Zlatni Retriver

Po meni je malo vise nehumano da ga pustam da sedi na terasi, cvili i ne jede danima, a onda kad izadje napolje da bude na povocu dok mu zenka 'vrti guzom' ispred nosa, a on ne sme nista da uradi.

Tu se potpuno slazem s tobom. Ali, kako je ovih dana sigurno i smrsao, sacekaj da prodje sezona i da se on malo oporavi pa ga onde odvedite. Ne sekiraj se, muzjaci su posle 3 dana skoro kao novi i nemas razloga da odlazes, stavise, sto je mladji, lakse ce da preboli. Jedini je problem da pazis sta ce da jede posle toga, stvarno umeju da se zacrne.

Alal, taj tvoj vet je stvarno preskup, cak i za kuje, 13 000!!! :shock::shock::shock:

@Ae mackic, pa javi kako je sve proslo sa Tedijem :roll:
Znam da to zavisi od psa do psa, ali koliko je otprilike vremena potrebno da se nauci 1 komanda(npr SEDI)?:confused:
:)

posto sam tu, a mackic me je o tome ucila da ti ja odgovorim, a ako nesto ne bude valjalo mackic neka ispravi.......
ovako pas moze da nauci naredbu za dan, ali ta naredba mora da se obnavlja svaki dan.......inache retriveri su veoma intaligentni psi......tako da veoma brzo uce.....
vjerovatno ce me mackic dobpuniti, ali mislim da je owo tacno (mislim owo sto sam ti napisao).
Pozdrav!

evo ti jedan text kad je mackic mene ucila u vezi tih naredbi:

"Pazi moze on komandu da shvati za jedan dan, ali je bitno ponavljati komande da bi vremenom prakticno sam znao kad ces mu narediti da sedne ili saceka, pa prakticno sam uradi sve. Onda tu postoji i pubertet u koji kad udje pocne da tera inat pa opet moras da ga podsecas sta i kako treba da odradi. Onda moze da se desi da ti pas bude previse zivahan pa da prakticno nista ne moze da nauci do svoje prve ili druge godine, jer prosto ne mozes da mu uhvatis paznju ni na dva minuta. Ma svaka kuca je prica za sebe, videces i sam, a ja bih ti savetovala da kad budes uzeo psa, ili malo pre toga, ovde prelistas temu koja se zove -kako nauciti stene da...- i saznas osnovne stvari kako za stene tako i za malo veceg psa. Tu imas bas dosta informacija koje su vrlo korisne"

P.S ovaj text je mackic napisala.
Pozdrav!

Ljudi imam veliki problem!Svi sigurno znate mog belog blesavka , Badija.Redovno ga setam i pustam po dvoristu , veoma je porastao!Sada ima 6 meseci i mogu va reci da je preeeeeeeeelep(nisam mogla poslati fotografije, nisam ga skorije slikala ali ih ubrzo kacim).Kao sto rekoh imam prooooblem sa njim i to veeeliki!Kada sam ga pre nekoliko sati pustila po dvoristu izleteo je na ulicu i zamalo da ga udarise kola!Uh,srecom ostade nepovrijedjen!!!!!!!!Ucila sam ga na razne nacine da ne izlazi i nista ne pomaze.Nadam se da mozete malo da mi pomognete oko te "stvari".Pozdrav!!!!!!!!!!!!!

Ljudi imam veliki problem!Svi sigurno znate mog belog blesavka , Badija.Redovno ga setam i pustam po dvoristu , veoma je porastao!Sada ima 6 meseci i mogu va reci da je preeeeeeeeelep(nisam mogla poslati fotografije, nisam ga skorije slikala ali ih ubrzo kacim).Kao sto rekoh imam prooooblem sa njim i to veeeliki!Kada sam ga pre nekoliko sati pustila po dvoristu izleteo je na ulicu i zamalo da ga udarise kola!Uh,srecom ostade nepovrijedjen!!!!!!!!Ucila sam ga na razne nacine da ne izlazi i nista ne pomaze.Nadam se da mozete malo da mi pomognete oko te "stvari".Pozdrav!!!!!!!!!!!!!

prije nego sto pustis psa bez povodca da ide, morash da ga naucish da zna naredbu "stani", ili "cekaj",
i meni se to isto desilo sa jednim mojim bivsim psom, i kad sam ispricao problem, mackic mi je rekla resenje,
i vidio sam da je to to!
pozdrav!

Uff nisam dugo bila ovdje...samo da kazem da je Hogar divan,porastao je u pravog dasu...pozdrav svima...bice i slicica...
Kako su Tedi i Soni....njih sam prve upoznala...inace pratim i citam,i vidim punoooo novih retrivera...i ne zna se koji je ljepshi...:)

Badi sada ima 6 mjeseci.Do sada sam mu davala hranu 3 puta dnevno.Sta mislite da mu od sada dajem po 2 puta?TASKA,uskoro ces upoznati i mog malog ljepotana.Mozda si vec vidjela neke slike ali uskoro kacim nove.POZDRAV!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Badi sada ima 6 mjeseci.Do sada sam mu davala hranu 3 puta dnevno.Sta mislite da mu od sada dajem po 2 puta?TASKA,uskoro ces upoznati i mog malog ljepotana.Mozda si vec vidjela neke slike ali uskoro kacim nove.POZDRAV!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

sooper jocka......
jedva cekam da vidim slike malog zlatnog swatkog ljepotana badija:heart:

@ taska

neka to bude sto brze (mislim nowe slikice hogara):heart:

Pozdrav!

Овако,
можда је глупо ово што ћу Вас питати, али ме баш треба,
пошто ја никад нисам био био у азил, а намјеравам да са другом дрзим неког пса из азила, (наравно ако се нађе неки расни, или неки лијепи мјешанац) да ли у азилу постоје само пси са улице (да на кажем џукеле, пошто грубо звучи), или има и златних ретривера, лабрадор ретривера.........(ово није баш тачно за ову тему, али сам ипак ставио овај пост овдје)........

Хвала унапријед!

Овако,
можда је глупо ово што ћу Вас питати, али ме баш треба,
пошто ја никад нисам био био у азил, а намјеравам да са другом дрзим неког пса из азила, (наравно ако се нађе неки расни, или неки лијепи мјешанац) да ли у азилу постоје само пси са улице (да на кажем џукеле, пошто грубо звучи), или има и златних ретривера, лабрадор ретривера.........(ово није баш тачно за ову тему, али сам ипак ставио овај пост овдје)........

Хвала унапријед!

Pa ja mislim da se moze naci i neki labrador ili golden koga su vlasnici ostavili(i toga ima).

Ali tim psima u vecini slucajeva nesto fali, da se tako izrazim, posto svakako njihovim vlasnicima nesto fali a sami psi nisu krivi. Mislim na recimo dosplaziju ili na neku diskvalifikacionu manu koja ne nosi obavezno i bolest sa sobom ili su ti psi uzeti iz pogresnih razloga od prvog vlasnika, tretirani na pogresan nacin pa su istraumirani... Sara, dogo argentino i Dona, malinoa su kod svojih sadasnjih vlasnica dosle totalno asocijalne a kako su do njih dosle, ne znam, pitaj njih. Znam da su Dona i Baja iz Nisa a nisam sigurna ali mi se cini da je Sara iz BG. I jos nesto: da li si ti, Laki, siguran da biste ti i tvoj drug koji pretpostavljam isto ima oko 12 godina mogli da izadjete na kraj sa nepoznatim, odraslim psom? Mislim, s obzirom na one propuste od ranije. Mozda da ipak jos malo sacekate, ako nemate za to punu podrsku roditelja? Sama nabavka psa je jos i najmanja stavka-cime biste vas dvojica hranili tog psa, sta ako se razboli? Ko ce to sve da placa? I gde cete da ga drzite? Labovi jos i nekako ali zlatni retriveri su bar u pocetku jako osetljivi, skloni prehladama... Nemoj da tebe ucimo, dovoljno si dugo na ovom forumu da bi znao te stvari.

Добро речено, Мими!

И још једно питање, Лаки - где бисте држали тог пса?

pa napravili bi smo mu box..........znamo mi jednog covjeka koji ima box, pa mi nam ga dao, ma ne znam, u svakom slucaju vidjecu, nije josh 100% da ga uzimamo....
a taj covjek ima puno boxova, i u njima drzi pitove, a ima jedan slobodni, i mi smo mislili tu da ga drzimo, a ako ne mogne kupili bi smo ga, odnosno napravili
u cetvrtak idemo u azil, pa cemo da vidimo,

@ mimi`s mom,

moj drug ima 12 godina, oko 2-3 mjeseca je stariji od mene.....
jednini problem ce biti ako se razboli, a sto se tice hrane, za to ne brinem, za to cemo dobijati pare, tako da za to nema problema;)

Ja ne bih uzimala pse iz azila ako su odrasli jer vecina ih je bolesna a mozda i agresivna, najbolje je da uzmes stene i to ono koje skoro uopste nije imalo kontakt sa ostalim psima jer je tako zdravo i brzo ce se navici na vas , tako da i kad odraste bice vam sooper prijatelj.Ja imam 11 godina i iz ovog foruma sam mnogo naucila . Sve mi to puno znaci sada kada imam Badija.POZDRAV!

Evo jedna lijepa slicica.

Prilozi

• zlatni retriver.jpg
    zlatni retriver.jpg
    38,2 KB · Pregleda: 11
Ja ne bih uzimala pse iz azila ako su odrasli jer vecina ih je bolesna a mozda i agresivna, najbolje je da uzmes stene i to ono koje skoro uopste nije imalo kontakt sa ostalim psima jer je tako zdravo i brzo ce se navici na vas , tako da i kad odraste bice vam sooper prijatelj.Ja imam 11 godina i iz ovog foruma sam mnogo naucila . Sve mi to puno znaci sada kada imam Badija.POZDRAV!

e vidish u cemu je problem sto meni tata ne da psa u stan,
to je najveci problem,
ali vidjecemo kad postanem punoljetan, ocu li ga sto pitati;)......
jednoj mojoj drugarici se ostenilan neka mjesanka, i ona hoce da mi da jedno, ali se meni ne uzima posto ko zna sa kim se oa parila, a posto oni ne znaju sa kim se parila, onda to se desilo napolju a tu ima samo dzuke*a.....
eto zato mi se ne uzima neki pas od nje

Back