista ona? I ko zna u kakvom je zdravstvenom stanju! Jesi li pitao da li imaju displaziju i koji stepen? Shvatas - da bi ti stene bilo zdravo moraju njegovi roditelji da budu zdravi. Ja sam isto tako uzela stene kao ti, nisam videla ni majku ni oca, nista nisam pitala, i naravno da se ispostavilo da su kukovi losi. Samo sto mene niko nije uputio kao sto sam pokusala tebe u uputim, a ti opet kupujes stene na slepo i igras na srecu. Ne razumem sto si onda trazio misljenje ovde kada ti nije bitno odakle je pas i u sta ce da izraste??
provericu to ja sve ali en verujem da bi me neko prevario za tako nesto;)

Da se i mi malo pokažemo:D
Ovo je Bubica...ima 9 meseci...sem na drugoj gde je stara 2.5 meseca

Prilozi

• Slika003.jpg
    Slika003.jpg
    14,2 KB · Pregleda: 24
  • Image011.jpg
    Image011.jpg
    33,7 KB · Pregleda: 25
  • Slika008.jpg
    Slika008.jpg
    9,8 KB · Pregleda: 20
  • Slika0021.jpg
    Slika0021.jpg
    44,2 KB · Pregleda: 27
  • Slika002.jpg
    Slika002.jpg
    19,8 KB · Pregleda: 19
Poslednja izmena:
Nema me par dana i sad više ne mogu da savatam ko je šta pisao :D

Mačkić, jako mi je žao... Svi smo se nadali :( Želim vam da još dugo, dugo bude živahan, pokretan i lep - kao što je sada! Držim vam palčeve!

Big Bear, drago mi je da je i tvoj zlaćani "omastio brk" i sad čeka posledice :D A i mi čekamo da ih vidimo!

Što se tiče veličine engleskog i američkog tipa ritrivera, jesu li ono pouzdani podaci? Ja zaključih da je Belfi amerikanka, ali ona uopšte nije baaaaš tako velika! Zadnji put kad sam je merila (beše poodavno, ali valjda više ne raste :) ) imala je 59 cm u grebenu, a teška je 30-31 kg. Jeste nešto viša od engleskih ženki ritrivera, ali ne baš toliko...

Poslednja izmena:
Ja ne znam koje su tacno mere americkih, ali za engleske je za zenke visina od 51-56cm tezina 25-32kg. Sto znaci da je Belfi sasvim u granicama tezine i visine po standardu za engleski tip. Mozda i ona ima nekog amerikanca medju precima pa da malo vise lici na njih. Cek, a kako si zakljucila da je ona americki tip? Ajde stavi jos neku njenu slicicu gde se vidi cela.

I sta ako ne ispadne sve ok? Vratices stene? Ma najbole...:roll:
Ljudi varaju za mnogo gore stvari kod pasa, ziv bio pa video, sto ti ne zelim ali sa ovakvim stavom ti je to neminovno.
Znam o cemu pricam, ne razumem samo zasto me nisi poslusao.

naravno da ne bi vratio ja sma se vezao vec za stene i naucio sma na nju a i kad budemo islikod veterinara icecemo da snimimo za svaki slucaj;)

Meni je moje stene za sada ok sem sto ga je moj brat naucio da sve grzie po kuci tako sam danas ostao bez interneta jer mi pregrizao kabak:hahaha:A primetrio sam da nece da jede mnogo smao voli mleko da pije zna li neko d ami proporuci neku specijalnu htranu za stenad?;)

Meni je moje stene za sada ok sem sto ga je moj brat naucio da sve grzie po kuci tako sam danas ostao bez interneta jer mi pregrizao kabak:hahaha:A primetrio sam da nece da jede mnogo smao voli mleko da pije zna li neko d ami proporuci neku specijalnu htranu za stenad?;)

Sa Royal Canin-om sigurno nećeš pogrešiti, samo što je prilično skupa (za male pse je oko 500 din/kg, za mačke oko 300 din/400g...) tako da je najbolje da odeš u neki bolje opremljen pet šop i tamo se raspitaš. Profilum nije loša hrana a nije tako stravično skup (za male pse oko 300 din/kg), Meradog svi hvale, Bento Cronen... Pogledaj na sajtu Pet Centra, podelili su ih po kategorijama... Naravno, važi ono pravilo koliko para-toliko muzike. A evo ti još jedan sajt, po tome što piše ne bi trebalo da im je loša roba: www.mjtrade.co.yu

Да додам само да има једна храна коју моја пробирачица прихвата а то је храна марке БРИТ, има на сајту Пет центра. Иначе сам имала велике муке да је навикнем на грануле, није никако хтела да их једе.

Sa Royal Canin-om sigurno nećeš pogrešiti, samo što je prilično skupa (za male pse je oko 500 din/kg, za mačke oko 300 din/400g...) tako da je najbolje da odeš u neki bolje opremljen pet šop i tamo se raspitaš. Profilum nije loša hrana a nije tako stravično skup (za male pse oko 300 din/kg), Meradog svi hvale, Bento Cronen... Pogledaj na sajtu Pet Centra, podelili su ih po kategorijama... Naravno, važi ono pravilo koliko para-toliko muzike. A evo ti još jedan sajt, po tome što piše ne bi trebalo da im je loša roba: www.mjtrade.co.yu

hvala na pomoci:D;)

Да додам само да има једна храна коју моја пробирачица прихвата а то је храна марке БРИТ, има на сајту Пет центра. Иначе сам имала велике муке да је навикнем на грануле, није никако хтела да их једе.

jao i moja je isto probiracica nece sve da jede prvo uzme u usta ia ko ej se ne svidi ispljune a granule slabo jede to jest smao kada joj ja dajem jednu po jednu iz ruke;)

Back