Zlatni Retriver

Da li je komplikovanije odgajati kuce ili bebu?

Ako hocesh da gajish kuce kako treba, meni se cini kuce.........
Posto beba puno manje obaveza trazi........psa motash da izvedesh svaki dan po 2 puta (najmanje) u setnju, i to malo duzu.....onda svaki mjesec morash da ga vodish na pregled (mislim ne mora se, ali ako hocesh da ga drzish kako valja)........i josh mnogo toga, (samo da ne nabrajam sad redom).....
A beba trazi "samo" puno paznje, (mada i pas to trazi), i josh skoro nista posebno.....koliko znam.....josh nisam father, tako da ne znam!:lol::lol:

Znam jedan dobar trik za bebe. Ako hoces da ti dete bude zdravo kao dren, treba da ga dok je jos malo bas, kad ima 2 ili 3 meseca, dobro obuces i da ga izneses napolje onda kad niko ne bi ni pomislio da izvodi bebu napolje, kad je hladno. Zadrzis se sa njim 5 minuta napolju i uneses ga u kucu.

Mozda je mojoj kuci ipak trebalo nesto protiv krpelja i ja sam to kupila za nju. Ne secam se dobro toga. Vise se secam ludorija koje je izvodila. Vrtela se do besvesti oko svoje ose pokusavajuci da uhvati svoj rep. :) Bila je crna a na vrhu repica je imala belo.

Izvinite sto ste cekali, ali znate kako je-obaveze oko kuce, ovo ono ;)
E, taj medaljon kosta oko 3 400.Jeste skup, ali ako je zaista tako delotvoran, onda je cak i jeftin :)
Pa, ja sam ga narucila od naseg veta i on mi je istog dana doneo.Ne znam, mozda ima i u nekim pet shopovima ;)
p.s.treba da prodje oko 15-ak dana dok se taj medaljon aktivira i pocne da deluje tako da sam mu danas skinula 3 krpelja... :(
Al dobro..bice bolje :)
@plavooki-jel imas ti kucu? :)

Izvinite sto ste cekali, ali znate kako je-obaveze oko kuce, ovo ono ;)
E, taj medaljon kosta oko 3 400.Jeste skup, ali ako je zaista tako delotvoran, onda je cak i jeftin :)
Pa, ja sam ga narucila od naseg veta i on mi je istog dana doneo.Ne znam, mozda ima i u nekim pet shopovima ;)
p.s.treba da prodje oko 15-ak dana dok se taj medaljon aktivira i pocne da deluje tako da sam mu danas skinula 3 krpelja... :(
Al dobro..bice bolje :)
@plavooki-jel imas ti kucu? :)

Nemam:-(:-(..............a puno bih volio da ga imam....vishe nego bilo sta....
Ali posto ziwim u stanu......tata mi ne dozvoljava.....:cry:
Uf..........taj medaljon je bash skup, ali vjerovatno je dobar, cim toliko kosta!:-)

Pozdrav za tebe i tvog malog blesana!:heart:

Nemam:-(:-(..............a puno bih volio da ga imam....vishe nego bilo sta....
Ali posto ziwim u stanu......tata mi ne dozvoljava.....:cry:
Uf..........taj medaljon je bash skup, ali vjerovatno je dobar, cim toliko kosta!:-)

Pozdrav za tebe i tvog malog blesana!:heart:

Sta bi rekao tvoj tata kada bi ti neko "iznenada poklonio" kucu.. bas recimo Retrivera? :) ;) Mozda bi to upalilo? Sta mislis?

Ćaos svima:)
Htela sam da kupim front-lajn za moju kucu koja ima 3 meseca.Pre neki dan mi je bio veterinar da je vakciniše i napomenuo je da front-lajn je više nije kao što je nekad bio i od kada se proizvodi za naše tržište skroz je drugačiji nego onaj originalni iz inostranstva.Kaže da mu svojstva jedva izdrže mesec dana....tako nekako-sve u svemu da mi ga nikako ne preporučuje.Kaže da postoji neka holandska ogrlica "scalibor" i da je ona jako dobra i košta 1200 din.
da li neko ima iskustva sa njom i šta mi preporučujete.
Pozdrav!:lol:

Sta bi rekao tvoj tata kada bi ti neko "iznenada poklonio" kucu.. bas recimo Retrivera? :) ;) Mozda bi to upalilo? Sta mislis?

Vjerovatno bi......ja im kazem samo da probamo, ako ne mogne da ga damo nekome, a on kaze: "Ti cesh da se vezesh za njega (misli na psa), i netjesh dati da ga damo nikome"........ko zna, mozda je to i istina......;)
A Saro, imash li ti retriwera?-

Htela sam da kupim front-lajn za moju kucu koja ima 3 meseca.Pre neki dan mi je bio veterinar da je vakciniše i napomenuo je da front-lajn je više nije kao što je nekad bio i od kada se proizvodi za naše tržište skroz je drugačiji nego onaj originalni iz inostranstva.Kaže da mu svojstva jedva izdrže mesec dana....tako nekako-sve u svemu da mi ga nikako ne preporučuje.Kaže da postoji neka holandska ogrlica "scalibor" i da je ona jako dobra i košta 1200 din.

Losmi BG i Ria&Tuborg su zadovoljni njom. IMaš temu Buve krpelji i ostala gamad, pogledaj tamo.

Zna li neko gde ima u Paracinu da se kupi zlatni retriver?

Dečko, dobro razmisli pre nego što upropastiš život i sebi i nekom psu, bio to AST ili zlatni retriver. To je živo biće koje ima potrebe mnogo veće nego što ti ostavljaš utisak u svojim postovima da bi mogao da ispuniš. Bez uvrede, pitaj ostale forumaše da li sam u svojim izlivima iskrenosti ikad bila zlonamerna.

Laki, Sara je jedna divna ženka dogo argentina kojoj je naša prijateljica sa tim nickom ulepšavala život jedno vreme i bilo joj je uzvraćeno istom merom. (Ako te interesuje detaljnije, imaš na temi o njima.) Znači, _Sara nema zlatnog retrivera.

ja nemam retrivera,imam ovcara ali ima ogrlicu scalibor i stvarno je dobra,nije imao ni jednog jedinog krpelja ni buvu,ali sad 10. maja joj istice rok upotrebe a pre nekoliko dana sam mu nasla prvog krpelja i mislim da ima sad i koju buvu. Meni je bio problem sto nikako nisam mogla da mu iscetkam vrat zbog nje,posto ne voli da se ceslja pa ne mogu da ga umirim dovoljno dugo.Sad sam razmisljala da mu kupim frontline ali ovde kod mene nema ga nigde,a i traje manje od mesec dana,tako da mislim da cu se vratitit dobroj,staroj ogrlici.
pozz

Vjerovatno bi......ja im kazem samo da probamo, ako ne mogne da ga damo nekome, a on kaze: "Ti cesh da se vezesh za njega (misli na psa), i netjesh dati da ga damo nikome"........ko zna, mozda je to i istina......;)
A Saro, imash li ti retriwera?-

Moli.. moli.. moli.. i izmolices. ;) Citala sam tvoje blogove, i bas mi je zao sto nemas psa, vidim da ih volis. :) :) Moji su roditelji bili anti-bilo koje zivotinje u stanu.. dok jednog dana vracajuci se iz skole videla sam decu koja su vezala malecku kucu carapom i vukli je levo-desno.. odvezala sam je i odnela kuci, lepo na prepad. :lol: Krstili smo je Tina, i cuvali jedno vreme, ali eto nismo sestra i ja mogle da isteramo da je zadrzimo, pa smo je poklonili baki u selo. Nije bila rasna ali je bila prepametna. Posle smo kupili pudlu, pa mesanca.. i ide polako, naviknu se (roditelji) :). Samo ne znam koliko imas godina i da li si zaista spreman da se brines o psu. Retriveri su veliki, i ima veze u kolikom stanu zivite. Ipak ako ne mozes da ga imas sada, bice vremena, strpi se. Pozdrav. :)

P.S. Mimi hvala ti na lepim recima. :) Ima ljudi koji su uradili mnogo vise za zivotinje ali eto, kao sto znas i jedan zivot da se spase ili poboljsa vredi svakog truda.

@plavooki-bas mi je krivo sto nemas kucu...Al' opet vidis i sam da je to velika obaveza i izdatak. Ako je stvarno zelis-budi uporan i mozda ce roditelji popustiti kad budes malo zreliji (tj kad oni misle da si dovoljno zreo da se brines o psu) :)
Vejiki poz i od nas dvoje za tebe :) :heart:

Back