Zlatni Retriver

Pozz svima...I ja imam zlatnog retrivera,ima 15 meseci i zove se Dez!Pravo ime po rodovniku mu je Dezart Storm...Treba da ga vodimo na izlozbu da ga ocene za parenje jer planiramo da ga sada preko leta parimo!Zvao sam kinoloski saves i oni su mi rekli da je otkazana izlozba za 24 maj,i odlozena je tek za seplemar,a mi stvarno ne mozemo da cekamo do septembra i moram jos da se raspitam da li ima neka ranije!inace to je izlozba samo za zlatne retriver u Beogradu...Da li neko zna da li ima jos neka izlozba u Bogradu sada u maju ili junu?pozz:):):)

Pozz svima...I ja imam zlatnog retrivera,ima 15 meseci i zove se Dez!Pravo ime po rodovniku mu je Dezart Storm...Treba da ga vodimo na izlozbu da ga ocene za parenje jer planiramo da ga sada preko leta parimo!Zvao sam kinoloski saves i oni su mi rekli da je otkazana izlozba za 24 maj,i odlozena je tek za seplemar,a mi stvarno ne mozemo da cekamo do septembra i moram jos da se raspitam da li ima neka ranije!inace to je izlozba samo za zlatne retriver u Beogradu...Da li neko zna da li ima jos neka izlozba u Bogradu sada u maju ili junu?pozz:):):)

Ja ti ne mogu pomoci posto ne ziwim u beogradu tako da ne znam, ali ako ima neka
izlozba, vjerovatno ce neko napisati na forumu!
slobodno, ako imash neke dezove slikice, okaci ih da ih mi prokomentarishemo!:P

Pogledaj oglase u kinološkim časopisima ili potraži sajt KSS a i ne moraš da vodiš psa na izložbu, možeš da ga odvedeš u KS samo na ocenjivanje. Čudi me da to nisi ranije uradio, na izložbama ima razreda već od 6 meseci starosti.

Uh koliko vas ima novih ovde!Saljite slicice svojih slatkisa i ako vas nesto zanima o zlatnim retriverima slobodno pitajte jer mi smo ovde svaki dan (mi smo ovde domaci).Dobrodosli vi i vasi ljubimci!!!!!!!!!!!!!!!! Za pocetak,upoznacete mog slatkisa,Badija!:super::super::super: Pozzz...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Prilozi

• DSC00804.jpg
    DSC00804.jpg
    59,8 KB · Pregleda: 15
Vratio sam se i odmah imamo problem. Bobi se danas kupao i pio vodu sa reke koja je u jednom trenutku bila jako prljava. Mozda je cak i neki bager ispustio naftu ili ulje. Bobi je jeo samo jednom i to je povratio mislim da ima grceve jer mu se stomak nadima, ne ustaje...sada pokusavam da nadjem nekog veterinara ali ne ide mi bas najbolje. Imate li neki savet....?

Vratio sam se i odmah imamo problem. Bobi se danas kupao i pio vodu sa reke koja je u jednom trenutku bila jako prljava. Mozda je cak i neki bager ispustio naftu ili ulje. Bobi je jeo samo jednom i to je povratio mislim da ima grceve jer mu se stomak nadima, ne ustaje...sada pokusavam da nadjem nekog veterinara ali ne ide mi bas najbolje. Imate li neki savet....?

Pa zar nemas veta, kod kojeg stalno vodish Bobija???
Mislim da ti bi ti to bilo najpametnije da uradish!......Ne znam vidi sam, i odluci!

S obzirom da si i dalje konektovan, pretpostavljam da Bobiju i nije toliko loše. Evo ovako: idi u neku apoteku i pitaj ih šta da radiš, ponekad više poverenja imam u farmaceute. Ima tih proizvoda tipa Probiotika koji se daju kod stomačnih tegoba, trebalo bi da mu nešto od toga pomogne. Možda medicinski ugalj ili zeolit. A ima dosta vetova koji rade 24h dnevno, pisano je o tome dosta, ima negde neki kontakt. Novaci su u Veselina Masleše, ima i neka ambulanta u Lješkoj na Banovom Brdu koja radi non-stop... Ili jednostavno sačekaj do jutra i daj mu u međuvremenu samo tečnost ili neku laku klopicu-pileća supica, jogurt...

Komp mi je ostao ukljucen pa sam zato bio online. Dovodio sam sinoc dva veterinara i niko nije hteo nista da mu da dok eventualno ne dobije temperaturu. Pio je mleko. Pokusavao sam pirinac, i kuvano povrce, granule, supu od svega toga malo pre je pojeo malo hleba. Ali silazio je u dvoriste u WC. Kako da znam kada ima temp? njuska mu je vlazna i hladna ali ne bas kao sto zna da bude. Veterinar koji nesto vredi je u susednom gradu 35KM od mene i ne moze da dodje sem da ga ja odvedem, sto cu i uciniti ako mu ne bude bilo bolje.

S obzirom da si i dalje konektovan, pretpostavljam da Bobiju i nije toliko loše. Evo ovako: idi u neku apoteku i pitaj ih šta da radiš, ponekad više poverenja imam u farmaceute. Ima tih proizvoda tipa Probiotika koji se daju kod stomačnih tegoba, trebalo bi da mu nešto od toga pomogne. Možda medicinski ugalj ili zeolit. A ima dosta vetova koji rade 24h dnevno, pisano je o tome dosta, ima negde neki kontakt. Novaci su u Veselina Masleše, ima i neka ambulanta u Lješkoj na Banovom Brdu koja radi non-stop... Ili jednostavno sačekaj do jutra i daj mu u međuvremenu samo tečnost ili neku laku klopicu-pileća supica, jogurt...

Obrati pažnju na boldovano. Ne piše odakle si, ne znam kako da ti preporučim veta. Temperatura im se meri rektalno-toplomer u guzu i normalna je uglavnom do 39, mada ima i pasa kojima je fiziološka temperatura recimo 39,2.

Ma komsije smo, ja sam iz Vrnjacke Banje. Ima u u mojim postovima pri pocetku teme. Jedno vreme nisam bio aktivan pa zato. Kapiram te skroz za to sto si napisala i hvala ti puno, vec je pojeo malo jogurta. prestalo je povracanje jos nocas, ali ne ustaje i ne jede.

Pa koga si zvao, jel bio Zoran? Zlatan ima dežurstva 24h, ali njegova stanica je u Ratini a većina veterinara mu je iz KV. Sad insistiraj na tome da popije što više tečnosti, dehidrirao je povraćajući. Javljaj kako je. Probaj da mu daš samo blago zaslađenu vodu, to im otvara apetit.

Bolje je, Zoran nije bio ali sam se cuo par puta sa njim. Dobijao je puno tecnosti, popio je i par jogurta , pirincane vode...pridigao se i trazio da izadje van i sada je vec bolje. Hvala ti puno, nisam napisao u toj frci da sam mu od juce davao "klometol" pa je jutros poslednji put povracao vise nije.

Bolje je, Zoran nije bio ali sam se cuo par puta sa njim. Dobijao je puno tecnosti, popio je i par jogurta , pirincane vode...pridigao se i trazio da izadje van i sada je vec bolje. Hvala ti puno, nisam napisao u toj frci da sam mu od juce davao "klometol" pa je jutros poslednji put povracao vise nije.

Matko mnogo mi je drago zbog tebe, i drago mi je da je Bobiju bolje!
To su dine vijesti!
Baš si mi oraspolozio!:D

Ljudi problem koji sam imao je skoro pa rijesen!
Kupujem psa......Ali iduce godine, kada je uselim u nowi stan.........
Otprilike u ovo vrijeme........
Ne znam da li ce biti humano kako cu ga drzati, ali jedino me tako pusta........
Tata me je pustiojedino ovako:
Da ga tokom proljeca, ljeta i jeseni drzim u boxu (koji cu napraviti isprad zgrade), a zimi
ce biti kod mene u stanu............
E sad mene zanima cijena boxa, i kucice, i zanima me ovo da li ako qpim malo odraslog
psa, sa odprilike 7 mjeseci, da li ce on tesko naviknuti na mene, odnosno da li ce mu
nedostajati taj kod koga je bio?......
Ovo Vas pitam zbog toga, ako ga kupim kao malo stene, i izjede mi nesto u stan (posto im rastu zubici),
tata ce ga dati nekome, a ja to ne bih mogao da izdrzim....
Zato bih radije ishao na ovu sigurniju varijantu.......da ga kupim kad malo odraste (napisao
sam odprilike sa 7,8 mjeseci), i do tad bi mu bio spremam box, i tu bih drzao, uz dosta
setnje naravno.......
E pa sta vi mislite, da li je bolja ova prva varijanta (da ga kupim kao stene), ili ovako kad
malo odraste, i da li je humano drzati ovako ga drzati?
ovo je najvaznije.........reci te mi sta je po vama bolje i recite zasto da bih znao......

Back