Zlatni Retriver

Hvala Mackic, hvala Ria! :D Puno pozdrava za Tedija i Dona od nas dvojice! :heart: :heart:
sdragickg - Megi je prelepa stvarno! :) Laki kakva je situacija sa kucom, ima li izgleda da je dobijes uskoro? B@mbi - u pocetku se i Soni plasio kupanja, ali naviknu se brzo, samo ih ne treba prisiljavati da udju u vodu kako ne bi stekli strah u pocetku :roll: Panamaman - mislim da je najbolje da sa tri meseca stene iskljucivo hranis granulama za stence, e sad najbolje su one koje su uglavnom i najskuplje (royal, eukanuba itd.) ali Soni je dobro prosao i sa predigreom i friskijem u kombinaciji sa ovom hranom koja je kazem bolja dosta ali i vise kosta. Bilo bi dobro da polako pocnete i sa nekim vitaminima, ali ne i previse npr. kafortan ili kalcijum, naravno sve u dogovoru sa veterinarom, pored toga Mackic je expert i ako ima vremena moze ti sigurno puno pomoci, jer je meni njena pomoc mnogo znacila koliko tada kada nisam imao pojma sta treba da radim, kako sada, kada znam malkice vise - ne previse ;) Uglavnom sve je opisano na stranicama pre ove tako da mozes naci odgovor na skoro svako pitanje. TheLastDon - kuca ti je preslatka! :)

@boledora
Izvini.
Bilo bi lepo udomiti tvoju kucu,ali nam je NS "daleko".A deca su nam mala,pa bi mozda mladji pas ,zbog navikavanja bio bolje resenje.
To ne znam sigurno,pitala sam jednog komsiju veterinara...Sad koliko je u pravu?
Ok,razmislicemo,ako se ne pojavi neki "mladji " pas...
Hvala i sretno.
Mi bi sigurno voleli tu rasu ali malo stene.
Kiss svim ljudima sa srcem za zivotinje.:)

@boledora
Izvini.
Bilo bi lepo udomiti tvoju kucu,ali nam je NS "daleko".A deca su nam mala,pa bi mozda mladji pas ,zbog navikavanja bio bolje resenje.
To ne znam sigurno,pitala sam jednog komsiju veterinara...Sad koliko je u pravu?
Hvala i sretno.

Moze, ima, ali KOSTA!!!!!!!!!! Mora kesh na sunce!!!!!!!!!! Ebiga.......
A tog veterinara koji toliko poznaje ovu rasu trea poslati u banju, da odmori malo, izgor'o mu mozgic........
Retovi sa godinu dana su jos bar godinu dana stenci...... a jos dodatnih pola godine se samo tako ponasaju:heart:!!!!
DakleM imate jos godinu i po da uzivate u stenetu koje samo fizicki tako ne izgleda.....
Ali ako biste malog psa onda lepo kesh i eto ga, ima jeftino za 150 ojrica...... al posle idu troskovi, pazi da platis i 500E za stenca, imas troskova u prvih godinu dana jos toliko...... dakle..... to je to!:super:

Ria je u pravu, :ok: retriveri dugo ostaju stenci, to znam na primeru mog Sonija, koji je prava blenta i beba koja jos uvek nema pojma ni o cemu. Poznajem porodicu koja je udomila psa koji ima dve godine i nisu imali problema sa prilagodjavanjem psa i dece. Moje iskustvo govori da kada su mali, mladji od godinu dana, samo prave gluposti. To je period kada primaju vakcine, kada im rastu zubici i unistavaju sve sta stignu, kada uce gde da idu u toalet, da ne jedu sve zivo po ulici, da hodaju uz povodac itd. Jesu stvarno preslatki kao bebe, ali to kratko traje, uglavnom je u tom periodu potrebna velika briga i strpljenje i nekako mi se cini da je lakse kada malo odrastu. Moj Soni sada ima godinu i po dana i dalje je beba koja samo hoce da se igra i mazi bas kao kada je imao samo nekoliko meseci ali malo mi je lakse jer je do sada bar nesto naucio ;)
Dakle, sa godinu dana su definitvno samo velike bebe :super:

Poslednja izmena:
@boledora
Izvini.
Hvala i sretno.

Teško ćete naći rasne štence, ali ako hoćete štene imam ja štence mešance i to raznih dezena :lol: i to ovde u BG

:ok:
Super sa ste mi sve ovo rekli.Ja se ic ne razumem o psima.Pitala sam i tog komsu,a samim tim i vas....
Nista ne uzimam zdravo za gotovo.
Vece je pitanje kako da dopremim psa iz NS?
Ti ljudi i ako bi ga dali nisu duzni da ga i prevoze,jel?
A ja sa prevozom i nisam,a i kad bi nasla prevoz vreme je diskutabilno.Da je BG...
Eto nema ljutis,i dalje se divim vasim ljubimcima i punim svoj album o kucama.
Svi ste veoma ljubazni i vidim da cu puno nauciti.
Pozzzzz:)

Stvarno ste me ohrabrili...
Probacu da stupim u kontakt sa tim ljudima i vidim mozemo li nekako da uzmemo tu kucu.
Onda cu imati jos puno pitanja o odgoju.
Ako dodje kod nas.
Hvala svi ste dragi i ljubazni.:bye:

Prilozi

• 3-420-dog017.jpg
    3-420-dog017.jpg
    37,4 KB · Pregleda: 7
Poslednja izmena:
Stvarno ste me ohrabrili...
Probacu da stupim u kontakt sa tim ljudima i vidim mozemo li nekako da uzmemo tu kucu.
Onda cu imati jos puno pitanja o odgoju.
Ako dodje kod nas.
Hvala svi ste dragi i ljubazni.:bye:

Samo napred Bubi ;) što se samog odgoja tiče, budi bez brige, ja sam tu materiju u potpunosti savladao putem ovog foruma, tj. teme :D Srećno!

Moj Artur je kod mene dve nedelje i 5 dana, a sada ima 8 nedelja i 5 dana i mogu se sloziti da je jako tesko sa malim bebama. Treba jako puno strpljenja, tolerancije, ljubavi, zivaca i naravno truda i rada i ne mogu da ne priznam da bi mi bilo lakse da je makar malo veci.
A imam jedno pitanje za sve ovde prisutne poznavaoce. Naime, kako je Artur dosao kod mene sa ravno 6 nedelja (tek je juce dobio vakcine) i nije smeo napolje da ide, ja sam ga naucila da nuzdu obavlja na jednom mestu (pomocu pelena) i sada se pitam kako cu ga nauciti da nuzdu obavlja napolju, jer u kratkim izlascima koje smo imali do sada nije nijednom obavljao nuzdu napolju.
i jos jedno pitanje: kako da ga naucim na povodac. Juce nam je veterinar odobrio setlje (po betonu, bez kontakta sa drugim psima) ali obavezno na povodcu i probala sam ali tako mu se ne svidja. Kada ide bez povodca, prati me manje vise, ali kada mu probam povodac (par dana sam mu samo malo stavljala okovratnik da se polako navikava), onog momenta kada na okovratnik prikacim povodac, on sedne, zakopa se, a meni stvarno ne pada na pamet da ga vucem. Sta da radim????

Oni obicno vrse nuzdu posle jela... znaci lepo ga nahrani pa odma napolje,i setajte sve dok ne zavrsi to... I ja sam imala taj problem s mojom kucom. A kad jednom to uradi napolju, nagradi ga, a ako sledeci put opet izvrsi nuzdu unutra kazni ga necim(ne mislim da ga udaris, ali mu nekako pokazi da to nije dobro...). Neko ce ti verovatno dati jos neki savet, ali mozes da pokusas ovako, meni je uspelo.
Stavi mu povodac i pusti ga da sam krene, i pusti da se povodac vuce za njim... mozes da mu das i da onjusi i da se igra s povodcem... Kiki je odma prihvatila povodac i nisam imala tih problema... :roll::)

Back