Zlatni Retriver

Bo je povredio nogu, danas je skakao po reci bacao se po obali visine preko 1m...drugim recima ludeo je. Normalno smo se vratili kuci...pesacili smo par kilometara on je odspavao i sada kada se probudio ne moze da stane na zadnju levu nogu. Podvio je samo i vuce je. Veseo je i dalje skace i ustaje ali tu nogu ne spusta. Sta da radim?

-Da napomenem samo svakog dana upraznjava te aktivnosti, tako da mu taj vid zabave nije stran...

Marko obavezno ga odvedi kod veterinara, mada ako kazes da je ta noga pocela da ga boli tek kada ste dosli kuci najverovatnije nije polomljena. Svejedno bi vet trebao da ga pregleda, a ti pogledaj da li je otecena na nekom zglobu, jer postoji mogucnost da ju je samo usinuo. Koliko Bo bese ima godina?

obavezno kod veta... nama se desavalo da gile iz cista mira pocne da sepa (verovatno iskrivi nogu, nezgodno doskoci u igri ali tek kasnije pocne da sepa) i to potraje nekad par dana i posle bude kao nov. ali moze uvek da stane na nogu i kad mu ispipam noga ga ne boli. probaj polako da mu ispipas nogu da vidis sta ga boli, bez pritiskanja, samo da vidis koliko je osetljivo... ali posto on ne moze da stane na nogu najbolje pravac vet!

Cao, bio je kod vet-a, covek je stvarno zaista strucan. Povredio je koleno dok je skakao nije bilo potrebe za sada da se snimnja jer je poceo da se oslanja na nju. Povredio je neki nerv ili ima neko malo uklestenje istog. Nema preloma ili uganuca. Ocekujemo za par dana poboljsanje. Primio je neku bocu. Nema bolova i mjemu ne smeta da i sa svoje tri noge pravi gluposti i bude nemiran.

ja sam tek danas odgledao film air bud ili na nasem leteci ljubimac i predlazem svima koji ga gledali nisu da ga odgledaju.

po meni najbolji film na svijetu :super:
da vam malo priblizim :D

21digx5.jpg
2qiql3o.jpg
65ps.jpg
2qwh15k.jpg

Poslednja izmena od moderatora:
pa ovako...:-) stvarno bih voljela da imam psa tj. zlatnog retrivera pa sam u pregovoru sa roditeljima..(to mozda potraje malo duze:-)) ali bih da saznam sve sto se njih tice..na ovim stranicama sam procitala da oni ponekad mogu da budu agresivni,da mnogo laju na prolaznike,da grizu ruke....pa me zanima da li je to stvarno tacno posto sam mislila da oni nemaju obicaj to da rade..i sto se tice cijene,ne zelim psa kome su roditelji sampioni itd ali me zanima kakva je razlika imedju psa koji kosta 50 i onog koji kosta 250E,da li ti jeftiniji psi postaju mnogo neposlusni ili agresivni???mozda sam vas smorila ali me stvarno interesuje......unaprijed hvala....:-)

posto nisam u finansijskoj situaciji da kupim, volela bih i zelela da mi neko pokloni kuce zlatnog retrivera obozavam retrivere. hvala unapred............

Kupovina psa je najmanja stavka i ubedljivo najmanji trošak koji možeš da očekuješ. Uzmi u obzir da su to psi koji ne jedu tako malo, da su genetski skloni displaziji kukova i laktova koje se leče isključivo hirurškim putem, da i njihova dlaka zahteva određeno održavanje... I da ti kvalitetno, zdravo štene niko neće pokloniti. Žao mi je što sam baš ja bila surovo iskrena. Dok ne budeš potpuno spremna da prihvatiš sve odgovornosti i troškove koje sa sobom nosi gajenje psa, bolje sačekaj sa njegovom nabavkom.

pa ovako...:-) stvarno bih voljela da imam psa tj. zlatnog retrivera pa sam u pregovoru sa roditeljima..(to mozda potraje malo duze:-)) ali bih da saznam sve sto se njih tice..na ovim stranicama sam procitala da oni ponekad mogu da budu agresivni,da mnogo laju na prolaznike,da grizu ruke....pa me zanima da li je to stvarno tacno posto sam mislila da oni nemaju obicaj to da rade..i sto se tice cijene,ne zelim psa kome su roditelji sampioni itd ali me zanima kakva je razlika imedju psa koji kosta 50 i onog koji kosta 250E,da li ti jeftiniji psi postaju mnogo neposlusni ili agresivni???mozda sam vas smorila ali me stvarno interesuje......unaprijed hvala....:-)

Pas je onakav kakvim ga čovek napravi. Tu se podrazumevaju jedan mali deo genetike i ogroman deo uticaja sredine u kojoj pas odrasta tipa nekih trauma kad je bio štene, je li prerano odvojen iz legla... A cena nema nikakve veze s tim u kakvog će psa po pitanju naravi izrasti nego sa ulaganjima u njegov uzgoj i uzgoj njegovih roditelja. Nekad ni šampionski roditelji nisu garancija da će štene biti šampion kad poraste ali svakako znači kad su preci bili kvalitetni primerci svoje rase, prvenstveno zato što to automatski sa sobom povlači (ili bi makar trebalo da povlači) da su u pitanju zdravi psi a to je najbitnije. I najbitnije ti je kad uzimaš štene zlatnog retrivera ili bilo koje druge veće rase da tražiš snimke kukova i laktova roditelja jer je displazija nasledna bolest a to je kod njih ubedljivo najveći i najčešći problem.

E smiley gde iskopa bas te postove...:lol: Ako si ih procitala cele videla si sigurno da se takvo ponsanje kod retrivera javlja retko i u posebnim okolnostima kao sto je izgladnjivanje i zanemarivanje. Naravno postoji i genetski nasledna losa narav, videla sam primerke u mojoj okolini gde se retriveri ponasaju izuzetno dominantno, sto kod njih nije pozeljno, i treba im cvrsta ruka da ih dovede u red. Ne znam kako da izbegnes to nasledstvo kod svog psa, jedino sto mogu da ti preporucim je da se za svaki slucaj spremis da "pokazes zube" ako tvoja do jucerasnja pufna pocne da rezi na tebe kada pokusas da mu uzmes kosku koju je uzeo sa ulice. To ponasanje nemoj nikako da tolerises, a pas zna sam da provali ko je od ukucana "glavni" a ko "podcinjeni" te se prema tome moze da odnosi drugacije prema tebi i prema ostalim clanovima porodice, tj da recimo na tebe rezi, a na ostale clanove porodice ne.
E sad pre nego sto se prestravis od cele ideje uzimanja psa, odmah cu ti reci da su ovo redji slucajevi, dakle takvo ponasanje retrivera nije pozeljno i ne bi smelo da se tolerise, sto znaci da je jos uvek vise onih koji su izuzetno prvrzeni svojoj porodici i vlasniku.
Sto se tice ostalih odlika retrivera mogu da ti kazem da izuzetno brzo kapiraju, vrlo su drustveni ali jednom kada ne zele da se druze sa nekim psom ne mozes im "slomiti" volju. Greska koju ljudi obicno prave sa retriverima je da misle da su uzeli jedno bespomocno predobro stvorenjce koje nije sposobno ni mrava da zgazi, sto ne kazem da se ne desava, ali i oni su psi kao i svi drugi, te ih treba tako i vaspitavati. Batine se ne smeju da primenjuju cesto, mozes da ih lupis po dupetu onako vaspitno, ali najbolje ce uciti sa vlasnikom koji im pravilo pokaze sta hoce od njih. Znaci nema gubljenja strpljenja ako stene nece odmah da dodje ili ako nece da poslusa kad mu kazes fuj to.
Sad bih mogla da ti ispisem stranice i stranice, tako da je bolje da pitas nesto konkretno sto nisi nasla na prethodnim stranama.

pa nisam bas procitala sve strane ali jesam vecinu pa me samo jos zanima kada je najbolje da se uzme kuce?posto sam primijetila mnogi imaju problema sa malom kucom npr od 2-3 mjeseca?a izgleda da cu imati vremena i vise nego dovoljno da saznam sve o ovoj pasmini jer moji roditelji jos uvek ne dozvoljavaju da kupim kuce:( ipak je to velika obaveza a posto sam ja u skoli veci dio dana onda....moracu da ih nagovorim:)
i da.....gdje vi drzite vasu kucu,u kuci ili u dvoristu???
spremite se da odgovarate na moja pitanja,bice ih dosta izgleda:D hvala....

Istina je da nemam retirvera ali moj najbolji drug ima tako da ti mogu reci da kad ga redovno cetkas puno se manje osjeti, inace retriveri imaju bas dugu i lijepu :)..sto vjerovatno i sama znas

Mada ce ti mackic mnogo bolje to reci jer ima retrivera 4 godine.

:bye.

ok,hvala puno...
e da....i zanima me da li je bolje uzeti zenku ili muzjaka?zenka bi mi vise odgovarala jer je mirnija(valjda:)) ali ipak ne zelim kasnije jos 10 malih:)......:think:......:) :bye:

Back