Zlatni Retriver

Pa da, malo smo se sada stisli sa lovom, a evo sad sam zvala veterinarski, kod njih je snimak 1600, a sa sertifikatom i upisivanjem u rodovnik 3000din, dok je kod Novaka 5000 snimanje, i sa upisivanjem i bez.

@LidijaM - Sličice su fenomenalne a Belfi je prelepa!!! :heart:

@Mackic - Da li to znači da snimci mogu da pokažu da Tedi nema displaziju kukova?? :eek: Ne znam da li sam dobro razumeo, ali ako je to to, svaka verovatnoća je odlična vest! :klap: Držimo vam palčeve!!! :super:

Pravo da ti kazem nemam pojma, ali se iskreno nadam najboljem. Pricala sam sa jednim drugarom koji je zainteresovan za Tedijevo stene, i posle tog razgovora sam stvarno posumnjala u celu pricu o displaziji, jer na kraju ispada da su mu roditelji ok a da je dijagnoza data od samo jednog veterinara, koji ima reputaciju da voli lovu.
Ne znam, necu nista unapred da govorim, u najorem slucaju moze da se ustanovi da taj vet nije pogresio, a ja sam se jos prosle godine pomirila sa tom dijagnozom, tako da moze samo da mi olaksa odluku za sterilizaciju, koju cemo definitivno obaviti u slucaju da ima visi stepen. Mislim da ce mi laknuti nakon ponovnog snimanja, kako god ispalo, jer sam sada u vecitim dilemama oko tog parenja, pa cu konacno znati sta ciniti :)

Mackic,a kako "izgleda " Tedijev problem?
Šta te je nateralo da posumnjaš u displaziju...samo snimak ili se kod njega vidi neki problem prilikom kretnje?
Možda se nisam izrazila baš najbolje,ali nadam se da razumeš šta me interesuje:confused:

Pa sa 6 meseci je poceo da copa, pa mi je prvo jedna veterinarka rekla da je povredio koleno, a onda mi je taj drugi vet rekao da je displazija. To copanje je trajalo nekih mozda mesec dana, zanosio je guzu skroz u levo, medjutim posle se to skroz ispravilo, i copanje i zanosenje. Kad ga je dokacio auto prosle godine odveden je na snimanje jer je jedva ustajao, i tada mi je taj vet koji je rekao da je displazija prvi put dao dijagnozu da je u pitanju 4. stepen. Njega je vremenom i to proslo, sada moze lepo da ustane, trci, skace, i hoda izuzetno pravo. Ja sam mu davala kondroin, to je za obnovu hrskavice, ne znam da li mu je taj lek zasluzan za oporavak ali sada izgleda sasvim ok.

Pa s obzirom da se upisuje u rodovnik koji je stepen displazije, bolje bi im bilo da znaju sta rade! Salim se, verovatno imaju specijalistu, ali se na snimku prilicno jasno vidi kada su kukovi u izuzetno losem stanju, a uostalom mozes da trazis drugo misljenje, tj samo da trazis snimak bez upisivanja.
Da, pas se sedira tokom snimanja, to se radi zato da se ne bi pomerao. To ti nije klasicna anestezija iz koje mora da se budi, nego mu se samo opuste bukvalno svi misici i bude kao krpica, ali ostaje delimicno svestan. Iz tog sediranja se bude za nekih desetak do petnestak minuta.

Back