jeca.m
Aktivan član
- Poruka
- 1.332
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Već sam pisala na ovom forumu da sam dobila mog Badija pre dva meseca. On ima tri godine. čuvamo ga u dvorištu, ponekad ga dovodimo u stan ili sedi sa nama na terasi. Odlično se privikao na nas. Deca ga obožavaju. trudimo se da ga izvodimo u svakodnevnu šetnju, makar na pola sata, a obićno to traje duže. Jedini problem je sto čim ga pustimo sa povodca ili vidi otvorenu kapiju obavezno počne da beži i trći kao lud, a mi za njim. Nesmemo više da ga puštamo samog, a isto tako kapiju stalno držimo zaključanu. Prethodni vlasnici ga nisu šetali, a i stalno je bio sam u dvorištu. Mislim da on uopšte nema naviku da se izvodi u šetnju, a i toliko ponekad cima i vuče da prosto neznam šta da radim.
Pošto vidim da imaš iskustva u čuvanju retrivera, da li imaš ideju kako bi smo mogli da ga naučimo da se ponaša "sivilizovano" kada ga izvodimo u šetnju.
I takodje je bitno da vam komande budu kratke i jasne, povisite ton ako treba ali je bitno da mu stavite do znanja sta hocete od njega. U suprotnom nece vas shvatiti ozbiljno.
Hvala na iscrpnom obavestenju. Ja sam sama pokusavala nesto slicno samo sa komandom SEDI jer mi se cinilo da na to reaguje. Ali on nekad sedne a nekad ne, kako je raspolozen. Probacu ovo sto si mi rekao ili rakla, pa cu javiti kako napredujemo.
Ali nije bitno da li stene ima papire
Zove se
Dona